Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjellfant1

Aktiv medlem
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Fjellfant1

  • Bursdag 20. mars 1964

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Fjellturer, vinter & sommer
    Randonne
    Klatring
    Kajakkturer

    Kanoturer
    Småviltjakt
    Fiske
  • Sted
    Bærum

Nylige profilbesøk

1 218 profilvisninger

Fjellfant1 sine prestasjoner

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei & grattis med påmelding! Jeg hadde planer om påmelding selv, men fant ut at det får vente til 2018 når grunnlaget mitt forhåpentligvis er litt bedre. Litt nysgjerrig på om du må delta på Finse-kurs eller om du har nok dokumentert turerfaring til å slippe - og hvis ja, hvor mye har du og hvor godt dokumentert er den? torgeir
  2. Ja, det var jammen ikke mye spor opp i helgen. Og jeg som trodde glitterheim skulle være stappfull av skifolk denne siste helgen med godt føre. Men nei, ingen andre opp på Glittertind på lørdag og på søndag var vi hele to stk med nedoverski på beina! Vindstille, skyfritt, shorts&tskjorte - og Jotunheimen stappfull av snø.
  3. Nå skal ikke jeg påberope meg ekspertstatus på verken diagnose eller behandling. Men, at flåttsykdommer er et stort problem og større enn tidligere antatt er det ingen tvil om (i cdc sine øyne): http://www.cdc.gov/media/releases/2013/p0819-lyme-disease.html Deres anslag har tidligere vært 30.000 sykdomstilfeller, nå er de revidert til 300.000 sykdomstilfeller i året - og konkluderer med at dette er et betydelig helsemessig problem. Når det gjelder behandling så er det åpenbart at det er ulike synspunkter på dette, derfor også to ulike retningslinjer som begge er godkjent av amerikanske myndigheter. Bak begge sett av retningslinjer står det et stort antall klinikere, og skillet går i stor grad på lengden med antibiotikabehandling. Et stort antall amerikanske pasienter blir nå behandlet med antibiotikakurer som er lengre enn det IDSA (og norsk helsevesen) anbefaler. Så er det åpenbart forskjell på om pasienter får to ukers tilleggsbehandling med oral doxy eller azitro - eller mndsvis med iv. Å konkludere at avviket i behandling skyldes at legen gir etter for pasientønsker eller skyldes ønske om høyere inntjening blir litt pessimistisk - for hele helsesystemets del. Det som er ganske klart er at en lege har et behandlingsansvar for sin pasient. Dette ansvaret er det mange pasienter i Norge som mener at helsevesenet (og et veldig fragmentert helsevesen) ikke tar, når de blir bedt om å 'tenke positivt så går dette over'.
  4. Hei, linken under gir informasjon om dette. Høsten 2013 oppgraderte CDC (center for disease control i USA, tilsvarende Folkehelseinstituttet her) estimatene for antall flått-relaterte sykdomstilfeller til 300.000/året, opp 10X fra tidligere tall. I den sammenheng ble det gjennomført undersøkelser av hvordan pasienter faktisk blir behandlet, og denne undersøkelsen viste at over 50% av pasientene gis lengre antibiotikabehandling enn IDSA anbefaler (og som de norske rettningslinjene er basert på): http://www.poughkeepsiejournal.com/article/20130915/NEWS01/309150044/Doctors-bucking-Lyme-protocols?nclick_check=1
  5. Vil heller kalle den skremmende! Faktum er at amerikanske helsemyndigheter nå aksepterer to ulike guidelines for behandling av flåttbårne sykdommer: den de norske myndighetene følger samt en som foreskriver mye mer langvarig og aggressiv behandling. Mer enn halvparten av behandlende leger i USA følger nå den siste. Å kalle den 'alternativ medisin' faller derfor på sin egen urimelighet. At amerikanske myndigheter har gått etter leger i tidligere tider er helt riktig, akkurat slik som skjer i Norge i disse tider. Men aavitsland glemmer å ta med at den aktuelle legen vant frem etter en 6 år lang kamp i rettsapparatet. Det som virkelig skremmer er helsevesenets lammelse når det gjelder å ta en stor og voksende gruppe pasienter på alvor. Pasienter som går fra å være aktive, sunne, friske til noe helt annet på kort tid - og hvor helsevesenet trekker på skuldrene når den faste runden gjennom spesialistsirkelen er gjennomført. Det minste helsevesenet burde ta tak i - Folkehelseinstituttet inklusive - er kartlegging av forekomstene av ulike patogener (bakterier, parasitter, virus) i flåttstammene i Norge. Uten den grunnleggende kunnskapen blir det vanskelig å løfte diskusjonen om behovet for videre forskning til et skikkelig nivå. For oss friluftsglade er det bare å ta forhåndsregler, krysse fingrene og håpe at vi ikke får føle på kroppen det norske helsevesenets vilje til å 'ofre' enkeltpasienter på antibiotikaresistensalteret - mens enkelte hudplager fortsatt kan behandles med årelang antibiotikabehandling.
  6. Veldig stor lyst! Vet du noe om fordelingen av deltakere mellom de som går alene og de som går som lag?
  7. Takk for en fin påminnelse til en som har tenkt å krysse hardangervidda alene i vinter! Har opplevd sånt på finnmarksvidda, men for veldig veldig lenge siden og da ikke alene. Ble en veldig dryg natt med flere turer ut for å forsterke & flytte snøskjermingen til teltet.
  8. Høres ut som et kjempegodt tiltak jeg gjerne blir med på! Snakker vi på ski eller på beina?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.