Gå til innhold
  • Bli medlem

Magnus Hole Olsen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Magnus Hole Olsen

  1. DenGladeVandrer skrev (På 28.1.2021 den 20.11):

    Nå har jeg aldri fått noen skade, og ikke fått somla meg til å sjekke opp hvordan man lapper. Ser på det før sesongstart. Men trodde det ville bare være å sette på lapp, type selvklebende. Er noe sånt jeg har kjøpt

    Du kan fint lappe fra utsiden. Grunnen til at man ofte vil lappe fra innsiden dersom det er mulig er at det ofte kan bli et penere resultat. I tillegg unngår man "kanter" som kan hekte seg i ting slik at lappen rives av. Men det løses lett ved å bruke en rund lapp og en tynn stripe aquasure rundt kanten på lappen når du limer fra utsiden. 

    Selvklebende lapper er ofte fint å ha med på tur for midlertidige reparasjoner. Anbefaler i all hovedsak ploymarin 2-komponent pvc lim for permanente reparasjoner. 

     

    • Liker 1
  2. DenGladeVandrer skrev (På 12.11.2020 den 19.27):

    Da er båten i hus. Meget fornøyd. Men en ting lurer jeg på. Sikkert likt på mange modeller, men om et er noe konkret for denne. 

    Tips/triks til hvordan man kan få båret den med seg på ryggen, når man er alene. Prøver å se litt på stropper/reimer og sånn, men om noen her noen stalltips, settes det stor pris på. 

    Det avhenger helt av sekken, det finnes absolutt ingen fasit :) Men generelt sett vil det ofte fungere bra å bruke komprimeringsreimene på sekken (dersom sekken har det og de er lange nok og riktig plassert), 4 stk voile straps (ikke de minste, du må ha en litt lenger og kraftigere variant) eller ved å feste sekken med vanlige stropper som den packraften kom med. Vanlige stropper er jo også lett tilgjengelig i både sportsbutikker, biltema osv. og det er nok den løsningen de fleste bruker.

  3. Kurt S skrev (På 22.1.2021 den 12.02):

    Da prøver jeg å bytte ventilen med noe dyrt. Ikke aner jeg om det var en billig ventil for jeg har ikke byttet den mens båten har vært i mitt eie. 

    Høres fornuftig ut. Boston ventiler er jo billig uansett, så det bør ikke koste de allverdens å teste litt forskjellig :) 

  4. Kurt S skrev (På 17.10.2020 den 18.06):

    Har kjøpt en Kipara Chat packraft. Har opplevf at de bostoventilene ikke er tette. De lekker så man må etterfylle etter en tids bruk. Er det noen som har tips, erfaringer etc?

    Det er nok brukt en billig ventil, vi selger 3 ulike merker som benytter boston ventil på packraftene og har aldri hverken opplevd dette problemet eller hørt om at kunder har problemet. Mulig du kan bytte ut lokket med et som er tett hvis du finner noe av bedre kvalitet i samme dimensjoner. 

  5. CarstenT skrev (På 20.1.2021 den 11.46):

    Jeg faldt over et ældre indlæg om, at det ikke længere er lovligt at padle i Sarek og andre national-parker. Det er jo specielt relevant for packraftere, fordi de er så vældigt terraingående.
    Er det noget der er smittet af på Norge? Og, hvor kan man evt. finde en oversigt der kan bruges til at planlægge tur efter?

