Gå til innhold
  • Bli medlem

Heriks

Moderator
  • Innlegg

    3 287
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    44

Heriks vant dagen sist 1. januar

Heriks hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Heriks

  • Bursdag 10. juni 1982

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    Friluftsliv, Foto
  • Sted
    Longyearbyen

Nylige profilbesøk

19 948 profilvisninger

Heriks sine prestasjoner

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • First Post
  • Posting Machine Sjeldent
  • Collaborator

Nylige merker

3,9k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Akkurat mengden på ledige nasjonalparkforvalter-stillinger varierer jo, men jeg ser ganske ofte noen utlyst og hvis man har lyst og mulighet til å flytte rundt i landet så er det nok fullt mulig å få seg en relevant stilling. Hvor mye fri man har og akkurat hvordan årshjulet ser ut for nasjonalparforvaltere kan jeg ikke si så mye om, men de er jo ofte ansatt hos statsforvalteren og mange har nok mulighet for fleksitid, opparbeide seg avspasering etc. Ut over det så er naturforvaltning en veldig kjekk utdannelse, og man er litt som poteten ... kan brukes til det meste. Landbruk og miljøsaker i kommunene f.eks. og kommuner er det jo fortsatt en del av, fjelloppsyn, statsforvalterne har miljøavdelinger, miljødirektoratet, KLD, det er i grunnen mulig å jobbe på alle forvaltningsnivåer som naturforvalter. Hvis man tenker litt på oppbyggingen av studiet og tar relevante fag hjelper det enda mer (hvis jeg skulle tatt flere fag hadde jeg f.eks tatt flere GIS fag). Det kan nok hende at miljøforvaltningen har et snev av "mastersyke" så kan nok være greit å vurdere om man har mulighet til å ta en bachelor + noe påbygning på det (master, relevant årsstudium etc.) Ellers ... hvis du liker data, matte og tall og sånt så kan jeg tipse om dataingeniør, brutter'n har en bachelor i det og lønnsmessig så slår han naturforvaltningsmasteren min ned i støvlene, selv om jeg på ingen måte har dårlig betalt. Hjemmekontor og så mye overtidsarbeid/oppbygging av avspasering som han klarer å få til (har jeg inntrykk av)
  2. Sitat fra 2013: Har ofte tenkt å lage en tråd der vi kan legge inn bilder fra småturene man går til daglig. De fleste av oss går jo småturer i nærområdet vårt - kanskje andre vil se hvor du bruker å gå, sykle, padle, ro eller løpe eller fly? Post gjerne på direkten - kanskje nevne hvor du er og hvor langt du har gått - kanskje en lokal fjelltopp? Skriv gjerne en egen turrapport! Om du har gått en lang tur over flere dager og har mange bilder setter vi stor pris en vanlig turrapport. Da vil du kunne plotte turen på turkartet og det er lettere å søke seg frem til for andre senere. Har du oppdatert bloggen? post oppdateringer i "Jeg har oppdatert bloggen min" De gamle "hvor har du vært på tur" trådene finner du her: Hvor har du vært på tur i dag 2023 Hvor har du vært på tur i dag 2022 Nytt år, nye turmuligheter!
  3. Jeg har et par, og jeg synes de er helt elendige å gå i. Myke og ingen støtte så man tråkker over for et godt ord, funker til nød som bysko. Men kan jo være helt annerledes for deg hvis du er vant til å traske rundt i labber. Ikke synes jeg de er spesielt varme heller, og det er rett og slett upraktisk med sko som ikke er vanntette.
  4. Jeg er helt på linje med deg hva gjelder innhold i div. aviser, men poenget mitt var at hvis man ikke har lest artikkelen (eller bare lest overskriften) så har man jo veldig lite grunnlag for å uttale seg.
