-
Innlegg
946 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
2
Innholdstype
Profiler
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av Anders_G
-
Anbefaler Soto Fusion Trek. Kjøpte den inn for kokkelering med stor stekepanne og det fungerer ypperlig.
-
Du burde sjekke ut Locus Map, en fullspekket app med alt du trenger (og ikke trenger).
- 8 svar
-
- 1
-
Det er mange meninger om brennere og folk anbefaler forskjellige merker. Av multifuel har jeg selv bare erfaring med primus omnifuel og omnilite med silencer og har stort sett bare gode erfaringer med dem. Fine til matlaging begge to, omnilite har litt lite futt til snøsmelting med stor gryte, men bra som sekundær brenner. Noe vedlikehold i felt har det blitt, men det vil jeg tro gjelder med alle merker. En stillegående brenner er veldig deilig og fyre med, man blir litt ør i hodet av en bråkebrenner. Det funker ikke å varme opp teltet, også skru av brenneren. Varmen fiser ut i løpet av kort tid. Det funker derimot fint om en voksen passer på brenneren mens de andre kryper i posen.
-
En skikkelig multifuel på 3kw eller mer vil gi merkbar varme, selv når den blir fyrt i ytterteltet. Vi bruker å ha med to brennere på lengre vinterturer og fyrer du med begge to i ytterteltet vil det bli veldig godt og varmt.
-
Artsorakelet sier også kvann
-
We did this back in 2018. The trail was not easy to find but we managed in a way. You can read about it in Norwegian here https://www.utentur.com/2018/08/29/dag-116-lunsj-med-anleggsarbeiderne-i-sorfjorden/ At the bortom is also a Map with the gpx file attached.
-
Jeg har aldri brukt bunnduk, men har hatt mye kondens. Min tanke er at med litt tørking og risting, evt demontering av innerteltet vil gjøre at det som er igjen av fuktighet er langt mindre vekt enn det bunnduken vil veie. Jeg ser ingen annen fordel med bunnduk, selv på superlette telt. Dessuten tørker teltet utrolig raskt i sola (om man er så heldig at man har godt vær da).
- 22 svar
-
- 2
-
Husk at du ikke skal stramme pluggfestet på midten i fotenden for mye. Stram heller opp hjørnene i fotenden først også strammer du pluggfestet på midten. Det er også hodeneden på disse teltene som skal stå mot vinden. Har brukt Helsport fjellheimen SL mye og har ikke hatt nevneverdige problemer med at soveposen går borti ytterteltet selv om jeg er 194cm lang. Kondens blir det derimot mye av i dette teltet.
- 10 svar
-
- 1
-
Hva med Helsport fjellheimen? Det ligger et på finn til 4000,- https://finn.no/308735471
- 16 svar
-
- 1
-
Har krysset elva ganske langt opp. Kan ikke huske at det var noe problem. https://www.utentur.com/2018/08/28/dag-108-rago-mila/
- 1 svar
-
- 1
-
Ville tatt truger. Ski, skisko og staver er noe herk å gå med på ryggen. Truger er mer fleksibelt på den tiden av året og snøen forsvinner fort når det først begynner å smelte. Har selv gått fra ljosland til Finse med ski og pulk i midten av mai og da ble skiene brukt kun mellom Haukeli og Finse, pulken ble satt igjen.
-
Papirkart gir en veldig god oversikt og det er enklere å planlegge ruter i områder uten merkede stier. Det gjør det også enklere å legge om ruta underveis, nettopp fordi du får en bedre oversikt. Vi hadde med oss kart fra start til slutt da vi gikk fra Lindesnes til Nordkapp 2018, og det var nyttig i vårlåsningen på Hardangervidda, i blåfjella/skjækerfjella og egentlig hele veien fra Fauske-Narvik, og helt sikkert flere områder som jeg ikke kommer på akkurat nå. Kartene ble ofte studert om kvelden slik at vi hadde en god oversikt over neste dags vandring. Jeg er likevel usikker på om vi kommer til å prioritere papirkart neste gang vi skal gå den turen.
-
Finnes mye forskjellig du kan se om noe av dette kan brukes https://dutchwaregear.com/product-category/hammock-gear/hammock-suspensions/complete-suspensions/
- 4 svar
-
- 1
-
Det er sikkert bare en produksjonsfeil på akkurat ditt telt, og får du et nytt så holder det helt sikkert tett. Jeg har bare mista tilliten til Helsport etter at Brav tok over som eiere. De har etter min erfaring forsaket kundeservice og kunnskaper for mest mulig profitt.
- 15 svar
-
- 2
-
Mener at de tidligere brukte en tråd som måtte trutne før det ble helt tett, men det ser ikke ut som er tilfellet lengre: https://support.helsport.com/hc/no/articles/360016409339-Kan-dere-forklare-nærmere-om-sømmetoder-rivestyrke-og-vanntetthet- Avhengig av hvilket år teltet er produsert så ville jeg nok ha bedt om å få ett nytt, så solgt det på finn og kjøpt noe annet.
