Gå til innhold
  • Bli medlem

knaper

Aktiv medlem
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om knaper

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

knaper sine prestasjoner

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

23

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tshansen, er det ikke en Bleja på dine siste bilder? Har selv en Nipa og den er en liten kniv, ganske mye mindre enn Temagami og andre allroundkniver. Har selvfölgelig lyst på en Bleja og...
  2. Jeg har og brukt Åsnes på mine BD Traverse. Og så har jeg og brukt dem på ett par Armada i kolfiber. Åsnestrinsene passet dårligere på Armadaene enn på BD men det gikk å få på dem med litt makt.
  3. Jeg har nettopp vaert igjennom litt utprövning av Hestra Ergo Grip Active og ett par Hestra Job forede laerhandsker. Jeg er mann og jobber i helsevesenet og bruker mest L nitrilhandsker. Sterile handsker har jeg i 7,5 men da vil jeg ha litt trangere passform, og så er det nesten bare det vi har på klinikken. Nitrilhandskers störrelse varierer litt mellom produsenterna. En del billigmerker er litt slappere og en del litt tjukkere dyre er litt trangere, som regel. I litt trangere fungerer L fint og er bittelitt slapp, i litt lösere modeller er jeg mitt imellom M og L. Jeg köpte Ergo Grip Active i 8 men pekefingeren og tommelen er bittelitt lang. Vurderer å krympe den litt etter hvert. Jeg tror ett normalt menneske hadde syns den sitter fint, men jeg kan vara litt saert nöye på ting. Hestra Job i 8 er derimot litt liten på meg. Lill-sport Legend langrennshandsker har jeg 9 i, men de kunne ha vaert bittelitt mindre også. Siden din mor er kvinne så kanske hon har litt smalere händer. Jeg har hört att det er längden som er viktigast på handsker, så kanske det ikke kjönn spiller noen rolle. Men Lill-Sport har slim-varianter på de flesta av sine modeller.
  4. Jag skal og bidra litt med min erfaring: Jeg bruker bare mine Blizzard Rustler 10 188 cm til alt. Er 182 cm höy på 81 kg. Hadde et lett par en stund men det ble solgt fordi det ble lite brukt og det var vanskeligere og ikke like artig å kjöre med det sammenlignet med det tunge. Jeg tenker att et godt allround sett for en nybegynner er noen standard sko som feks Scarpa Maestrale og et par ski som er lekne og lettsvingte med 100-106 cm bredde og 190+ lengde for deg. Lekne ski upplevs som kortere enn stive og mer kjöreretta, så det kanske ikke är så farlig å ta lengst mulig.
  5. Jeg fikk NPL med to kg tyngre sekk enn sofasliter og snittet på 25 km per dag inklusive vilodagar. Hadde mye nytt och ganske lett med mig. Men jag hadde köpt enda mer nytt og enda lettere om jag gjort det på nytt. Det er jo ingen tung eller farlig tur, bare lang. Man kan legge opp den så att den blir en lang rekke av ukes- eller halvukesturer.
  6. Halva turen er ju ganska långt från butiker, men det er fullt mulig å klare seg på depoter som ikke er större enn 8-9 dager. De flesta må bare bli sendt til hotell/turistboenden. Det går også veldig an på hvor langt man kan gå per dag. Mange som går med lettvektspakkning og god plan går 25-30 km per dag uten problemer. Jeg syns 1 kg mat per dag er mye. Er det bare havregryn som har relativt lav energitetthet så är det väl det, men mye går jo i fett og annet som er tettere. Min mix ble ca 800 gram og nesten 4500kcal per dag. Men mitt enda tips, egentligen, er at (Aust-)Agderfjellene er absolut värst på hele turen. Man er i dårligst form samtidigt som man må gå flest höydemeter. Opp och ned små bakker precis hele tiden.
  7. 100;- er jo greit, men det er alt for ofte det er 400-500;-.
