Gå til innhold
  • Bli medlem

Overland

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Overland

  1. Per Fredrik skrev (På 20.5.2020 den 10.52):

    Kan vel ikke akkurat kalle det en test, men jeg har prøvd den ute noe ganger. Å koke opp ca 0,8 liter gikk raskere enn jeg forventet. Tur erfaringen min har jeg bare med den lille Lite + kjelen. Har brukt den på turer på Hardangervidda. Jeg  har også brukt stekepanne på denne brenneren Da setter jeg i skruene som sitter på håndtaket på Lite +. ( se bildet)  Det er ustøe greier, men det går. Lite + må ikke overfylles, da koker det over og kokende vann renner ned langs kjelen når en prøver å stenge gassen. Sammen med Lite XL leveres den røde plastbollen. På tur har jeg med meg en liten treplate hvor jeg setter Primusen og plastbollen inngår da i "kjøkkenbenken".

    Primus.thumb.JPG.da4a2b572717d903378f7adfe3b8b423.JPG

    Tusen takk for svar 😊 vurderer både stekepanne og gryte til lite+ 😊 tenkte kanskje det holdt med en av delene men tror nok det blir kjøpt både panne og gryte 🤣

    • Liker 1
  2. Per Fredrik skrev (På 11.5.2020 den 16.14):

    Dette er løsningen jeg skal bruke i sommer. Først kjøpte jeg jeg Primus Lite +. Til denne sesongen supplerte jeg med Lite XL kjelen på en liter. Kjelen festes på brenneren så det hele står helt støtt. En kan også bruke stekepanne på denne brenneren. Da med de stiftene som følger med Lite + kjelen. Denne er bare på en halv liter. Brenneren har også piezo tenner. 

    WIN_20200511_15_54_53_Pro.thumb.jpg.46ef9bd9c99009cb280884cf0f09164e.jpg

    Hei, vurderer å kjøpe 1l. gryta til Lite+ 

    Har du fått testet den ut i bruk? 

  3. Omnilite skrev (På 21.4.2020 den 18.45):

    Du må skru minst to eller mer. Primetech brenneren er ekstremt stille, så det er vanskelig å høre om det kommer gass ut. 

    Grunnen til at du må skru rundt flere ganger er at reguleringen har en trykkregulator, denne trenger flere omdreoninger på rattet for å åpne. At det er regulator betyr at flyten av gass er lik om en har en ny eller en nesten tom boks. Dermed tar det like lang tid å koke opp vann uansett hvor mye gass det er i boksen. Brennere uten regulator som har kran, de åpner gassen med en gang, men det er også høyest effekt med nye bokser, og effekten synker etter hvert som boksen tømmes.

    Tusen takk for svar! :) Merker Primetech er stille, og må skru endel ganger rundt før jeg får tent. Regulerer ned med en gang den er tent så funker den veldig bra! 

  4. Eksilbergenseren skrev (9 minutter siden):

    Har aldri telt omdreininger, men jeg har reflektert over at man må skru litt. (Mer enn det man skulle tro..)

    Har hatt mitt i to år snart. Har nok ikke brukt det kjempehardt, men alt er i alle fall fremdeles intakt.

    Takk 😊 da er det nok sikkert normalt på min også 😀

  5. Da har jeg fått testet mer, og fått det til 👍 supert! Gleder meg til å teste mer fremover 😍 
    Veldig flott og stillegående Primus! Koker kjapt opp vann. 
     

    Tusen takk for all hjelp til en nybegynner 😇

    • Liker 1
  6. Tusen takk for godt utfylte svar alle sammen  🤩 er ikke så lett å vite når man er nybegynner 😂 
    Har ikke testet igjen enda, får se iløpet av morgendagen. 
     

    Takk 🤩

  7. Den største er Coleman ja, den andre er Jetboil. Synes bare Jetboil slapp veldig mye lyd og gass ut at jeg ble engstelig 😂 Da må jeg prøve igjen tenker eg. Tusen takk for hjelp så langt 👍

  8. Hei.
    Kjøpte meg nettopp en Primus Primetech som jeg vil ha med meg på tur, tenkte å teste den hjemme men siden jeg er nybegynner med primus og gassbeholder så trenger jeg litt hjelp.
    Har kjøpt to gassbeholdere, en stor og en liten, 2 forskjellige merker. Koblet på den store, men ingenting skjer, ingen lyd og vil ikke tennes. Skrur av gass og bytter beholder. Når jeg skrur  på den minste så begynner den å lage fssss-lyd og gass slipper ut, er beholderen ødelagt? Er det noe galt med primusen kanskje? 
     

    Noen her med erfaring som kan hjelpe? 😊

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.