Gå til innhold
  • Bli medlem

Myklebust

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Myklebust

  1. Kva fjell er dette?
  2. Til bruk om vinteren kan ekstra bredde være å foretrekke. LW-versjonen er vel 13 centimeter bredere enn M-versjonen. Dette har mye å si for komforten. Mitt Downmat UL 7 M er ikke mye brukt, men dunet har allerede begynt å hope seg opp i den ene enden. Ellers kan det nevnes at Fjellsport.no har rabatter på Exped i disse dager.
  3. Skal prøve meg på litt konstruktiv kritikk. Horisonten ser skjev ut, og fokusen ser ikke ut til å være der den skal. I tillegg er det befengt med støy, grunnet den høye lysfølsomheten. Du kunne med fordel økt lukkertiden, og redusert blenderåpningen og lysfølsomheten. Da ville du fått bedre dybdeskarphet og mindre støy. Ellers synes jeg at tretoppene i bunnen av bildet er et forstyrrende element.
  4. Dette vil ikke ha noe å si for oss som driver med friluftsliv. Formålet med denne loven er hindre romfolk og lignende å etablere leir i byområder. Jeg har heldigvis fortsatt til gode å lese en turrapport her inne med tittelen "1 uke med telting i Sofienbergparken", selv om det nye prosjektet til Marius Nergård Pettersen ikke er så langt unna.
  5. Ynskjer du betre biletekvalitet, så oppgraderer du til fullformat eller kjøper betre optikk. Du kastar pengar ut av vindauget ved å kjøpe 650D eller 7D for biletekvaliteten si skuld. Skilnaden mellom desse og 450D er mest av akademisk interesse; i praksis vil ein slite med å skilje dei. Dersom du likevel skal kjøpe eit av dei, er 7D det rette valet.
  6. Saudehornet(1303) og Vallahornet(cirka 830) er lett tilgjengelige fra Ørsta sentrum. www.haugenbok.no/visverk.cfm?cid=232650 Denne anbefales.
  7. Har innsett at jeg ikke får utstyret som jeg bestilte for seks år siden.
  8. Jeg bruker for øyeblikket Canon EOS 40D og Canon EF-S 10-22m f/3.5-4.5 USM. Det blir overgang til fullformat etter hvert. Ved f/22 vil mange objektiv (i hvert fall på cropformat) plages av uskarphet som følge av diffraksjon, så da blir kanskje ikke detaljnivået så imponerende likevel.
  9. Det er et spennende du prosjekt du har gitt deg i kast med, men det spørs om du kanskje må endre planene litt. I april er de fleste fiskevann dekt av is. Med mindre du har tenkt å drive med isfiske, så ville jeg utsatt turen et par måneder. De mest interessante områdene er gjerne ikke fiskbare før i juni, juli eller august, alt etter hvor i landet du har tenkt å oppholde deg. I tillegg kan du risikere at sommeren og isløsingen blir så mye som en måned forsinket i forhold til normalen. I lettgått terreng kan du regne med å bevege deg mellom fire og fem kilometer per time. Det skal derimot ikke så mye til før farten reduseres betraktelig. La oss si at du beveger deg rundt 15 kilometer i luftlinje hver andre dag, så blir dette til sammen rundt 70 mil. Da kan du for eksempel gå frå Femundsmarka til Rago via Børgefjell og Saltfjellet. Disse områdene burde gi deg mange fine og varierte opplevelser, samt by på gode fiskemuligheter. For enkelhets skyld ville jeg proviantert noen ganger underveis. For eksempel nøtter, havregryn, potetmos, knekkebrød, sjokolade, morrpølse, tørrfisk og Real Turmat er sikre valg. Hvis du har hellet med deg, så får du nok en del fisk i tillegg. Utstyr blir den største utgiftsposten. En god sekk koster fort både 3000 og 4000. Skikkelige sko får du for mellom 1500 og 2500. Telt er heller ikke billig. XXL har brukt å selge Helsport Ringstind til en overkommelig pris. Dette er et kurant telt. Ellers kan det for komforten sin del være greit med både sovepose og liggeunderlag. Som du ser, så blir det fort noen tusenlapper. Derfor kan det være lurt å følge med på bruktmarkedet. Ellers dukker det opp gode tilbud i nettbutikkene utover høsten og vinteren. April og mai kan du gjerne bruke til å få noen turer i kroppen. Ikke bare for kroppens skyld, men også for å få litt erfaring.
  10. Vibrax er spinneren over alle spinnere. Denne går passelig dypt i vannet, og spinner uten problemer. Panther Martin kommer på andreplass.
  11. I følge nettsidene deres, så er det ikke rabatt hos Sport1. http://www.turistforeningen.no/medlem/fordeler/
  12. Laksefiskere stiller i en egen (vekt)klasse.
  13. Både 7 og 12 gram er unødvendig. Forskjellen er minimal, og fisken bryr seg ikke.
  14. Man kan aldri være hundre prosent sikker, men som regel går det greit. De aller minste bekkene kan det være greit å unngå.
  15. Den smaker ikke kebab, men er likevel ikke så verst på smak.
  16. 4 Jensen sild rød/sort 18g eller 25g 3 Jensen sild "pervo" 18g eller 25g 3 Vibrax oransje 8g eller større 2 Spesial #45 12g Og så ville jeg tatt med nesten dobbelt så lang stang.
  17. Du kan med fordel gå opp til stanglengde på både 12 og 13 fot. Då kan du kaste lenger, samt at det vert meir morosamt å køyre fisk. Dersom du likevel skal handle ny snelle, så hadde eg valt i storleik 2500. Viss ikkje, så kan du fint bruke dei du har.
  18. Myklebust

