Gå til innhold
  • Bli medlem

hshanssen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om hshanssen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

hshanssen sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg vil og anbefale å gå via Stor-Rosta. Utrolig lettgådd fra Dærta. Opp Isdalen fra Rosta er bratt, men det er et flott alternativ å gå via Paltsastugan i Sverige. Den vedfyrte badstua føles helt grei etter 5-6 dager på tur...
  2. Jeg har ikke gått fra Abisko til Altevannet, ellers har jeg gått det meste der. Stort sett enkelt terreng, pulk er nok å foretrekke. Hvis man vil unngå å gå helt ned i Dividalen, som visstnok skal være noe pulk-uvennlig, kan man gå fra Vuoma over Helvetjohka og til Havgahytta litt lenger opp i Dividalen. Havgahytta er en åpen Statskog-bu. Fantastisk område, planlegger tur der i samme perioden til våren. Det gledes! God tur!
  3. Snøforhold Senja: Hadde sesongdebut på randis fredag i Kaperdalen. Deilige 20-30 cm pudder på en svært marginal base. Det ble noen riper... Etter det har det kommet 20-30 cm mer snø. Bortoverskiene ble prøvd i går i ca 200-300 moh. Nydelig føre, men særdeles lite såle. Summa summarum: Det går fint å gå på ski, men grov ur er nok ikke noe særlig. Jeg vil tro det går fint å gå innover myrene i Ånderdalen. Om isen holder er et åpent spørsmål... God tur!
  4. Jeg har alltid noen dråper Vademecum i drikkeposen. Det sørger for frisk pust, jeg synes det renser slimhinner, og så er det desinfiserende. Når posen skal lagres for lengre tid har jeg også en skvett Vademecum i, det er såpass kraftige saker at eventuelle basilusker bør ta kveld.
  5. Strikk (eller få noen du kjenner som kan strikke) noen votter som er alt alt alt for store. Jeg fikk mor til å strikke noen votter som rakk meg til albuene. Putt de enorme vottene (i grov ull) i vaskemaskinen sammen med et par jeans (vet ikke hvorfor, men det funker) på 60 grader. Når de kommer ut er de passelig krympet. Form de mens de er våte. Når de tørker har du verdens beste tykke sjyvotter. Koster kanskje 50 spenn i ull + arbeid. De er tilnærmet vindtette, er varme uansett hvor våte de måtte bli, og er generelt bedre enn noe du kan kjøpe i en sportsbutikk. 100 000 sjarkfiskere kan ikke ta feil.
  6. Jeg har Munin 45 liter og er veldig fornøyd med den. Kjøpte den for å ha en litt større topptursekk på vinteren, men er nettopp kommet hjem etter telttur med den (inspirert av tråden om lett sommer-sekk. Har i hvert fall kommet meg under 10 kg...) De eneste ankepunktene jeg har er: -Skulderstroppene er litt korte (Det har jeg fikset med å sy de ut litt, jeg er 183 cm høy så kanskje ikke et problem for deg) -Glidelåsen i ytterlommen på lokket har en tendens til å kjøre seg fast. Sekken er betydelig rimeligere enn mange andre sekker i segmentet og jeg synes den er bra. Gode fester for ski og annet utstyr.
  7. Hadde med meg mitt nye Sony DSC-Tx5 på tur for første gang i helga. Lite og lekkert, og bra bilder. Det har en helt genial panoramafunksjon som i hvert fall jeg kommer til å bruke mye. Jeg har hatt Pentax sine vanntette kamera tidligere, årsakene til at jeg byttet til Sony er: -Bra bilder, skal visstnok være bra på svakt lys. -Fine funksjoner, særlig panoramabiten. -Linsedeksel! Det har så vidt jeg vet ingen av de andre vanntette kameraene, og hvis du som jeg baserer deg på å ha kameraet i lommen blir det riper etterhvert. Vet enda ikke hvordan det er med batterikapasiteten, men det er uansett lurt å ha med ett ekstra på lange turer. 120 bilder i helga gikk i hvert fall uten problem.
  8. Mitt forslag går hverken på gass, rødsprit, parafin eller bensin. Men ved! Hadde med meg bushbuddien min på tur i helga, og når det gjelder hyggefaktor er det ingen som kommer i nærheten! Plukket med litt tørr småkvist og never i skogbeltet, det holdt til 2 x Real, steiking av en ørret og 3 kopper kaffe (kvelds og frokost). Pluss en liten time med bålkos. Brenner, kjele og en liten steikepanne klokker inn på 400 gram. Og når maten er fortøyd kan man sitte og stikke småkvist på og ha ekte bålkos. I sommerfjellet er det ingen tvil om at bushbuddien kommer til å være førstevalg i fremtiden. Anbefales på det absolutt aller varmeste.
