Gå til innhold
  • Bli medlem

JonDee

Aktiv medlem
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Om JonDee

Nylige profilbesøk

2 299 profilvisninger

JonDee sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

67

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har brukt dette oppsettet i mange år, og jeg har aldri opplevd noe som helst varmegang ned til plast platen, varmen fra primusen går oppover. Anbefaler å sette opp primus oppsettet løst på platen før du monterer, merker av skruehull og hvor du vil ha gjennomføringene til strammebånd osv, slik at du får den mest optimale løsningen som passer deg. Og selvfølgelig: At alt passer i plast kassen.
  2. Det er helt korrekt. Vanlig plastfjøl med vinge mutter og skrue i hvert hjørne.
  3. Støtter dette, er man heldig med været er dette en veldig flott tur. Kom til Haukeliseter i dag, knall sol. Været generelt var både og, men det er slik det skal være. Har gått denne en del ganger nå, og blir liksom ikke lei. Rjukan er også en fin tur hvor man kan avslutte med Krossobanen og museums besøk for den som har interesse for dette (tungtvannsaksjonen) Men hvis du aldri har krysset før, ta Haukeliseteren
  4. Min erfaring er at Spot kan være noe ustabil. Om det skyldes Globastar systemet eller dårlig dekning vet jeg ikke. Derfor gikk jeg over til InReach/ Iridium og er meget fornøyd. Samtlige meldinger kommer frem og værmeldigstjesten gir grei og presis info. Her har man alt i en pakke til en grei pris.
  5. Det er veldig bra at du klarer deg uten hjelpe midler samtidig som dine nærmeste føler seg trygge og ikke utløser en aksjon. Ps: Jeg har aldri hatt noen illusjon om at man må ha teknisk stæsj for å føle seg trygg i en januarstorm. Derimot kan litt stæsj i enkelte tilfeller berolige de hjemme om at alt står bra til og på den måten unngå unødvendige lete aksjoner. Det er det som er essensen her, at hver og en har sitt system (med eller uten stæsj) som bidrar til nettopp dette. Et system kan like gjerne være klare avtaler med de hjemme før turstart om å ikke melde deg savnet, dersom de er fortrolig med det.
  6. Det samme tenkte jeg også. Ble kraftig forsinket pga snø og vær. Hun hjemme lot det gå 2 dager over ca forventet ankomst på Haukeli. Da syns hun det hadde gått lenge nok. Kl 23 ble jeg vekket av snøscootere fra Røde Kors men jeg lå mett og søvnig i teltet, 2 dags marsjer fra Haukeli. Er selvfølgelig lei meg for at jeg utløste en aksjon, og gjør mye for å unngå det samme i fremtiden. Høres forøvrig ut som Hardanger vidda i januar er som en gåtur i parken for deg. Jeg for min del syns det er utfordrende og gøy.
  7. At vi alle har et ansvar for å unngå unødvendige lete aksjoner når man skal gå over Hardangervidda i januar med dårlige værmeldinger. Det finnes gode og trygge løsninger for dette, hva man velger får være opp til hver enkelt. Dropper man det, får man iallfall sørge for avklarte varslings rutiner med de hjemme dersom forsinkelser oppstår. Gutta på Finnmarksvidda hadde heldigvis en form for Satelitt varsling og utrolig godt at de klarte seg.
  8. Man kan gjerne bli små sur av «duppedittar», men når man legger ut på tur over vidda i januar og med de vær prognosene som har vært, så bør satelitt kommunikasjon (spot/InReach) være obligatorisk for å ikke lage unødvendige redningsaksjoner. Så får man heller diskutere nødvendigheten av å fortelle hvor man er osv. Det er forøvrig mange diskusjoner her inne som omhandler dette, og enigheten er vel ganske klar.
  9. Tipper han setter satelitt kommunikasjon på ønskelisten etter denne turen. Han ligger nok og fyrer primus i teltet. Greit med bra utstyr når været setter inn.
  10. @Mareng : Du har rett i at det kan være litt mer vær enn det meldingen tilsier. I skrivende stund er det ruskevær på Finse, fjellovergangene både sør- og nord for Finse er enten stengt eller kolonnekjørt. Se webcam: http://www.bt.no/spesial/webkamera/#!/100521 Men det skal jo løye av litt til helgen, og vinden får du som nevnt i ryggen. Da er det bare å dra opp hetta og kose seg Regner med du har litt erfaring, og telthåndteringen på fredagskvelden kan bli en fin trening. Skal løye enda mer av etter kl 18:00. Er dere flere så går det lekende lett. Vær litt OBS på at når yr melder skyer slikt som de har meldt, kan det bety flere forhold, alt i fra klar sikt til nesten null sikt. Så GPS bør være obligatorisk, i tillegg til kart og kompass selvfølgelig Ønsker deg en fin og minnerik tur!
