Gå til innhold
  • Bli medlem

bevern

Aktiv medlem
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av bevern

  1. bevern

    DNT

    Takk for ditt innspill. Jeg kommer nok til å holde meg til inatur. Som enkelte har påpekt er det mulig å få gode priser dersom man reiser med barn. For oss som må betale fullpris synes jeg det er for dyrt.
  2. bevern

    DNT

    Gode poeng Tessatroll. Kjøper den. Jeg synes fortsatt det er for dyrt for folk som ikke aktivt bruker hyttene flere ganger årlig. Som en annen her nevnte har jeg nok feilformulert meg med tanke på "leie". Jeg er klar over at hyttene er åpne for alle, men har en hytte fire senger og en gruppe har booket disse, blir det jo til at det bare er gruppen som sover der.
  3. bevern

    DNT

    Du kan le eller grine eller hva du vil. Det faktum at komersielle aktører tilbyr hytter til lik standard eller bedre for lavere priser, uten en hær frivillige sier sitt. Jegerforeningenes hytter er også ofte betraktelig billigere. Men det av en eller annen grunn er vel ikke dette mulig for DNT. Takk for tipset mtp. Statskog hytter.
  4. bevern

    DNT

    Når jeg snakket om kun for egen vinnings skyld snakket jeg om meg selv som privatperson (dvs. gjør frivillig arbeid, få gratis losji), ikke DNT. Jeg hadde forventet i overkant av 200 kr. Problemet her er vel medlemsavgiften for oss som ikke bruker hyttene så mye.
  5. bevern

    DNT

    For oss som ikke er på tur så ofte blir det dyrere å betale medlemsavgiften på 680 kr enn å leie hytta uten medlemsskap. Da blir det 375 kr. 260 kr kunne jeg levd med. Har forøvrig forstått at det ikke er en eneste sjel her inne som er enig med meg 🤣 Ønsket å dele meningene mine, og høre hva andre mente om saken. Har sånn sett oppnådd målet mitt.
  6. bevern

    DNT

    Problemet jeg har er at DNT synes å profilere seg som en organisasjon som skal gjøre det enklere for folk å komme ut i naturen, og har en særstilling i landet. Organisasjonen nyter massivt av frivillig arbeidskraft. Jeg synes at frivillig arbeid er flott, men hvis jeg skulle stilt opp for DNT hadde jeg ønsket at de hadde gitt en god pris til alle, og ikke kun for egen vinnings skyld. Takk! Det er altså fullt mulig å gjøre dette for en langt billigere penge.
  7. bevern

    DNT

    Jeg vil tro at lønningene som opprettholder den kommersielle driften langt overstiger ekstrakostnadene knyttet til vanskelig fremkommelighet med tanke på rennovasjon i ny og ne. Takker så mye for innspill. Jeg står alene med mitt syn inntil videre.
  8. bevern

    DNT

    Det er mange variabler å ta hensyn til, ingen tvil! Respekterer selvfølgelig at du har en annen oppfatning enn meg, selv om jeg ikke "får det til å gå opp" Flott å få litt forskjellige meninger. Da er det litt lettere å se om det bare er jeg som er ute av vater, eller om det er prisene som ikke henger på greip. Med det sagt, jeg står på mitt inntil videre!
  9. bevern

    DNT

    Takk for innspill! Et poeng er at DNT i stor grad er drevet på frivillighet: " DNT Oslo og Omegn har over 1800 frivillige som gjøre en fantastisk innsats i fjellet, i Oslomarka og ved sjøen". Joda, materialene koster selvfølgelig, men organisasjonen blir drevet på frivillighet. Da skjønner jeg ikke helt hvordan det er mulig å komme opp i disse prisene. Tok et raskt søk, og fant ut at en helg på "Geilo hyttetun" vil koste 2600 kr for en helg, og det er en kommersiell aktør. De må også betale for materialer og vedlikehold, lønne ansatte, sørge for å få et overskudd, og er likevel billigere enn en DNT-hytte for fire personer. Takk for innspill Bjarne! Aporopos inatur.no: Et par somre har jeg og noen kamerater leid en hytte som ligger ute på inatur.no. Den har en fin beliggenhet, og kunne typisk vært en DNT-hytte. Hytta har kjøleskap (på gass), gasskomfyr, båt til å ro på vannet, og er generelt sett godt utstyrt. Den koster 800 kr/døgn. I tillegg har den 10 sengeplasser (i to bygg). Denne er drever av en jegerforening, og er derfor godt sammenliknbar mot DNT med tanke på frivillighet.
  10. bevern