    Det er ikke den type begrensninger i Norge :) 

  6. Terka skrev (7 timer siden):

    Takk begge to! Bestilte aquasure og ankelmansjett i går kveld, men ikke herder. Får se hvordan det går 😊

    Aquasure fungerer, både med og uten cotol. Fordelen med å blande med cotol er at det blir mer tyntflytende og lettere å påføre. Men blander du i for mye går det ut over styrken 🙂

    • Liker 1
  7. Thomas E skrev (4 timer siden):

    Da jeg nettopp har fått en litt mer heftig packraft enn forrige tenkte jeg det var greit å forberede seg litt så jeg kan sette utfor litt mer krevende stryk enn bare paddeflatt vann. Men erfaringen min med elvepadling er så og si null. Finnes det noen gode "kurs" der ute på nett hvor jeg kan lære meg et lite minimum for hvordan jeg skal klare å lese en elv? Har ikke tenkt å prøve meg på noe heftig rafting med det første, men skulle gjerne visst litt mer enn hva jeg gjør nå.

    Du bør heller gjennomføre et faktisk kurs i elvepadling. Grunnkurs i elvepadling med kajakk er det mange som tilbyr, og et grunnkurs handler mest om å lese elv, lære å krysse en elv, kante osv. Dermed er det like relevant for packraft (du bør ha lårremmer). Kan anbefale Vått & Vilt på Voss, men antar at de fleste som arrangerer kurs vil la deg delta i packraften din og tilpasse kurset deretter.

    • Liker 1
    • Takk 1
  8. 17 minutter siden, tttime skrev:

    Forstår poenget ditt her. Ønsker jo ikke å angre etter noen måneder.

    Er sikker på at det blir mye turbruk og de fleste steder anbefaler plass til å strekke ut føttene helt om man skal padle lengre turer. 130 cm innveldig vil gi meg plass til å strekke ut føttene, så må ha en fotpute for å få kontakt med føttene. Det må jeg jo da selvfølgelig også ha om jeg skal få kontakt med 150 cm. Vil 150 cm ha dårligere kontroll i elver enn 130 cm selv om jeg ikke rekker frem til noen av de? Eller dersom jeg skulle ha brukt fotpute til begge?

    Ja, en lenger modell vil ha større svingradius. Til gjengjeld vil lengden gi deg bedre retningsstabilitet og fart på flatt vann. Og for all del, du kan fint padle elv med en lang packraft uten problemer. Med mindre du skal ha tørrdrakt og hjelm og planlegger å ta kurs i elvepadling sånn at du kan prøve deg på litt større stryk anbefaler jeg deg å prioritere beinplass. Så lenge du er bevisst på valget du tar og hvilke fordeler og ulemper det er med ulike lengder, ulike design av skrog, materialvalg, spruttrekk/ww spruttrekk/ingen spruttrekk, TiZip og thigh straps osv. tror jeg du blir veldig fornøyd 🙂

    • Takk 1
  9. 38 minutter siden, tttime skrev:

    Takk for detaljert svar! Er det noen ulempe for meg å velge 150 innvendig kontra 130 innvendig lengde? Annet enn pris, vekt og komprimert størrelse.

    Ulempen er hvor god kontroll du vil få under elvepadling. For de fleste som kjøper i Norge er dette irrelevant da det ikke har så veldig mye å si for normal turbruk, men når du først kjøper packraft er det greit å være litt bevisst på hva du kjøper. Det blir dyrt uansett, og da bør den helst fungere bra i mange år fremover. Mange førstegangskjøpere tenker at en packraft er en packraft, men det er langt ifra sannheten. Det er forskjeller på design, materialer og håndtverk som vil påvirke ytelse, holdbarhet over tid osv. 

    • Takk 1
  10. 22 timer siden, tttime skrev:

    Da kommer også spørsmålet om spruttrekk(fjernbart som i kipari sin char) eller uten spruttrekk. Noen ulemper med å ha det?

    Vekt og pris er eneste ulemper. De fleste som kjøper uten spruttrekk uten å være veldig bevisst på det ender opp med å angre. 

    • Takk 1
  11. På 17.7.2019 den 15.37, tttime skrev:

    Heisann!