    Catch & Release

    Eg er ikkje plaga med korkje mykje eller stor fisk. Av den grunn er ikkje eg redd for å ta på land det eg får, sidan det andre gongar kan gå fleire turar mellom kvart napp. Dei få gongane eg har vore heldig og fått fin fisk på nesten kvart kast, har eg heller sagt meg nøgd og pakka ned utstyret tidleg. Eg fiskar derimot ikkje for maten si skuld, men av pur lyst.
  19. Dersom ein er uforsiktig med informasjon om framifrå vatn, så kjem det alltid idiotar med garn eller oter. Det skjer gong etter gong. Noko anna er naivt å tru. Ein må vere spesielt varsam med små, utilgjengelege vatn. I desse er det alt for lett å gjere skade.
  20. 1. Utan tvil garn, sidan du har eit ynskje om å fylle middagsfatet og ikkje vil kaste vekk pengar på lite effektivt utstyr. Skal du fiske eller få fisk? Det er det store spørsmålet. 2. Når det vakar mykje i blikkstille vatn, så ville eg satsa på fluge. Mine erfaringar tilseier at sluk ikkje er det mest effektive under slike forhold. Finn ut kva insekt fisken vakar etter, og finn noko i flugeskrinet som liknar. Elles har eg tru på spinnarfiske heilt i overflata. Kva som passar best i elv, kjem sjølvsagt an på vasstand og elva sin karakter. I nokre elvar er det nesten umogleg å fiske med sluk og eller fluge. Det finnast ingen fasit, ein må berre prøve seg fram. I vatn, anten det er fjell-, skog- eller lavlandsvatn, må ein òg sjå an forholda. Det er ingen fasit her heller. Rekkevidda er eit godt argumet for sluk. Står fisken djupt og langt frå land, så er det håplaust med fluge. Då er ein avhengig av å kunne kaste langt og fiske djupt. 3. Dei tre siste åra har eg ikkje fiska med anna enn sluk. Under nokre forhold kunne ein heilt sikkert fått meir på fluge eller mark, men eg er slukfiskar av heile mitt hjarte.
  21. Det er kvar sin smak. Utstyret skal vere slik at ein ikkje tenker så mykje på det. Billeg utstyr er det særs lett å irritere seg over.
  22. For meg er friluftsliv det å, på eigne premiss, vere i naturen og ikkje minst vere ein del av naturen.
  23. Dette er ein vanesak. Har ein fiska nokre turar med frambrems, så er det ikkje lenger problem å stille bremsen når storfisken bit.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.