    DNT

    Jeg håper jeg har valgt rett underforum. Flytt gjerne dersom noe annet skulle passe bedre. Jeg er en turglad mann, som stort sett går turer i nærområdet. En sjelden gang reiser jeg lenger bort (eller lokalt) på telttur. I løpet av året blir det kanskje et par døgn i telt. Jeg vil gjerne øke antall overnattingsdøgn i året, og har i den sammenheng sett på DNTs hyttetilbud. Hovedsaklig tenker jeg da å ta en helg eller to i året med kamerater på ubetjente hytter. Uten å tidligere ha satt meg inn i saken, hadde jeg et bilde av at DNT-hytter var svært rimelige (slik at det skal være enkelt for folk å komme seg ut på tur). Nå har jeg derimot sett på prisene, og føler at jeg er litt irritert. Jeg vil påpeke at dette gjelder ubetjente hytter (og selvbetjente?). Jeg har ikke satt meg inn i prisene på betjente hytter, og hvilke ressurser som må til for å drive disse. Et medlemskap vil falle inn under Oslo og omegn, prisene er derfor i henhold til denne underorganisajonen. For personer som benytter DNT-hytter en eller to helger i året vil det ikke lønne seg å melde seg inn (680 kr). En overnatting koster da 375 kr/døgn (mot 265 kr/døgn ved medlemskap). Dersom vennegjengen på fire personer leier en hytte en helg blir prisen 4x2x375 kr = 3000 kr, eller 750 kr per person. Proviant og sengetøy eller sovepose må medbringes, i tillegg må man vaske ut før avreise. For meg er dette en helt super løsning, sett bort fra prisen, som etter min mening ikke henger på greip for en ubetjent hytte. Altså, man gjør ALT selv (joda, kanskje det er noe ved/gass som kan benyttes), og hytta bare står der... Ett av punktene i DNTs visjon er: "Inkluderende › DNT skal ha et turtilbud der alle føler seg velkomne, også de som ikke kjenner oss fra før". Må bare spørre, er disse prisene inkluderende? Jeg føler i hvert fall at jeg ikke ønsker å bruke en krone på denne organisasjonen. Her er tydeligvis målet å tjene penger, ikke få folk ut på tur. Interessert i å høre hva andre her mener om saken.
  11. Fin huskeregel, skal ha den i bakhodet! Tror saueflokken min havner nærmere den nederste enn den øverste
  12. Har samlet utstyr det siste året i påvente av sommer og har nå alt det essensielle, men det står igjen noen småting. Jeg mangler følgende: -Bestikk/tallerkener/skåler/kopper -Kniv til kutting av grønnsaker/filletering av fisk -Drikkeflaske til å henge på sekken Jeg kunne selvfølgelig kjørt til min nærmeste XXL og raska med meg det første og beste jeg kom over, men jeg ønsker å høre hva dere har å anbefale da jeg gjerne vil slippe å måtte kjøpe nytt til neste sommer. Liker ikke tanken på å skape mer søppel enn nødvendig. Da er det greit med litt research på forhånd.
  13. Helt supert! Det stemmer nok at vi ikke er altfor erfarne så det kan nok fort gå med litt ekstra tid ja. Fint at du gir litt perspektiv på hva vi (kanskje) kan vente oss tidsmessig på disse etappene. 3 timer +/- per dag burde gå fint. Hvis følget ikke har lyst til å vade kan det fort hende at ruta må endres. Har heldigvis god tid til å planlegge Nå fikk jeg lyst til å gå gå lenger øst Spørs om følget er like gira på å gå lenger.
  14. Kjempeflott rapport Tor-Erik! Men Ut fra ruta du har tegnet opp ser det ikke ut som du var nord for Grislehåen? Kartet jeg har viser ihvertfall ingen sti som går nordover, eller for den saks skyld nord for Roasten-vannene.
  15. Ny rute etter innspill fra Bjarne. Vil denne ruta være ferdbar? Vil det gå greit å gå på sør-vest siden av Nedre Roasten? Med denne ruta kommer jeg også innom Vassviktjønna og Svarttjønna, som anbefalt. For dere som er kjent i terrenget, hvor lang tid vil vi bruke på disse dagsrutene, forutsatt at vi finner oss greit frem uten for mye surr? Kjellis, du nevnte at det kan være mulig "å gå rundt" Gislehåen? Vil det si at jeg kan komme meg tørrskodd over elva et eller annet sted oppstrøms? I såfall hvor?
  16. Her har vi tenkt mye likt ja! Leste gjennom hele rapporten og fikk i samme slengen svar på at det er fint mulig å gå på nord-øst siden av Roasten-vannene
  17. Supre forslag fra begge to! Tror jeg tar utgangspunkt i Bjarnes foreslåtte rute(r). Jeg fant meg et kart (http://www.femundtunet.no/kart.html) og har utfra denne lagt et utkast til en mulig rute vist under: Dag 1: Haugen - Røvolltjønnan (camp 1) Dag 2: Røvolltjønnan - Roastbua (camp 2) Dag 3: Roastbua - Roastkaia (camp 3) Dag 4: Roastkaia - Røa Her er ruta tegnet i grønt og campene merket med et rødt tall. Camp 1 = 1, camp 2 = 2, camp 3 = 3. Problemet er bare at det ikke er merket noen sti på nord-øst siden av Roasten-vannene, og jeg vet altså ikke om det finnes noen stier der. Et annet problem er at jeg ikke er sikker på om det er mulig å krysse over til Roastbua ved innoset til Øvre Roasten. Det er selvfølgelig mulig å gå tilbake samme vei som vi gikk dag 2, på sør-vest siden av roasten-vannene og ende opp ved Roastkaia, men det er kjedelig å gå samme vei tilbake. En grov estimering av ruta sier at det er omtrent 6 km fra Haugen til Røvolltjønnan. Stemmer dette nogenlunde? I såfall burde vel ikke den første etappen (til camp 1) ta mer enn 1,5 timer?
  18. Jeg har en plan om å arrangere en telttur i Femundsmarka med noen venner. Tenker 3-5 dager, men mulig dette må bli omgjort til en helgetur dersom folk ikke har tid til annet. I utgangspunktet har jeg ingen kjennskap til området, sånn bortsett fra at det jeg har sett på TV/lest om. Vi er ikke hardbarka turgåere noen av oss, og for min del er det en god sjanse til å lære litt mer. Jeg har et ønske om forflytning hver dag, med en mulig pausedag imellom dersom vi finner en fin camp. Ettersom det er ganske individuelt hvor langt folk tåler å gå ønsker jeg å ha muligheten til å improvisere ved å planlegge alternative ruter i forkant av turen. Problemet er jo at jeg ikke kjenner til Femundsmarka, eller har klart å oppdrive gode beskrivelser av turer med kart. Er det noen som kan peke meg til god informasjon eller fortelle meg om gode ruter ut fra egne erfaringer? Det er ønskelig å fiske, så dersom ruta går forbi gode fiskevann ville det være et stort pluss 😄 Dersom noen har erfaring med leie av kano kunne det også vært interessant lesing. Er det andre ting som er greit å vite for oss som ikke har ferdes i disse områdene før? Generelle tips tas også imot med takk! PS: Hvis man kommer med bil sørfra, finnes det greie steder å parkere?
  19. bevern

