langen
Aktiv medlem-
Innlegg
152 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
3
Innholdstype
Profiler
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av langen
-
Gikk på en Kodiak-smell i fjor ja 😂
-
😂 «Håpet» var at utvalget kniver ville minke i takt med str på hender, og dermed kanskje gjøre valget litt enklere. (Tilsvarende utvalget i telt og soveposer når man er 207cm… 😎)
- 10 svar
-
- 1
-
Etter litt mer lesing igår kveld kommer Helle Nord og Nordlys et stykke opp på radaren, spesielt @tshansen virker særs fornøyd med disse. Er disse å anse som universalkniver? Det er en liten bonus å kunne kjøpe norsk kniv
- 10 svar
-
- 1
-
Hei, etter at sønnen min fikk en nedarvet Strømeng-kniv i 10-års gave ble jeg akutt misunnelig på ham (og usikker på egen maskulinitet) siden jeg ikke har noen skikkelig turkniv selv. Eneste aber er mine store hender, typ 11-12 i hanskestørrelse. Jeg har lyst på en kniv jeg kan bruke til «alt» innenfor normal turbruk, ekskludert sløying/etc relatert til jakt og fiske. Ser at f.eks. Mora Wit og Helle Temagami får positiv omtale, men aner verken om de er gode universalkniver eller om de passer til større hender.. Takknemlig for tips og innsikt!
-
Kan det være denne? Jeg bruker den av og til, og den er veldig fin med hansker på (som vist), samt at den er quick-release. https://www.animatedknots.com/siberian-hitch-knot Helt klart et poeng å knyte barduner rundt ting som trær etc! Jeg var litt bastant i posten over Jeg synes det funker bra å ha en liten løkke i enden av bardunen som man kan legge rundt feks et tre og feste i seg selv vha en teltplugg, en liten pinne, etc. (I tillegg til å legge løkken rundt teltpluggen på vanlig måte selvsagt)
-
Litt barnslig at de ikke viser ett eneste bilde av undersiden dvs hvordan varmen kommer inn i ovnen.. Spennende ja!
- 4 svar
-
- 1
-
Hvilke knuter bruker du, og hvorfor? Gitt at man bruker hardware for å stramme ser jeg ingen stor grunn til å bruke knuter etter at bardunen er på plass..? Hilsen en som synes knuter er veldig gøy Farger og refleks ftw! Kan ikke fordra svarte barduner (=snublefeller)
-
Jeg har kjøpt både 1,7mm og 2,1mm refleks-varianter fra Adventurexpert. Synes den på 2,1mm blir i tykkeste laget så foretrekker den på 1,7mm. https://www.adventurexpert.com/product/uhmwpe-15m-cord-pack-with-polyester-cover-1-7mm/ https://www.adventurexpert.com/product/uhmwpe-15m-cord-pack-with-polyester-cover-2-1-mm/ Har ikke vært nok i bruk til å si noe om slitestyrke enda.. Hadde vært interessant å vite om Ironwire er bedre enn røkla innen UHMWPE-kjerne barduner. Bra tema
-
Takk for alle svar! En varm syntetpose på 160 (Tyin eller Alta Winter) kunne nok funka, men han klager allerede på at 160-posen han har idag er "for kort". Den er ikke det helt ennå, men jeg mistenker at han vil vokse ut av en 160-pose en liten stund før han selv blir 160... Jeg lurer derfor på om strategien blir å finne en kort damepose, typ 170-180 lengde, med t-comf på noen minus. De gangene han skal være med meg kan jeg bære med meg en syntet forsterkningspose. Tipset om påkledning inni posen skal heller ikke kimses av!
-
Pro tip: Fjellreven har «rålengde» på noen av buksene sine. Dvs de er laget med rikelig lengde og syes opp slik at de passer deg.
- 9 svar
-
- bukse
- helårsbruk
- (og 4 andre)
-
Hei, junior på 10 år går i speidern, og det er planlagt noen turer i vinter. Posen han har nå er en Mammut Little Mammut: https://www.fjellsport.no/merker/mammut/mammut-little-mammut-azurit-arumita-160-l ..men den blir for tynn når det blir kaldt. 2-pose system blir for voluminøst å bære med seg når han må bære alt selv på speidertur. Da er vel eneste(?) mulighet en dunpose, men utvalget er jo ikke voldsomt. Dameposer med passende lengde ser jeg for meg blir for brede..? Noen som har noen erfaringer eller produkttips å dele?
-
Ang lagprinsippets fortreffelighet: Randulf Valle har flere ganger i sin podcast nevnt et forsøk som viste at 2 tynnere ullsokker på 200g/m2 er (minst?) like varme som én tykk sokk på 800g/m2.
