Gå til innhold
  • Bli medlem

Vidar56

Aktiv medlem
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Vidar56

  1. Vår familie har hytte ved ett av de stedene som det nå vurderes å anlegge vindturbiner i, og vi oppholder oss ofte og lenge her. Til oss kommer også barn og barnebarn ofte på besøk i kortere eller lengre perioder. Vi er alle brukere av naturen og «sporløs ferdsel» er innprentet både små og store som veldig viktig. Vi har stor respekt for naturmangfoldet og alt som lever i naturen og er takknemlig den lar oss høste både bær, fjellørret og gode opplevelser. Eg mener det vil være en katastrofe for naturmangfoldet, fjellnaturen vår og for oss mennesker i Norge som vil få synsranden vår dekket med store, syn-/lyd- forurensende vindturbiner. Ref. til vedlagte link så fungerer ikke disse slik som tilhengere av vindkraft vil ha oss til å tro. Det er mye mer verdifullt for miljø å oppgradere eksisterende vannturbiner med nye moderne, som har bedre virkningsgrad. Dette vil gi oss mer energi enn alle de (til nå) ferdigbygde og planlagte vindturbiner vil gi oss, har eg lest. Derfor er eg sterkt imot utbygging av vindturbiner på land.
  2. Vår familie har hytte ved ett av de stedene som det vurderes anlegg vindturbiner og vi oppholder oss ofte og lenge i den. Hit kommer også barn og barnebarn ofte på besøk i kortere eller lengre perioder. Vi er alle brukere av naturen og «sporløs ferdsel» er innprentet både små og store som veldig viktig, og for de som kommer etter oss. Vi har stor respekt for naturmangfoldet og alt som lever i naturen og er takknemlig den lar oss høste både bær, fjellørret og gode opplevelser. Eg mener det vil være en katastrofe for fjellnaturen vår og for oss mennesker som vil få synsranden vår dekket med store, syn-/lyd- forurensende vindturbiner. Det er mye mer verdifullt for miljø å oppgradere eksisterende turbiner med nye, som har bedre virkningsgrad. Dette vil gi oss mer energi enn alle de (til nå) ferdigbygde og planlagte vindturbiner vil gi oss, har eg lest. Derfor er eg sterkt imot utbygging av vindturbiner på land. Det mest verdifulle Norge har er vår urørte natur. Glem klimakrise, det nettopp klima redselen som gjør at vi har fått denne galskapen i gang i utgangspunktet. Politikerne og alle klima organisasjoner har jo klappet dette frem. Det er velgertall og økonomisk støtte som motiverer og nå når folk begynner å reagere negativt (og mange nok av oss) da ser vi at de forskjellige partiene kanskje begynner å endre syn på saken, for velgere vil de jo ha. Bare synd at for mange områder i landet er skaden allerede skjedd, men det er ennå håp å få stoppet dette. Vedlegger noen artikler som har med dette å gjøre og som godt synliggjør alvoret av det som nå skjer, så våkne opp folkens og engasjer dere! «Sverre Sivertsen, tidligere informasjonsdirektør NVE, fyrer løs i Adresseavisen om hvordan uberørt natur herjes av politikere i klimapanikk som lar storkapitalen høvle flatt. Og hans tidligere arbeidsgiver spiller en nøkkelrolle i dette lugubre spillet hvor en rekke prinsipper snus opp ned på. Blant annet dette absurde eksempelet:» https://www.adressa.no/meninger/ordetfritt/2019/06/02/Vindkraft-–-en-energipolitisk-skandale-19036059.ece «Derfor bør vindkraft på land stoppes, av Odd Helge Gilja - Fornybar energi må spille på lag med naturen og ikke mot den:» https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/kJKlVa/Derfor-bor-vindkraft-pa-land-stoppes--Odd-Helge-Gilja?fbclid=IwAR3cKFLUUTLaZ0dwPJ0Csxea5R-uRCSLze1ncjgKijgsp5ulYHP6WMRcJqk