    Billig-telt

    Takk for tipset! Skal sjekke ut Bjarnes blogg!
  20. bevern

    Billig-telt

    Takk for innspillene folkens. Konklusjonen må vel bli at jeg går for et nytt telt ettersom jeg ikke ønsker å bli overraska over et lekkende telt, som ble beskrevet ovenfor. Så starter teltjakta...
  21. bevern

    Billig-telt

    Jeg kjøpte det billigste teltet jeg fant på Clas Ohlson i fjor. Dette teltet: http://www.clasohlson.com/no/Telt,-3-personer/31-4952 Teltet har blitt brukt to ganger, en gang i finværet midtsommers, og en gang på fjellet sensommer, hvor vi opplevde noe duskregn. På disse turene har teltet oppført seg eksemplarisk. I sommer har jeg tenkt meg ut på litt mer seriøse (lengre) turer, med mer forflytning og mer potensielt regn. Jeg ser for meg at det i hovedsak vil bli turer i skogsterreng. Jeg har ikke all verdens erfaring, og må i den anledningen høre med dere som kan dette: Vil jeg angre hvis jeg tar med meg dette billigteltet på en "ordentlig" tur? Må påpeke at utenom teltet, har jeg generelt bra utstyr (liggeunderlag, sovepose, stormkjøkken, osv.). Planlegger å ta en liten miniekspedisjon i nærområdet for å få litt erfaring og teste ut nytt utstyr før jeg evt. tar en lengre tur. Hilsen bevern!
  22. Har funnet denne til halv pris (~500 kr). Den har en R-verdi på 3,2 og veier 750 g. Noen som har prøvd den? Gode/dårlige erfaringer? Planlagt brukt: Ned til omtrent null grader.
  23. Trenger en tresesongers (vår, sommer, høst) sovepose som kan holde ned til 0, og kanskje et par blå. Har søkt litt i forumet, og da dukket denne opp: http://www.hektapatur.no/soveposer-1/warmpeace-viking-600. Den ser meget lovende ut, med temperaturgrense ned til -9 og vekt under en kg. Tenkte i utgangspunktet å holde meg under 2000 kr, men noen ganger lønner det seg å bruke litt mer. Soveposen er nok meget god for vår og høst, men muligens vel varm for sommercamping i skogsterreng. Erfaringer? Er kun 170 cm og tynn, og fryser lettere enn de fleste menn pga det. Blir 170-modellen for kort? Det hadde også vært fint å få noen innspill når det kommer til soveunderlag. Oppblåsbart vs "vanlig"? Noen favoritter?
  24. Da har jeg valgt å gå for Trangia 27-6 HA og gassbrenneren fra Magasinet. Stor takk til alle som har kommet med innspill, og spesielt Radiosugge som har gått inn på detaljnivå. Det er viktig for oss som ikke har så god peiling fra før av. Så går det videre til neste post i programmet...dere vil nok se meg i en annen del av forumet om ikke så lenge
  25. Takk Bjørn J! Har det noe for seg å snu boksen ellers? Dvs. når det ikke er kaldt?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.