Gå til innhold
  • Bli medlem

herrlarsson

Passivt medlem
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

herrlarsson sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

68

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ser ut som Crispi nok en gang slår til med en real fjellstøvel, dette vil jeg si de folka der kan. Snøreløsningen er noe jeg ofte ser etter når det kommer til en slik sko - som gir mange ekstrapoeng når det kommer til bruksområde (høyfjell), men det står fint lite om bruk av cramps på de skoene? Det er litt dårlig om det er tilfellet.
  2. Hva RAS sa, det er i bunn og grunn den enkleste måten du kan få litt innføring på vinterklatring. Eller sleng deg med på en tur med den lokale klubben, de er ofte veldig behjelpelige når det kommer til slike saker. Siluetten er ganske fin generelt sett.
  3. Ble visst en portaledge og overtelt på meg, noe jeg har drømt om i årevis. Endelig fant jeg baller nok til å kjøpe en. http://blackdiamondequipment.com/en/big-wall-climbing/cliff-cabana-double-portaledge-BD8104510000ALL1.html#start=7 Blir mye camping i vertikalvegger fremover!
  4. Fikk endelig vært på en litt lengre tur med det nye teltet mitt, det ble en trivelig tur med flere klatrekamerater fra klubben. Destinasjonen var Heftys og Storen, som vi har klatret noen ganger før. Været var tålig brukbart til fjellklatring, men det blåser jo alltid 'litt' på fjelltopper. Noe som da foråsaket at mobiltelefonen min fløy utav hånda idet jeg skulle ta en slik klassisk "Se mor! Jeg henger i en fjellvegg!"-sjølfie. Bortsett fra det, snø i fjellet og greit med is. Racket var ikke særlig planlagt så jeg tok med litt av alt verktøy. Turen totalt ble 4 dager. Tips til ny telefon som man ikke 'mister' ut av hånda under klatring?
  5. Haha, du jeg har hørt om liknende historie engang - ganske morsom sak det der. Men altså boffen (muttisen) er såpass veldressert at hun verken trekker når det er elg eller løper avgårde. Når det kommer til kommando så trenger jeg knapt bruke de, hun har skjønt at hun skal sitte eller komme bort til meg når vi møter på fremmede - Noe som oftest ender opp med en snacksbit i belønning. Lar hun både gå i langline og fritt, fordi jeg vet at hun kommer til meg om vi møter på folk. Alt utifra om det er båndtvang i området eller ei, båndtvang skal respekteres og det har ikke alle hundeeiere skjønt. Eller foreldre for den slags skyld. tl;dr: Ha kontroll og dressur på hunden, men ha også kontroll og dressur på unga.
  6. Er helt enig her, jeg går på tur med hund selv. Som en relativt på samme størrelse som meg (malamute), den er fryktelig sosial, glad i små mennesker og har skjønt at hun må ta det litt piano med de som er en brøkdel av størrelsen hennes. Men altså, foreldre. Ærlig talt, ta litt ansvar for ungene deres som dere lar løpe fritt og gjøre hva søren enn de vil. DÉT, er problemet. Skal sies at jeg misliker småbarnsforeldre, utav erfaringen med at de lar unga gjøre hva f enn de vil uten at foreldra tar ansvar.
  7. Jeg fikk min sammen med Denali'en, men da fikk jeg den tilsendt rett fra Gregory selv. Som @Vandrefalken nevner så er det MX som gjelder, som vanlig har de ting man ellers ikke skulle tro man ville ha!
  8. Den er helt utrolig praktisk! Gregory lager egne drikkeblærer som passer som hånd i hansken inni en slik.
  9. Pinger @JanRH - som er vår lokale luring på sovepåser! Personlig bruker jeg en Fjällräven Abisko 3 sesongs pose, den holder greit helt til gradestokken faller på -10. Da kjører jeg tolagsmetoden. Liggeunderlag, der har jeg en ExPed Synmat 7 som funker veldig greit. Den tar litt mer plass enn standard Bamse underlaget - Men ganske ok!