  3. Har sendt deg pm på Messinger!
  4. Eg har alltid med meg min lille "Eagle Claw Trailmaster Spin/Flyrod 7' på fisketur. Kjøpte min hos produsenten og har derfor livslang garanti på stangen. Har brukt den i 7-8 år nå og den er perfekt til "reservestang". Transportlengden er på 35cm og kan enkelt brukes både som vanlig spinn-/flue-stang, bare ved å snu håndtaket. Ser de nå selges på eBay. (https://www.ebay.com/itm/EAGLE-CLAW-Pack-Rod-Spin-Fly-76-4Pc-Medium-PK601-76-FREE-USA-SHIPPING-/332432328651?ef_id=Cj0KCQjwtMvlBRDmARIsAEoQ8zTwDrkHceqWH-EP5Bvh5GVUw3k8sX1NBvIfW1FWQHnFuyECOfj7g9IaAv1XEALw_wcB:G:s)
  5. Hei.... Fant denne artikkelen så pass interessant at eg velger å linke den her: https://www.nrk.no/troms/vil-forske-pa-om-_haill_-gir-bedre-fiskelykke-_-soker-frivillige-fiskere-1.14436120?fbclid=IwAR1b-j6Q2V5VcmNxJO6ZgdVz_Qd6vpSgvkGbUkaKY4jUt-C6gC5Mqe096QU Kanskje er det noen som har synspunkter eller erfaringer på dette.
  6. Hadde store planer for høsten 2016. En kompis og eg skulle ha vår første lang-tur på Hardangervidda og være der i ei uke eller mer. Eg/vi leste kart, vurderte tilkomst plasser og laget pakkelister og tidlig på sommeren var alt klart. Så i mai ble eg syk, fikk betennelser i de store leddene i kroppen. Ble innlagt på sykehus i juni og kunne ei stund nesten ikke gå. Legene fant etter hvert rette type medisin, men den ville ikke virke før etter ca. 8 uker - altså uti september en gang. Legene rådet meg til å utsette Hardangervidda-turen og at eg absolutt ikke måtte ha belastning på ryggen i form av sekk. Kompisen min sa seg villig til å gå alle strekninger to/tre ganger for å hente min sekk, men vi skjønte fort at planene våre måtte endres. Det ble gjort. Så oss ut et brukbart område på Haukeli-fjellet der bilen kunne parkeres nær teltet og det var korte avstander til flere forskjellige fiskevann. Den 11.aug. startet vi med en prøvetur i kjent område for å sjekke hvordan leddene mine ville fungere. Eg klarte da tre-fire km på en dag, men med mye fisking/hvile og kompisen min som sekkbærer. Den 14. teltet vi ved en idyllisk sted og ikke langt fra bilen og i området vi hadde sett ut. Brukte dette stedet som utgangspunkt for flere korte fisketurer i området over flere dager. Noen dager kjørte vi til nye vann og Packraften min ble flittig brukt av oss begge. Fisk fikk vi også og været var helt strålende. Så hva erfarte eg i 2016. Jo, fikk bekreftet noe eg viste fra før, at gode venner er akkurat det - gode venner, at planer er til for å endres og å aldri gi opp sine drømmer!
  7. Dette er ikke min kopp, men en gave fra meg til en veldig god kompis. Med på nesten alle turene våre hadde vi en fantastisk flott og klok turkompis i hunden Caro. Eg fikk derfor laget en turkopp til kompisen min i anledning storbursdagen hans i år. Produksjonstiden hos kunstneren tok litt tid, så i mellomtiden måtte de dessverre la Caro dø, men han var da over 14 år og hadde i lengre tid hatt økende kroppslige plager. Nå er Caro «i ånden» alltid med på våre turer. Bildene viser originalbilde sammen med den endelige turkoppen.
  8. Hei Eg er godt kjent i og rundt Blådalen, sør av Rosendal og kan godt anbefale dette som et nydelig fiske-tur-område. Tilkomst er FV40 fra Dimmelsvik og så inn veien mot Blådalen. Her kan en kjøre nesten 2 mil innover fjellet helt opp til Insta Møsavatnet hvor en kan se Folgefonna kalve i vatnet. Det er masse gode fiskevann med relativt lett tilkomst bare en times gang sørvest av veien. Størrelse på fisken varierer til helt opp mot kiloen, men den er heller sjelden å få, de fleste ligger på 200-600g og i noen vann er den veldig bitevillig.
  9. 13.sept. 2014 tok eg dette bilde ved ett av mine favorittvann. Det er veldig vanskelig å få fisk her, men den kan være dog være av litt størrelse. Leter fremdeles etter de rette forholdene for bett her selv om eg denne dagen veldig overraskende fikk en på 650g og en på 550g. Hadde sikkert ti turer hit i 2015, men fikk ikke noe. Fint er det uansett her oppe.
