Jakobsen
Aktiv medlem-
Innlegg
542 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Om Jakobsen
Profile Information
-
Gender
Not Telling
Nylige profilbesøk
Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.
Jakobsen sine prestasjoner
-
Takk for tips, og tusen takk til Robinson - dette hadde jeg ikke forventet. Har sendt deg PM.
- 5 svar
-
- optimus nova
- deler
-
(og 2 andre)
Merket med:
-
Hei Jeg har en 6-7år gammel Optimus Nova slangeprimus. På tur i vinter ble koblingen mellom slangen og pumpen ødelagt og jeg trenger derfor en ny slange med kobling. Har snakkes med Oslo Sportslager som skulle ha 499+frakt, og importøren Nordic Outdoor skulle ha 599. Noe jeg synes er alt for dyrt (primusen kostet 999kr ny) og på grensen til dårlig service fra importøren sin side. Ser også at en ny Optimus Nova selges til godt under tusenlappen i USA. Hvis noen sitter på deler evt. en deleprimus og er villig til å selge er jeg interessert. Evt andre idéer på hvor man får tak i billige deler? På forhånd takk for hjelpa.
- 5 svar
-
- optimus nova
- deler
-
(og 2 andre)
Merket med:
-
Er vel en del sportsklatreseler med løkke bak som er til for "australsk rapell", men dette finner man fort ut om man har manualen/instruksjonsboka for selen. På enkelte seler står det også skrevet på. Det beste hadde kanskje vært en fallsikringsele tilsvarende Petzl Newton med feste for innbinding bak på ryggen, da er man sikker på å alltid bli hengende med føttene nede uansett hvor lite erfaringa man har med klatreseler fra før av. Arbeidseler får man kjøpt på vanlige butikker som fører klatreutstyr, men dette må ofte bestilles opp. Vet oslo sportslager har i nettbutikken sin. Arbeidseler er også forholdsvis dyre i forhold til vanlige sportsklatreseler. Hvorvidt du bør ha innbindingspunkt bak eller forran er vel en smaksak, hvis du hele tiden holder tauet noenlunde stramt tror jeg ikke det blir problemer i forhold til kasseklatring, men tauet er selvfølgelig minst i veien om det er festet så høyt som mulig bak på kroppen.
-
Jeg skal ikke garantere det, men mener å ha sett Gregory på sportsbua ja. Noen andre som kan bekrefte/avkrefte dette kanskje?
-
Gratulerer med ny sekk, så inlegget mitt kom akkurat for sent.
-
Jeg hadde også samme dilemma når jeg skulle kjøpe sekk, Bora 95 eller Palisade (begge til noenlunde lik tilbudspris)... Hadde ikke mulighet til å prøve ut sekkene i butikk å gikk til slutt for Gregory Palisade kjøpt fra oslo sportslager til den prisen du får den på tilbud til nå. Jeg har hatt sekken i snart et år, og er meget fornøyd. Skal ikke skryte på meg å ha brukt den så alt for mye men ca 20 døgn kan jeg gå god for. Den lengste turen sekken har vært med på var 10dager over Hardangervidda fra Finse til Rjukan på ski i Februar i år. Sekken var pakket til randen, og en del prioriteringer om hva som skulle få plass i sekken ble gjort. Endte opp med en sekk på 32kg Hvorav 6,2kg var Forsvarets Drytech (Real Turmat), noe som ikke føltes nevneverdig tungt på ryggen. Plagdes litt med gnagsår over hoftene, og på korsryggen, men dette er vel noe man bare må reine med. Arcteryxen har jo rundt 10l mer plass, og dette bør vel tas med i betraktning når du skal kjøpe sekk. når det er sakt så trives jeg best med så små sekker som mulig, da slipper man å dra med seg alt mulig pikkpakk man aldri får bruk for, og er litt mer obs på hva man pakker i sekken. Tror du må tenke litt over hva du skal bruke sekken til. Skal du på lange vinterturer med telt, liggeunderlag, tykk sovepose, dunjakke og mat så er sekken alt for liten. Da må du opp på Gregory Denali Pro, Norrøna Para Ranger, Bergans Alpinist o.l. Eller pakkrammesekk. Til lengre hytte til hytte-turer vinterstid er Palisade i minste laget men det går. Tror egentlig ikke du vil merke så mye forskjell på de 10l ekstra du får i bora 95. På vår, sommer og høst er begge sekkene mer en store nok for flerukers-turer. Bor du i Trondheim så tror jeg sportsbua forhandler Gregory, og Ute Arcteryx så der er det muligheter for å prøve.
-
Har ikke vært der selv i det siste, men vil tro at dere da må belage dere på en del gåing til fots, tipper det fortsatt ligger godt med snø i nordhellingene, men at sørhellingene er ganske bart.
