Gå til innhold
  • Bli medlem

Torstein Ingebrigtsen Bø

Passivt medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Torstein Ingebrigtsen Bø vant dagen sist 22. juni 2014

Torstein Ingebrigtsen Bø hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

2 359 profilvisninger

Torstein Ingebrigtsen Bø sine prestasjoner

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

87

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja hvis du bestiller minnekort så får du også tilgang til å laste ned kartet via internett og å se kartet via BaseCamp (du kan da enten installere kartet på PCen eller ved å plugge i GPSen i PCen). 3D visning i BaseCamp fungerer nå.
  2. @Steinardo Ja filen kan deles opp. :-) Du kan laste opp kartet via Basecamp, da kan du velge hvilke områder du vil ta med.
  3. Hei! Vi har testet kartene på Fenix 5 Plus, der fungerer de godt! Forerunner 945 er veldig lik, så regner med at det fungerer der også. Husk å velg klokke stilen når du installerer kartet, så blir fargene bedre på klokken 😀
  4. @valle Hei Valle, beklager sent svar og takk for at du kjøpte kartet! Kartmannen kartet er basert på Statens Kartverks N50 serie, samme som "vanlig papirkart". Du kan derfor lett veksle mellom disse, og finne navnene igjen fra kartet. Spesielt vil du nok merke forskjell når du er "utenom allfarsvei". Men frikart er godt i populære områder, så hvis du har plass kan du godt ha begge på GPSen og veksle mellom de :-) Godt tur! @rigotta Beklager enda senere svar! Du kan installere begge kartene (et med og et uten skredkart), da kan du på GPSen veksle mellom hvem du vil ha på.
  5. Nå har vi endelig lagt til høydedata i kartet. Slik at en får 3D-visning, fjellskygge og høydeplott (i Basecamp). Vi har også lagd et eget kart beregnet for topptur med skredkart @Jaben76 Jeg er usikker på hvorfor du fikk feil høydepunkt. Men hvis det var et spor så bruker Garmin GPSer den innebygde høydemåleren (basert på trykk) og ikke kartet for høyden. Disse høydemålerne må kalibreres hvis lufttrykket har endret seg, da kan du ta utgangspunkt i høydekurvene fra kartet.
  6. @Walle intet dumt spørsmål. Ja alt er som en stor kartfil, så du kan bruke ruteplanlegging over lange avstander.
  7. @tshansen: Hele Norge tar kun 1 gb. Garmin sine kart har med høydedata for 3D-visning, dette tar veldig mye plass.
  8. Hei, Etter suksessen med kartutskrift.no prøver jeg meg nå på turkart til Garmin. På kartmannen.no kan en nå kjøpe turkart for Garmin, hele Norge for kr 349. Dette er generert fra Statens Kartverk N50 datasett, likt som turkart på kartutskrift.no og Garmins "TOPO Opplev Norge v4 PRO". Garmin TOPO Opplev Norge v4 PRO og kartmannen kartet er basert på samme datagrunnlag og derfor ganske like, men hovedforskjellen er: Garmin kartet har høydedata innebygd som gjør at en kan lage 3D kart og skygger, planen er at dette skal komme på kartmannen også (begge har høydekurver) Jeg oppdaterer kartet hver måned, mens jeg er usikker på hvor ofte Garmin oppdatterer kartet (fri oppdatering i 12 mnd er inkludert) Prisen på garmin kart er kr 1299, mens kartmannen kartet koster nå kr 349. Forskjellen mellom frikart og kartmannen er: Flere navn er inkludert i kartmannen kartet. Det er flere hytter og byggninger i kartmannen kartet, spesielt "på bygda" Andre stier er med på kartmannen enn frikart. Frikart er veldig bra og ofte bedre enn kartmannen i sentrale strøk siden det er basert på open street map. Mens det er motsatt utenfor allfarvei. Jeg kommer til å jobbe videre med kartet til høsten, så kom gjerne med tilbakemeldinger og forbedringsforslag!
  9. Da ser det ut som jeg snart kan legge ned prosjektet Kartverket skriver: "For allmenheten legges det til rette for gode utskrifter fra Kartverkets nettkart. Her vil det være mulig å få med tilleggsinformasjon, eksempelvis rutenett, slik at utskriften blir omtrent som dagens papirkart, og man kan velge utsnitt selv. Dette gjelder både land- og sjøkart." http://kartverket.no/Om-Kartverket/Nyheter/Kartverket-blir-heldigitalt/
  10. Jo jeg har vurdert det. Men du har også helt rett, jeg håper at andre gjør dette
  11. Da er siden oppe igjen. Som @afe nevnte var det pga overgangen fra toporaster2 til toporaster3. Det er nå mulig å skrive ut uten fjellskygge og oppløsningen kan velges. Jeg synes det er veldig kult at mange liker tjenesten. Den er ment som et "proof of concept" og jeg håper at fjellforum, ut.no eller kartverket lager en bedre løsning.
  12. @SvennArne: Hvilken nettleser bruker du? Jeg anbefaler å bruke chrome for denne siden. Når du skal skrive ut, velg skriv ut i chrome, for så "Destination: Save as PDF", åpne denne i en PDF leser, print fra denne leseren, velg da "crop to size". Da skal du få rett målestokk. @Steingrd: Dessverre. Statens kartverk lager bare disse kartene for denne målestokken. Hvis du vil ha en annen, kan du velge zoom når du skriver ut fra en PDF leser.
