Gå til innhold
  • Bli medlem

Boggabogg

+Støttemedlem
  • Innlegg

    231
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Boggabogg vant dagen sist 16. august 2021

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Sted
    Tromsø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Boggabogg sine prestasjoner

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator

Nylige merker

837

Nettsamfunnsomdømme

  1. Av gamle klassikere i samme kategori som Forstørrelsesglasset har vi også "Varga Et eventyr og barn og dyr" https://bokelskere.no/bok/varga-et-eventyr-om-barn-og-dyr/361438/
  2. Vi er mye på tur på steder uten dekning og er veldig fornøyde med Inreach Mini. Da kan vi sende "Alt vel"-meldinger og de som er heime kan nå oss med viktige beskjeder ("Kongen er død"). Vi har ikke så god erfaring med kvaliteten på værmeldingen til Inreach og får heller noen heime til å sammenfatte varselet fra yr.no. Vi har opprettet et online-dokument som det ligger link til i Inreach-profilen vår. Her forsøker vi å legge inn hvilken type tur vi er på slik at pårørende og redningsmannskap kan vite litt om hvilken type tur vi er på og hvilket utstyr vi har med (dagstur med kun matpakke kontra ukestur med pulk)
  3. Ser du nevner at grepet ser bedre ut. Vil anbefale å kjenne på de ulike grepene før du bestemmer deg! Jeg har selv et par Åsnes (teleskop)staver der grepet irriterer meg. Det er ovalt på en måte som gjør at det egentlig blir for tykt for mine hender. Dette var ei problemstilling jeg ikke helt var klar over før jeg skulle bytte de gamle godstavene mine og plutselig ikke fant noe som passet til småfingrene mine.
  4. Syns også det så i overkant høyt ut. Sånn ser det ut når jeg har fullpakket sekk. Det går helt fint, bortsett fra de tidligere omtalte lave greinene.
  5. Å gå med sekk som er høyere enn deg selv vil i første rekke gi utfordringer i skog der du vil feilvurdere avstand til greiner du skal under. Noen skjønner dette fort og lærer av første snøfulle grein som tømmes ned i nakken, andre er meir tungnemme og setter seg fast i kjerr stadig vekk…
  6. Ja, derfor er jeg svært nøye når jeg prøver ny sekk. Min Bergans Trollhetta går akkurat, men jeg kan ikke ha på solhatt med skygge i nakken.
  7. Når turen skal tas i forholdsvis korte etapper gjør det også at klesposer og skovalg kan justeres ut fra forventet vær. Vi pakket i regnfulle Tromsø, kom til Hjerkinn i starten av en hetebølge og måtte stoppe på Oppdal for å handle shortser. (Bonushistorie om nordlendinger som reiser sørover om sommeren: Når vi etter turen oppsummerte i gruppa hva vi hadde med oss som viste seg å være helt unødvendig var det en som hadde med ikke bare ei, men to hodelykter. Pluss ekstra batterier. Samt en hvit pose som kunne omgjøre den eine til et teltlys. Det viser seg at det ikke er så mørkt i Sør-Trøndelag rundt St.Hans som enkelte tror...)
  8. Vi har akkurat gjennomført strekninga Hjerkinn - Trondheim (i stor gruppe med følgebil og sivilisert overnatting hver natt). Forskjellen mellom langtur til fjells og en slik pilegrimsvandring er som du peker på at man trenger meir toalettsaker og klær for bruk i sivilisasjonen, samt vaskemiddel til klesvask. - Jeg har aldri dusja så mye på en langtur før Vi syntes det var lurt å ha med guideboka for å få med oss alle severdighetene underveis, samt planlegge dagens etappe, men det går sikkert an å "digitalisere" den for å spare vekt. På strekninga vi har gått er det mye grus/asfalt-vei slik at lette sko er å foretrekke. Fra ca Oppdal må man også bære vann. GPX-fil vedlagt. Vi husker ikke helt hvor vi fikk tak i den, men den stemmer med veien vi gikk (unntatt området ved Øysanden der vi ikke tok båt over elva). hjerkinn_trondheim_pilegrim_gpx.gpx
  9. Svenskene har også problemer med å få folk til å forstå hva totalt fyringsforbud betyr.
  10. Ja, vi hadde et pr 2018-Fjellheimen før byttet. Men vi vurderte at også den nyere modellen av Fjellheimen var for "nepper" i fotenden til at vi gadd å tøve meir med usymmetrisk innertelt. I Spitsbergen kan vi nå velge om vi ligger med hodet hit eller dit..
  11. Vi byttet Fjellheimen Xtrem med Spitsbergen Xtrem. Vi blei sprø av de skrånende innerteltet og ser bare fordeler med Spitsbergen.
  12. Alt går an. Du kommer deg framover, om enn saktere enn med fjellski. Vi møtte et par med splitboard og pulk midt på Kilpisjärvi i påsken. Vi gjorde litt store øyne for det var ingen typiske toppturfjell i retninga de var på vei, og tanken på å stabbe ned lange slake bakker med helfeller framsto som skrekkelig kjedelig.
  13. Jeg bruker også Mammut Grevling EMT når jeg sover under bar himmel/tarp for å beskytte mott skitt, dugg og trekk. Har også tatt den i bruk på vintertelting for å få ekstra beskyttelse når det drysser rim fra telttaket om morgenen og for å flytte kondenslaget et hakk ut. I begge tilfeller liker jeg å trekke grevlingtrekket over hodet når det blir kaldt. Da oppstår det et lite mikroklima inni der slik at jeg ikke blir så kald på nesen.
  14. Etter å ha observert iPhone-eieren grave etter mobilen i en trangt hull mellom steinene i øvre Pasvik, tenker jeg at det er lurt å fortsatt ha en Inreach klipset fast i sekken.
  15. Dersom du har med ekstra barduner slik at du kan forlenge de eksisterende og få bedre vinkel på dem/mulighet til å legge stein på tror jeg det vil gå greit. Vi har brukt Tarptent Stratosphere Li i godt med vind, og det er pluggene som ryker først.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.