Gå til innhold
  • Bli medlem

et

Passivt medlem
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

et sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Heldigvis er det gladnyheter også! Kina er sinte pga. fredsprisutdeling og det spøker for frihandelsavtale som ville ført til økt eksport av o-fisk. Hvem skulle tro at en fredspris kunne være så nyttig for norske fjorder og villfisken. Bonuspoeng for å la den korrupte ministeren reise på bomtur rundt halve kloden før de avlyste. http://www.dagbladet.no/2010/10/11/nyheter/utenriks/kina/13783629/
  2. Du kan sjekke ut Fjällräven og Exped, som har en del prisgunstige telt. Ellers er The North Face og Mountain Hardwear mine favoritter, men ikke så billige. Av og til dukker de opp på salg, og av og til finner man fjorårsmodeller til en billig penge. Forøvrig synes jeg at høy pris kan forsvares hvis kvalitet og gode løsninger er på plass.
  3. Synes det er helt greit å rydde bort denne typen permanente installasjoner, og hvis jeg var grunneier ville jeg gjort det samme. Jeg ser ikke hvorfor Statskog skal ha mindre rettigheter hvis enkeltpersoner tar seg til rette på eiendommene som de forvalter. Hvis Staten taper denne saken kan vi se frem til masse tilsvarende permanente leire i markaområdene rundt byene. Sitatet over her glemte forresten et lite, men relevant ledd; Slik jeg ser det så er det nevneverdig skade når man rydder grunnen for vegetasjon og anlegger heller, og det kan være til ulempe for almennheten hvis alle og enhver skal ha rett til sin egen lille sigøynerleir "på høgfjellet eller på område fjernt fra bebyggelse".
  4. Så gledelig at du viser evne til observasjon. Dette kan kanskje bidra til at du forstår hvorfor enkelte ATVer er registrert! Håper du tar i bruk disse nytilegnede evnene i fremtidige forumposter.
  5. Takk for tilsvar, men situasjonen, slik lenken din antyder, er at veldig mange ATVer ikke er registrert, og dermed faller utenfor klassifiseringene og de tilhørende førerkortene. En oppsummering av de tre hovedkategoriene fins på http://www.sangvik-service.no/index.php?p=1_19_ATV Tiltaket for importbegrensning og konsesjon vil rydde opp i de uregistrerte ATVene. Tiltaket om en egen førerkortklasse kan hjelpe på opplæring. Og med egen klasse mener jeg altså en ATV-klasse, ikke en utvidet førerrett for ATV til de som tar opplæring for traktor (T), moped (M14x), lett (A1) eller tung sykkel (A), eller bil (.
  6. Kompliserte problemstillinger krever av og til sammensatte ordninger og tiltak. Siden du tar frem bil som et eksempel kan jeg opplyse om at vi har en ordning med obligatorisk førerkort som fungerer som selvpålagt "begrensning for bruk" for de som ønsker å følge lover, det representerer bevis på fullført opplæring, og er i tillegg et redskap som kan brukes de få gangene Vegvesen og/eller politi gjennomfører kontroll. Når det gjelder ATV er dette kjøretøy som er spesielt egnet for å kjøre i ulendt terreng. Å spørre etter økt håndheving og kontroll av bruk vitner om mangelfull innsikt om dette. Grisekjøring med ATV er rekreasjon for enkelte, og det foregår gjerne utenfor ordinær arbeidstid, og i grisgrendte strøk. Mange områder i landet har allerede vaktordninger hvor lensmann eller politivakt bruker flere timer på å nå frem til ulykker og andre alvorlige åsteder, og det ville være merkelig hvis de skulle sitte på vakt i skogen eller langs stier hvor ATVer kan dukke opp. Erfaring og logikk sier dessuten at passive ordninger fungerer hele døgnet, hele året, og til lav kostnad for den som driver (tenk autopass vs. mann i skranke, fotoboks eller fartsdump vs. politimann med laser). Noen passive ordninger som kan være effektive for å få ned uønsket bruk av ATV er for eksempel importbegrensning, konsesjon og spesiell opplæring med egne førerkortklasser.
  7. Steigen har mange klyve-fjell. 71 grader nord var innom her de to siste sesongene, i tilfelle du vil se en forhåndsvisning Et par bilder fra Kråktind og Stortind:
  8. Sverige, Tyskland, Storbritannia og Italia er verdt å nevne.
  9. Jeg savner bevisene. Alt du skriver er bare ville og ubegrunnede påstander, og så klager du på nivået når noen argumenterer mot? Hvis du har noen godt gjemte trumfkort må du ikke være redd for å spille de ut. Hva tror du forsyner seg mest av villfisk av en tråler og en villaks? Hvor mange tusen villaks trenger du for å komme i nærheten av en flåte med trålere? Har du noen ville antagelser om dette?