  8. Jeg har bare fisket i små og store vassdrag i Nord-Norge og min erfaring sier at de större elvene kräver desinfisering ved en stasjon og du da får et sertifikat. I stort sett alle jeg vet i Finnmark krever det, og de tar godt betalt. Kan ikke huske at jeg sett at en elv har godkjennt en desinfekson fra en annen elvs stasjon. Virker mye å vare et scheme for å tjene penger. I Troms og Nordland er det kanske mer bare de store som har bemannede desinfeksjonsstasjoner. Så du må lese på hver enkelt elv. Om du ikke er laksefisker fra för blir det fort mye informasjon å innhente dessverre.
  9. Hadde i ca 6,5 kg for 8 dager på en langtur tidligere. Er normalstor och normalviktig mann. Ca 4500 kcal per dag och 25 km per dag, i snitt 18 kg på ryggen. Gikk ned 0,5 kg på 104 dager. Det låter jo lite med 2300. Jag hadde i hvert fall kompletterat middagen med lite ordentlige karbohydrater og en stor daesj smör.
  10. Jeg gikk Setesdal Austheiene og så til Heidal og videre opp mot Mogen. Fikk båtskyss over Kvenna så det kanske er juks. Hadde ikke problem med snöen men jeg hadde også nöye fölgt med på vaer og snödybde og la ruta til Setesdal Aust og östre Hardangervidda av den grunn. Kom ned fra vidda ved Haugastöl men tog tåget till Geilo for å hente en depot, og så tåget tilbake for å gå över Hallingskarvet.
  11. Jeg er enig i mye av det du sier. Dessutom, på NPL, har jeg jo latt noen ta min pakning for en dag så jeg kunne slappe litt av med mindre pakning. Men takket vaere at jeg gått NPL så har jeg også erfart at Nordlandsruta mellom Börgefjell og Okstindan har det litt vanskelig sånn pr-messig. Det er langt fra by og kollektiv transport, den erbjuder ingen spektakulära fjell, man möter vei hver dag og det er opp et fjell og ned en dal hver dag. Det er heller ingen DNT-hytter mellom Skorovatn og Gressvasshytta, hvilket gjör hytte-til-hytte vandring dyrere og vanskeligere enn andre områder. Så jeg tror at det er, som du er inne på, mest et försök å få lite mer folk i et lite besökt område. Ikke fremst at få folk over på nye måter å gå i fjellet på.
  12. Samme luftingslösning for varme dager som på Kaitum og veier 100g mindre enn Kaitum 3. Mitt Kaitum er litt ustö når man åpner begge åpningene helt, der er jo det her bedre, men det gjör oftast ingenting siden det sjelden blåser veldig mye når du trenger all den luftningen.
  13. Det er forskjell på Pro og vanlig Comfort i det at Pro har en lös liten ryggsekk som kan baeres på magen. Men for det meste så bor den i pungen under ungen. Vet ikke om det var så mye mer forskjell på dem. Comfort II og Comfort III ser ut å vaere forgjengere til "Kid Comfort" men jeg er ikke sikker. Det finns også "Lite" og "Active" men de kanske er tatt ut av produktion.
  14. Jag har Deuter Kid Comfort Pro og er veldig fornöyd med den. Har hatt den siden dattera min var födt og nå er hun litt over 2,5 år og 16 kg (stor sak). Kan bare anbefale den. Valgte å ikke gå for Osprey sin flotteste siden den ikke kan brette inn stöttebenen og så litt klumpig ut. Lagring å så er både bra og dårlig på Deutern. Den har mange liter plass om man bruker den lille sekken på magen som vist på noen bilder. Men så bruker ikke vi den, vi har bare det meste av stelleting, datteras klaer og hennes mat oppi sekken oppi lommen under setet. Bleier og kluter går i lommene på seteryggen (ikke behov for det på en 3,5-åring, kanske...) Det er litt plass igjen til en vindjakke og litt mat og vann til meg da.
  15. Jeg fikk litt på fri hånd vest for Repvåg når jeg gikk NPL, ellers fulgte jeg stien nordover. Der var det lettgått overalt og ingen elver var saerlig store, men det var jo i september. Det var egentlig lett å gå på fri hand overalt nord for Tröndelag når jeg tenker meg om... Terrenget på Porsangerhalvöya virker bli litt mer uregelmessig vest om der jeg gikk men jeg skulle ikke tro det er veldig vanskelig. Må vel gjöre litt kart- og satellitbildstudier av elver först bare.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.