    Vurderer innkjøp av packraft. Den skal brukes til å krysse vann, padle lengre turer og evt litt fisking. Tenker å ha med sekk med telt og diverse utstyr for det meste. Skal ikke brukes i annet enn relativt stille vann og langs relativt stille elver. Er usikker på størrelse. Er 178 og har en sittelengde på rundt 110cm. Noen anbefalinger til størrelse på packraft til mitt bruk?

    Ta på deg skoene du typisk vil bruke og mål sittelengde med de på. Tipper jo da at den blir ca 112cm eller deromkring. Packraften du velger bør da være 122cm+ innvending (gjelder de fleste packrafts, men ikke alle). Du vil i de fleste packrafts da ha plass til å strekke ut beina helt, men noen modeller har sete og ryggstøtte plassert litt lenger fremme og med plass bak ryggen. Da kan du ikke bruke samme mål. Dette gjelder for packrafts og packraftere som skal padle på flatt vann og i sjøen. Dersom du skal padle i elv, både med og uten turutstyr anbefales det at du har en liten knekk i knærne så du får bedre kontroll. Skal du gjøre begge deler kan du løse det med en fotpute for elvepadling, eller eventuelt thigh straps. Skal du drive med skikkelig elvepadling skal du sitte med en skikkelig knekk i knærne, og du må ha thigh straps. 

    • Takk 1
  12. På 2.7.2019 den 22.23, Fomle skrev:

    Henger meg litt på denne i stedet for å lage egen tråd for noe så lite. Da jeg kjøpte min fulgte det med et par lapper i fall den må ha førstehjelp en eller annen gang, men fant ingenting noe sted om hva slags lim som i tilfelle skal brukes? 

    Bruk Polymarin 2-komponent pvc lim til å feste lapper, ekstra festepunkter, finner osv. Aquasure/Aquaseal trenger luft for å herde, så du vil ikke få et like godt bånd under midten av lappen. 

    Derimot er Aquasure/aquaseal helt utmerket for å tette små "nålehull" og for å fylle på "riper" i coatingen (vedlikehold). Bare husk å bruke så lite som mulig, og putt tuben i en plastpose i fryseren etter bruk. Så holder den seg til neste gang 🙂

    • Liker 2
  13. På 21.6.2019 den 20.57, Fomle skrev:

    Packraft (MRS Nomad S1) ankommet og så vidt testet. Det ble en strand for enkelhets skyld. Gikk greit å komme seg oppi, som forventet noe mer kløn for å komme meg ut, men det gikk da. Var så langgrunt at jeg rett og slett snudde meg litt sidelengs og bare reiste meg opp på vanlig måte. Så for meg at jeg kunne bli i tyngste laget for padleåra...

    Forøvrig var det en morsom opplevelse. Måtte holde meg i en bitteliten vik for det blåste litt friskt i dag, men akkurat der jeg var var det så godt som flatt hav. Den var forbausende stabil og jeg følte i grunnen jeg satt veldig komfortabelt. Tror den kommer til å bli en god venn i sommerhalvåret.

    Her er jeg enig med deg, jeg knekker åra om jeg sitter på den! 🤣

  14. På 24.6.2019 den 10.00, Lavvosolberg skrev:

    Hei,

     

    Er det noen av dere som vet hvor man kan bestille ekstra nylonmaterialle for å fikse packraften?
    Trenger noen ekstra lapper med 820D for å reparere bunnen, men synes de lappene man får kjøpt hos de norske nettsidene er så små og så dyre. Ser for meg å bestille kanskje en meter fra kina, men er redd for å bomme på materialtype.

     

    Øyvind

    Hei Øyvind,

    Nå skjønner jeg at du trolig ikke har kjøpt packraft hos oss (Packraft Norge), men vi har stort sett noen meter materiale i ulike farger liggende sånn at vi raskt kan hjelpe kunder som har vært skikkelig uheldige. Vår policy er at vi gir vekk det nødvendige materialet til reparasjon dersom kunden ønsker å foreta reparasjon selv. Kanskje forhandleren du har kjøpt av tilbyr samme service? Verdt å sjekke ihvertfall, så sparer du kanskje noen kroner.