  11. Jeg trodde med en gang det var snakk om vintertur, derfor ble svaret mitt deretter. Hjernen min er fremdeles i vinterland Støtter forslaget til @whistler om Kalhovd. Et fantastisk fint område med mange muligheter og man slipper billig unna høydemeterne. Selve Kalhovd og områdene rundt er flotte, men går man innover til Mårbu finner man flotte vann og helt magisk landskap. En stor fordel er at dere er forholdsvis nær overnattingssteder, men allikevel i skikkelig villmark. Man kan også kjøre inn til Synken, og ta båten over til Mårbu hvis det er ønskelig. Tommel opp for Kalhovd!
  12. Enig i at Haukeliseter er et flott utgangspunkt, men i mine øyne kan det kanskje bli litt vel strabasiøst første dagen opp til Mannevatn med 3 barn hvis man går nordover. Vil heller foreslå rv7, men kun hvis værmeldingen er snill. Her kan dere starte feks fra Fagerheim og gå i retning Heinseter med mange fine tilhørende områder, relativt flatt og fint innover hvis man følger dalen. Andre muligheter er Dyranut og da gå innover mot Stigstuv eller Sandhaug, greit terreng. Hvis værmeldingen melder vind og skyet, ville jeg ikke anbefale rv7 men heller velge et utgangspunkt som ligger lavere. Husk at vidda er skikkelig høyfjells terreng som krever dertil egnet utstyr og erfaring. Isforholdene bør også nevnes her, nå som det stadig blir mildere. Studere kartene nøye og velg rute etter erfaring og alders nivå. God tur!
  13. Jeg har Reinsfjell Superlight 2, men benytter det ved kajakk turer og soloturer utenom vinter. Til det bruket er teltet fint, går fint med 2 personer også siden det er yttertelt i hver ende. Om teltet fungerer på høyfjellet i mars mener jeg avhenger av været som måtte komme. Er det påskestemning så funker vel det meste, men man kan aldri vite med høyfjellet, og det kan raskt slå om. Dessuten er det veldig individuelt hva folk syns er forsvarlig og ikke. For å være på den sikre siden, så bør du vurdere nøye hva du gjør med tanke på at det er en ukestur på høyfjellet.
  14. Jeg reiser som oftes fra Bergen togstasjon, med fullpakket Fjellpulken Expedition (50-60 kg) og her er mine anbefalinger: 1. Kjøp togbillett og sykkel billett på forhånd. Spør også hvilken vogn godsvognen er, slik at du bare går direkte til den på avreisedagen 2. Pakk hele pulken så komplett som mulig, stivt drag legges gjerne under Arctic Beddingen om du har det. Skiene festes på toppen. Gjør det så komprimert som mulig slik at det trengs bare ett løft av og på. Har pulken din feste punkter på utsiden, kan du feste små enkle taustumper som man kan løfte i. Disse tas av når man starter skituren. 3. Ta taxi til togstasjonen eller bli kjørt av noen. Beregne god tid, min 30 før togavgang bør du være på stasjonen. 4. Når du kommer til togstasjonen, ber du taxi sjåføren vente ved bilen mens du går bort til område ved siden av billett kiosken, der låner du en tralle, husk 20-kroning. 5. Så hjelper taxi sjåføren deg med å sette pulken på tvers av trallen, sier fint takk 6. Så triller du hele moroa bort til godsvognen, smiler og nikker fint til konduktøren og han hjelper deg med å løfte pulken inn. (Jeg liker og vente med å gå bortover perrongen inntil det værste rushet av folk har gitt seg, pulken er noe bred på perrongen) 7. Så går du tilbake og leverer trallen der du hentet den, og finner din sitteplass på toget, vindusplass på høyre side er selvfølgelig obligatorisk. 8. Kjøp deg kaffe og en lun kanel bolle i kafeen, og la roen senke seg. Gjør deg klar for naturopplevelsen som kommer. 9. På Finse hjelper de deg av med pulken, mest sannsynlig står den på perrongen innen du rekker frem til godsvognen. 10. Ready to rock!
  15. @fiskekongen : For en liten måned siden gikk jeg over Langesjøen (1209 m) ved Rauhelleren, regner med du vil krysse i østenden der. Ingen problem og jeg følte meg trygg. Resten av ruten din inneholder vann på mellom 1100-1200 m, etter Hellberghytta er det vel et lite vann på 1082 m. Her kan du gå rundt om du føler det utrygt. Leser man på varsom.no betrakter de områder over 1100 m som høyfjell og dermed "farbar is". Et steg ned finner vi lavere fjellstrøk 900-1100 m og på store vann sier de "islegging". Det største vannet på din rute vil trolig være Mårvann på 1209 m. Tar man gjennomsnittstemperatur den siste måneden gir den oss -5 grader med en ekstra kulde periode siste del av denne uken på mellom 0 og -18 grader. Videre har de meldt temperatur på mellom -5 og -10. Litt overskyet mot helgen ser det ut til. Kart, kompass og ikke minst GPS bør være obligatorisk. Til slutt vil jeg nevne at det ikke er bare oss på FF som går på vidda, det er overraskende mange som krysser vidda alle retninger, uten at de skriver om det her. Så hvis du ikke får respons så betyr det ikke at det ikke er folk der oppe Så da gjenstår det vel bare å ønske god tur!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.