Jeg har et tilsvarende fjellheimen 3 camp fra 2007 som har vært med på utallige teltnetter vinterstid. Mange ganger under svært barske forhold i høyfjellet med veldig sterk vind og mye snø og fokksnø. Teltet har alltid stått han av, men under slike forhold var alltid stormmatter et savn. Jeg ofra en del innvendig plass for å måkke snø opp langs kantene rundt hele teltet for å tette skikkelig.
Straks jeg var ferdig å studere så investerte jeg derfor i et nesten tilsvarende fjellheimen 3 camp extrem med stormmatter, men da fritida etter studiene er relativt begrensa så har fortsatt ikke det "nye" ekstremteltet kommet opp i like mange netter ute vinterstid som den gode gamle sliteren.
Det gamle fjellheimen 3 camp har som du skriver ikke ventiler med like god gjennomtrekk som de nye. Det har likevel alltid gått bra for meg å fyre primus inni det også vinterstid. (kanskje bare flaks? Har aldri prøvd å ha med CO-måler)
Jeg ser at det nye Lofotenteltet du refererer til har duk som ikke går helt ned til bakken i front. Dette er en detalj jeg regner med at du vil være missfornøyd med vinterstid. Når du må slå fronten opp mot vindretninga og fokksnøen kover må du tette helt i front. Du blir da nødt til å laste på med snø og presse frontduken helt ned i bakken sånn at det blir helt tett. Teltet vil helt sikkert stå han av og funke sånn høvelig OK på vinterturer, men personlig vil jeg alltid foretrekke telt med stormmatter på vinterturer høyt til fjells. Stormmatter både av hensyn til ekstra stabilitet og innvendig plass da man slipper å måkke snø opp langs kantene og presse ihop yttertelt og innertelt.