Gå til innhold
  • Bli medlem

bjojor

Aktiv medlem
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om bjojor

  • Bursdag 25. mars

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

2 471 profilvisninger

bjojor sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

68

Nettsamfunnsomdømme

  1. Går fint med bobil, men lite flate plasser. Er endel parkeringer i relativ nærhet både mot sognefjellet og Tindevegen hvis fullt der nede. Tviler på de rådende forhold byr på veldig store utfordringer opp der, men finnes nok finere turer i området.
  2. Skal vel sies at mye som gjøres her oppe er lite begrunnet i annet enn at "sånn har vi alltid gjort det" Fikk svar fra Polarinstituttet som tross alt gir kartdataen til disse kartene: "Det skal være vesentlige forbedringer i "Topo Norway Experience v4" i forhold til gamle "Topo Svalbard Explorer". I den gamle utgaven var det data i 1:100 000 (hundretusen) kun i de områdene vi hadde nye digitale data - dvs sentrale deler av Spitsbergen, mens resten av Svalbard ar dekket av data i målestokk 1:1 000 000 (million). I den nye utgaven er det data i målestokk 1:100 000 (hundretusen) for hele Svalbard, altså de samme dataene som er benyttet for å lage papirkartene i S100-serien. MEN vær oppmerksom på at bortsett fra Spitsbergen, hvor alle data er konstruert fra flyfoto 1990-2012, så er det gamle data her. Vi leverte forøvrig dataene til Garmin i 2018, vi tror ikke de har oppdatert noe siden den gang, men dataene våre ligger fritt ute for nedlasting nå, så det er Garmin som må svare på når dataene ble oppdatert sist. " Da gjenstår det jo bare å sjekke med Garmin at det faktisk stemmer. Kan jo være div metadata og slikt er bedre på Svalbardkartet riktignok.
  3. Er det noen med litt lokalkunnskap og ikke minst Garminkunnskap om Svalbard som har prøvd disse kartene opp mot hverandre? Altså Topo Norway Experience V4, og Topo Svalbard Explorer. Det jeg egentlig lurer på er hvorvidt det vesentlig nyere Norwaykartet faktisk også har bedre Svalbardkart enn det ganske gamle men Svalbardspesifikke Svalbard Explorerkartet? Hyttenavn, scootersoner osv er ikke så viktig da det bare kan legges inn manuelt, det er kvaliteten og ikke minst nøyaktigheten på kartene jeg lurer på om noen har førstehåndserfaring med? Evt om noen har Norway Experience V4 og kunne delt litt skjermbilder av Svalbarddelen? Aktuelle GPSer er 64s og Montana 680t
  4. Er det noen som har erfaring fra sørøstryggen på Mjølkedalspiggen på denne årstiden, med litt varierende snø oppi høyden? Grei skuring? Og videre bortover på Sagi? Tenker da hele ryggen til N2 og tilbake. Antar det uansett blir med en hyssingstump og kramponger pga retur over Uranosbreen, men er det behov for noen annet enn litt bailetau og et lite kileknippe?
  5. @Gittiamo Er vel en parkering oppe ved Jotunheimenvegen som fortsatt er gratis tror jeg? En snau km å gå ned riktignok. Om hestene klarer seg fint vil jeg tro en boogiehenger greier seg OK, må ikke ha hjulene uti vannet for å få den ut tror jeg. Ref mannskapet på MS Bitihorn er det Bygdinstøga som eier grunnen der ute, så sjekker med dem.
  6. Så vidt jeg vet har MS Bitihorn avganger fra 28/06, har ikke funnet noen info om noe annet, og de har ikke nevnt noe om at de er etter skjema når jeg har mailet med dem de siste dagene. Jeg tenker at om de kommer seg ut må jeg også gjøre det. @LompaTenker du på sundet ute ved Bygdisheim? Ser av flybilder at det er ganske grunt der ja, men stikker ikke mer enn 30-40cm, så burde gå greit der (?)
  7. Litt longshot, men er det noen som har erfaring med å sette ut båt på bygdin ved der MS Bitihorn ligger i opplag om vinteren? Altså å rygge henger ut på stranden der? Slippen som MS Bitihorn bruker som brygge lar seg ikke bruke på en stund da vannstanden er for lav, men jeg er usikker på hvordan grunnen er utover da jeg har ganske tung bil.
  8. Shell Ørsta ble redningen! De visste ikke selv at de hadde engang, før de var ute i skapet og sjekket!
  9. Vågå kunne ikke gjøre det, hadde ikke riktig overgang. Overlever nok, man har da primus i bilen også!
  10. Longshot, men noen som vet hvor man får tak i de blå 2kg gass/propantankene i midtnorge? Nærmeste jeg vet er Kiellands plass i Oslo, men er på vei fra Lom til Ørsta med tom tank, så alle tips mottas med takk! Det er altså denne jeg leter etter: Bilde
  11. Det er også null demping i selve 75mm-sålen, så om du skal stifte dem på en sko til vanlig bruk må du ha en mellomsåle mellom. Jeg har selv permanent skadet noen nerver under ene fotsålen etter å ha måttet evakuere Jostedalsbreen østover, med påfølgende lange gåtur på asfalt ut dalen uten mobildekning, med 40kg+ på ryggen og 75mm på beina inntil vi fikk haik. Aldri igjen, da ville jeg heller gått josten på stompeski. På hardt underlag ble det svært unaturlig ganglag, og med dårlige innersåler etter mange års skibruk ble det en smertefull affære. Rent praktisk tror ikke du får festet 75mm på noen god måte mot en myk mellomsåle da den er altfor stiv, så skjøten vil ryke eller ødelegge mellomsålen.
  12. Stort sett er det løst mange steder i Jotunheimen, så å finne sikringsmuligheter med slynger og passive sikringsmidler er greit å trene på. I utgangpunktet trenger du ikke sikre opp normalveien til Austanbotntind, men om dere er ferske gjør det jo ingenting å trene litt taulagsrutiner og plassering av sikringer uansett. Er vel en hammer på ryggen opp mot grad 3 som da sikkert blir et naturlig startsted for sikringen. Den kan omgås, men hva er moroa i det liksom.
  13. Var fint der, feiget ut på første del av direktvarianten etter dårlig føremelding fra taulaget foran, de mente det var vel friskt i støvler, og vi hadde i tillegg relativt tunge sekker pga vann, soveposer og voksenbrus. Men svingte raskt tilbake etter å ha kavet med tidenes taudrag ute i sandkassa på høyre side for eggen. Får ta en reprise en gang, gjør ikke akkurat noe å gå den der igjen!
  14. For referanse om noen skulle søke etter det samme en annen gang: Fin plass til 2 (kanskje 3 om man ligger svært tett) på V0 (vestre "pukkel" på toppryggen) helt greit å ligge der uten noen form for sikring, romslig og fint. Ikke helt rett, så oppblåsbart underlag anbefales. Så også ut til å være mulig å ligge 1 pers oppå snøfonnen rett under toppunktet, i en liten vindgryte, under rådende forhold (nord for ryggen), samt muligens plass til en på en svakt hellende hylle 15m vest for toppunktet, sør for ryggen. Men det blir for de spesielt interesserte. Knallflott solnedgang over Lodalskåpa, og like flott soloppgang bak Skagastølsmassivet!
  15. Ps, holder vel lenge med et enkelt 50m tau og rimelig lett rack over der? @PTG
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.