-
Innlegg
22 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Njaal sine prestasjoner
-
Njaal endret sitt profilbilde
-
Hurtigbåt fra Stavanger til Nedstrand er også greit, fra der er det 50 km til Haugesund
-
Dette er ett alternativ og det jeg ville valgt. Jeg ville syklet ytreveien, her er det minimalt med tunneller etter at du har kommet deg over Boknafjorden. Du MÅ ta buss fra Stavanger til Vikevåg på Rennesøy. Jeg bor i stavanger og landet på denne ruta når jeg selv syklet den veien. Etter dette er det en liten vei som går parallelt med E39 som du kan ta fem seks km, så er det e39 til Mortavika og ferjekaien. Båt over så er det ta til venstre etter at du går i land, så hoder du deg unna e39 en liten stund til. Når du kommer ut på E39 så er det bare og stoppe når trafikken blir for stor etter at ferja kommer, så har du 20 minutter med fred og ro etterpå. Følg Nordsjørute 1 til Haugesund og videre til Buavåg. Ferje til Langavåg. Videre til Stord, hold deg på utsiden av Stord på rv 545 og du er godt på vei til Bergen. Så får du sjekke her for den siste etappen. : https://www.skyss.no/globalassets/bat-og-ferje/17.august-2015/ferjehefte_2015_web.pdf hvor du synes det er best å ta turen videre. God tur:-)
-
Lett(1 kg) 3- sesongs pose til 2-3000= can it be done?
Njaal svarte på Kimmern sitt emne i Soveposer og liggeunderlag
Har desverre ikke noen god vinterpose, men ramler jeg over noen ekstra kroner og tar meg råd til det, så er noe slikt midt i blinken..http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/down-sleeping-bags/panyam-600?gid=59&vid=6 Når jeg regnet kjapt med en europris på 9 kr skulle det bli noe slikt som 2900 inklusive moms, så kommer fortollingsgebyret i tillegg..Løp og kjøp spør du meg:-) -
Heisann Har syklet en del lange turer, bla annet gjennom Pyreneene og Alpene. I Norge fra Ålesund til Stavanger. Alt fra kredittkort tur til telt tur. Jeg er ikke lettpakker, men svært vektbevisst. Personlig så er jeg av den mening at du ikke trenger sykkelsko eller klikkpedaler. Det holder med pedaler til 69 kr fra biltema og joggesko. Kun i ritt hvor en skal spurte, dra på for full kraft opp bakker, har en behov for klikkpedaler. Har deltatt i og plassert meg høyt i mange turritt (tom vunnet:-)) og tror jeg skulle klart meg like godt med joggesko og flatepedaler. Jeg har syklet flere 1000 km med det joggesko oppsettet på raceren min. Fordelen på tur er at en slipper ett par sko i bagasjen. En kan klare seg hele turen med kun joggesko og trenger ikke noe annet. gå inn på butikker, rusle en kveldstur osv med de samme skoene. Alle gram teller. Ikke kok noenting er mitt råd, da sparer du mye vekt. Kjøp kaffe på bensinstasjoner og middag annenhver dag, ellers er polarbrød, med skivet ost også gode greier. Jeg bruker å sette på to flaskestativ på gaffelen foran. Oppi det ene har jeg liggeunderlaget, Thermarest neon air, i det andre har jeg drikkeflaske, eller en dobbelsizekopp med kaffe fra den første bensinstasjonen jeg kommer til på formiddagen:-) Hvis dere holder dagsetappene til maks 150 km så er det levelig. Personlig foretrekker jeg bukkestyre. Grunnen er at det gir en mer variert sittestilling. Ved en for oppreist sittestilling blir det for mye trykk på setet og det medfører større fare for gnagsår og nummenhet. Gode sykkelbukser, gode trøyer og ett supert regntøy er must. Bagasjebrett er kjekt å ha, det gjør alt mye enklere. Har syklet før med kun en kompresjonsekk under setet, men det er litt tungvint når en skal finne frem litt ekstra klær osv. i tillegg så slenger det litt når du må opp å stå. Under ser du sykkelen med full bagasje slik den var når jeg syklet fra Ålesund. Tror bilde er tatt på vei opp snøveien fra Lærdal. En bag på styret er gode greier til litt mat, kamera, lommebok osv. Skjermer er genialt og essensielt ved turer i Norge. Du blir litt våt av regnet, men gjennomvåt av spruten fra dekkene. I tillegg så spruter det fra dekkene i timesvis etter at det har sluttet å regne god tur
- 32 svar
-
- 2
-
Lett(1 kg) 3- sesongs pose til 2-3000= can it be done?
Njaal svarte på Kimmern sitt emne i Soveposer og liggeunderlag
sjekk ut Main site - cumulus.pl sleepingbags-cumulus.eu/- 25 svar
-
- 1
-
Kan nok være enig i at det finnes bedre og sikrere turer å ta i oktober, enn akkurat denne. Og når det gjelder anslåtte tider så er for meg alle tidsangivelsene til turistforeningen feil, jeg bruker 50-75% av tiden på alle turene jeg går.