  13. @elgen: Jeg har lagt på UTM rutenett siden kartet er tegnet/projisert for UTM også for sjøkartene. Det er også mulig å hente ned kart i geodetisk projeksjon, men da må jeg endre endel av koden (sjøkartet er mer en bonus, da tjenesten var lagd med tanke på det topografiske kartet ). Når det gjelder oppdatering av kart, så er jeg usikker. Men jeg bruker samme kart som man finner på norgeskart.no (velg sjø). Etter en stikkprøve på "Etterretninger for sjøfarende" (http://www.kartverket.no/Efs) ser det ut som at mangler i kartet ikke rettes opp og kartet tilsvarer den nyeste utgivelsen (trykket) av papirkart. Så dette er et kart som passer godt for blant annet kajakkpadling og lignende. @joker: Forskjellen mellom to UTM soner er som du sier en forskyving, men rutene blir også strekt og rotert i varierende grad. Det er derfor ingen konstant forskyving og rotasjon, mellom to UTM soner. Men innenfor et lite utsnitt (som en A3 side er) så vil dette være nok så konstant. Du kan bruke norgeskart.no sitt koordinattransformasjon verktøy (under verktøy på høyre side, så "XY") for å konvertere en posisjon mellom to UTM soner.
  14. Veldig kult at mange like dette! Får håpe kartverket oppdager dette å lager en tjeneste for dette i norgeskartet.no! Jepp, jeg har brukt Kartverket som en mal. Det er litt mer utfordrende å legge tallene inn midt på og mer diskret, men siden det er så god respons så får jeg se hva jeg kan gjøre etter ferien Min erfaring er at hvis man har en kartmappe som er gjennomsiktig på begge sider så holder det at koordinatene står skrevet i kantene. Når det gjelder målestokk så er jeg begrenset av hva kartet Kartverket gir ut. De gir ut 1:50 000, 1:200 000, 1:400 000, 1:800 000 som jeg mener er egnet for turbruk. De gir også ut andre kart som jeg ikke synes egner seg for turbruk (de mangler blant annet tellekurver og kan kartet blir litt uklart grunnet oppløsning tilpasset skjerm). Kartet jeg bruker er det samme som er tilgjengelig på norgeskart.no (http://www.norgeskart.no/#10/265153/7039258/-land/+toporaster/+dekning.land). Et alternativ kart (som har kartografi tilpasset skjerm) er http://www.norgeskart.no/#10/265153/7039258, dette er tilpasset "alle" målestokker. For den ambisiøse kan man teste dette ut ved å endre på url'en til utskriftskartet. Jeg kan forklare url'en: folk.ntnu.no/torstebo/statkart/statkartutsktift.html?UTM=32&x=558000.5&y=7034951.84375&resolution=50000&zoom=13&map=toporaster2&paper=A3Landscape UTM=32 setter UTM sonen til 32 (kan være 32/33/35) x=558000.5 setter UTM øst-koordinatet til venstre side y=7034951.84375 setter UTM nord-koordinatet til toppen av siden resolution=50000 setter målestokken til 1:50000 zoom=13 setter "zoom"-nivået. Jo høyere heltall, jo høyere oppløsning. map=toporaster2 setter karttypen (kan være toporaster2 for turkart, sjo_hovedkart2 for sjøkart, topo2 for topografisk kart med skjerkartografi) paper=A3Landscape setter arkstørrelsen (kan være A3, A3Landscape, A4, A4Landscape) En kan også sette paper=custom og legge til parametrene paperWidth=1 og paperHeight=2 for å sette arkstørrelsen til 1 m bredt og 2 meter høyt. (Men jeg er usikker på hvordan man lager en billedfil ut av dette). For målestokk kan man bruke rutenettet, da det er 1 km mellom hver strek. Men jeg skal etter hvert legge til en liten målestokklinje.
  15. Flott at flere liker tjenesten! Når det gjelder valg av stil så er tanken min at brukergrensesnittet skal holdes enkelt. Derfor ønsker jeg ikke i første omgang å ha "tusen" valgmuligheter. Men jeg tipper på at det kommer en "avanserte innstillinger" fane om en stund. > Phaser, on 22 Jun 2014 - 14:15, said: > Ser veldig bra ut. Kan man lage ett valg hvor man kun har rutemarkering/tall i kantene? Jepp, det er teknisk mulig. > Om det er veldig viktig å få med mest mulig av en rute på ett ark for eks v NPL kan det jo være en ide å ha en mulighet for å rotere markeringen, ikke sikkert det lar seg gjøre da Det høres smart ut å rotere kartrefferanse numrene (hvis det var det du mente?). Dette skal være mulig. > Henter du dataene rett fra kartverket med begrensning på tiles pr dag/uke eller noe i den duren eller benytter du den frigitte dataen fra egen server? Kartet hentes ut direkte fra Kartverket på brukerens side. Så det er maks 10 000 kartfliser per dag. På et A3 kart blir det hentet rundt 700 fliser. Det betyr at man minst kan lage 14 kart per dag (ved overlappende utsnitt kan man lage flere).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.