Gå til innhold
  • Bli medlem

Prebb

Passivt medlem
  • Innlegg

    1 211
  • Ble med

  • Dager vunnet

    2

Prebb vant dagen sist 3. desember 2019

Prebb hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Prebb sine prestasjoner

Mentor

Mentor (12/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent
  • First Post
  • Posting Machine Sjeldent

Nylige merker

1,1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jakkene er vel laget av stoffet "Pertex Microlight" derav navnet antar jeg. Det er ikke utenkelig at det finnes i børstet utgave.
  2. Jeg vet ikke svaret, men lurer på relevansen. SAR i Norge koster ingenting for de(n) forulykkede. Om en lurer på hva en flytime koster er det en ting, men så er det et vesentlig større apparat rundt dette. Redningssentraler, politi, AMK, lufttrafikktjenesten, etc
  3. En fordel med hvit er at det er lettere å se oppi sekken. Personlig liker jeg at utstyret får tegn på at det har vært i bruk og jeg har slett ingenting i mot at den hvite sekken ikke lenger er skinnende hvit lenger.
  4. Jeg har en Hyperlite Mountaingear Porter 4400 som er rundt 70L og veier 1,2kg. Den bærer godt, men jeg har ikke prøvd mer enn rundt 15-16kg. Den tar nok over 20 greit, men jeg pleier ikke bære med meg så mye på tur. Og erfaringsmessig er det sjeldent behagelig å bære såpass tungt over lang tid. De lager også en 90L sekk som veier 1,4kg, men den har jeg ikke prøvd selv. Lette, relativt vanntette sekker, men de har en stor ulempe: kun åpning i topp. Men man ofrer noe når en vil ned i lav vekt. Det beste vektsparingstipset er imidlertid å ikke ta med seg mer enn man strengt tatt må. Alt "kjekt og ha"-utstyr er strengt tatt unødvendig om du skal gå langt.
  5. Hvis du allerede har Unna så er nok duplex primært et telt du vil bruke på de fineste dagene på sommeren. Jeg bruker omtrent bare jerven hunter/extrem som vindsekk og den kan zippes opp og igjen som det passer. Har aldri vært plaget med kondens, men jeg zipper den kun helt igjen om det er veldig kaldt eller mye vind. Og ved mye vind får jeg nesten ikke sover i telt pga støy. Så har flere ganger bare tatt ned teltet og sovet med jervenduken som en bivvy. Bruker også en bivvy som ikke er vanntett på sommeren. Den blir det heller ikke kondens i om jeg bruker den som soveposeforsterker. Om man kun har boss-sekk kan man ha den inni soveposen som en dampsperre. Blir fuktig mot kropp, men man holder varmen.
  6. Det er et 3-sesongstelt, og jeg ville ikke brukt det som et vintertelt. Hvorvidt det tåler sterk vind uten glidelås i yttertelt er avhengig om det er satt opp rett vei, og om vinden dreier i løpet av natten. Man trenger ikke vintersovepose for å bruke det, og hvis du har tenkt på vintersovepose likevel så vil jo det gjelde uansett hvilket telt du velger. Veldig mange vil jo ha gåstaver uansett, og i de tilfellene er den vekten spart. Hvis ikke er jo det noe en tar høyde for. Jeg har nesten alltid med meg vindsekk på tur uansett. Og er det veldig trekkfullt bruker jeg denne rundt soveposen.
  7. Det jeg opplever er vanlig er å bli firt ned uten å ta ut noen av slyngene. De blir stående til neste forsøk, eller til en annen tar dem ned for deg. Med mindre det er snakk om multipitch så er det få ruter som er satt slik at cruxet er vesentlig vanskeligere enn resten av ruten i sin helhet. Så det er ikke sannsynlig at du må snu etter 5-6 slynger med mindre du skader deg. Og da er det antakeligvis lurt å bare la slyngene være. På noen vegger kan du sette opp rappell ovenifra slik at du kan plukke med deg sikringene. Om du ikke er erfaren på rappell bør du være varsom med denne metoden. Marker slynger med navn og nummer. Jeg har levert tilbake slynger jeg har funnet i veggen før, og det er sikkert andre som gjør det samme.
  8. Et lite tips er å ta en pinne for å heve midtbardunen i hodeenden. Se vedlagt bilde. Da holder teltet seg mer oppe, også i vind.
  9. Prismessig høres det ut som du kommer til å spare penger og tid på å leie en lift. Klatreutstyr og kursing kommer fort opp i 10000kr, pluss at du trenger trening for å mestre det. Et fall kan skade deg for livet, eller ta livet av deg. En ting ingen har nevnt er at det er utrolig knotete å flytte seg sidelengs (traversere) når du henger i tauet, og normalt vil det kreve 2 personer for å kunne rappellere, klatre, og sikre når en skal bevege seg i andre linjer enn vertikalt.
  10. Om du sover uten telt, f. eks under tarp, så kan du bruke et enkelt myggtelt. Tilsvarende det man bruker i malariamygg-områder. De koster lite, veier lite og kan som oftest henges opp i et midtpunkt. Det finnes også mange enkle myggtelt med stenger om du foretrekker det.
  11. Har ikke spesifikk erfaring med det teltet, men er meget fornøyd eier av Keron. Det beste med Keron er de rette endeveggene, så jeg hadde nok valgt Helags foran Anjan 2.
  12. Nei, jeg har ikke det. Kanskje det fungerer med noen typer kaffe, men jeg er skeptisk. James Hoffman har en video hvor han går gjennom aeropress i detalj og ulike metoder og teknikker for å lage brygg. Her er metoden til grunnleggeren nevnt. Om du ikke har sett denne så lag deg en kopp i morgen og sett deg ned og nyt en liten halvtime med aeropress-nerding.
  13. Jeg ser du har funnet metodene til både James Hoffman(1) og Tim Wendelboe(2). Begge disse er utmerkede metoder. Selv brygger jeg den slik som James Hoffman foreslo i sin video, bare at jeg bruker 12g kaffe. Jeg synes denne metoden er enklere enn Tim Wendelboes, men det er ikke i teknikken, men i utstyret. Det er enklere å ikke ha med seg rørepinnen på tur. Nå lager jeg sjeldent aeropress på tur, og det skyldes egentlig at jeg ikke gidder å ta med vekt og kvern for å drikke 1 kopp om dagen. Den aller største forskjellen utgjør selve kaffen og her sverger jeg til Tim sin kaffe. Har abonnert på denne en årrekke og kan varmt anbefale det til andre. Det er ingen norske produsenter som klarer å få frem de samme smakene, men likevel hender det at jeg kjøper kaffe fra blant annet JACU og BKB.
  14. Ingen av de du spør om, men MSR groundhogs er gjennomprøvd og svært gode. Omtrent samme pris som Hilleberg og vil tippe at du kan basere valget ditt på om du trenger 6 eller 10stk. Du skal ikke kimse av den lille snoren som sitter på. Den er meget praktisk.
  15. Meget bra setup på @Marius Engelsen. Kjører tilsvarende bare at jeg ikke har samme jakker. Det finnes dessverre ingen jakke som puster godt, tørker fort, og er godt vannavvisende. Man kan selvsagt impregnere de lette jakkene med en spray, men det er dessverre bare midlertidig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.