-
Vi har alle forskjellig utgangspunkt mtp fysisk form, og det er klart at det været kan sinke dere betydelig, men med vær forbehold er det ikke noe problem å gå turen slik dere har planlagt. Fint vær kan også gi frost og utfordringer med tanke på føret. Har selv gått fra Songdalen til Skåpet, på en (laang) dag, men har betydelig bedre kondisjon enn folk flest. Det var også telttur, med ultralett utstyr, neppe mer enn fem-seks kg totalt i sekken.Ikke tid til noe rødvinskos og bålbrenning på den turen. Erfaringen min var likevel at stien på den siden av fjorden er betydelig lettere å gå enn de fleste andre steder i Ryfylke. Ned Fidjadalen er det vel en noen elvekryssinger? kan ikke det gi litt trøbbel litt uti Oktober?
-
Jeg gikk Songedalen fjellgard til Skåpet på en dag. Da stoppet jeg til og med i Lysebotn og hadde middag og en pils.
-
http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/ryfylke/Redd-for-a-miste-kontrollen-pa-Kjerag-3747912.html Her er noe av jeg reagerer på ift turistforeningen og hvor en kan undres over motivene. Synes det bikker totalt når det vurderes å bygge ny turisthytte på Kjerag, snaue to timer fra veiog ikke mer enn to timer gange fra eksisterende hytte (Langavatn). Svært usikker på hva intensjonen er, men kan som nøytral se at det er ett enormt inntektspotensiale i å ha en hytte rett ved en turistattraksjon som Kjerag. For fotturister på vei rundt fjorden er avstanden inn til Fløyrli helt kurant, hvis en starter tidig på morgenen.
-
Det gikk greit, godt kart og noen skispor holdt meg på rett vei. Det var og en som hadde gått samme turen til fots, som hadde satt spor etter seg
- 13 svar
-
- 1
-
Gikk flørli blåfjellenden øvre Espedal 23-24 juni. Fortsatt mye snø, brukte joggesko og sank nedi noen få plasser. Var selvfølgelig gjemnombløt, men med to par ullsokker var det ikke noe problem. Fullt snødekke når en var over ca 750 moh.
- 13 svar
-
- 1
-
Hei Ser du har fått mange gode tips til utstyr. Jeg ville lettet på sekken så mye som jeg hadde syntes var mulig. Hadde ikke tatt med en ullgenser på en kilo,mye heller bare en fleece. blir det fryktelig vått og kaldt, hadde jeg tatt inn på hyttene som det finnes langs med løypa. Jeg gikk rundt lysefjorden ifjor og kan komme med noen anbefalinger:-) Jeg ville brukt tid på å gå inn fra Rv 13 til Prekestol hytta. Ta buss opp til startstedet fra Oanes, jeg parkerte bilen på lysefjord senteret, men du kan sikkert sette den på kaien også.Enten på oanes eller på Lauvik før du tar ferja. Startsted for gåturen http://ut.no/kart/?lat=58.958582111348&lng=6.11017094449713&zoom=15&ao=2.1629 Så ville jeg gått inn til prekestolhytta, tatt meg en liten pause her, en kald pils fra kafen og litt niste, så er det bare å gi på. Så på stien til Preikestolen, siden videre innover på turistløypene langs fjorden. Nord ved Bratteli er det ett naturreservat med meget flott og gammel furuskog. Har ikke vært der selv, men det er ett turområde som frister og kan være verdt en avstikker hvis dere finner ut at dere har tid. Ikke merkede løyper, men gamle varder, såkalte nødlinger, som viser vei. Godt kart en forutsetning. Så til Songesand. Videre hadde jeg tatt båten over til Fløyrli og trappene opp. 4400 trappetrinn:-) Neste er Blåfjellenden, Langavatnet, Kjerag-Øygardstølen og ned til Lysefjorden. Så båt ut igjen til Oanes. Jeg hadde droppet turen fra Songesand til Lysebotn. Jeg ville ikke brukt tid på å gå den turen hvis jeg hadde begrensninger i tid. Er for spesielt interesserte og foregår ganske mye på asfalt. Sørsiden av fjorden er mer lett gått og verdt å bruke tid på. .
- 48 svar
-
- 1
-
Bruker etterhvert kun lette trailrunners. Med i sekken har jeg ett par stive innlegg såler, hvis jeg vet terrenget er fullt av stein og ur. Fungerer helt topp for meg. Smører også bena med fet krem morgen og kveld. På den måten er huden beskyttet mot fuktigheten som kommer. Og jeg har hatt gnagsår når jeg har brukt fjellsko. Ene gangen så var det slik at gråten presset seg frem når jeg endelig så bilen. Da tok jeg grep og skiftet fra fjellsko til trailrunners.
- 94 svar
-
- 1
-
Lettpakking Hvorfor bruker lettpakkere staver? (splittet)
Njaal svarte på Lompa sitt emne i Alt annet utstyr
Bruker staver og opplever det som en åpenbaring. For meg er det som om jeg har skiftet fra drift på to hjul til firehjulsdrift. Skulle likt å se den med høye marsjstøvler holde følge med meg når jeg kommer til en elv som skal vades. Tar ikke en liten tenkepause en gang, det er bare så sjøsprøyten står, og det er takket være stavene som hjelper meg til å holde balansen. Lette sko som tørker raskt. Jeg er ikke i tvil om at jeg forflytter meg raskere med staver. Og da går det greit fort. Som hovedregel deler jeg tiden en tur er ment å ta, i to. Åtte timers turer er fire osv- 65 svar
-
- 2
-
Vet ikke hvor du holder til, men hvis det var i nærheten av åpent vann så kan det være Hegre..