
Sbente
Aktiv medlem-
Innlegg
21 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av Sbente
-
Har venner som har prøvd både Breidablikk og Kongsvold og erfaringen de har gjordt seg, gjorde at jeg valgte Breidablikk og har ikke angret på det. De bærer godt i løssnø, lette å svinge. Opplever at jeg har god kontroll på skiene selv med en trekkvillig hund foran.
- 5 svar
-
- 1
-
-
Hvorfor lettpakke (utskilt fra Ultralettpakking: Utstyr og erfaringer)
Sbente svarte på Hardy sitt emne i Alt annet utstyr
Hvorfor lettpakke???? Kan være mange grunner til det. Behøver ikke bare være ønske om se hvor langt ned i vekt en kan komme. Dårlig helse kan være en annen grunn til at en ikke kan bære for tungt. Ønske om å nyte naturen rundt seg uten behøve å konsentrere seg om hvor en setter bena pga at vekta av sekken gjør en ustø. For min del så har jeg etter mange år fått øynene opp for hvor fint det er å være på tur, og skal jeg nyte turen er det viktig for meg at jeg ikke bærer for tungt. Med det til følge, er noe av utstyret byttet ut med lettere alternativer uten at det går på bekostning av sikkerhet, komfort og kos. Dessuten prøver jeg å tenke gjennom hva jeg har bruk for på de forskjellige turene. Men ved innkjøp av nytt utstyr vurderes produktene opp mot hverandre. Viser det seg at UL produktet har de egeskapene jeg ønsker og til en pris jeg synes er ok, så er det det jeg velger. Som jeg har sagt før, på turene mine skal jeg ikke slite, men nyte det å være ute i Norges flotte natur.- 217 svar
-
- 1
-
-
Jeg har LW og elsker liggeunderlaget. Er noen cm kortere enn deg og noen kg lettere. Har smalere underlag, men velger LW på tur Sover nok litt urolig og har av den grunn lett for å bli liggende utenfor de smale underlagene, Har fortsatt til gode å gjøre det når jeg bruker LW. Liker ikke å bære for tungt, men den ekstra vekta på LW bærer jeg med glede ettersom komforten når jeg legger meg for kvelden har økt mange hakk etter anskaffelse.
-
Helsport Rondane 3 - er noen år gammelt Frisport Extrem 4 lavvo - brukes på vinteren når det er føre for pulk.. Helsport Lavvolight nyinnkjøpt. Gleder meg til å bruke det på sommeren. Magasinets tarp 3x4m - utenom myggsesongen og vekta spiller en rolle.
-
Vintercamping med alternativt utstyr og hunda
Sbente svarte på weisser sitt emne i Soveposer og liggeunderlag
Dette er jeg spent på hvordan fungerer. Har selv ei schæfertispe som er med på tur. Kan ikke si at hun bidrar med særlig ekstra varme der hun ligger i fotenden. Derimot har hun lagt sin elsk på Jerven Hunter duken og bruker den som liggeunderlag selv om hun har dekken på seg. Når det gjelder Downmat tror jeg ikke du behøver å bekymre deg. Har 9 cm LW som hun tråkker oppå uten at det har gått hull. Passer på å klippe klør noen dager før tur slik at de ikke er skarpe, men avrundet.- 11 svar
-
- 1
-
-
Quilt kan absolutt være noe å prøve. Er litt skeptisk til bruk av dampsperre da jeg er redd det blir veldig klamt, men om Børge Ousland bruker det så burde det fungere for andre oxo. Har hørt flere som har samme problemet med bruk av Grevling derfor sunn skepsis. @RAS når jeg brukte teltet så var det kondens fra duken som var problemet. I lavvoen er det kondens i selve posen som er problemet. Sjekket ut TYIN exp5 på XXL og den var stor og kompakt. Hvordan legger den seg rundt kroppen når det er så mye fyll i den?
-
Er dessverre ikke mulig å lufte bedre. Synes jeg ser 40 kg schæfer på tur ut gjennom inngangen etter at hun har tatt seg en runde rundt lavvostanga. Nå slipper jeg å binde henne, da hun ikke stikker ut. Men det spørs om ikke fristelsen blir for stor til å ta seg en runde på egen hånd om døra står åpen
- 22 svar
-
- 1
-
-
Hvor kaldt var det hos dere?
-
Hva slags dampsperre tenker du på? Har bunnduk, men er litt skeptisk til fyring inne i lavvoen. Har en Frisport extrem 4 og synes den blir litt liten for å fyre i. Skal sjekke ut Tyin exp 5 oxo. Koster jo ikke all verden. Takk for mange fine svar. Greit å få tips av dere som har mer erfaring enn meg.
- 22 svar
-
- 2
-
-
Bruker pulk på vinterturene, så vekt er ikke noe stort problem. Spørs om jeg må gå til innkjøp av ny vintersovepose i syntet og la dunposen kun bli med på turer hvor det er spådd stabilt kaldt vintervær. Noen som har tips om sovepose som utpreger seg for vinterbruk? Jeg er 170cm høy, normalvektig. Ingen frossenpinn, men vil ha en pose med glidelås og god halskrage.