  10. For noen år siden fisket eg i ett spesielt vann for første gang. Slet lenge med å finne ut hva fisken tok på, men etter noen timer skiftet til Rød/Kopper Spesial bet det og eg fikk med meg 7 fisker hjem. Året etter besøkte eg dette vannet på nytt og startet da selvfølgelig fiskinga med R/K Spesial uten antydning til napp. Etter en time og mange slukbytter fikk eg endelig napp på Sort/Gul Panter Martin spinner. Etter å ha fått 6 ørreter begynte det å regne og eg fant meg en høvelig odde meg bergoverheng og i ly av vinden. Der satt eg tørt og testet ut da slukskrinets innhold. Gjorde fem kast på hver før eg byttet og slik holdt eg på i noen timer uten antydning til napp. Fisken ville heller ikke ha Sort/Rød Panter Martin, men da eg skiftet til S/G Panter Martin fikk eg kjapt to ørreter til før eg gav meg. Hva lærte eg av dette? Godt å ha menge alternativer i slukboksen for man vet aldri hva som trigger ørreten til hugg. Ellers bruker eg "Bispen", "Hansen VIMS" (som det er synd man ikke fås kjøpt mer), Tasmanian Devil og Aura Flake i alle farger.
  11. Bildet er fra en nydelig sommerkveld for noen år siden og viser Solbergfjorden innhyllet i tåke, mens Senjafjellene er i tydelig silhuett mot solnedgangen. Var veldig fornøyd med fisketuren eg hadde vært på og bildene eg tok på denne turen.
  12. Tror at trådstarter beskriver denne stangen: http://www.eagleclaw.com/product/rods/product-line/Trailmaster Har selv denne "Eagle Claw Trailmaster"-stangen som en "reservestang" når eg er på fisketur. Mener eg kjøpte den hos Skitt Fiske for noen år siden for kr. 699, men har sett den billigere senere. Den eg har er 6-delt med lengde på 210cm, beregnet på slukvekt fra 3-14g / AFTM 4-8. Kan bekrefte at stangen er rimelig bra til mitt bruk, den er både haspel og fluestang - i ett - om man bare snur om på endestykket, der skrufestet er i messing. En annen fin ting er at den har livstidsgaranti! Bruker snelle type "Abu Cardinal Sorøn STX10" til denne stangen, med tynn Nanofilament snøre.
  13. Eg kan varmt anbefale Arcteryx Theta AR jakker! Har over tid prøvd mye forskjellig, deriblant også Bergans Glittertind. Denne holder kanskje mål første året i bruk, men deretter faller den helt gjennom uansett vask og impregnering. Min Theta AR er nå i bruk over fem år og jeg kan ikke lovprise den nok. Den har holdt meg tørr i seks timer med heftig regnvær, puster bra, er vindtett, har en utmerket hettekonstruksjon, er relativt lett og har lite pakkevolum, men knitrer nok litt ved bevegelse. Jakken ble impregnert for første gang i år og ser ut til å holde seg like bra. I år har eg også kjøpt meg en Arcteryx Alpha SL-bukse som perfekt regn-/vind-beskyttelse. Denne har vist seg å være helt super Arcteryx-kvalitet. Når eg finner slike gode produkter så ser eg ingen vits i å bytte/etterprøve de mot andre merker. Lykke til i valg av ny turjakke!
  14. Etter at mitt gamle telt (Beaver Creek 4, se bilde) kjøpt en gang i forrige årtusen, revnet i kulingen langt til fjells natt til 6.sept, var det på tide å jakte på ett nytt og mindre telt. Etter mye lesing av anbefalinger her på Fjellforum og påfølgende vurderinger, endte det opp med ett nesten ubrukt (brukt en gang) og strøkent, Fjällräven Akka View til 2500 kr. Fornøyd med det!
  15. Har aldri med musikk på tur, men i bilen og ellers hører eg mye på: Dream Theater - (var på konsert med de i Tromsø i sommer og ellers på 3 tidligere konserter i Oslo) Ayreon - Ayreon/Stream of Passion - Ayreon/Star One - Scorpions - Nightwish - +++
  16. Hva med AARN sin Peak Aspiration 40L hos XXL? http://www.xxl.no/villmark/bare-frakte/ryggsekker/aarn-peak-aspiration-40l-ryggsekk/p/1107600_1_style Har hørt at denne skal være super sammen med Balance Pockets Compact, ekstrasekker som monteres i front og skaper en form for likevekt. Vurderer sterkt å kjøpe en slik selv, men da kanskje i større utgave.
  17. Er veldig enig med "ThomasOH". Jeg kan varmt anbefale Arcteryx Theta AR jakker! Har over tid prøvd mye forskjellig, deriblant Bergans Glittertind. Denne holder kanskje mål første året i bruk, men deretter faller den helt gjennom uansett vask og impregnering. Min Theta AR er nå i bruk på fjerde året og jeg kan ikke lovprise den nok. Den holdt meg tørr i seks timer med heftig regnvær sist høst, puster bra, er vindtett, har en utmerket hettekonstruksjon, er relativt lett og har lite pakkevolum, men knitrer nok litt ved bevegelse. Jakken e nå moden for sin første impregnering. Når eg finner slike gode produkter så ser eg ingen vits i å bytte/etterprøve den mot andre merker. Lykke til i valg av ny turjakke!