    Om du av en eller annen grunn ikke skulle få hjelp av forhandleren kan du bestille her: https://www.extremtextil.de/en/nylon-tpu-coated-both-sides-650g-sqm-heatsealable.html

    Extremtextil er kanskje ikke like billig som fra Kina, men du vet hva du får. 

    Lurer forøvrig litt på hvorfor du egentlig vil ha 840 denier materiale. Vekt spiller kanskje ikke noen rolle for deg? :) 

     

    Mvh

    Magnus

  15. På 14.6.2019 den 20.47, Fomle skrev:

    Håper det er OK at jeg fortsetter i denne tråden selv om det er en stund siden siste post. Dette forumet kommer til å bli dyrt for meg. Har lest meg litt opp på packraft her inne og nå bestilt en (har tenkt fram og tilbake på oppblåsbar "båt" i noen år nå siden jeg ikke har plass til ekte kano og kom til at packraft virker mer solid en Sevylor som jeg har smugkikket endel på). Jeg skal nok få ålet meg ned i den uten altfor mye styr, men hvordan kommer man seg opp og ut av dem? De er jo så lave. Snoket litt på youtube uten å finne noe, men hvis noen har en link som viser utstigning eller klarer forklare det i velvalgte ord mottas tips med takk FØR jeg står der og ser ut som en tosk. 

    Kjør den opp på grunna et sted sånn at du treffer bunnen når du reiser deg :) Men mindre det er uvanlig skarpe steiner der du ferdes tåler packraften fint at du tar fart og kjører den på grunn. 

    • Liker 1
  16. På 18.11.2018 den 12.04, Packraft1 skrev:

    Vil helst kjøpe packraft med minst 3 års garanti.

     

    Tror de fleste produsenter har 3 års garanti. Men ikke misforstå, det er ikke snakk om garanti mot hull. Det er tross alt snakk om en oppblåsbar båt :)

    Anbefaler deg å sette deg litt inn i ulike produsenter og modeller. Det meste holder nok en ok kvalitet, men det er forskjeller. Jeg har testet packrafts fra en del ulike produsenter, og selv om modellene ser like ut ved første øyekast er det forskjeller på kvalitet og funksjonelle løsninger. Dette merkes spesielt på kvaliteten på håndverket og om man har tatt snarveier som går ut over funksjonalitet.

  17. På 14.7.2018 den 9.55, Miamaria skrev:

    Et spørsmål til forresten. Det ser jo så kjekt ut å sige nedover en elv. Det har vi dessverre ikke så mye av her, men noen burde være innen rekkevidde i ferien. Men hvordan løser dere logistikken? Jeg mener, man må vel tilbake til bilen? Pakker dere den ihop og går, eller? Smartere måte å løse det på?

    Se om du finner en elv der det er mulig med buss eller tog fra takeout og tilbake til startpunktet (eller ihvertfall nærmere der du startet). Dette kan fungere på både korte og lange turer, men krever litt planlegging.

    Eksempel - Nedre del av Osvassdraget: Kjør til Os og sett igjen bilen der. Ta buss mot Bergen noen kilometer og gå av når du kommer til grusvei som går inn til elva. Gå et lite stykke langs grusvei før du kan padle ned til bilen. Turen tar noen timer.

    Eksempel 2 - Kvennavassdraget: Kjør til Møsvatn (Skinnarbu) og sett igjen bilen på fergekai. Ta buss mot Røldal og enten gå inn eller ta taxi inn langs Valldalsvatnet. Gå opp til Holmavatnet og padle/gå ned hele Kvennavassdraget til Mogen. Ta ferge fra Mogen til Skinnarbu fergekai og hopp i bilen. Turen tar 3 dager +

    Eventuelt kan du jo prøve å ta med deg sykkel (Bikerafting), men jeg anbefaler å bli litt komfortabel med elv først :) Da sykler man typisk inn i et område og flyter/padler ut. 

