Gå til innhold
  • Bli medlem

Klodrik

Passivt medlem
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Klodrik

  1. Hei! Nærmer seg 3 uker på tur, 15. juni til 5. juli. Starter på Preikestolen før vi skal jobbe oss nordover, så nordøst og sirkle nedover med avslutning i Oslo. Røff skisse for turen er: - Bergsdalen - Siste etappe av Aurlandsdalen - Molladalen - Trollstigen (Kongen, Bispen, dronningen e.l.) - Innerdalen og Innerdalstårnet - Kjøre inn til Oppdal og sørover til Jotunheimen eller Rondane, avhengig av snøforhold - Sett litt på Urdadalstindene og Hellestugutindene Det jeg lurer på er: - Er truger nødvendig? - Snørapport fra alle nevnte områder? Skredfare, mulig å gå med fjellsko osv. - Tips til topper og turer, gjerne over flere dager med utgangspunkt fra bil. Trenger ikke være nøyaktig de stedene jeg har listet opp, men gjerne i nærheten.
  2. Velg XL. Det jeg bruker på 88 liter Xenith - og jeg kan ikke dra trekket utenpå z-liggeunderlaget jeg fester i bunn av sekken. Med XL kan du forhåpentligvis det på 75 literen.
  3. Jo takk! Tenkte på å sende både grønt og rødt bilde til Helsport, da spesielt med en forespørsel om de kan produsere tresesongs i rødt. Epost med forespørsel om røde Superlight-telt er nå sendt avgårde.
  4. Skulle ønske tresesongsteltene til Helsport kom i rødt. Her representert ved Helsport Reinsfjell SL3 i photoshop-rødt, da jeg ønsket å se hvordan det ville se ut.
  5. Fra en med kronisk PF; Voltarol forte krem + fotrulle/massasjeball er eneste reseptfrie remedier som hjelper her i gården. Tar bort det verste av smerte, resten får man bare bite i seg.
  6. Nordheimsund ja.. Da vet du kanskje noe om forholdene i fjellområdet mellom Kvam og Bergsdalen(altså Høgabu, Gullhorgabu, Vending). Håper på en tidlig barmarksesong i området!
  7. Har som sagt allerede bestemt meg, for nå. Men nei Soulo var aldri mer i vurderingen. Lite plass og høy vekt gjør at det falt igjennom. Bygd for å tåle ekstremt mye, men det blir litt overkill rett og slett.
  8. Takk for mange svar folkens! Ser Niak høster gode tilbakemeldinger, og det er nok det jeg i lengre tid har vært mest innstilt på selv. Oppdaget derimot Nigor Wickiup 3 for en tid tilbake og ble med ett ganske så fristet. Slo dermed til på Nigor-pakken til @Svandal. Gleder meg til å teste! Eneste fordel Niak kontra Wicki Up slik jeg ser det nå (før test av noen av dem) er nok at Niak trolig er raskere å sette opp + at det er frittstående. Fotavtrykket er også noe mindre, hvilket kan være praktisk. Wickiup har derimot fordelen av et ganske så enormt fortelt, bittelitt lavere vekt med halv innertelt. Blir spennende å teste Wickiupen i vind da det, og lignende pyramidetelt, får mye ros for nettopp det på forumer i USA og UK. Får se om jeg har valgt riktig eller må prøve et Niak senere. Det blir derimot ikke et Reinsfjell 2, slik @Bjarne H.S. anbefaler. Har brukt 3'ern og Reinsfjell er for all del et godt telt. Men jeg verdsetter ikke 2 innganger i veldig stor grad når jeg er alene, og vekten bikker dessverre over det ønskelige. Takk for nyttig info om Trolltind, @Memento mori. Absolutt et telt jeg kunne likt. Men slik @rayun er inne på må man velge telt ut ifra hvilke turer man drar på og værforholdene. Jeg skal nok bevege meg en del, hvilket gjør at vekt er viktig. Det er likevel slik at drittværet som kan komme her på vestlandet gjør at man ikke bare kan bli liggende dersom morgenen er grå og regnet siler. Dermed ekstremt vanskelig å skulle bruke et telt uten fortelt uten at ALT blir vått når man setter det opp, i fortsatt regnvær, senere på dagen. Hadde jeg skulle bevegd meg i mer alpint terreng hadde nok Trolltind vært enda mer aktuelt grunnet det enormt lille avtrykket. Slik jeg ser det er dermed både Wickiup 3 og Niak bedre valg enn Trolltind, sett bort i fra vekt, for mitt bruk.