  18. Prøv denne: http://www.godtur.no/default.aspx?gui=1&lang=2
  19. Eg går mye på fjellfiske sommer og høst og da har eg alltid med meg to stenger. Hovedstangen min er en Kinetic Ultracast 9,6ft, 4-15g, som er 4-delt og er fornøyd med den. Reservestangen er en Eagle Claw Trailmaster haspel og fluestang - i ett. Er selv ingen dreven fluefisker og bruker den minimalt slik, men som slukstang fungerer den utmerket. Det fine er også at det følger med livstidsgaranti på stanga. Sammen med snelle type: Abu Garcia Cardinal Sorøn stx 10, og veldig kort transportlengde er den helt super som reservestang. Eg betalte rundt 600 for den for to år siden, men så den nå langt rimeligere her: http://www.fiskeutstyr-online.no/shop/spinnestang-15035p.html
  20. Min Theta AR er nå i bruk på tredje året og jeg kan ikke lovprise den nok. Den holder meg tørr i mange timer med heftig regnvær, puster bra, er vindtett, har en utmerket hettekonstruksjon, er relativt lett og har lite pakkevolum, men den knitrer nok litt ved bevegelse. Arcteryx Theta AR er et veldig godt valg. Eg er selv 176/86 og bruker størrelse M.
  21. Vidar56

    Skallbukse

    Sjekk: http://www.klikk.no/helse/trening/tester/article933485.ece
  22. Jeg kan varmt anbefale Arcteryx Theta AR jakker! Min Theta AR er nå i bruk på tredje året og jeg kan ikke lovprise den nok. Den holdt meg tørr i seks timer med heftig regnvær sist høst, puster bra, er vindtett, har en utmerket hettekonstruksjon, er relativt lett og har lite pakkevolum, men den knitrer nok litt ved bevegelse. Lykke til!
  23. Hvilke type Salomon-sko fant du egnet til formålet terreng-/fjell-bruk?
  24. Se gjerne emne "Fjell-skalljakke" her på forum.... Sitat fra mitt innlegg der.....: "Jeg kan varmt anbefale Arcteryx Theta AR jakker! Har over tid prøvd mye forskjellig, deriblant Bergans Glittertind. Denne holder kanskje mål første året i bruk, men deretter faller den helt gjennom uansett vask og impregnering. Min Theta AR er nå i bruk på tredje året og jeg kan ikke lovprise den nok. Den holdt meg tørr i seks timer med heftig regnvær i høst, puster bra, er vindtett, har en utmerket hettekonstruksjon, er relativt lett og har lite pakkevolum, men knitrer nok litt ved bevegelse. Når eg finner slike gode produkter så ser eg ingen vits i å bytte/etterprøve den mot andre merker. Lykke til i valg av allværsjakke!"
  25. Min erfaring vedrørende sko med og uten ankelstøtte er.... Har alltid brukt fjellsko med relativt bra ankelstøtte på mine turer i fjellet. De siste årene har eg brukt Crispi Skogshorn Pluss som har vist seg veldig stødig, rimelig vanntette, relativt lette og med godt feste på de fleste underlag. Sist sommer stakk eg til fjells i godværet med nye og lavere/lettere sko, type Viking Anaconda Boa III GTX som eg til da bare hadde prøvd i lett terreng. Erfarte at disse også fint kunne brukes i høyfjellsterreng og var strålende fornøyd, enn så lenge. Etter to døgn i fjellet var det tid for retur, med passe tung ryggsekk (sikkert 15kg+) I første nedoverbakke smalt det og et kraftig overtrokk var et faktum. Var rask med å tape ankelen, avlastet venstre fot med å flytte vekt fra sekk til høyre arm og fortsatte nedoverturen. Brukte vell tre ganger så lang tid tilbake til bilen enn normal gangtid og den turen var smertefull. Oppsøkte siden lege, fysioterapeut og kiropraktor og gjennomgikk ultralyd- og MR- undersøkelse og fikk konstatert avrevet korsbånd og splittet sene. Hinket rundt i fire måneder og etter lang tid forsvant gradvis hevelsene. Den dag i dag, åtte måneder senere, kjenner eg fremdeles noe smerter i venstre ankel og frykter at årets fjellturer vil bli veldig begrenset. På tross at eg er rimelig fornøyde med Anaconda-skoene vil disse heretter ikke bli brukt til fremtidige fjellturer. Eg behøver gode sko med ankelstøtte og Skogshorn-skoene mine vil heretter alltid bli foretrukket på turer i fjellet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.