Gå til innhold
  • Bli medlem

mdle

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om mdle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mdle sine prestasjoner

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nylige merker

9

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg vurderte Unaweep, Divide eller Gila den gang, og valgte Unaweep fordi denne virket mest fleksibel. Det har jeg ikke angret på, og er også glad for at jeg valgte den største utgaven. Med packraft og fiskeutstyr på langtur eller på vinterturer fyller man fort opp volumet. Mange festemuligheter gjør det mulig å montere lommer o.l. på utsiden. Jeg har god erfaring med eks. STS Big River tørrbagger som har festehemper. 20L varianten passer utmerket som enten topplokk eller bag som henges bak på sekken. Bæresystemet er svært fleksibelt, og kan justeres til rygglengden, og settes opp enten fast eller delvis flytende. Ligger mange videoer av dette ute på nett. Ramma kan forlenges med tilhørende hylser, slik at man får riktig vinkel og god effekt for loadlifters. Har hittil bare testet en del kortere turer, og en ukestur med vekt opp til ca. 25 kg, men det er uten sidestykke den mest komfortable sekken jeg har prøvd. All vekt kan plasseres på hoftene, eller justeres mellom hofter og skuldre. Min sekk er en litt eldre modell i Expac-stoff, men har en kompis med tilsvarende sekk i Ultra, og den virker også meget bra, og litt lettere i vekt.
  2. Seek Outside Unaweep 6300 - Dekker de fleste behovene. Stor nok (ca. 100L) til langtur eller turer med packraft o.l. Veier i overkant av 1,5 kg, og kan komprimeres med rulletopp og stropper slik at den også fungerer fint på turer med mindre oppakning. Fantastisk bæresystem - jeg gir opp før sekken. Denne har erstattet Bora 95 og Recon for meg. Den er i praksis vanntett, noe som er en fordel på padleturer. Bergans Helium 55L (eldre modell) - kurrant til turer med lett sekk, men for kort i ryggen, så loadlifters fungerer i praksis ikke. Går fint med oppakning inntil ca. 10-12 kg.
  3. mdle

    Lett fottøy til vadere

    Nei, kun vanlige sokker i ull- eller syntetmateriale. Gjerne ett eller to par tynne sokker som tørker fort. Har ikke testet med neoprensokker, men mistenker det kan bli klamt i lengden(?) For meg har dette fungert bedre enn sko med membran. Deilig å bare vasse over bekker og elver uten å bry seg om at skoene blir våte. Det er en fordel om også buksa er i lett syntetmateriale som tørker raskt. Forrige tur på vidda la jeg igjen vaderen og våtvadet. Det var riktignok finvær i juli, men det funket bra.
  4. mdle

    Lett fottøy til vadere

    Har de senere årene droppet vadesko for å spare vekt. Bruker samme sko til både gåing og vading. Beste jeg har funnet så langt er disse: https://www.inov-8.com/no/rocfly-g-390-mens-lightweight-hiking-boot?colours=622 Skoene veier lite, drenerer godt, tørker fort, og har nok demping og støtte til lange dager med vandring. Kjøper 0,5 - 1 størrelse over vanlig for å ha plass. Vanntette sokker eller plastposer funker ok for å gå tørrskodd i leir dersom skoene er våte.
  5. Har litt erfaring med Ultamid 4. Funker fint på vinteren, og tåler bra med vær forutsatt gode ankerpunkt og bardunering. Solid midtstang er et must. Har brukt det kun uten innertelt, og det blir et hav av plass og ståhøyde om man graver grop på innsiden.
  6. Brukte 30D MTN silnylon som bunnduk og 0,7 Monolitt som myggnett, begge bestilt fra Ripstop by the roll Foretrekker silnylon som bunnduk fremfor dcf pga slitestyrke, og med 30D blir vektforskjellen marginal. MTN-serien fra rbstr er forøvrig av meget bra kvalitet, og stoffet er det nærmeste jeg har funnet som kan måle seg med Kerlon fra Hilleberg.
  7. Enig med Håkan; En eldre Singer eller tilsvarende maskin med solid drivverk i metall og uten alskens brytere og duppeditter er mye bedre enn det meste man får kjøpt av nye maskiner i dag (med mindre man går for en industrimaskin). Disse ble bygget for å være allsidige og holdbare. Jeg har en Singer modell 201 fra 1953 som syr alt fra syltynne teltstoff og myggnett til tyngre stoffer og flere lag webbing. Jeg fant min på Finn.no - "gies bort", og etter en liten service (rensing, oljing og et nytt belte til motoren) er maskin som ny å regne. Det finnes masse informasjon om service og restaurering av slike maskiner på nett. Reservedeler er også relativt enkelt å skaffe.
  8. Det har blitt noen endringer, og flere blir det nå som man begynner å få dreisen på symaskina. HMG Ultamid 2, fullt innertelt med gulv - Lett solotelt HMG Ultamid 4, hjemmelaget halvt innertelt med gulv, og helt meshinnertelt uten gulv på vei - Lett og stort, god plass til to MLD Supermid - Lett og stort, mulig på vei ut nå som Ultamid 4 er i hus Hilleberg Unna, tett og mesh innertelt - Allround solotelt, funker til alt Hilleberg Keron 3gt - Vintertelt når pulken er med Hjemmelaget lavvo med plass til ca. 4 - 6 pers. To innganger og vekt på ca. 2 kg uten midtstang gjør at denne kommer til å bli med på mange turer fremover. The tentlab Moonlight 4 - Herlig kuppeltelt til familietur nær bilen.
  9. mdle

    Mygg/knottnett?

    Jeg har vært på jakt etter et funksjonelt mygg/knottnett som har tette nok masker, god sikt og er langt nok. For øyeblikket er det nærmeste jeg har kommet vaskeposene i netting fra Ikea: https://www.ikea.com/no/no/p/pressa-vaskepose-sett-3-stk-50219063/ Den svarte posen i dette settet er verdt å teste. Som en bonus kan posen eventuelt brukes til oppbevaring av klær e.l. når den ikke brukes som myggnett.
  10. MSR Hubba nx Hilleberg Unna Hilleberg Nallo 3 Hilleberg Keron 3gt Bergans Wiglo lt4 The Tentlab Moonlight 4+
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.