Ola Nordmann
Aktiv medlem-
Innlegg
19 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Om Ola Nordmann
Nylige profilbesøk
853 profilvisninger
Ola Nordmann sine prestasjoner
-
- 49 svar
-
- 3
-
Her har jeg lagt ved et bilde av teltet sånn det ble satt opp. Det er kanskje ikke så lett å se bardunene, men det er nå uansett et fint bilde av teltet Jeg er ikke så veldig praktisk anlagt av meg jeg heller, he he. Men opplegget ga litt ekstra stabilitet og fikk brukt alle seks pluggene. Tilfeldigvis funket det bra med regntrekket på også. Aner ikke hvordan vindstabiliteten er ved sterk vind. Vurderer uansett å ta det med på Hardangervidda nå senere i sommer, men får tenke litt på det og se an værmeldingen. Har i tillegg et Hilleberg Jannu som vinter-/dårlig vær-telt, men det veier jo 1.4 kg mer. Kjipt at bardunene allerede begynner å gå i oppløsning.. Får ikke håpe dette er representativt for kvaliteten av resten av teltet. Uansett, teltet virker å være mye for pengene! De 1000 kronene vi sparte tjente på å bestille tidligere i år er allerede brukt til å legitimere et impulskjøp av en tresesongs dunsovepose
-
Ja, jeg slo til og kjøpte det for 1600 kr (det er jo gitt vekk!) hos Outnorth. Har testet det på en tur til nå, og førsteinntrykket er at jeg er svært godt fornøyd! Jeg syns det er god plass i teltet, både bredden, lengden og høyden. Fantastisk å ha følelsen av å ligge under åpen himmel uten å bekymre seg for myggen Det blåste faktisk litt da jeg satt det opp, så improvoserte litt med å feste to barduner på teltstengerne nær krysset på toppen og sikret litt ekstra mot langsidene. Da stod det solid og godt. Våknet midt på natten av en regndråpe i ansiktet, men brukte ikke mer enn 10-20 sekunder på å stå opp og feste regntrekket. Heldigvis passet det fint over bardunene jeg hadde satt opp. De var faktisk en fordel da de holdt regntrekket unna innerteltet og at jeg ikke trengte å stake ut langsidene i tillegg. Jeg har forresten kontrollveid det på kjøkkenvekten min her og totalvekten inkludert barduner og plugger er 1706 gram. Det er ikke så gale. Så teltet ser ut til å være akkurat det teltet jeg så for meg, så får tiden vise om kvaliteten også holder.
-
Takk for bra og utfyllende svar! Jeg tror faktisk dette er teltet jeg er på jakt etter! Er kun to-tre småspørsmål i fra å bestille dette her nå! Det første, hvordan er liggelengden? Jeg er 180 cm, vil det gi noen problemer tenker du? Og det andre, hvordan er reell vekt vs oppgitt vekt? Er det sånn at dette teltet veier faktisk 1.7 kg med alt? Og sist, er nettingen så finmasket at den holder ute alt av knott og insekter?
-
Hei! Har du fått testet dette teltet nå? Og hva er isåfall dommen? Vurderer å kjøpe dette selv. Det ser jo bra ut og har en hyggelig pris.
-
Pris vs kvalitet (splittet fra Ringstind 2 VS Ringstind 2 light)
Ola Nordmann svarte på Peter F. sitt emne i Telt og lavvo
Min erfaring er at såkalte "billigmerker" ofte er laget bevisst av dårlig kvalitet. Kvaliteten er akkurat slik at man ikke blir for misfornøyd når varen går i stykker. "Varen var jo i det minste billig", tenker man gjerne. Nøyaktig hvordan dette er med telt aner jeg ikke, for min erfaring gjelder klær og andre varer. Etter at jeg fikk bedre råd har jeg prøvd ut å kjøpte bukser som er 4 ganger dyrere enn de jeg kjøpte før. Og resultatet? Det tar ganske nøyaktig fire ganger så lang tid før buksen revner i skrittet. Siden jeg hater å shoppe så er det stor verdi for meg å slippe å shoppe så ofte. Det er dermed en svært god deal for meg å kjøpe "overpriset" kvalitetsprodukt. Men det irriterer meg forsatt over at ingen produsenter lager bukser som aldri går i stykker. Men det hadde vel ikke vært noe god business det da.. Jeg har også inntrykk at "billigproduktene" ofte også bevisst