  9. Hei! Har i lengre tid fundert på hva jeg skal gå til innkjøp av som mitt solotelt for bruk i årets 3 varmeste sesonger. Bruksområde er typisk høyfjell, altså sjeldent til aldri i bruk under tregrensa. Holder til vest i landet, så faren for regn og vind er stor selv om værmeldingen skulle mene noe annet. Har noen ønsker, men ingen spesifikke krav: - Takhøyde nok til at jeg på 185 kan sitte oppreist på underlag. - Stabilt i vind. Vil ikke kutte for mye på dette punktet da sikkerhet er desto viktigere når man reiser alene. - 100+ cm i sengebredde. Alt under det blir fort litt klaustrofobisk. - Lettest mulig. - Fortelt? Fint med kanskje ikke strengt nødvendig ref. mange diskusjoner om Hilleberg Unna her på forumet? Alternativene mine per nå: Helsport Trolltind SL: Fordeler med dette teltet er at det er veldig lett med 1,3 kg oppgitt vekt. Skal visstnok være stabilt i vind, men jeg antar det er litt avhengig av god plassering av teltet da sidevind nok vil rokke ved stabiliteten. God bredde i innerteltet. Noe skeptisk til høyden på innerteltet for en på min størrelse og mangelen på fortelt. Tar gjerne imot erfaringer og tips her. (Beklager stor hvit ramme på dette bildet fra Helsport..) Hilleberg Niak: Noe tyngre enn Trolltind med sine 1,7 kg, men dette teltet gir deg fordelen av et fortelt. Ser ikke like retningsavhengig ut som Trolltind når det kommer til vindstabiliteten, selv om en nok vil prøve å plassere forteltet vekk fra vinden for å minke trekk i innerteltet(mesh dør). Liggelengden er 10 cm lengre hvilket er beroligende, likeså er takhøyden 5 cm høyere hvilket kan tenkes å utgjøre forskjellen på krokrygg og ikke. Verdt 400 gram ekstra? Nigor Wickiup 3: Dette er nok det mest "spennende" alternativet av de 3. Fundert litt på dette teltet med et halvt innertelt. Vekten på dette vil i såfall bli omkring 1,6 kg (1,1 for yttertelt + 500 gram for inntertelt). Med andre ord ganske likt som Niak. Innerteltet vil her gi god liggelengde nær midten av teltet. Likeså vil takhøyden være særdeles god for et solotelt - men med det aberet at takhøyden skrår veldig mye ned mot veggene sett i forhold til et kuppeltelt. Litt mer plunder å sette opp da teltet ikke er frittstående, men tipi-stilen er utprøvd og skal visstnok være god i vind og regn. Forteltet vil være betydelig større enn Niak da det vil utgjøre halve teltet. Høres egentlig perfekt ut..? Hører veldig gjerne om erfaringer rundt dette teltet? https://www.nigor.eu/wickiup-3-fly-and-pole.html https://www.nigor.eu/tents/half-size-innertent-wickiup-3.html Bildet er av Wickiup 4, men det var det mest illustrerende jeg fant av oppsettet
  10. Har brukt Hylo 3 i ganske røft vær i Jotunheimen. Var vel en 15ms i kastene og regnet pøste virkelig på. Teltet holdt tett, bortsett fra ett sted: i "hodeenden" hvor ventilen er over mesh-lommene på innsiden av teltet. Blåste rett og slett såpass kraftig at regnet pisket inn under ventilen og gjennom meshventilen. Ingen stor lekkasje å snakke om, men var vått i meshlommene og litt drypp under på teltgulvet. Kan nok fikses lett ved å stroppe en ekstra bardun til ventilen så man får dratt den mer nedover (står litt for vannrett ut til vanlig). Ellers gir teltet relativt lite kondens på grunn av sin gode lufting, men kondensen merkes mer enn det gjør ved todukstelt iom at du har kondensen "rett på". Dette gjør selvfølgelig at teltet også oppleves som relativt trekkfullt når det blåser. Om man synes det er en grei kamel å svelge for lav vekt og godt med boltreplass er teltet meget brukanes.
  11. Blir med i gjengen av folk som skal på tur i området denne sommeren. På mandag går turen til Trondsbu og Tinnhylen. Første etappe går langs Tinnhylen på umerket sti ned til Snero for camp 1. Rask visitt av T-merket motorvei før det krysses over sørsiden av Ruvlenuten til Nordvatnet på dag 2. Camp 2 vil bli over flere dager og det skal fiskes i området Nordmannslågen/Nordvatnet/Holmavatnet/Andersosen. Retur på umerket sti fra Nordvatnet rett nordover, forbi Eitro før en svinger Øst retning Trondsbu. Om noen har tips til fine fiskevann (haha, ingen vil vel avsløre dette ) eller mer sannsynlig; fine teltplasser er det bare å skrike ut!
  12. Hva med 3F UL Gear sitt Lanshan 2? Er vel en kopi av zpacks duplex, som jo går for å være et godt og relativt stødig telt.