-
Kjedelig hva Helsport har blitt til. Enda kjedeligere å bruke en liten formue på en tarp også må man kjøpe pakkpose ved siden av....
-
Eldgammel tråd, ser jeg har svart på denne tidligere. Fjerner derfor dette innlegget.
- 9 svar
-
- 1
-
Jeg ville tatt en større sekk, slik at jeg kunne pakket det meste på innsiden av sekken. Ellers virker det fornuftig nok.
- 20 svar
-
- 3
-
Hva skal man gjøre med vått telt når man er på ekspedisjon
Anders_G svarte på Ronjapåtur sitt emne i Telt og lavvo
Mine rutiner er å forsøke å rive teltet når det er opphold eller i alle fall ikke spruter ned. Venter gjerne en time om jeg har tilgang til god værmelding. Deretter pakker jeg ned innerteltet i en vanntett pakksekk og har det inni sekken. Ytterteltet rister jeg så godt som mulig mens det enda er oppslått. Så pakker jeg ned ytterteltet og har det helst på utsiden av sekken. Jo mindre vann på teltet når du pakker det ned jo lettere er det. Kommer det litt sol i løpet av dagen er det perfekt å ta lunsj, sette opp teltet og la det tørke. Teltet tørker raskt i solskinn. I mine øyne er det vel verdt å bruke litt ekstra tid på å skille ytter/innertelt når det er vått. Er ikke like nøye på en helgetur, jo lengre tur desto nøyere er jeg. Å tørke telt inne på en dnt hytte kan være litt av et prosjekt, spesielt om det er en liten hytte... -
Det er bare å lufte godt når gryta står på brenneren. Dette bør gjøres uansett hvilken brenner og gryte du har.
- 22 svar
-
- 1
-
Jeg har brukt Primus Eta pot en del og de er veldig effektive og tåler at man fyrer hardt. Tror de er ute av produksjon, men her er en på finn: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=247909835
-
Månedslang vandretur i august/september - Tips til rute
Anders_G svarte på bendive sitt emne i Fjellvandring
Jeg ville gått for alternativ 1. Veldig mye fint hele veien fra Børgefjell til Fauske! Spesielt området rundt Okstindan er flott. Trøndelag er også fint, men det er del strekker med mye myr. Fordelen er at det i Trøndelag er en del selvbetjente hytter der du kan kjøpe litt ekstra mat. Ellers kan du vurdere å begynne i Narvik og gå nordover, her vil du definitivt ikke bli skuffet. -
https://www.nrk.no/kultur/den-ekte-samekniven-1.906679 Står litt her om "markedsføringen" til strømeng. "Etterhvert fant man ut at messing er samenes hellige metall og at metallet beskytter den som holder det mot ånder. Messingen stopper også blod, fjerner byller og smerter når du legger metallet mot huden."
- 25 svar
-
- 5
-
Selve smørstabbrean er grei skuring, men ned mot sandelvbrean ser det bratt ut. Jeg har dog ikke gått sandelvbrean, så jeg vet ikke om det er noen særlige store sprekker der. Så vidt jeg vet er Storebjørn en populær topptur på ski, og selv om folk kanskje ikke går alene så tror jeg nok ikke alle går i tau opp der heller. Det kan være at de hadde bundet seg inn om de hadde sett hvor store sprekkene er senere på året...
- 3 svar
-
- 1
-
Det kan være veldig spennede å gå i fjellet i mai måned og hvordan føret blir avhenger helt av hvor varmt det blir. Jeg gikk Norge på langs (sør-nord) i 2018, og 29 mai var vi kommet til Finse. Da hadde vi bare gått på ski fra Haukeliseter. Planen var å starte på ski mye tidligere og fortsette et godt stykke til, men snøen smeltet veldig raskt bort. Skulle jeg gjort noe slik igjen i mai ville jeg muligens valgt truger istedet for ski. Skistøvler, ski og staver veier fort mer enn et par lette truger. Blir det en veldig snørik vinter er nok ski best. Brodder savnet jeg aldri og ville ikke tatt med. Truger har som regel gode stegjern og kan brukes istedet dersom du tar med det. Jeg bruker ikke staver, men det er en fordel ved vading av elver som kan være store under snøsmelting. Dersom det er interessant har jeg skrevet om turen dag for dag og hele mai 2018 finner du her https://www.utentur.com/2018/05/der det står en del om hvilke utfordringer vi hadde underveis, bla store elver panserskare om morran og tung snø på ettermiddagen. Til gjengjeld er det lite som slår følelsen av å ta seg en hvil på en bar rabb langt til fjells på denne tiden av året.
- 22 svar
-
- 2