utelater å ta med de "praktiske løsningene" for utstyr, eller gode passformer for klær. Grunnen til dette er selvsagt at de ikke ønsker å konkurrere med sine egne dyre produkter. Produsentene lager dermed begge deler siden det er mange av kundene som er gnitaluser og det er selvsagt viktig å vinne markedsandeler her også. For varer det ikke lar seg gjøre og bevisst lage dårligere (som matvarer f.eks.) er en annen strategi å lage en logo som ser skikkelig dårlig ut. Det virker iallefall at det er det First Price har som strategi. Selv om produktene deres ofte er like bra eller bedre enn de dyre ekvivalente varene, så ser de mye dårligere ut. Da sikrer de seg at de "kvalitetsbevisste" fortsatt kjøper de dyre varene, samtidig som at de også selge til gnitaluser som føler at de er lur som har skjønt at billigst er best. Siden jeg hater (virkelig hater) at ting og utstyr går i stykker, så er det stor verdi for meg å betale ekstra for at noe holder lenger. Jeg er konfliktsky og orker derfor aldri å reklamere på noe. Hvis noe går i stykker kaster jeg det og kjøper nytt av en konkurrent istedenfor. Jeg har dermed ingen problem å betale mye mer for et produkt med lenger levetid, selv om jeg skjønner at jeg er "blitt lurt". Hvis jeg i tillegg kan få bedre design og smartere løsninger med på kjøpet, så er det jo også en stor bonus. Av matvarer forsåvidt kjøper jeg ofte First Price eller tilsvarende. -
Etter mye lesing om primuser på dette forumet har jeg også kjøpt meg en Svea 123R. For en nydelig liten sak! Gleder meg til å prøve den. Holder nå på å fylle den nå for å "trutne" veken. Ser at bruksanvisningen sier at man maks må fylle den opp 2/3 (eller 1.2 dl). Det jeg lurer på er hvordan ser/vet man når man har fylt dette? Tar med det på gefylen eller er det noen andre måter (f.eks. at bensin skal nå randen av tuten når den tippes i 45 graders helling eller lignende)? Og hva er risikoen ved å fylle for mye? Brann/eksplosjon, eller vil den bare ikke virke pga for lite volum å bygge opp trykk i gassen? Har jo lyst å være på den trygge siden, men det er jo litt dumt om jeg bare fyller den halvfull da brennetiden reduseres med 25%.
- 282 svar
-
- 1
-
Jeg har en Osprey Aether 70 og er godt fornøyd med den. Veldig behagelig på min rygg opp til 15-17 kg iallefall (har ikke prøvd mer). Syns Osprey har klart å få veldig mye ut av de 70 literne i denne sekken, for denne sekken er virkelig stor. I tillegg har den gode festemuligheter på utsiden og masse kompresjonsmuligheter. Dermed er sekken fleksibel og kan brukes både til korte helgeturer eller lengre turer, både sommer og vinterstid. Har ikke brukt sekken nok til å si noe om kvaliteten og holdbarheten, men har inntrykk om at den er bra. Jeg anbefaler gjerne denne som storsekk/all round sekk dersom den passer din rygg. Men siden du allerede har en storsekk må du vurdere hvorvidt kanskje 60-literen passer bedre inn i samlingen. Jeg tror ikke den blir for liten for dine tredagers turer, men det må du nesten få avgjøre selv Uansett, jeg vil også som nevnt over anbefale at du finner en forhandler som har disse sekkene slik at du kan sjekke om de passer din rygg. Det er det viktigste ved valg av sekk!
-
Jeg vil påstå at det er unødvendig. Du vil riktig nok få bedre gli på kaldt føre hvis du prepper skiene, men hvis du tenker å gå med kortfeller så forsvinner jo glien uansett. Det er heller ikke sånn at sålen tørker ut og skien blir ødelagt uten grunnprepp og lagringsvoks. Mitt tips er å ikke kjøpe noe prepp fra xxl, men selv pusse festesonen med litt sandpapir før du eventuelt legger på festevoks. Hvis du etterhvert føler at du kunne hatt glede av bedre gli så kan du gjøre noe med det da. Jeg har fulgt samme oppskrift selv og for min bruk har jeg mer enn nok gli slik de er nå!