  13. Men akkurat den her ventingen er ingen god følelse.. 😂 For å holde seg litt on topic: kjøpte nylig en Classic Gapahuk fra Magasinet også. Ops.
  14. Klarte ikke lenger å holde meg, så en dunpose er nå på vei i posten. Heldigvis kun 1249,- for en MH Ratio 32 på Fjellsport nå. https://www.fjellsport.no/mountain-hardwear-ratio-32-sherwood-regular.html
  15. Will do! Tenker 3 dager selv dersom jeg ender opp med å velge vidda. Start Hallingskeid. Dag 1 går til Rembedalsseter, dag 2 til Kjeldebu og dag 3 til Finse.
  16. Bare hyggelig! Endte med å få lyst til å gå denne ruta selv - dog trolig med bruk av hyttene, så det kan hende jeg kan bidra med enda mer i uke 26. Får se om jeg lander på denne ruta, eller en annen jeg også har vurdert.
  17. Første alternativet som popper opp i mitt hode er å starte på Finse (eller Hallingskeid) og gå rundt Hardangerjøkulen. Toget går litt sjeldnere fra Hallingskeid, hvilket kan gjøre det lettest å ha dette som startsted, og Finse som avslutning. Om du bommer på togtidene kan du da trekke inn i en varm peisstue på Finse og nyte en overpriset pils i påvente av toget. Forsøker meg på en liten plan. Forbehold om at jeg ikke har gått denne turen selv, så forslag til f.eks. teltplass tas direkte fra kartet. Dag 1: Tar du 12-toget fra Bergen går det direkte til Hallingskeid på drøye 2 timer og klar til å gå rundt halv 3. Sommer i Norge betyr lenge lyst, så du burde fint klare å tusle en 15km denne dagen. Kanskje telte omkring Langvatnet et stykke før Rembedalsseter? Dersom du synes det blir noe langt avslutter du dagens etappe ved et av de umerkede tjernene nord for Langvatnet. Dag 2: Følg stien videre retning Leirhalsen og Kjeldebu. Rent lengdemessig kan det nok tenkes at telting omkring småtjernene ved Leirhalsen vil være passende. Dag 3: På tide å vende nesa nordover. Følg sti oppover ved Leiro, retning Skåltjørna. Kan tenkes at sistnevnte vil være et fint sted å avslutte dagens etappe. Dag 4: Straka vegen i mål. Togtabellen klarer du nok å lese selv. De to siste dagene blir litt kortere enn de to første. Dette kan selvfølgelig justeres slik du ønsker, der spesielt teltplass på dag 3 vil avgjøre hvilket tog du når frem til på dag 4. Ellers alltid lurt å telte med tilgang til rent vann (fortrinnsvis rennende), samtidig som det er lurt å holde seg litt lavt i terrenget for å unngå det verste av vær. PS: har vært noe ruteomlegging av ruta sør for Rembedalsseter retning Kjeldebu. Et litt våkent øye, kart og kompass, samt relevant info: https://www.ut.no/hytte/3.2072/ er derfor nødvendig.
  18. Takk for tråden. Dette redder meg, som er noen få cm høyere, fra å gjøre et bomkjøp i fremtiden.
  19. Skriv gjerne litt(eller mye) om dette teltet når det ankommer. Har fundert litt på det selv, men er skeptisk til liggelengden.
  20. Ikke for å være krass.. men du utstråler ikke nødvendigvis kunnskap. Spørsmålet jeg ville stilt meg selv er da; er det lurt å begi seg ut i relativt vanskelige forhold? Kan godt hende du har mer kunnskap enn det gis uttrykk for, men verdt å tenke over om du burde trosse forholdene når selv ikke hyttene i området anser det som fottursesong enda. Eksempler: - Tungt å gå i snø. - Våte og dertil kalde føtter. Goretex meg der sola ikke skinner, vasser du i snø i et par dager kan du banne på at det ikke holder. - Er du litt uheldig møter du på kaldt vær, snødriv og kraftig vind, kan være farlig selv for en erfaren fjellvandrer. - Det er ikke sikkert du ser de røde T-ene, ergo må du være i stand til å navigere ut i fra kart og kompass. - Snøsmelting. Bekker blir til elver og elver blir til.. tja store elver. - Det er ikke sikkert sommerbruene er montert enda, hvilket betyr dertil vanskeligere og farligere elvekryssing. Aldri gått ruta mellom Finse-Geiterygghytta selv (gikk Aurlandsdalen fra Geiterygghytta og ned), så er ikke sikkert det er noen store farlige elver du må krysse eller at alle disse farene vil gjøre seg gjeldende på denne etappen, men jeg vil anbefale å være føre var og velge en annen tur. Aurlandsdalen forsvinner ikke med det første, kanskje dere får tid til høsten eller neste sommer? Finn en rute i et fjellområde et par hundre meter lavere, og gjerne østover, da vil det fort bli mer farbart i fjellet.
