Gå til innhold
  • Bli medlem

Halkatla

Passivt medlem
  • Innlegg

    177
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Halkatla

  • Bursdag 01. jan. 1982

Profile Information

  • Gender
    Female

Nylige profilbesøk

2 848 profilvisninger

Halkatla sine prestasjoner

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator

Nylige merker

109

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for tips! Vi har Mutha Hubba NX + bunnduk. Ikke det minste teltet, men mer eller mindre frittstående. Forhåpentligvis finner vi noe annet enn myr å plassere det på Det er helt utrolig hvor mye myr det er her altså ☠️😅
  2. Med mindre du planlegger å bruke hunden aktivt og jevnlig(!) til jakt, trekk, bruks el., ville jeg ihvertfall styrt langt unna settere, jaktspanieltyper, trekkhunder og de mest intense gjeterhundrasene som border, aussie, belger osv. Brukshundraser generelt krever mer enn gåturer. Nesten alle hunder med normal helse og kropp klarer (og trives) med å være med på vanlige fjellturer. Så snevre gjerne inn kravene litt, og tenk over hva dere ikke kan tilby hunden. Da blir det lettere for dere å luke ut raser som er uegnet.
  3. Vi har nylig flyttet til Romsdalsområdet og ønsker å bli flinkere til å dra på teltturer, men sliter litt med turplanleggingen og det rent praktiske. Vi har gått en del dagsturer her, og som forventet går man stort sett bratt oppover/nedover, eller i myr. Det har vært få/ingen plasser som så ut til å være flate eller tørre nok til å slå opp et telt! 🤣 Det er mulig disse dukker opp høyere opp i fjellet etterhvert som snøen smelter, men det ser jo like myrlent ut der, på kartet ihvertall. Finnes det noen oversikt over teltturforslag i dette området, og hvordan planlegger man slike turer generelt i denne type landskap? Det er åpenbart ikke bare å traske i vei og satse på at man finner en ok teltplass, slik som man kan gjøre mange steder på østlandet f.eks, (Vi har sjekket ut.no, StikkUt og morotur.no, men der er det stort sett dagsturer og lite å finne om telting)
  4. Så vidt jeg husker gjør de ikke det
  5. 🥳🥳🥳 Endelig!!!! Kan forøvrig anbefale DiscoveryFabrics, de sender til Norge og har en del spennende stoffer (PowerWool Silkweight og Neoshell bl.a, helt nydelige)
  6. Hvordan fungerer en slik "stor kvistbrenner" kontra bålpanne? Er det noen forskjell?
  7. Dette er kanskje litt på siden i forhold til tema her siden det ikke direkte handler om fjelltur, men jeg er ihvertfall på jakt etter en lang og varm jakke som kan brukes til pendling, lufteturer med hunden og den type ting. Noe man kan ha på over hverdags-/jobbklær. Jakken må tåle nordvestnorsk kyst-vintervær, så jeg tenker minimum 10 000 mm vannsøyle, kanskje mer? Må tåle en god regnskur i minst 30-40 minutter uten å bli våt. Den må gå ned til under knærne dvs. lang nok til å kunne brukes uten regnbukse, og den må være fôret slik at man slipper å bli kald når man står og venter på bussen og uten å måtte ha ørten lag under. Aller aller helst skulle den også hatt glidlåslufting under ermene ala ordentlige turjakker, men det er kanskje for mye å håpe på. Jeg har stort sett brukt Didrikson tidligere, men har ikke vært fornøyd med verken vanntetthet, "pusteevne" ( 4000 g/m²/24h er tydeligvis ikke nok, det er som å ha på seg en plastpose 🤪) eller lengde. Jeg har kikket litt på Bergans Oslo Urban Insulated, men den tåler også "bare" 10 000 mm vannsøyle og jeg er usikker på om det er nok? Jeg hører også mye bra om Fjellrevens parkas, men de ser generelt for korte ut til å være særlig nyttige til mitt bruk, og inneholder ofte mye bomull i stoffet så de blir vel både tunge og våte... Så tips tas imot med stor takk!
  8. Takker for det, men jeg har allerede funnet meg sekk nå Men jeg er nysgjerrig på hvorfor du foretrekker sekk uten rolltop, er de tungvinte å åpne?
  9. Takk for svar! Da ble det plutselig veldig mye mer å velge blant ja
  10. Jeg er på jakt etter en vanntett ryggsekk som kan tåle pendling til fots/sykkel på vestlandet. Den må ha plass til minst en 15" laptop og kunne tåle skikkelig høljregn i minst en times tid (men aller helst betydelig lengre, slik at jeg kan bruke den på fjellturer også!). Laptop og annet i sekken må forbli helt tørt. Jeg har "googlet" i timesvis men finner merkverdig lite..
  11. Interessant! Kan de ha endret stoffet i Microlight i løpet av de siste årene mon tro? Jeg har to Bergans Microlight nå, begge kjøpt brukt på Finn, og ingen av de har nevneverdig stretch i stoffet.
  12. Strålende, da hjalp du meg litt nærmere målet Lurer på om det kan være dette: https://www.croftmill.co.uk/search?keywords=microlight
  13. Har tittet en del på den siden der, men synes det er vanskelig å få et godt inntrykk av de ulike stoffene. 🤔 God idé med stoffprøver!
  14. Til dere som har handlet stoff til turklær på nett: Har dere funnet noe som ligner på stoffet i Bergans Microlight? Dvs. stoff som puster helt supert (har merket at det er store forskjeller her) og tørker raskt. Microlight er i følge vaskelappen laget av 100% polyamid/nylon og jeg har tittet på polyamid/nylon-stoffer i nettbutikkene, men synes ikke de ser ut - i den grad man kan se slikt på et bilde på en skjerm - som det samme stoffet som er i Microlight-jakkene. Mye av det ser blankere, stivere og mer "plastikk-aktig" ut. Vil anta at det er like mange ulike kvaliteter og vevemåter av nylon som det er av de fleste andre type stoffer, så en kan sikkert ikke bare kjøpe noe vilkårlig i nylon og regne med at det skal fungere som en Bergans-jakke. 🤔
  15. Ja det der var stusselige greier... Da dropper jeg ideen om Viking-sko! Takk og pris for Altra, altså 😅
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.