-
Lengde på staver til Fjellskipakke
Ola Nordmann svarte på Stig Erik Olsen sitt emne i Ski og vinteraktiviteter
Jeg er 180 cm høy. Selv foretrekker litt kortere staver til fjellski (145 cm) enn til langrennski (150 cm). Dette gir staver som er bedre å bruke i motbakkene, men litt dårligere på flatene. Jeg vil tro at staver på 150 cm vil passe deg bra, men det er jo avhengig av din stil, preferanse og kroppsfasong.- 11 svar
-
- 2
-
Hei knutis! Min hobby og hovedinteresse er egentlig bare å være utendørs, men for å motivere meg til å finne nye steder å besøke har jeg blant annet blitt en fjelltopp-samler. Stort sett holder jeg meg i Hordaland, men etterhvert tenker jeg å få dratt på de fleste 2000-meters toppene i landet og. Så jeg planlegger turer ut ifra årstid og forhold, så det blir vel litt av hvert. Prøver å få lagt inn minst et par skiturer mot slutten av vinteren siden jeg liker det svært godt. Men må innrømme at oppturen er det jeg liker best, mens nedkjøringen blir stort sett å prøve å holde seg på beina og ikke skade seg. Jeg har derfor tenkt at det kan hjelpe på skigleden om jeg har noen ski som jeg lettere klarer å kontrollere ved noen slike toppturer (f.eks. hvor det bare er rett opp og ned). Har tidligere tenkt på om jeg kanskje skulle skaffe meg noen Randonee ski til slike turer etter anbefalinger fra venner. Da kan jeg også være med dem i skitrekket om jeg får lyst til det. Men jeg vet ikke, det koster jo en del så har utsatt det. Men over til saken, da jeg idag var innom butikken for å se på Crispi Svartisen til fjellskiene så jeg at jeg kunne "spare" en del på å kjøpe en skipakke istedenfor bare støvlene. Har derfor utsatt kjøpet til lørdag for å vurdere om det er verdt å betale dobbel pris av støvlene, men å få med ski og bindinger på kjøpet. Ifølge veiledende pris på skiene sparer jeg jo 1000 kr og får gratis binding på kjøpet så det virker jo som en god deal. Men om det bare er marginale forskjeller på disse skiene (Åsnes Storetind med Voile 3-pin cable) og fjellskiene (Åsnes Nansen med Rottefella 75mm) med en slik lærstøvel så kan det jo hende at det vil være bortkastet. Mitt spørsmål til dere erfarne ski og fjellfolk er om dere tror? Fjellskiene holder jo fortsatt til sitt bruk så det er ikke det om å gjøre, men er det verdt det i avvente av om jeg skal henge meg på Randonee-bølgen eller ikke?
-
Jepp, det er klart at det frister å kjøpe spesialisert utstyr som Randonee-ski for slikt. Men det er jo dyrt så må tenke litt mer på det. Fjellskiene har forsatt sitt bruksområde for meg så nye støvler til dem skal jeg uansett ha, og da er det ikke så veldig mye til jeg må ut med for å få med ski pluss bindinger i tillegg. Spørsmålet er vel i bunn og grunn om det faktisk er verdt det, eller om jeg like gjerne kan holde meg til fjellskiene også til topptur inntil jeg kjøper skikkelig utstyr
-
Hallo! Jeg har bestemt meg for å kjøpe nye støvler til fjellskiene mine og valget ser ut til å falle på Crispi Svartisen 75 mm. Disse skoene passer ok til min fot og har myk såle som virker behagelig å gå i. Samtidig virker det som at støvlene også gir ok støtte til nedoverkjøringene. Siden disse støvlene koster en del i utgangspunktet lurte jeg derfor på om jeg like så gjerne burde kjøpe en skipakke i samme slengen. Siden jeg allerede har allround fjellski som jeg er fornøyde med (Åsnes Nansen), så tenkte jeg isåfall på å velge noen ski spesialisert inn mot topptur. Støvlene selges f.eks. i pakke sammen med Åsnes Storetind med Voile 3-pin Cable-bindinger. Så det jeg lurer på er om noen har erfaring fra tilsvarende oppsett og om det er verdt investeringen? Leser at f.eks. Platou sport anbefaler telemarksbinding med plaststøvel for å utnytte skiens egenskaper fullt ut. Jeg kan legge til at jeg ikke er særlig flink i utforkjøringer i utgangspunktet. Nå blir det mye sikksakk-kjøring ned som forsåvidt er greit, men jeg kunne tenkt meg å lære å kjøre skikkelige svinger. Er dette veien å gå, eller er det heller verdt å investere i eget utstyr til slikt (eller f.eks. Randonee)?
-
Rondvassbu - Trolltinden - Rondvassbu 10-12 okt
Ola Nordmann svarte på thshagen sitt emne i Fjellvandring
Det er veldig fint å campe i området rundt Rondvassbu. Som nevnt er det også noen ok plasser ved Kaldbekkbotn (campet der selv i sommer). Uren blir fort glatt når den er våt, og sikkert også hvis det er is, men om man er forsiktig går det nok helt fint uten brodder. Det er et lite parti som er litt luftig så hvis du har kan du jo selvsagt ta med noen brodder i sekken. God tur!- 7 svar
-
- 1
-
Det er aldri feil å koke seg en kopp kaffe!
- 23 svar
-
- 6