Jeg har noen kniver, av merket Scanpan, som ble solgt grisebillig, på OBS!, for en del år siden. De var så billige at jeg fryktet det var bare søppel, men det var verdt et forsøk. De ble levert med ei simpel plastslire/bladbeskytter. Det viste seg at disse var langt bedre enn prisen skulle tilsi, og det gjør at jeg har et godt utvalg av kniver som kan være med på turer der det er litt mer fokus på matlaging. Jeg finner de ikke noen steder lenger.
Det som er problemet med vanlige "turkniver" til matlaging er at, selv om en får de med riktig slip og tynt blad, så er de ofte utformet, så de mangler en del egenskaper som en gjerne vil ha i en kniv til matlaging. Blant annet er gjerne skaft og egg i, omtrent, samme plan. Da blir det dårlige hakkegenskaper. Når ting er såpass lite optimalt, så tror jeg at jeg ville valgt en allroundkniv, som dekker det meste, også ville jeg eventuelt supplert med en enkel kniv med tynt blad. Gjerne foldekniv. Opinel er nevnt. Victorinox har en variant, som jeg tror er verdt et forsøk. Har vært nære på å handle en slik, flere ganger, men har besinnet meg, hver gang😅