  21. Tror du vil møte på litt vanskeligheter på etappen Finse-Geiterygghytta, pg første tredjedel av etappen Geiterygghytta-Østerbø i starten av Juni. Tvilsomt at det er gangbart med den gode snøvinteren som har vært. Riktignok ikke veldig lokalkjent på smelteforhold her, men moh. tilsier at du nok burde drøye et par uker, ja. Antar det er derfor hyttene ikke åpner før nærmere slutten av juni.
  22. Hva med dette? https://www.aliexpress.com/item/2017-Naturehike-1-Man-Tarp-Tent-Single-Person-None-Pole-Ultralight-Pyramid-Outdoor-Hiking-Camping-Tents/32836825717.html? Innertelt, drøyt 1 kilo om du dropper footprint. Flere som har relativt gode erfaringer med Naturehike (f.eks Cloup Up teltene) på nett. Denne typen telt kan også settes opp uten innertelt og således bli en fin tørr og lun rasteplass på dagtid. Ingen erfaring med nevnte telt selv, men har lyst å kjøpe for å teste det som romslig og ultralett solotelt ila året.
  23. Om du skal gå langt og tidvis skal innom hytter for å tørke/lage mer fancy mat, er det da slik at du skal lage hovedsaklig enkel mat på denne brenneren? Enkel mat anser jeg som ting som kun trenger kokende vann. Dvs Toro-poser, potetstappe med speket pølse, real turmat osv. For om du kun skal lage sistnevnte på denne brenneren kan du virkelig gå ultralett på turkjøkkenet. Mitt forslag til slikt ultralett kit er: Brenner: https://www.aliexpress.com/item/BRS-Only-25g-Titanium-Stove-Gas-Stove-Outdoor-Burner-Cooking-Stove-BRS-3000T/32224340142.html? Kjele: https://www.aliexpress.com/item/TOAKS-POT-800-Ultralight-Titanium-Pot-Outdoor-Camping-Cookware-Titanium-Water-Cup-Folding-Handle-800ml/32793736120.html? Kjelen tror jeg skal få plass til både en 230g gassboks(9x11 cm?), så du sparer en del volum under pakkingen. Dobbelsjekk gjerne målene da jeg tar de løst fra hode. Et annet tips er å kanskje kjøpe 2 brennere så du har en i backup dersom man skulle miste en eller en slutter å fungere. Veier tross alt bare 25 gram. Totale vekten på dette vil være 25 g + 112 g + 400(?) gram for en stappfull gassboks = 537 gram. Sleng på en long handle titanskje med polert bowl så er du fortsatt under 550 g totalt. Til sammenligning veier MSR settet du ser på over 730 gram UTEN gass.
  24. Støtter Bergsdalen. Går vel en skogsvei/militærvei fra Småbrekke og inn til Moavatnet, som muligens kan være en fin basecamp? Lett adkomst fra vei i det minste. Ellers var det fint i øvre Herfindalen/budalen da jeg gikk Vaksdal-Høgabu. Noe tyngre marsj vil jeg tro, samtidig som det kan være mer utfordrende å finne en fin teltplass i dalsøkket. Mye våt mark.
  25. Den bussen i Bergsdalen går vel bare til Raudland(?) på denne tiden av året, og muligens kun en gang om dagen. Bare søk opp "buss dale hodnaberg" så burde det være mulig å finne noe. Er en lokalrute. Hvordan føre er her oppe vet jeg ikke. Vil tro Høgabu og Gullhorgabu har sett sine første snøfall allerede. Muligens bart lengre ned mot dalbunnen og veien. Vet Kaldavasshytta som ligger (riktignok noen meter høyere) Sør/Sør-Øst for Upsete og Myrdal allerede har sett noen gode centimeter. Kan bli ganske så værhardt på denne tiden av året. Kaldt(blir fort et par minus i høyfjellet), vått og en god mengde vind er nesten en garanti her på vestlandet nå i Oktober/November. Ikke den ideelle tid for telting.. Dersom målet er å gå mye i fjellene mellom Voss og Bergen en langhelg eller generelt langs Bergensbanen, vil jeg egentlig anbefale å vente til våren/sommeren. Da er det gode muligheter i Bergsdalen(Høgabu/Gullhorgabu/Kiellandbu/Vending på ut.no for referanser), Kaldavasshytta fra Upsete og til Myrdal/Hallingsskeid, eller mer bynær tur som Vidden mellom Ulriken og Fløyen. Rett og slett ikke helt sesong for fottur i høyfjellet nå. Kan både være ganske kjipt og tidvis farlig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.