-
Eller som Jankj sier, bruk skirens! kjøper du en litersflaske så holder den i nesten 2 sesonger, og jeg går på ski hver dag og renser skiene(klassisk) med skirens, og børster/varmvokser etter hver trening. Jeg bruker følgende metode for å rense festesonen/fjerne skismurning: Skrap bort gammel smurning med klisterskrape (som følger med i alle swix klistertuber, eller fås kjøpt løst) Stryk deretter fiberlene med skirens over smøresonen slik at den blir fuktig Skrap igjen med klisterskrape (husk også sidene) Vask smørelommen med fiberlene og skirens (husk sidene) Tørk bort skirensen med vanlig tørkepapir. Ved mye klister kan man brette fiberlen 4dobbelt og legge over smøresonen for så å føre smørejernet over, slik at klisteret varmes opp og trekker inn i fiberlene, bruk deretter måten ovenfor. For å rense glidsonen gjør man slik: Ved lite skitt: børst over et par ganger med ei gammel bronzebørste. Ved mye skitt: Smelt inn billig glider (type Swix CH10, Gul Briko e.l.) og sikle med en gang, vent noen minutter og børst. deretter legges ny glider (dagsaktuell, hvile/transportglider)
-
Velkommen som nytt medlem og gratulerer med første post. Veldig fint at du deler din erfaring med oss inne her på forumet, men denne hører vel strengt talt under utstyrserfaringer..? https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldCat=6
-
Spørs hvilke ski du snakker om? på fjellskiene tror jeg jeg ville tatt sjansen på Whitesprit, men ikke på konkurranseskiene. De fleste skirensene som er på markedet i dag inneholder store mengder whitesprit men er fortynnet. Vet både at Holmenkol, Rode og Rex(?) sin inneholder whitesprit, er litt mer usikker på Citrius-rensen til swix, men det står vel på pakningen.
-
Kan grunnklister brukes som underlag under voks?
Jakobsen svarte på mariushh sitt emne i Ski og vinteraktiviteter
Det jeg har gjort, og dette bare på fjellski (Bruker altså ikke denne løsningen på konkurranse ski i langrenn) er at jeg har lagt grunnvoks først, og så et tynt lag med isklister oppå for deretter å brenne/varme disse to lagene inn sammen med et smørejern. Bruker ofte å la fjellskiene ligge med dette på, og før neste tur legger jeg et par lag blå ekstra (hvis tørrføre) som jeg brenner inn for ekstra slitestyrke. Deretter dagens voks på toppen (korkes ut). Denne løsningen har fungert bra for meg, og jeg synes det er viktigere med godt feste enn god glid når man er på tur, skal man derimot gå skirenn stiller saken seg litt anderledes. -
Kan grunnklister brukes som underlag under voks?
Jakobsen svarte på mariushh sitt emne i Ski og vinteraktiviteter
Glem VG35, dra innom en serriøs sportsbutikk og kjøp Toko Grønn basevoks, denne iser langt mindre og har minst like bra, om ikke bedre slitestyrke. Rubbing av festesonen med P100 sandpapir kan med fordel gjøres uansett om du legger grunnklister eller grunnvoks (jeg går ut i fra at du har tenkt å varme/brenne inn dette..?). Et annet alternativ jeg har brukt er å legge halvt om halvt med grunnvoks og isklister og da helst REX blått isklister, dette fungerte meget bra på en lengre tur over hardangervidda tidligere i vinter med vekselsvis skare og nysnø. Klisteret dreper litt av gliden, men så er vel ikke gliden det viktigste på fjellski heller..? -
Tror Utebutikken www.ute.no selger de, hvis ikke har xxl hatt et lite utvalg av Nalgene Lexan flasker, Sportsbua eller Axel Bruun kan også ha, evt skandinavisk høyfjellsutstyr.
-
Jeg har overhodet ingen erfaring fra bjørneland, men føler med likevel kapabel til å svare på spørsmålet ditt. En bjørn vil vel etter hva så og si all forskning viser heller flykte enn å angripe. Skulle det alikevell skje at bjørnen angriper og du sender et varselskudd med hagla vil den høyst sansynlig bli redd og stikke av. Skulle den derimot gå til angrep kan du ta med et par fyllingskuler (slugs) som sikkerhet, bare vær kald og vent til bjørnen er på klåss hold før du setter skuddet i skallen på den. En haggelpatron vil kanskje gjøre samme nytten iom at bjørnen sansynligvis blir blind. Se forøvrig Ut i Naturen "i Nansen og Johansens fotspor" med Børge Ousland og Thomas Ulrich hvor de bruker både pepperspray og nødbluss mot isbjørn med stort hell.
-
Hvis du klarer å ta ut koordinater fra GPSen og overføre disse til kartet er den like mye verd som en av de nye fancye modellene med fargeskjerm og kart. Du vil i tillegg nyte godt av en GPS i en nødsituasjon hvor du kan oppgi koordinater på eksakt hvor du befinner deg, i stedet for å fortelle letemannskapene at du sitter ved den store steinen på langsiden av vannet som ligger ved det og det fjellet. De eneste begrensingene jeg kan se en gammel GPS har er batterilevetiden, antall satelitter den klarer å ta i mot og hvor godt den tar i mot signal. Men det vil uansett være bedre med en gammel GPS enn ingen GPS. Jeg var forøvrig selv på en 9dagerstur på vidda for 14dager siden og hadde stor nytte av min Garmin GPS 60CSX, selv uten kart over det aktuelle området.