    • Liker 2
  18. 1 time siden, ost skrev:

    Du er flink til å ikke være for påvirket, men jeg hadde satt pris på om du laget deg en signatur der du skriver hva du selger og for hvem. Det er jo mange som er innom her som ikke leser alle postene dine og ikke skjønner at du har egeninteresse også. 

    Holder dette? :D 

    12 minutter siden, svingen skrev:

    @Magnus Hole Olsen hvilken packrafter er det? Modell? Som er bedre på flatt vann

    MRS Barracuda Solo for 1 person eller MRS Barracuda R2/MRS Barracuda R2 Pro for 2 personer er modeller som har bedre egenskaper på flatt vann enn tradisjonelle packrafts i forhold til fart og retningsstabilitet. Disse er nye av året og har et helt nyutviklet design som ingen andre produsenter så langt tilbyr. Dette går som sagt litt ut over andre egenskaper, men avhengig av hva man skal bruke packraften til kan dette være beste alternativ for mange.

    • Liker 4
  19. På 4.6.2018 den 21.09, Snutemor skrev:

    Jeg drømmer om å kjøpe meg kajakk. Har forsøkt med lånt kajakk, og det er veldig, veldig gøy. Utfordringen min blir å få den med meg, alene, opp på biltaket... Greit nok med de turene hvor vi er flere, og jeg kan få hjelp, men jeg trives med å kunne ta spontane aleneturer. Liten vits å kjøpe kajakk hvis jeg ikke får den med meg. Har studert masse filmer på youtube med tips og triks til hvordan løfte den, men jeg er usikker på hvor gjennomførbart det er i virkeligheten. Dere jenter (som ikke er Pippi,) hvordan løser dere det å få med dere kajakken? 

    Alternativt funderer jeg på packraft. Den skal jeg klare å bære. Men jeg tenker litt (helt uten erfaring og kanskje uten grunn?) at en packraft er mer et transportmiddel for å komme seg over vannet...To forskjellige typer båter, to forskjellige typer bruksområder. Er det like gøy å padle med en packraft? Jeg lurer på om for mitt tiltenkte bruksområde passer kajakk best. Som jeg kanskje ikke får med meg på tur. Bedre med en packraft. Og sånn går jeg rundt i ring :frantics:

    Noen som har noen tanker?

    Det skjer jo litt utvikling når det gjelder packraft også. De tradisjonelle modellene (som det virker som de fleste her snakker om) har noen små ulemper når det gjelder padling på flatt vann (fart og retningsstabilitet), men er til gjengjeld veldig lette og allsidige og langt mer egnede til elver enn de fleste kano og kajakker (sett bort ifra elvekajakk). I år har det også kommet noen packraftmodeller som er mer rettet mot padling på flatt vann - de har en lenger vannlinje og avtakbar finne, noe som gir økt fart og retningsstabilitet. Ulempen er at du går litt opp i vekt (men fortsatt myyyye lettere enn kano og kajakk) og at de mister litt egenskaper i elv (men kan fortsatt fint brukes til det også).

    Hvis noen ikke har fått det med seg, og for å være helt åpen: Jeg er en av de som driver packraftnorge.no og er sannsynligvis ikke helt nøytral. Men jeg forsøker så godt jeg kan å ikke la det påvirke meg for mye :) 

    • Liker 4
  20. På 19.6.2018 den 19.01, Martin HJ skrev:

    Det er flere av mine venner som ville sette pris på et utleietilbud fra dere i Larvik altså :) 

     

    På 19.6.2018 den 19.23, whistler skrev:

    Stemmer i for det! Hyggelig leiepris for en helg hadde vært helt suverent 😃

    Takk for tilbakemelding! Jeg kan ikke love noe nå, men noterer meg ønsket! :D 

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.