Gå til innhold
  • Bli medlem

Luesveis

+Støttemedlem
  • Innlegg

    355
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    10

Alt skrevet av Luesveis

  1. En natt innover fra Maridalen, en måned siden forrige telttur, det var godt. Et stykke på sti, et stykke utenom sti, til tider ulendt. Så etter traktkantarell i et område jeg har funnet dette tidligere, men ingen spor av dette nå, litt kjedelig. En håndfull hjortelusfluer underveis, ikke spesielt plagsomt. Heller ikke knott eller mygg som jeg merket da jeg var ute og gikk og i leiren. Satte meg ned for å nyte kveldssola ikke lenge før jeg kom til teltplassen som jeg har brukt et par ganger før: en kolle/knaus akkurat stor nok til et solotelt.
  2. Nok en abonnent herfra! Rolige og naturnære videoer, med blikk for skjønnheten i naturen (og hvilken natur!)
  3. Er ikke sikker på hvor tungt lastet Helium 55l-sekken min har vært, men kanskje 15 kg, da begynte skulderremmene å bli merkbare gjennom polstringen. Så jeg synes bæresystemet dens blir for spinkelt og ukomfortabelt for høyere vekt. Gikk fra Haukeliseter til Finse for et par uker siden. Tenkte ikke engang på å ta Helium-sekken, men tok Osprey Kestrel 58, som har bedre bærekomfort ved høyere vekt. Startvekten på sekken var 21 kg, for telt, utstyr og minst åtte dager med mat, og Osprey-sekken var god hele turen.
  4. Jeg gikk rundt Hardangerjøkulen mot klokka for to år siden, og i forrige uke gikk jeg på østsiden av jøkulen, som del av en annen tur. Rundturen tok jeg med telt, og tok det litt med ro. Om man går fra hytte til hytte, så kan dagsetappene bli lange, se på kartet på ut.no. Da jeg tok rundturen for to år siden, så var det regn da jeg gikk fra Rembesdalsseter, og det var småglatt og litt trøblete å komme seg opp lia på sørøstsiden av breelva, der var det mye glatte sva . Jeg ville ikke gått ned den lia i regnvær, da heller gått på sørsiden av Rembesdalsvannet, delvis på sti og anleggsvei. Traff forøvrig på @Håkan S i den litt trøblete lia. Hei!
  5. Har akkurat gått fra Haukeliseter til Finse, og så ikke en eneste knott. Litt mygg enkelte steder, men ikke noe plagsomt.
  6. Det er to veldig forskjellige telt du ser på, og kondensegenskaper er ikke det jeg ville sett mest på. Det blir kondens i alle telt, under de rette (gale...) forholdene. Selv har jeg Soulo (og noen andre telt), og har aldri opplevd særlig kondens i det, utenom når man må forvente kondens (som ved lav temperatur og høy luftfuktighet). Soulo er litt tungt solotelt, kanskje for tungt til å være en allrounder. Der det kommer til sin rett når det kan bli høy vind, og der det er vanskelig å finne gode teltplasser. Så jeg bruker Soulo-teltet stort sett bare i høyfjellet. Reinsfjell har to dører, som gir herlig lufting når det er varmt og sola står på. For å sette opp Reinsfjell trenger man en større flate enn med Soulo.
  7. En uke i basecamp ikke langt fra Finse. Koble ut, lese, rusle noen dagsturer. Varierende vær, fra fint til sludd og kuling, uansett herlig på fjellet. Morgenstemning fra i dag, siste natt på fjellet denne gang:
  8. Allak er i Hillebergs Red label-serie, altså lettvekts helårstelt. Til ekstreme forhold på vinteren ville jeg valgt et mer solid telt, som Hillebergs Black label-serie.
  9. Gratulerer med Allak 3! Dette er et knalltelt du ikke vil angre på. Kan brukes til det meste, utenom de mest ekstreme vinterturene. Selv har jeg Allak 2, men så er jeg bare 185... Har pådratt meg fem telt gjennom årene. Det har jeg rettferdiggjort med en regel om at hvert telt skal brukes minst fem døgn i året (som betyr at jeg ikke kan ha for mye overlapp i teltkolleksjonen, eller ha telt med for smalt bruksområde. men også en rettferddiggjøring av å ha mange telt, om jeg har nok varierte turer gjennom året)
