Gå til innhold
  • Bli medlem

sianze

Medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sianze

  1. På 27.5.2017 den 0.39, trebor0709 skrev:

    På liggeunderlagfronten ville jeg nok gått for LW-versjonen av dette. Husk at selv om det er viktig med lav vekt og pakkvolum, så burde du sove godt da du skal sykle noen mil om dagen, og da er det greit å være uthvilt.

    I starten av turen kan du være uheldig å møte på kalde dager oppi nord, ville derfor gått for en sovepose som holder ned mot 0 grader. I tillegg ville jeg gått for dun da som regel pakkvekt og størrelse blir mindre en fiber. Jeg ville også valgt en sovepose som har full lengde på glidelåsen, siden du etterhvert kommer til varmere strøk der det kan være greit å bruke soveposen som dyne :)

    Angående telt er jeg usikker, men litt plass i teltet er en fordel hvis det regner og du f.eks skal lese litt kart og spise litt mat. så tror jeg ville gått for kuppeltelt og kanskje 2-manns eventuelt enmanns med litt oppbevaringsplass i fortelt.

    Har selv syklet turen for noen år tilbake, men vi startet 17 juni, og da var det nok litt kaldere i været oppe i nord enn du blir å møte forhåpentligvis :) 

    Hvordan blir du å pakke til turen, 4 sidevesker og en vanntett ryggsekk?

    Takk for gode råd.

    Løsningen blir nok 4 sidevesker og en vanntett pakkbegg oppå de to sideveskene bak. Vil unngå å ha noe på ryggen. Har vurdert en 1 hjuls baggasjevogn men håper å få plass til alt i sideveskene.

  2. Hei.

    14 juli til 14 august skal jeg sykle fra nordkapp til lindesnes. I den forbindelse trenger jeg nytt telt, liggeunderlag og sovepose.

    Siden jeg skal sykle er det aller viktigste kriteriet når jeg skal velge er vekt. Pakkevolum (henger vel litt sammen med vekt) og pris spiller jo selvfølgelig også en viss rolle. 

    Når det gjelder telt så har jeg sett på dette som kanskje kan være "godt nok" for formålet. Er det noen som har noen formening om det vil gjøre nytten? Eller bør jeg velge noe annet?

    Mckinley telt på 1,1 kg til kr 1199,-

    https://www.gsport.no/produkt/182133/mckinley-arium-1-0

     

    Når det gjelder liggeunderlag så har jeg vurdert dette. Exped SynMat HL M som veier 365 gram. Eneste bekymringen jeg har til dette er at det er 183cm langt og jeg er også 183cm langt. Bør jeg gå for et som er noe lenger? Har noen tips til et bra alternativ som har noenlunde samme lave vekt/komfort?

    https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-synmat-hl-m.html

    Når det gjelder soveposer så synes jeg det er en stor jungel der ute som det er vanskelig å bli klok på. Antar at jeg trenger en 3 sesongspose og at det er dun jeg bør gå for? Jeg synes mange av dunposene er veldig dyre. Har noen tips til en sovepose som veier lite og ikke koster så fryktelig mye? 

    Alle gode tips mottas med stor takk :)

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.