Gå til innhold
  • Bli medlem

Måssåbjønn

Aktiv medlem
  • Innlegg

    488
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

Måssåbjønn vant dagen sist 21. januar

Måssåbjønn hadde mest likt innhold!

Om Måssåbjønn

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

4 058 profilvisninger

Måssåbjønn sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Very Popular Sjeldent
  • Conversation Starter
  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • First Post

Nylige merker

491

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvis det er ønskelig at betjeningen skal være enklest mulig, så kan det kanskje være en tanke med bevegelsessensor for av/på? Så lenge man gjør innstilling av lysvarighet én gang i starten, så går resten av seg selv (annet enn å bytte batterier). Clas Ohlson har for eksempel et par ulike varianter (som lyser i alt fra 3–7 sekunder opp til 7 minutter ved bevegelse). Ulempen er at lysstyrken ikke kan reguleres på disse da, men de kan vinkles opp mot taket så man slipper å gjøre sitt fornødne med en lyskaster rett i trynet. https://www.clasohlson.com/no/Batteridrevet-vegglampe-med-bevegelsessensor-LED/p/36-8908 https://www.clasohlson.com/no/Batteridrevet-utelampe-med-bevegelsessensor/p/36-8989 Her er det vel snakk om å løsne én liten skrue for å bytte batteri, men ut fra det jeg ser, så går det sikkert fint å ikke montere denne skruen i utgangspunktet hvis lampa uansett skal henge innendørs. Og det blir vel ikke at man trenger å bytte batteri veldig ofte (som er hhv. C- og AA-batterier for de to lenkede). Disse fordrer dog at du får lov til å skru et liten veggbrakett fast i veggen på utedassen da Og man får relativt rimelige oppladbare AA-batterier f.eks. på IKEA.
  2. Som det allerede er sagt av andre, så er det åpninger i lovverket for å fyre bål under det generelle bålforbudet der det er åpenbart at brann ikke kan oppstå. Samtidig: det kan være tilfeller der det faktisk er absolutt forbudt, uavhengig av når på året det er, også utenfor det generelle bålforbudet. Kommuner kan under visse forhold innføre lokale forskrifter som faktisk forbyr bruk av ild, selv om man mener at man kan gjøre det på en «helt trygg måte», og dermed fjerner disse åpningene som forskriften i utgangspunktet har. Dette er nok mest aktuelt i tørre perioder der skogbrannfaren tilsier at bruk av ild utgjør en større fare enn normalt. Slike lokale forskrifter har derfor begrenset «levetid», og skal oppheves så fort forholdene tilsier at den lokale forskriften ikke lenger er nødvendig. Det står en del mer om det her, med noen henvisninger til lovverket osv.:
  3. Da er det nok et hett tips å bruke hagle i stedet for rifle, tenker jeg 😉 Er en god del lettere å treffe både leirduer og flyvende fugler på den måten!
  4. De aller fleste, om ikke alle, domener som slutter på *norge.com er svindel. Det finnes slike sider for de fleste større sportsmerkene, men det virker ikke som Google tar det særlig seriøst å fjerne slike sider fra indekseringa si. Et annet enkelt kjennetegn er at de som regel har både alle farger og alle størrelser på lager til lave priser. Særlig alle størrelser, som er lite realistisk hvis du titter på tilsvarende produkter i seriøse nettbutikker. Om noe ser for godt ut til å være sant, så er det som oftest det 😉
  5. Ettersom jeg ikke hadde nok telt fra før (går det an?), så slo jeg like greit til når Helsport Trollspiret 2 kom til salgs til en fin pris på Finn. Det er et telt jeg har sett litt på tidligere, og som virker som et fint vintertelt for én person (muligens to), dog uten særlig stort fortelt. Vurderer nå å supplere med doble stangkopper og et ekstra DAC-stangsett (et sett Yunan Air Hercules FC fulgte med), men det vil fort koste det dobbelte av det jeg betalte for selve teltet (som var 800 kr pluss frakt) 😅 Mye telt for pengene uansett!
  6. Det er vel radiologer som tolker bilder. Men om husken ikke er helt feil, så hadde vel Unilabs en litt kjip sak for ikke lenge siden der det viste seg at de brukte noen få utenlandske radiologer med norsk autorisasjon til å tolke veeeeldig mange bilder, som igjen fører til tvilsom kvalitet grunnet liten tidsbruk per bilde. Kan lese litt mer om den saken her, for eksempel. Regner med at de har rydda litt opp i det nå da (håper jeg).