  10. Selv er jeg godt fornøyd med Fjällräven Abisko lite trekking zip-off. Lettere enn Keb Gaiter, men med litt færre reguleringsmuligheter: har ikke lufting ved lårene, kan ikke bruke legg-delene som gamasjer.
  11. Vårlig i Oslo nå, og den beste tiden for tur: Fuglene synger, og myggen har ikke kommet ennå. Tåka kom i åttetiden i går kveld, og forsvant i tolvtiden i dag, og det var igjen sol og vårstemning.
  12. Mye grått og vått i Oslo i påsken, som også kan ha sin sjarm. Det ble to netter i telt litt innover fra Maridalen.
  13. Har du sjekket på backpackinglight.no? Der har de en 4 liters kjele på lager. https://backpackinglight.no/products/solo-stove-pot-4000?_pos=3&_fid=12e572a73&_ss=c Selv er jeg godt fornøyd med min MSR big titan kettle på 2l, til solobruk i lavlandet. Edit: ups, selv om den selges av en lettbutikk, så er den ikke i titan, altså lettvekter.
  14. Bildene på nettsiden til Barents viser utskjæringer i nedre kant av ytterteltduken ("catenary cuts"?): Ah, om innerteltdøra kan dekkes med hel duk, så spiller det ikke så stor rolle at ventilene ikke kan stenges helt, nei. Luftgjennomgang i ytterteltet vil likevel gjøre det litt kaldere i ytterteltet, dermed også i innerteltet, mener jeg. Om det spiller noen rolle under enkle vinterforhold, er en annen sak... Det er litt for få detaljer på nettsidene til Barents til skikkelig teltnerding. Hilleberg er bedre på det. Godt vi har Fjellforum
  15. Jeg vil si at det ikke egner seg på vinteren: Ytterduken går ikke helt ned til bakken, og det ser ikke ut som luftelukene kan stenges (se f.eks bilde av endeåpning tatt fra innsiden av teltet, i et innlegg lenger opp i tråden). Barents sier selv at det er et tresesongstelt.
  16. Jeg synes også det fungerer bra å ta på tørr trøye innerst, så fuktig(e) trøye(r) utenpå, deretter mer tøy etter behov. Fuktige sokker pleier jeg tørke ved å trekke dem utenpå 1l Nalgene-flaske med vamt vann, som også fungerer som varmeflaske i soveposen. For å unngå (for mye) fukt i posen, hender det jeg tar Nalgene-flaske med sokker utenpå i forteltet, da damper det bra.
  17. Rab har diverse varianter av duntøfler o.l: https://rab.equipment/no/accessories-equipment/footwear Jeg bruker Helsport fotposer, med et stykke celleplastunderlag i bunnen, sammen med Rab Expediton duntøfler. Fungerer fint for kortere turer ut i snøen for å hente snø, pusse tenner, o.l. Skal jeg gå rundt mye på/i snøen, som under etablering eller riving av leir, så har jeg på støvler, og fotposer utenpå støvlene. Fotposene til Helsport er store i størrelsen. Vanligvis bruker jeg størrelse large i klær, men måtte ha medium i fotposene: de rekker meg til over knærne, og er vel romslige med duntøfler, men passe store med støvler på.
  18. Nei, ingen kjennskap - jeg er bare interessert i telt Godt nyttår!
  19. Det er et SlingFin HotBox. https://www.slingfin.com/collections/all-tents/products/hotbox
  20. Jeg har bare lufttørket mine Salomon Toundra, og har ikke merket noen problemer med det, heller ikke på telttur. De er vanntette, så fukt kommer bare innenfra.
  21. Jeg kjøpte meg Salomon Toundra for noen år siden til trugebruk, og jeg er godt fornøyd med dem, da holder føttene seg varme på trugetur: de isolerer godt. Kan bli for varme når det er plussgrader, under høy aktivitet. De er så stive og stødige at det de også fungerer bra på sti. Min efaring er også at vanlige fjellstøvler blir for kalde i vinterkulda.
  22. Fikk _en_ på meg under tur i Lillomarka i midten av juli. Har vært mye innover fra Maridalen den siste måneden, ikke merket noe til hjortelusflua.
  23. Eventuelt kan du kjøpe en løs piezotenner. Jeg er fornøyd med Optimus Sparky. Men har med lighter som backup.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.