Gå til innhold
  • Bli medlem

Stark

Aktiv medlem
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Stark

Nylige profilbesøk

1 967 profilvisninger

Stark sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Nylige merker

15

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har et Nammatj 2. Det er et fint vintertelt, men det to ting som jeg ikke synes er ideelt. Det ene er at endeveggen er skrå, så med en lang person oppå et tykt underlag inne i en stor sovepose kan gi litt kontakt med duken. Har ikke gitt meg noen problemer, men kan være greit å være obs på. Det andre er at forteltet er litt lite. Det går greit å lage mat, men må være litt forsiktig. Blir heller ikke så god plass til oppbevaring, noe som betyr at flere ting må lagres i innerteltet eller ute. For lengre turer eller turer der det er fare for å uvær eller å måtte tilbringe mye tid inne, er det nok bedre med GT-versjonen slik at man har litt mer plass til både koking og lagring.
  2. Padlesesongen min er over for i år, og neste år er i planleggingsfasen. Et turalternativ går over store avstander på flatt vann i begynnelsen, flere dager. Har lekt litt med tanken på å montere utriggere med årefester på allyen for å kunne ro den som en robåt, og demontere ved behov når man trenger egenskapene til en kano. For ordens skyld, ja jeg kan padle kano, og ja, jeg vet at dette sikkert er å banne i kirka for noen. Ser for meg at framdriften blir bedre og mer kraftøkonomisk med jevne fraspark på hver side, spesielt når man er alene. Har imidlertid ikke hørt om noen som har prøvd noe slikt, og tenker derfor at det muligens er en god grunn til det. Noen som har noen tanker? Dødfødt eller genialt?
  3. Heisann. Følger en god gammel forumtradisjon og anbefaler herved noe helt annet enn dine alternativ, nemlig det jeg har selv. Sjekk ut Tarptent Moment DW. Og for å være litt seriøs, de to alternativene er knalltelt begge to, og hvem man bør velge koker ned til smak og behag. Hvis du har mulighet så ta med sovepose og liggeunderlag og prøv dem.
  4. Stark

    Orion III UL

    Det kom et flunke nytt rødt fint Orion III extreme i posten idag, men takk for tipset uansett 😀
  5. Ca 40 døgngrader er det som er anbefalt. Dvs ved middeltemperatur 5 grader bør det henge i 8 døgn, 5x8=40. Det er vel egentlig dette mørningstermometeret holder styr på, men går fint å ta på øyemål også. Dette er retningslinjer, ikke fasit, så ingen krise om det henger litt kortere eller lengre. Men hold et øye med slaktet uansett, hvis det er varmt og rått i været og hygienen under slakting og flåing ikke har vært den beste kan kjøttet bli ødelagt før det er gått 40 døgngrader. Hvis det er tørt og kjølig og man har vært nøye med hygienen kan det derimot henge mye lengre. Vær også obs på at ikke alle deler av dyret trenger å mørnes. Det som skal bli kjøttdeig kan godt males opp så snart dyret er blitt kaldt og dødsstivheten er gått ut. Er helst det som skal bli biffer og steik som har godt av å henge litt.
  6. Stark

    Orion III UL

    Har nå spurt både importøren og diverse butikker rundt om, ser ut som om dette teltet ikke er å oppdrive for tiden. Mulig jeg går for Orion III Extreme istedet.
  7. Stark

