Gå til innhold
  • Bli medlem

Hugo

Passivt medlem
  • Innlegg

    204
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Hugo sine prestasjoner

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

27

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har brukt Nallo 3 GT ganske mye på vintertur. Har også et Keron 3 GT, men tar som regel Nallo pga vekt. Jeg synes Nallo funket fint og har ikke opplevd kondensproblemer. Eneste minus jeg kan komme på er at teltduken ved fotenden blir litt for lav, særlig når teltet settes opp på snø. Er en bardun som skal løfte duken litt, men den kommer gjerne litt for lavt i snø slik at duken berører soveposen - se bilde. Da blir det litt fukt på utsiden av posen ved beina. Kan sikkert unngås ved å bardunere i ski
  2. Hvis det er slett asfalt uten for mange steiner, kan man tape meiene på pulken med ducktape. Gjerne et par tre remser på hver meie. Da kan den dras et stykke uten at meiene ripes opp hvis man passer på hvor man går og unngår grus. Jeg har gjort det mange ganger med min Acapulka i forbindelse med togreiser.
  3. Har et mulitiseil jeg kan selge for en overkommelig pris. Bare brukt på en Grønlandstur, og da lå det mest i pulken. Etter det har det ligget i boden noen år. Mener 5-6 av de ca 100 linene på det har røket, men det flyr fint likevel. Er uansett en smal sak å bytte. Send meg en melding om du er interessert. Vedlegger bilde av det aktuelle seilet.
  4. Kjenner ikke til kiten din, men generelt høres ut som du har en av to feil: (1) Enten er front- og baklinene byttet om, eller (2) så har frontlinene strekt seg veldig mye. For å sjekke om det er feil (1) så kontrollerer du om baklinene på kiten er de som går til ytterst på baren (og ikke til midten som er frontlinene (el kraftlinene)). Når det gjelder feil (2) - som er den absolutt mest sannsynlige - så må linelengden trimmes. Det er normalt noen knuter som kan flyttes litt. Juster slik at baklinene forlenges i forhold til frontlinene (som er det samme som skjer når baren skyves ut). Baklinene justeres lengre og frontlinene kortere. Når kiten er bedre trimmet, bør det ikke være behov for å ha baren helt ute. Hvis du av en eller annen grunn likevel vil ha baren lengre ute enn armene strekker til, kan du dra inn på depower-stroppen. Da strammes også frontlinene i forhold til baklinene. Merk at vindforhold også spiller inn. Å trekke inn baren gir mer kraft (ikke motsatt slik trådstarter beskrev). Men, dersom du kitet i veldig lett vind så må baren ut for at kiten skal søke oppover og i det hele tatt fly. I motsatt fall vil den rygge ned i bakken. Mulig det var slike forhold da du testet. I så fall bør du teste igjen i normal vind og se hvordan det funker.
  5. Støtter sistnevnte. Bamse øverst. Funker fint, oppleves som varmest og er - etter min erfaring - også mest komfortabelt.
  6. Det finnes bokser av plast som tåler kulde greit. Har god erfaring med bokser av litt mykere plast. Du kan jo forhåndsteste med en natt i fryseren og en runde med hammeren. Et annet alternativ er å kle boksen du har i dag med ducktape. Funket som nødløsning på Grønland
  7. Hva med en liten snuteveske som er festet på sekkens brystreim/skulderreim?
  8. Fordelen med rando er vekt og at gåutslag i skoene gjør det litt lettere å gå - i alle fall når det er litt flatt. Jeg foreslår at kona får gjøre som hun vil. Du har gitt din anbefaling. Dersom hun går med alpinstøvler vil hun lære "the hard way" og du får en god historie
  9. To parispulker montert som katamaran fungerer fint.
  10. Dette virker som et veldig bra kjøp. Jeg har ME Helium 800 og er veldig fornøyd med den. Beste posen jeg har hatt. Vil anta at Helium 600 også er en glimrende pose. Skulle jeg valgt en 3-sesongpose hadde jeg slått til på tilbudet.
  11. Målte vindstyrken ved teltet om vinteren (dvs. det var egentlig sommer men på innlandsisen på Grønland oppleves juni som vinter). Bakken var så hard at det ikke var mulig å måke snø rund teltet. Måtte i så fall ha saget ut store blokker, noe vi også gjorde men da noen timer senere. Små snøblokker ville ha blåst bort i en slik vindstyrke. Samme telt er forresten også mye brukt på Antarktis, og der er normalt snøen så hard at det ikke er mulig å grave snø rundt teltet. At man må ha stormmatter er jeg som nevnt ikke enig i, men ser at det kan være praktisk noen ganger.
  12. Har med vindmåler målt 32 ms med retning skrått mot side på et Hilleberg Keron med doble stenger. Lå helt værfast i flere døgn. Gikk fint. Har forresten inntrykk av at dette teltet er førstevalget til de fleste ekspedisjoer med pulk i kalde strøk. Personlig er jeg ikke tilhenger av stormmatter, men ser at det kan være nyttig - særlig til å legge stein på når det er snøfritt og tele i bakken slik at plugger ikke fester godt.
  13. Kjenner ikke til ditt panel, men jeg har erfart at jeg kan lade med mitt panel inni teltet. Basert på denne erfaringen vil det overraske meg stort om en kartmappe i klar plast forhidrer lading. Det bør gå helt fint.
  14. Jeg har den siste du linket til fra xxl. Har syklet på overnattingstur gjennom nordmarka med ca 30 kg i den og det gikk fint. Vogna har tålt overraskende mye og ruller helt greit. Edit: Forresten god plass i vogna. Stor sekk er ikke noe problem.
  15. Hugo

    Thermos

    Har testet en del termoser og etterhvert kommet frem til at Thermos er det beste for å holde på varmen. Light & Compact er beste lettvekter, mens modellen med håndtak vel er best dersom vekt er mindre viktig. De selger disse på Jernia - ofte på tilbud merkelig nok.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.