  7. Kan være greit å presisere at det kun er manuellterapeuter – altså fysioterapeut med videreutdanning i manuellterapi – som kan henvise pasienter videre til legespesialister og radiologiske undersøkelser. Mulig at det er andre tilleggsutdanninger som åpner samme mulighet, men «vanlige» fysioterapeuter kan vel ikke henvise pasienter videre i spesialisthelsetjenesten eller til radiologiske undersøkelser. Det kan altså være lurt å sjekke om den fysioterapeuten man bestiller time hos er manuellterapeut i tilfelle, ellers må man innom lege eller manuellterapeut før ortoped, røngten/MR osv. uansett, slik jeg har skjønt regelverket.
  8. Som @aico sier er pakkelister nokså subjektivt, men det er i alle fall noen ting jeg ville endra på hvis det var opp til meg: Redusert antall batteribanker til én. Med mindre både telefon og klokke skal brukes særs aktivt til navigasjon/logging, så burde det holde etter mitt skjønn. Som regel har man mulighet til å spare litt batteri på å sette telefonen i flymodus, da man sjelden trenger å være tilgjengelig til enhver tid på fjellet på slike turer (man vil jo oftest være utenfor dekning i løpet av dagen uansett, og da sluker telefonen noe ekstra strøm dersom den ikke er i flymodus). Ingen kart/kompass/GPS? Baserer du deg utelukkende på navigasjon via mobiltelefon? I tilfelle kan jeg til en viss grad forstå to batteribanker Droppa pute, og heller brukt ullgenser/dunjakke eller andre klær som pute Redusert antall vanntette pakkposer en del. Ut fra mengden klær etc. du beskriver virker det for å være i overkant mange, og store (Exped Pump Bag kan jo også brukes som pakkpose for sovepose o.l.) Enkelte av de mindre pakkposene kan kanskje erstattes med typ ziplock-poser, som både pakker mindre og veier nærmest null? 11 kopper kaffe + te hadde vært for lite for undertegnede i alle fall 😅 Dette er dog høyst subjektivt Personlig hadde jeg bytta ut ullgenseren med en dunjakke som pakker mye mindre. Benyttes kun ved pauser/campering uansett, og da er det jo sjelden et problem med svetting/fukt Sommerstid dropper jeg softshelljakka til fordel for ei lettere og tynnere vindjakke. Veier mindre, pakker mindre, og tørker fortere. I ruskevær blir det skalljakka uansett Hadde kanskje lagt til en liten lapp for å fikse evt. punktering/lekkasje i liggeunderlag. Veier så godt som null, men gir en ekstra trygghet. Ellers kan det være greit å legge inn selve sekken som et punkt i pakkelista også, da vekta av sekken også må bæres Og det samme med bukse (og sko) du skal gå i, eller planlegger du utelukkende å basere deg på shorts? Jeg antok at du skulle ha noen av klærne du lista opp på kropp, eller er alt i lista ting du tenker å ha med i tillegg til klærne du starter ut med? Men igjen, ingen fasit, kun noen kjappe innspill fra min side.
  9. Kan det være Helsport Rundhø 2? Eksempel på et slikt telt kan sees i denne Finn-annonsen. Eventuelt Helsport Runshø S3 som i denne annonsen? Ellers har vel Helsport hatt et noe lignende design i det noe nyere Helsport Stjernetind 2 (lenke til tysk test av teltet), som jeg har vært litt nysgjerrig på tidligere, dog uten stormmatter. Nortent Ly tilfører ikke veldig mye nytt til Stjernetind-designet, sånn egentlig, foruten en ekstra telstang og noe ekstra liggebredde. Stjernetind kan også ha «hel åpning» på ene sida ved å rulle bort forteltet.
