Gå til innhold
  • Bli medlem

TerjeH

Passivt medlem
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

TerjeH vant dagen sist 11. juni 2017

TerjeH hadde mest likt innhold!

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

2 537 profilvisninger

TerjeH sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • Reacting Well Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Nylige merker

243

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette var et stilig funn! Nørestikke er veldig beskrivende for bruken. Takk!
  2. Takk for fantastiske svar. Både på mulige navn, men også på hva man kan synes om folk som tilbringer mer tid på å lage opptennved enn vi trodde var nødvendig eller mulig. Sponpinne it is Min favoritt så langt er egentlig portabelt sponhelvete. Tar lett og fort fyr, det blir varmt så det holder på øyeblikk, men så dabber det av hvis man ikke har samlet mer man kan fyre med.
  3. Med ujevne mellomrom ser jeg folk lage opptennved av pinner ved å skave spon som de lar bli hengende fast i emnet. På engelsk blir disse pinnene eller stikkene omtalt som feather sticks. Etter hvert bruker jeg dette en del - siden kjerneveden på døde trær forblir tørr selv om det regner eller fryser. Hva er, eller vil være, et godt og forståelig norsk ord for feather sticks? Ser dem av og til omtalt som "fjærpinne", men da i anførselstegn, siden ordet fjærpinne allerede er i bruk om metallsplinter med fjærmekanisme som holder den fast. Fjærstikke finner man igjen på svensk, og det er ubrukt på norsk så vidt jeg kan se. Fjærstikke, på samme måte som fyrstikk, trommestikke, veistikke. Hva synes du? Min film 46.mov
  4. Når det gjelder Topokart, tror jeg det er trygt å anta det. Fenix 7 er vel så ny at folk ikke har rukket å teste, men det er samme greia som de tidligere modellene Jeg har lenge brukt topokart på en Fenix 5x plus. Jeg visste ikke (og tror ikke) at Kartmannen.no har sjøkart. Det er rimelig lett å komme i kontakt med kartmannen.no på facebook eller webben deres for å spørre.
  5. Samme skjedde for meg tidligere i uka. En av de bakerste hempene hektet seg i den andre foten, og jeg endte på snørra ned ei skråning. Gikk nådig, men jeg likte det der dårlig for å si det mildt De løkkene burde vært sveist sammen.
  6. Ad innertelt - vi har ikke dette, og jeg tenker det vl være veldig lite og lavt under taket. Sikkert greit nok for en hund. Ad vind, så fikk vi testet teltet i vind både inn fra den ene inngangssiden (liten kuling), og fra siden med spiler og ventil (frisk bris). Hvis jeg kan velge tror jeg nok sette det med den ene inngangen mot vinden. Da blåses ytterteltet inn litt inn i "forteltet", uten å gjøre plassen mindre i innerteltet. Det viktigste er at man sørger lengre/flere bardunsnorer, og gjerne lengre plugger enn de som følger med teltet. Hvis ikke vil pluggene lett kunne slites opp av marka fordi snorene går for bratt ned. På bildet der det står med ventilen opp mot vinden, har det tre lange barduner i den retningen. Dette under kiloet tunge teltet er ikke et stormsikkert fjelltelt etter min mening. Men jeg er veldig glad for at vi skaffet det, og det kommer til å få mange dager i fjellet.
  7. Du modifiserte den nok slik jeg i ettertid så at jeg burde gjort det
  8. Her. Gjort i ei fart med ei tang og ei fil
  9. Jeg gjorde det samme for å få brenneren fra Go Systems til å passe i triangelet. Denne brenneren kan kjøres i liquid mode med boksen opp ned, noe jeg synes er en veldig stor fordel. Men den har et litt lenger stivt rør og med en annen vinkel enn Trangia sin. Løsningen var å gjøre utsparringen midt i ene siden av trianglet litt bredere.
  10. Ok, har man sagt A får man si B. Etter denne posten viste det seg at Garmin support gjorde en finfin jobb med å flytte mine gamle Kartlisenser fra defekt og over til ny GPS. Uten spørsmål, og også de kartene som var utenfor "support-periode". Det ene kartet gav de meg ny versjon av også. Takk til Garmin for det. Nå har jeg kart så det holder - både fra Garmin og Kartmannen.
  11. Etter at gammel-GPS-en takket for seg etter mange år, og vi skaffet oss en ny, passet det godt å sjekke ut Kartmannen sine kart. Garmin har nok en litt rigid™ måte å handtere lisensieringen av sine kart mellom enheter. Rett og slett imponert over hvor bra, enkelt og kundevennlig dette er lagt opp. Gode og kart med god lesbarhet, som man lett kjenner igjen fra norgeskart.no, enkel nedlasting. Og så, som en bonus, lå tilpassede kart klare for import til min Fenix 5x plus også. Med disse kartene ble kart på klokka noe helt annet!
  12. Endelig sommer i Nord! Stakk til Vågsøya (vest for Kvaløya) for å tibringe natta ute. Vågsøya har en perfekt lun vik for å komme inn med kajakk eller ankre en liten båt. På grunn av tidevannsforskjell må båten et stykke ut fra fjæra for å ikke "felle oppe". Gubben har lagt seg til med en tarp (nederst til høyre i bildet) som skal ta unna litt trekk og etter hvert holde mårrasola unna fjeset. Litt dis på vei inn fra havet. Heldigvis kom ikke tjukkskodda etter! (Sandøya, Risøya og Musvær). Godt å sove ute!
  13. Duskregn og småkald sniktrekk. Lørdagen ble brukt på en tur til Lyfjorden på Kvaløya. Jeg og godheten selv dro med oss det som skulle til for middag og en slack ettermiddag. Æ har fire fine lænestolaOg ein gammel parasoll mot solaBeste tomta i by'n! Du e heldig, du Ola!
  14. Neste tur mens vinterføret enda varer. 14 mai og fortsatt fint å gå på ski til Breitinden (963) på Kvaløya Så vidt gåanes på sørpesny mellom tuene nederst, rimelig bratt i Bondslettskaret, så ned noen høydemeter før resten av turen på finfint vårpudder. Vindstille på toppen. Dalen opp mot Breitinden God sny å gå på. Bare å glede seg til nedfarta Fint på toppen av Breitinden. Vengsøya, Sandøya og Sørfugløya ut i havet. En flik av Tromsøya synlig bak Karl Johans nese (Store Blåmann) Fin styresny.
  15. Ble lokaltur på bortoverski i dag. Fra Snarbyedet til Nonsbu i Tromsø. 2,5mil t/r på finfin snø. +5 til -2 grader varmt og minimalt med vind. Trollvassbu ligger 4km fra Eidet. Videre til Nonsbu er det ca. 8. Slakt og vennlig terreng med god sti/løype sommer som vinter. Utsikt fra solveggen på Nonsbu.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.