  9. Sommern er en fin tid. I juni er det fremdeles mye snø i høyden og de høyest liggende vannene har gjerne is, men juli, august og september er fine måneder. De aller fleste vann har fisk. Det er en hel del lakseførende vassdrag, og der er det ikke uvanlig med kontroll. Ellers er oppsynet sjeldent å se. Jeg er på jobb og har ikke kartet med meg, men så lenge ikke høydekotene ligger alt for tett er det stort sett greit å ta seg frem. De fleste bekkene og elvene lar seg vade rimelig greit - selvfølgelig avhengig av vær og snøsmelting. Jeg ville satt bilen på Finnsnes, derfra går det buss i alle retninger.
  10. Heisann! Bor på Senja, og er vel rimelig godt kjent. Har aldri gått hele øya på langs non-stop, men anbefaler lett å bruke en uke her. For å svare på det enkle først: Mye av øya er statsgrunn, og hvis du har statskort klarer du deg bra. Du finner kart på inatur.no (tror jeg) som viser hvor det er statsgrunn. Når tenker du å gå? Vinter eller sommer? Hva vil du ha? Bratte fjell eller rolige daler? Den merkede løypen unngår de mest alpine delene (følger for en stor del dalførene), men hvis du har en uke på deg har du og god tid til avstikkere på topper langs løypa. Den merkede løypen står i kartet, og du kan sikkert finne mer info på Senja Turlags sider. Uansett; Det første du bør gjøre er å få tak i Ugland ITs nyutgitte turkart for Senja (2 blad), med utgangspunkt i det kan man planlegge mye. Hvis du i tillegg skaffer deg Senja Rutebils rutetabeller er det mulig å komme seg til de fleste utgangspunkt kollektivt med utgangspunkt på Finnsnes. Terrenget er svært variert, ytterst på øya er det temmelig alpint, mens de indre deler har roligere terreng. Ur-furuskogen i Ånderdalen er et must å få med seg. Hvis du har spørsmål må du gjerne sende en PM. Lykke til og god tur! Halvor
  11. Hvis du klarer å komme deg til Kilpis i Finland (Buss?) er det bare å begynne å gå sørover langs grensen mellom indre troms og finland/sverige. En uke til Bjørnefjell i Sverige, der er det mulig å bryte av og ta toget, ellers er det bare å fortsette sørover, mer eller mindre langs kungsleden. Indre troms er flott høyfjell, og man kan gå så lite på merket løype som man bare vil. Fint å telte er det og.
  12. Kjøpte Fimbul Down til 1299 (meget fornøyd med prisen...), jakken er god og varm og virker som den har helt ok løsninger. Hetta er avtagbar. Har ikke veid den, men stoffet er temmelig lett og jeg har tenkt å bruke den som pausejakke på vinterturer. Finnes sikkert mange jakker som er mye bedre hvis man skal på poltur, men så langt tror jeg denne er mer enn god nok til mitt bruk.
  13. Jeg lette hele Tromsø rundt etter dagstursekk for (hovedsaklig) toppturbruk, og etter å ha prøvd svært mange forskjllige sekker endte jeg opp med Helsport Munin (eller var det hugin, husker ikke helt) på 45 liter. Den har blitt testet på en hel del toppturer på våren i år. Lett, enkel, ikke alt for mye fiks-fakserier, men det man trenger, og relativt rimelig. Virker som et bra bæresystem også med en del vekt i sekken. Ikke en spesialsekk, men en som duger til det meste. Og uten tvil den mest romslige 45-literen jeg har sett! Den er nok ikke mere luftig på ryggen enn andre sekker, hvis det er ekstremt viktig vet jeg at Berghaus har en 32 liters dagstursekk med et system som holder sekken ut fra ryggen. Den er betydelig mindre, og jeg vet ikke hvor godt den egner seg til å bære ski med. Lykke til...
  14. Jeg er litt redd for at Gud har lest for mye i søndagsbilaget til Dagbladet, og trukket den konklusjonen at "folk nå til dags" faktisk er slik man fremstilles i denne publikasjonen. ("Folk nå til dags" er forøvrig er et uttrykk som er skremmende likt FrP-mantraet "folk flest".) Jeg tviler nå litt på Dagbladet søndag gjenspeiler den norske folkesjela særlig bra... Å skille den norske befolkning i to grupper, "DNT-sauene" på den ene siden, og de brave fjellforumere på den andre siden er vel en ganske så stygg generalisering. Min bønn til Gud er at han senker skuldrene, aksepterer at han ikke er alene i sitt skaperverk, og gleder seg over at svært mange tross absolutt alt får forbedret livskvalitet og minner for livet gjennom å være i den norske naturen, uansett hvordan de nå velger å nyte den. (Unntatt de som kjører scooter selvfølgelig, der bør den nidkjære Gud trø til og slippe løs sin voldsomme vrede... )
  15. BC manuell og Alfa Skarvet er en topp kombinasjon for å gå med, men jeg tviler på at det er noe særlig i alpinbakken. Jeg har samme kombo og klarer fint å kjøre telemark hvis det er myk styresnø på toppen, men når det er hardt går det ikke. Vanlig 75mm binding har visstnok bedre kjøreegenskaper enn BC. Men alt-i-ett utstyr finnes ikke. Lykke til!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.