- 16 svar
-
- 2
-
Får følge opp denne, etter at teltpose versjon 1 er i boks. Råstoff: -100x150cm 40d silnylon (oransje) -2 stk 100x37,5 210d PU nylon (blå) -25mm webbing og spenne Sydde sammen med flat felled seam langs 100cm-kantene til ett stort stykke på 100x225cm, minus seam allowance. Brettet så sammen langs 225cm-kanten og sydde fransk søm langs kanten og bunnen. Foldet kant i åpningen med webbing langs halvparten av omkretsen Teltet er et Helsport Spitsbergen Pro 3 Camp, med stenger på 330cm. Til mitt spm lenger opp i tråden om diameteren ville være tilstrekkelig: Ja, rikelig. Jeg valgte å ha den «klebrige» delen (den PU-belagte siden?) av 210d nylon på utsiden, slik at teltet skal gli enklest mulig gjennom åpningen. Alt i alt et greit prosjekt! Dog litt uvant å sy sammen et tykt og klebrig stoff og et tynt og glatt stoff. Posen ser hjemmelaget ut, for å si det sånn.. Bilder: Posen er mer enn stor nok, både i lengde og bredde: ..og bør nok forkortes litt slik at jeg ikke risikerer at stengene stikker hull i den tynne delen av posen. Her ligger stengene helt mot bunn av posen: Åpningen kan både lukkes som en vanlig rolltop: ..eller brettes over/tilbake og festes rundt posen, derav den ekstra lengden på webbingen:
- 23 svar
-
- 4
-
Et annet fint aspekt er vekt og pakkvolum. Kun hengekøya i seg selv veier 137 gram, inkl hardware på 2 x 10 gram. Hele pakka som på bildet under veier 293 gram, med passe stort potensial for å spare vekt og volum på selve opphenget, da dette er valgt for å være familievennlig.. Skal man ha noe i nærheten av samme ligge/sittekomfort fra feks Helinox bikker man fort 1kg.
-
Inspirert av disse: https://dutchwaregear.com/product-category/hammock-gear/hammocks/hammock-chairs/ ..har jeg laget mine egne. Helt fantastisk sitte/liggekomfort!! Stoff: 70D nylon, sydd som en mini hengekøye. Ca 1,5m x 1m. Continuous loops: 2,5mm Dyneema Spenner: Austrialpin. Samme konsept som feks Amok bruker. Trinnløst justerbare. Oppheng: 25mm «sterk» nylon webbing. Eneste ulempe er at man må ha noen trær/etc i nærheten. Ellers helt konge!
- 1 svar
-
- 4
-
Mens vi venter er Dan i det poetiske hjørnet https://www.facebook.com/share/p/ymWW3CLBUoEeiWjS/?
- 19 svar
-
- 1
-
Hodelykt med stort (men ikke for stort) batteri
langen svarte på Lavvosolberg sitt emne i Alt annet utstyr
https://www.skilhunt.com/product/h04-led-headlamp/ Til og med på salg -
Hodelykt med stort (men ikke for stort) batteri
langen svarte på Lavvosolberg sitt emne i Alt annet utstyr
Sofirn og Wurkkos blir ofte trukket frem som noe av de bedre «billige» kinalyktene ja. Jeg har nørdet i overkant mye på dette tidligere, og denne oppsummeringen fra en Reddit-bot gir en fin oppsummering. -
X-mid teltene settes opp med ytter- og innertelt samtidig. Med X-Dome VET man ikke, men Hr Durston har indikert at dette vil være en prioritet også for X-Dome. Den som lever får se Edit:
- 19 svar
-
- 1
-
Hodelykt med stort (men ikke for stort) batteri
langen svarte på Lavvosolberg sitt emne i Alt annet utstyr
Har lykter fra både Skilhunt og Zebralight, og kan bekrefte at dette er bra saker. Krever dog at man er komfortabel med denne formfaktoren - her Zebralight h600: En fordel spesielt om vinteren er at varmen som utvikles vil varme opp hele lykta, som igjen varmer opp batteriet inni, som igjen gir (litt) bedre batterikapasitet. At man kan ta ut lykten fra hodebåndet og bruke håndholdt er heller ingen ulempe. Hilsen Zebralight fanboi -
Hodelykt med stort (men ikke for stort) batteri
langen svarte på Lavvosolberg sitt emne i Alt annet utstyr
Den store ulempen med lykter om vinteren er at kalde litium-batterier får betydelig redusert kapasitet, så da er det «dessverre» lurt å ha batteriet i en varm innerlomme. Jeg er helt enig i at ledninger som henger og slenger fra hodet og ned inn i jakka/sekken er noe herk… -
Veldig interessert i denne sammenligningen også! Har et Expert Orion II UL som er litt knapt i lengderetning. Er dog 207cm