  5. Leste alle en clickbait overskrift i Dagbladet og er i full gang med å koke suppe på spiker her eller? Dama går alene til Sydpolen, samler inn penger til kreftforskning, mista en stor sponsor og dro en spøk om å selge brukte truser og DET var det man skulle fokusere på? Å gjøre dette til en moraldebatt eller si at dette faktisk er en del av planen for å finansiere turen er vel å dra det vel langt. "Hun forklarer at trusesalget er noe de bare gjør for gøy mens hun er ute og går. - Hvis noen faktisk kjøper dem, kommer jeg til å le og by på meg selv. Pengene kan gå til å dekke ekspedisjonen eller kanskje til kreftforskning hvis jeg får noen sponsorer som dekker kostnadene, sier hun."
  6. Jeg har begge, expedition light har jeg brukt så å si daglig hele vintersesongen i flere år til hundelufting, den er fint pakkbar (inn i sin egen lomme) men tar fortsatt litt plass. Ikke-light versjonen tror jeg aldri jeg har prøvd å pakke sammen. Den er stor og uhåndterlig, men veldig varm, bruker den til scooterkjøring.
  7. Beklager, jeg ser at jeg har formulert meg dårlig. Det er ikke et spørsmål for meg om eller hvorfor man skal ha grunneiers tillatelse, eller at grunneier kan ta ned kamera på egen eiendom, eier er eier. Poenget for meg er at "bør" formuleringen i teksten gjør at det er vanskelig for "hvermannsen" ute på tur å vurdere om et viltkamera er ulovlig eller ei, siden vurderingsgrunnlaget er hensikt og om man har tillatelse fra grunneier. De andre kriteriene baserer seg på "bør" og er det den tilfeldige turgåer som skal utøve dette skjønnet, uten å kjenne de vurderingene som ligger bak? Jeg tenker terskelen for å ta kontakt med grunneier og/eller eier av kamera bør være lav, om man har bekymringer ... men terskelen for å ødelegge forskningsprosjekter eller stjele (les plukke ned) andres eiendom bør være relativt høy. Klart, noen tilfeller er åpenbare .. finner du et viltkamera på utedoen på badestranda kan man nok anta at hensikten er tvilsom.
  8. Jeg leser mange "bør" og ikke så mange "skal" i den teksten hos datatilsynet .. så hva er et ulovlig viltkamera? Da må man vurdere hensikt da, og tillatelse fra grunneier? og hvem vurderer hva som er et effektivt tiltak? Er det noe hvermansen selv skal påta seg?
  9. Hele dette rabattopplegget begynner å bli veldig komplisert. Minst to varer, men det kan ikke være dette, dette eller dette (sett inn en av mange krav). Kan ikke være * pris (sett inn valgt aktør, fjellsportpris, milrabpris osv. osv). "rabattstigen gir store avslag hvis du handler for dette og dette beløpet, minst to varer men som ikke er (sett inn en haug merker og rabatter) .. gjelder bare en begrenset periode, fort deg! og til slutt så ender man opp med masse ting man egentlig ikke hadde noen hensikt om å kjøpe for å treffe kravene i en eller annen kampanje hvor det oftere bare hadde blitt billigere å betale fullpris for den varen man sånn egentlig skulle ha og vi lar oss villig lure til å tro at vi har gjort masse "gode" kjøp ..
  10. Det var ikke ment som noen irettesettelse, bare (igjen) en generell påminnelse om at vi ikke poster noe annet enn faktiske røverkjøp i røverkjøpstråden.
  11. Tenker at vi ikke trenger å ta en lengre diskusjon om dette. Røverkjøpstråden skal brukes til røverkjøp og kun det. Vi er alle like glad i e-poster som er helt irrelevant for det vi har bedt om å få tilsendt og for røverkjøpsråden sendes det ut varsel for hver enkelt post.
  12. Lapsk vallhund, den er også finsk .. og er vel rengjetingas svar på BC. Lapsk er nok endel av det samme som BC når det gjelder oppdragelse og aktivitet, men den har pels for ordentlig kalde forhold (i motsetning til BC) og så er det en spisshund så kan vel ofte være litt lyd i dem. I utgangspunktet samme rase som finsk lapphund, men har vel blitt avlet i litt forskjellige retninger med årene. Har inntrykk at Finsk lapphund er mindre fokusert på gjeting, og de jeg kjenner er ålreite hunder som er førerorienterte og fint kan gå løse (treningssak, selvsagt!) Det er ikke sånn at man _MÅ_ drive med gjeting med BC, man kan fint stimulere hodet dens på andre måter. BC dominerer jo i så å si alle hundesporter. Men den må ha noe mer enn fysisk trening og er absolutt ikke en "mindre krevende hund" heller noe av det mer krevende man kan få tak i. Jeg tror ikke Samojed egentlig er noe spesielt dumt valg, kjenner ikke rasen veldig godt .. de liker seg best ute, egner seg ikke noe særlig i leilighet. Som andre polarhunder har de vel en ganske massiv pels så det er begrenset hva de kan drive med på varme sommerdager. Så hvis lange sommerturer i varmen er noe du ser for deg så må du tenke gjennom det.
  13. Hvorfor har du bestemt deg for akkurat disse to rasene? Sånn jeg ser det er ikke BC noen god (førstegangs) hund med mindre man skal drive aktivt med en hundesport, redningsarbeid, gjeting etc, De krever mye og konsekvent jobb, mye mer enn hva folk flest tror fordi det er en "smart hund". Den må jo skjønne at den skal slappe av! Når den ikke får det den trenger så legger den til seg uvaner, og lager seg arbeid på egenhånd. De må få bruke hodet, ikke bare kroppen, og er ikke det jeg først og fremt forbinder med kløv- og trekkhunder. De kan ha helt fin "av-knapp" men stort sett bare når de får den fysiske- og mentale stimulien de trenger. Det er ikke uten grunn at det omplasseres mye border collier. Jeg har veldig sansen for gjeterhunder, men som førstegangseier er det er andre gjeterhunder jeg ville vurdert før BC, se f.eks Finsk lapphund, mange av de samme egenskapene men ikke på langt nær så krevende (i tillegg har den god pels, hvis det er en av de viktige turegenskapene for deg) Jeg kjenner ikke samojed veldig godt, mange andre her som er bedre på polarhunder, men hvis hovedmålet er trekk og kløv, man er innstilt på at dette er hunder som trenger mye mosjon og man ikke har et problem med at de må holdes i bånd hele tiden (og hvit langhåret hund, skrekk og gru) så er vel kanskje samojeden en av de "mildere" polarhundene som kan passe godt til formålet. Tenker det viktigste er at du finner en rase som passer inn i din hverdag, sånn hverdagen din faktisk er og ikke hvordan du tenker at hverdagen din skal bli. Det er vanskelig å endre livsstil. Ta det fra noen, (les undertegnede ...) som oppdaget ganske raskt at man ikke blir fuglejeger av å skaffe seg fuglehund.
  14. Ikke nødvendigvis i og med at de lærer unoter like fort som andre ting, de har dessuten en lei tendens til å begynne å gjete alt (biler, sykler, unger etc.) dersom man ikke er virkelig på med rett trening. Og hunder som gjeter biler er noe dritt, og ikke morro i det hele tatt bare så det er sagt.
  15. Vet ikke hvor på Finnskogen du har tenkt deg, men hvis du sikter deg inn på Varaldskogen har Kongsvinger jeger- og fiskerforening gapahuker stående ved flere av vannene der inne til fri benyttelse (det er et frivillig bruksbidrag på 50 kr som gjerne må vippses, de gjør en god jobb med tilrettelegging) Kan spesielt anbefale en tur til Kaskukoju ved Fjørsjøen, kjempefin! Se på nettsidene deres for en oversikt over gapahuker/hytter. Så lenge du ikke har med den hund du skal slippe løs er ikke ulv noe å bekymre seg for, og løs hund er det jo ikke tida for nå uansett. Men det er ulv der som det skrives i innlegget over. Bjørn og matoppbevaring er vel ikke noe man tenker noe særlig på. Man må ha svært uflaks for å komme nær en bjørn i Norge, at de kommer gående inn i campen din er veldig usannsynlig. Jeg pleier ikke ha noen utfordring med mygg, men har jo forsåvidt heller ikke noe problem med myggmiddel før leggetid. Kanskje en type større myggnett som man henger opp og legger sovepose og liggeunderlag inni kan funke? Ta med litt ekstra tau så man har lange nok liner til å få hengt det opp.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.