  10. Ja hva mener jeg, det lurer jeg også på i dag - hodet har tatt helt ferie, skrev om Agent Orange som skulle til et annet forum, tilogmed! (link til bedre info + rute http://www.ntk.no/topo/knutseggen-classics-revisited/ ) er det mener jeg med Gjende Sør, Knutseggen. Om dere begge har rikelig med erfaring så vil jeg jo ta tilbake det, og si at kjør på! Jeg tenkte i et øyeblikk at det var Heftys i Store Skaga som folk tenkte på, det er den gøyale delen med is. Akkurat det med at folk sier man bør klatre en grad under syns jeg bare er tøys, det meste i regionen er relativt lettklatret om man har holdt på noen år. Vind og vær i Jotunheimen er sykt random til tider som alle vet, spesielt når man kommer opp i høyden. Det er endel ruter hvor det er mye dritt på fjellet blir glatt når det blir fuktig. Så ta med børste i racket, evt skrape.
  11. I septemper bør dere ha med isutstyr, snøen kan komme jækla fort der noen ganger. August er prime måneden for å klatre rundt i Jotunheimen, det vil jeg si av erfaring. Og som @Lars M nevner, været på høyfjellet er noe annet. Forbered dere på allskens vær. Klatre fra Bandet og opp sør, kan være noe mer krevende da den er en drøy grad vanskeligere enn det som står i boka. Mye potensielle naturlige sikringer, taulengder vi brukte husker jeg ikke. Men det er veldig lite avansert klatring der. Anbefaler at dere tar med et par Friends 0,5 og slynger for sikring. Mange greie standplasser, men pga veldig variabel rute så kan det bli vanskelig med kommunikasjon. Blåser mye på den siden. Vanskelighetsgrad rundt 4,5 - Vi brukte 2 timer 40 min. Storen ville jeg ikke prøvd meg på uten mer erfaring, rett og slett. Gjende Sør ville vært mer i blinken for dere, den er en 3'er. Både Knutseggen og Eggen er ganske enkle ruter for mindre erfarne klatrere. Anskaff dere klatreføreren for Jotunheimen, så får dere et bedre innblikk på ruter og vanskelighetsgrader.
  12. Dinside-tester er noe jeg ikke klarer ta seriøst, det blir litt som å stole på alle "helserådene" du får i KK. Videre så er jeg enig i det @Lompa nevner, det står ingenting om utslippet som skapes at produksjonen. Miljøvennlig produksjon av membran er ganske aktuelt i disse dager. Og hvorfor i alle dager har de ikke Fjällräven's Keb eco-shell med!? Den er helt innafor prisgrensa som ble satt. For noe tull.
  13. Godt med tilbakemelding! Jeg har naturlig bias mot Arc'teryx etter at diverse plagg fra de har gått i stykker kort tid etter de ble kjøpt. Innersokk har jeg aldri hatt på mine sko, men jeg vil jo anta at det har en viss effekt på kulde. Salomon styrer jeg glatt unna, aldri opplevd dårligere sko enn det. Er utendørs godt over 100 dager i året, så da krever jeg veldig mye av sko og plagg som jeg kjøper.
  14. Gærning. Ikke at jeg skal si noe med mine 5 sekker i diverse størrelser 🙃 Det er helt avhengig av turens mål og mening, som regel slår jeg leir for to dager om jeg vil ha en dagstur med lett sekk. Jeg pleier å legge inn tidsmargin på hvor langt jeg går til camp X, og om jeg er i nærheten av f.eks en fjelltopp jeg vil stikke innom - Da slår jeg gjerne camp i nærheten av målet, også bruker jeg heller noen timer ekstra på utsikt. Niste selvfølgelig med i daypack, ellers blir jeg gretten og vrien å ha med å gjøre. Forøvrig uten barn, de er ikke helt påtenkt enda.
  15. En liten sekk på rundt 15-2L er ganske grei for dagsturer, da får man plass til niste, varmere tøy og drikke. Bruker mest min 18L Sidekick som jeg fikk med Baltoro'en min, og den veier omtrent 150 gram. Men jeg har en 25L sak som ikke er av noe spesifikt merke om det er odds for ruskevær. Om du har med barn, da vil jeg si kanskje en 35L. Eller mindre om barna er store nok til en liten sekk selv. 35L Bør dekke behov for varme klær, mat for tur og nok drikke.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.