  10. Så når @Lompa og @Gal Krokfot faktisk viste til forskning som støtter opp om det som har blitt sagt i tråden tidligere, som ikke passa så godt med dine hyperbole fremstillinger, så må du ty til en helt annen debatt om rovdyrforvaltning i et forsøk på å vri fokus over til noe annet, heller enn å svare på en saklig måte? Synd å måtte si det, men du fremstår rett og slett barnslig og kontrær i denne tråden, og veldig lite åpen for en saklig og faktabasert debatt, som de andre forumbrukerne legger opp til, og er mer opptatt av å braute om føleri og personkarakteristikker av jegere som en homogen gruppe du åpenbart ikke liker. Du krevde at andre viste til forskning som støtta opp under deres påstander. Det fikk du servert. Du har ikke vist til noe forskning som støtter opp om dine påstander, ironisk nok, kun personkarakteristikker av jegere. Har du lest noe som helst av forskninga det er linket til over enda, den du selv etterspurte? Jeg antar jo at det var ønsket om å lese seg opp som var grunnen til at du etterspurte den? Hvis ikke, hvorfor? Dette siste innlegget ditt har jo absolutt ingenting med tema i tråden å gjøre. Det er i grunn bare en useriøs avsporing, og jeg stiller meg spørsmålet om det ikke er på tide at moderator setter ned foten her, @Tessatroll?
  11. Måtte nesten slå til når muligheten omsider bød seg: ENDELIG et par neon-rosa Crocs i min størrelse til den veldig overkommelige prisen 10 kr hos XXL 😂 Disse skal det i alle fall godt gjøres å miste av syne på tur!
  12. Helsport selger nå «mumieformet» soveposeliner/lakenpose i silke til 550 kroner. Ut fra det jeg har sett, så koster slike linere i rein silke ofte over tusenlappen, så et relativt godt kjøp må det vel kunne sies å være? Et lite minus for min del er at Helsport har tatt i bruk sin egen ubrukelige pakkpose med glidelås, slik de har gått over til på tarpene sine. Altså ikke den pakkposen som er avbildet på siden, men en som har en glidelås som kan feste seg i silken og slite på stoffet, og som gjør det knotete å pakke ned posen...
  13. Ikke akkurat tillitsvekkende i seg selv med kun toppvurderinger, nei, særlig ikke når det underbygges av en tilbakemelding på Trustpilot:
  14. Endte opp med å gjøre noen impulskjøp da prisene var for gode til å stå over: Fotposer Alfa Overtrekksstøvel til 480 kr - spent på å prøve disse opp mot både Neos Navigator og forsvarets (gamle) fotposer Gummistøvler Viking Terrain II til 315 kr Piggsko Asics Gel-Fujisetsu 3 GTX til 570 kr Piggsko VJ Sarva XERO 5 til 585 kr I tillegg et par-tre Rapala Mini Fat Rap til 69 kr stykket. I tillegg en pent brukt Garmin Fenix 5X Plus Sapphire som skal brukes sammen med Alpha-en til høstjakta samt øvrige turer og trening for 1350 kr. Så når vinteren omsider kommer igjen har jeg i alle fall litt nytt fottøy som skal prøves (har også nytt fottøy til sommer- og høstsesongen om sant skal sies 😅 )
  15. OpenStreetMap er kjekt til sånt, synes jeg. Der ligger det gjerne litt mer info enn i Google Maps om gapahuker, fasiliteter i hytter osv. Det finnes ulike nettkart som benytter ulik data fra OSM for rendering med spesielle fokus, for eksempel CyclOSM for sykkelfokuserte kart (sykkelruter osv.), OpenTopoMap for stier etc. Personlig bruker jeg Overpass API-et til OpenStreetMap for oppslag gjennom overpass-turbo.eu, men det er nok kanskje unødvendig komplisert. Da kan jeg velge å få opp alle gapahuker, eller koier/buer som har sengeplass etc. Hvis man for eksempel ønsker et enkelt kart med oversikt over masse gapahuker og andre ly, så kan blant annet https://pangose.github.io/sheltermap/ brukes for å se hvor det er registrert slike i OpenStreetMap for et utvalgt område Det som er nevnt over er nok enklest før man starter på turen, i planleggingsfasen. Underveis benytter jeg appen OsmAnd på Android for å få tilgang til samme informasjon. Der kan jeg søke på "Drikkevann", og få markert på kartet hvor det er registrert slikt i OpenStreetMap-databasen. Eller gapahuker, campingplasser, butikker, kaféer og slikt Men det er veldig avhengig av at folk har lagt inn informasjon på det stedet du er da, men det skader aldri som et supplement. Det vil nok naturlig nok være mest data registrert i urbane strøk og typiske turiststeder, men det foregår også import av info fra andre kilder jevnlig. En av mine desiderte favorittapper til tur- og reisebruk. En bonus er at denne dataen kan lastes ned til telefonen, og derfor ikke være avhengig av dekning for oppslag. I tillegg kan jeg registrere manglende data i OpenStreetMap om jeg kommer over det, slik at det kommer andre til gode senere. Slikt er ikke akkurat like enkelt i Google Maps...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.