    Orion III UL

    Vurderer å gå til innkjøp av et Exped Orion III UL. Men greier ikke finne det i norske nettbutikker, selv den som kaller seg exped-eksperten er fri. Lurer derfor på om noen vet hvor dette teltet er å få kjøpt?
  8. Har knekt mine trofaste Åsnes Rago, og trenger derfor et par nye fjellski. Bruker et par Nansen nå, synes det er en kurant allroundski. Men i høgfjellet blir de for slappe. Blir gående mye på smøringa/fellen, og får unødig dårlig glid og unødig slitasje på smøringa. Gode i kupert terreng og å kjøre ned med ja, men på fjellviddene vil jeg ha en ski som er lang, retningsstabil og glir godt, slik at man kan omsette høydemeter til lengdemeter mest mulig effektivt. Med sekk blir tyngden oppå skiene godt over 100 kg, så det skal mye til at skien blir for stiv. Hva er den stiveste fjellskien som er å få tak i? Har sett på Rago sin etterkommer Amundsen. Har noen prøvd FRAM-versjonen? Eller Mountain race skin, blir de stive nok til at ikke fellen bremser for mye? Er det noe som har andre, bedre forslag?
  9. Takk for alle svar sålangt. Sitter med fingeren på kjøp-knappen for en blackbird XLC her nå. Tror ikke det kan bli så veldig feil, med mindre finansministeren i huset finner ut prisen da...
  10. Takk for svar sålangt. Har vurdert Amok som aktuell fordi den er delvis norsk, virker gjennomført og komfortabel, samt stolfunksjonen. Ulempene slik jeg ser det er pris, samt at man må ha underlag til den. Er ikke veldig opptatt av vekt, men det blir jo unektelig noe tyngre når underlaget kommer i tillegg. Warbonnet har jeg forstått er gode greier, men også ganske dyr. Er det mye forskjell generelt mellom tversover- og gathered end-køyer? Hvilke bruksområder/brukergrupper er de ment for? Hvis jeg kan utelukke ene eller andre typen er jeg jo et stykke videre.
  11. Har planer om å skaffe ei litt ordentlig hengekøye til turbruk, gjerne noe som er litt ordentlig og gjennomført. Har null peiling på hengekøyer, så vil gjerne har litt råd her. Har kikket på Warbonnet og Amok sålangt.
  12. Stark

    Norsk turmat

    Er det helt slutt for Fuizion sin del? Isåfall synd, var gode produkter. Har noen chicken jalfrezi liggende enda, kanskje de blir skikkelige samlerobjekt nå....
  13. Vanskelig å gi så mye råd, annet enn du må regne med at det kan være svært variabelt i september. Hvis høstregnet slår inn må du regne med store elver og problemer med å komme over. Iallefall tørrskodd. Det kan finne på å regne tollekniver i dagesvis på den årstia. Synes å huske at selveste Lars Monsen måtte gi opp og snu en gang... Men det kan være utrolig fint også, de fleste elvene fores med smeltevannn og i september er mesteparten av snøen smeltet, og den som er igjen ligger såpass høyt at det er for kaldt til noe særlig smelting. Så hvis det ikke har vært nedbør av betydning kommer du (tørrskodd) over nesten hvor som helst. Er det lav vannføring kan du satse på den ruta du har beskrevet. Evnt starte fra Sjånes og holde austsia av Tiplingen og Storkjukkelen for så å krysse Kjukkelvassdraget der elva sprer seg ut i nederste vatnet i Litjkjukkelen. Bruker å være greit der men ikke stol blindt på det folk skriver på internett... Du slipper da Simskardelva, Storskavelbekken og Bisseggelva. Ruta som graham foreslår er også fin, noe mer høgfjell og stein men nesten ingen elver å krysse. Er det høg vannføring ville jeg vurdert en av rutene med minst kryssinger, evnt lagt inn en ekstra dag for venting/gåing rundt. Skrinlagt det hvis riktig ille.
  14. Såvidt fått prøvd posen, lå ute ei testnatt i telt. Temperaturen lå mellom -20 og -25. Brukte downmat 9 og 2 reinskinn som underlag, var kledd i ullsokker, ullstillongs og trøye, ullbalaklava og dunjakke, Sov godt hele natta, våknet ikke pga kulde og hadde jevn behagelig temperatur om morgenen, også på føttene.
  15. Takk for svar, og takk for tips om å sjekke ut sir Joseph. Det endte faktisk med at jeg bestilte en sir Joseph Looping 900 til det jeg innbiller meg er en finfin pris. Ser fram til å få testet den, heldigvis ser kaldværet ut til å holde seg enda en stund.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.