-
Fryser ikke, men liker ikke at posen blir fuktig. Temperaturen har vært fra minus 16 til plussgrader på samme tur. På den turen klappet posen sammen av fukt. Brukte telt og pga endring i været ble det mye kondens i teltet som dryppet ned på posen. I helga har det vært fra rundt null til minus 10 på natten. Er nøye med å ikke komme inn på lavvoduken og har god lufting - tror jeg da. Opplever at posen blir fuktig utenpå først og så trekker det seg inn i posen i løpet av dagen. Lar den ligge slik at den får luftet seg, men synes ikke det er nok. Har ikke forsøkt silk liner utenpå posen - det kan være vært å prøve.
-
Har den siste tiden fått øynene opp for vinterturer, men det er ikke like hyggelig å våkne og kjenne at det er kondens på posen. Posen er noen år gammel, men er en ren vinterpose med komfort temp på -25. Har forsøkt å bruke et vannavisende trekk utenpå, men pga kompresjon av duna opplever jeg at posen mister noe av sin isolasjonsevne. Trekket utenpå posen har ikke de samme vannavisende egenskaper som på poser en får kjøpt i dag, men jeg liker posen godt og sover godt uten å fryse. Turene er på 3-4 dager, så det er en fordel om posen holder alle nettene. Har DownMat 9LW liggeunderlag og sover i lavvo. Har noen gode tips for å holde posen fri for kondens, eller må jeg bytte den ut med en nyere?
- 22 svar
-
- 1
-
-
Har ei svart schæfertispe på snart 4 år. En ypperlig følgesven som elsker å være på tur. Bærer kløv om sommeren og er til god hjelp som trekkhund på vinteren. Stor, tung (40 kg) og sterk som en bjørn. Min beste venn, som forhåpentligvis skal blir en ressurs i redningstjenesten etter hvert.
-
Slenger meg på de som anbefaler sele fra Seleverkstedet. Har ei tispe på 40 kg og har prøvd flere typer seler, men det er trekkselen fra Seleverkstedet som er best. Prismessig er det ikke noe å si på. Kan fort bli dyrt om en skal prøve ut flere seler. Selv om det ser ut til at de passer bra i butikken, er det noe helt annet når hunden er i arbeid.
- 28 svar
-
- 1
-
-
Er fortsatt i tenkeboksen når det gjelder kjøp av telt. Har nok blitt bitt av grambasillen og ønsker et lett telt. Er det noen som ha erfaring med bruk av Helsport Fjellheimen superlight telt til vinterbruk? Turene er planlagt både til fjells og i skogen. På vinteren er det stort sett snakk om helgeturer, Vil prøve å få til en tur i måneden. Har noen gode erfaringer med andre telt, kom gjerne med dem Pris er jo også interessant. Greit om det ikke koster skjorta.
-
Regner med at du har kjøpt sele, men her er mine erfaringer. Har en stor og trekkvillig hund som også brukes til sporhund. Jeg har tre forskjellige seler jeg bruker på henne. En nomesele til trekk, en K9 sele til tur og ikke minst egen sporsele. Grunnen til at jeg har forskjellige seler er at det er type sele som er et av hennes arbeidstegn. Hun roer seg ned når hun får på seg sporselen, setter nesa i bakken og er klar for å gå spor. Når nomeselen kommer på er det en helt annen energi. Da er hun klar for å trekke. Vi har nomesele fra Seleverkstedet og sporsele fra Non-stop
-
Har Keb bukse og synes den trekker vann som trekkpapir selv med impregnering og voks. Har og en gammel bukse i G1000 materiale og den er mer vannavstøtende enn Keb med samme behandling. Tror jeg hadde satset på annet enn Keb buksa om det er rått. Gaiters er etter min erfaring påkrevd.
-
Noen som har erfaring med Bergans Fjellbu Dermizax 3-4? Vi blir nok sjelden fler enn to voksne og en hund på tur. Heller at det bare blir hunden og meg på enkelte turer, så vi behøver ikke alt for stor plass.
-
Takk for svar så langt. Ser at valg av telt til vinterbruk er mer omfattende enn jeg trodde. Tar i mot alle tips og erfaringer. Har lært så pass at her kjøpes ikke det første og beste
- 19 svar
-
- 1
-
-
Blir nok turer både på fjellet og i skogen. At lavvo er lite stabil i sterk vind fant vi ut i sommer. Lavvostanga knakk etter noen dager, men med noe spjelking fikk vi da den opp igjen og hadde flere fine dager i marka Bergans Wigglo er absolutt med i vurderingen, men synes den blir litt tung.
-
Vi er to venninner som har tenkt å utvide tursesongen til å gjelde vinter også. Som ekstra turfølge har vi med hunden min, en middels stor hund på 40 kg, som bærer kløv på 12 kg. Hun vil gjerne ligge inne på natten, så det må være plass til henne i forteltet. Ønsker derfor råd om bruk av lavvo kontra telt. Trenger ikke all verdens plass, men er bortskjemt med lavvo fram til nå. Vekt spiller en rolle - har Frisport 2-4 ekstrem lavvo - som er grei på korte turer eller når vi har en base, men blir litt vel tung om man skal gå langt. Turene blir både i skogen og på fjellet. Til og begynne med blir det nok mest helgeturer, men trives vi med dette ser vi ikke bort i fra at det kan bli lengre turer etterhvert. Begge er vant til å være på turer vår/sommer og høst. Er jo selvsagt fint om prisen ikke er alt for avskrekkende.