  10. Hun her har heldigvis mange frynsegoder, som å indirekte dele ut penger fra statskassen til sitt eget familiefirma. Slett ikke dårlig det.
  11. Det er vanlig å bruke "easting and northing" eller (x, y) sånn som man er vant til fra matematikken. Huskeregelen fra forsvaret knytter rekkefølgen til andre aktiviteter -- "inn i trusa, opp i musa"
  12. Denne tolkningen er din egen, verken mer eller mindre. Jeg så det samme programmet, og jeg registrerte at forskere ved NINA har registrert rundt 150 elver på vestlandet hvor villaksen er utrydningstruet. Jeg kan ikke huske at mange byråkrater var representert i programmet. Forskningen viser også at det er en sammenheng mellom mange oppdrettsanlegg i fjordene og truede bestander i elvene, og at dette blant annet skyldes rømninger og spredning av sykdom. Brennpunkt klarte å avdekke at vi har noen veldig store lakseelver i Norge, og at uttaket av villaks i noen av de store lakseelvene er stort. Dette sier ingenting om bærekraften i uttaket, bare at et kartlagt uttak er skjedd. Det er neppe noen god trøst for laksefiskere i døde elver på vestlandet at det fins andre fiskere i Tana som får fisk. Brennpunkt avdekket også at det var en sterk sammenheng mellom begrensning av sjøfiske og innrapportert uttak av fisk i sjøen. Dessuten kunne man se på grafene at rapportering av fiske startet for mange år siden, og at det var få som deltok i rapporteringen i starten. NINA prøvde å påpeke at kvaliteten i rapporter blir bedre hvis mange deltar og rapporterer, men dette sank ikke inn hos programlederen.
  13. I følge Klima- og forurensningsdirektoratet og Statistisk Sentralbyrå slipper landbruket ut så lite CO2 at de kommer under samlebåsen "Annet" på oversikten. Det vil si at landbruk sammen med de andre ukategoriserte sektorene utgjør 4% av nasjonale CO2-utslipp. http://www.miljostatus.no/Tema/Klima/Klimanorge/Utslipp-av-klimagasser/Karbondioksid-CO2-utslipp/ Selv om de fiktive tallene dine hadde vært korrekte ville en spesiell næring sitt bidrag til CO2-utslipp vært lite relevant i sammenligningen med lokalt utslipp av næringssalter fra oppdrettsanlegg. Målet er nemlig å forurense så lite som mulig, ikke så mye som mulig. Hvis næring X forurenser mye så er det ikke bra at næring Y skal komme og forurense nesten like mye. Dette burde være åpenbart for nettdebattanter med vanlige kognitive evner og det minste fnugg av interesse for natur og miljø. Når en mindre gruppe tar seg til rette på bekostning av og til bryderi for det store flertallet, så hender det at opinionen blir misfornøyd. Hvis man gjør skadelige inngrep som er av stor almenn nytte så vil man godta mer. Hvis oppdrettsbransjen endrer hele sin etikk og virke til fordel for en bærekraftig og langsiktig drift så vil jeg bli positiv. Desverre har de gjort enormt stor skade, så de bør komme i gang med ryddejobben raskt. Først må de nedskalere bestandene sånn at lakselusproblemet går over. Elver som er ødelagt av lakselus må saneres. Deretter må de legge til rette for at ville laksebestander kan repopulere elver som er ødelagt av de enorme lakserømningene på vestlandet. "Ville" laksestammer som er utvannet av oppdretts-DNA bør saneres. Så må lokale utslipp under tidligere anlegg renses. Etterpå må man kartlegge i hvilken grad vill fôrfisk kan beskattes til fordel for kultivert oppdrettsfisk. Dagens rovfangst på tobis og andre arter er ikke bærekraftig. Til slutt kan man anlegge landbaserte oppdrettsanlegg i passende størrelse, foret fra et bærekraftig uttak av biomasse, med rensing av returvann.
  14. Det du beskriver er blitz sammen med lang lukker. Synk på bakre lukkergardin er det Lompa beskriver. Det klassiske eksempelet er når man fotograferer biler i mørket og vil ha "riktige" fartsstriper. Edit: Sannelig er det noen som har laget en nettside om fenomenet. http://digital-photography-school.com/slow-sync-flash
  15. Min F1 black med plastslire er veldig allsidig, og veldig 'tactical'. Vanlig utgave med lærslire er nok å foretrekke hvis kniven skal brukes i sosiale sammenhenger. Hvis jeg skulle miste den (eller på merkelig vis klare å ødelegge den) ville jeg kjøpt en likedan.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.