Gå til innhold
  • Bli medlem

hesthov

Aktiv medlem
  • Innlegg

    221
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av hesthov

  1. @Blaser@graham@André Pedersen Tusen takk for svarene! Jeg har ikke ennå noe presis plan om å gå der, men undersøker turmulighetene i forbindelse med besøk fra utlandet. Jeg tenkte at turen til Jonsknuten oppfyller kriteria som tur som ikke er for vanskelig, med utsikt, og i flott natur! Her under er en mulig rundtur hvor man går opp fra sør siden av Jonsknutten. Eller er det kanskje lettere å gå opp langs taubanen?
  2. Hei, Noen som vet ( @Blaser kanskje?) hvordan er stien mellom Kongsdamhytta til Jonsknuten? (som vist under på kart) Er det en tydelig sti? Steinete? Må man 'klatre' litt? Eller er det lett å gå? Takk for detaljer!
  3. Hei Kaldenord,

    Du nevnte at du fikk en kneskade i en av postene dine. Ble de korsbånd/sidebånd skade eller noe annet? Valgte du å bli operert? Hvor langt tid tok det før du føler at du er omtrent tilbake på det samme nivået som før? Jeg spør fordi jeg trener meg tilbake etter en realtivt alvorlig knevridding som jeg fikk 1 år siden...

    mvh

    Hestehov

     

    1. Vis tidligere kommentarer  2 andre
    2. Kaldenord

      Kaldenord

      Jeg opplever det også som du skriver med stivhet i kneet, spesielt etter litt belastning og mangler mye muskelatur i knærne, merker det i trapper og i motbakker i terrenget.

      Jeg har bestemt meg for at jeg kneet ikke skal være et hinder for friluftslivet, må bare tilpasse det til kneet så det kan fungere.

      På min 12 dagers vandring av Saga (240km) i sommer og under min første etappe på grensesømmen i påsken (95km) så erfarer jeg at jo flere dager jeg går over så blir smertene i kneet og tildels stivheten mindre og mindre, men så fort jeg kommer hjem til litt mer sofa og kontorjobb så kommer det kanske raskt tilbake.  Bruker da forøvrig knestøtte på knærne når jeg går, samt at jeg går med kompresjons legger/sokker på tur

    3. hesthov

      hesthov

      Takk for svaret. Det er interessant hva du beskriver. Det er egentlig det samme for meg: kneet funger bedre når jeg er på tur/trener enn når jeg sitter stille. Søvnmangel også påvirker negativt mitt kne.

      Sliter du også mer på skogsvei enn på sti?

      På skogsvei får jeg smerter i hoften. Min forklaring om det er at på sti tar vi veldig forskjellige skritter så stivner musklene ikke. På skogsvei derimot er det alltid likt og siden jeg mistet litt ekstensjon på mitt skadet kne så går jeg kanskje bittelitt skjev hele tiden, eller kanskje strammer jeg musklene litt feil.

      Jeg har bestemt også å fortsette å være aktiv i friluftslivet. Jeg skal teste meg litt først på en 2 dagstur snart :-). Mitt mål er å klare å gå en snill hytte til hytte tur i sommeren!

    4. Kaldenord

      Kaldenord

      Jeg har vel egentelig ikke merket så mye forskjell mellom vei og sti. Normalt så skyr jeg veien som pesten for det er generelt mye vondere for kroppen å gå vei.

      Startet å gå Grensesømmen i etapper i år. Og første etappe var i påsken 95km med 60/70% vei, lite asfalt men mye veldig hardt pakket grusvei, og jeg opplever da å bli sliten i kneet og med det stiv. Men har lært via osteopaten at stivheten jeg opplever i kneet kommer av at jeg har en invendig leggmuskel som fester over kneet som ikke klarer å "slappe av" og at jeg må aktivt tøye på denne hele tiden. Benytter derfor muligheten til å tøye på den ved alle pauser på tur, siden den da er varm, må tøye på denne i hverdagen også. Men det har vist seg at jeg må det samme med hemstring musklen i låret også da den fester under kneet og disse passerer hverandre på baksiden av kneet og "plager" hverandre litt. 

      Etter at jeg begynte med tøying på disse, da på begge beina, så opplever jeg mindre plager.

      På disse grensesømmen turene jeg har planlagt i år (håper å nå trysil før snøen) så overnatter jeg i hengekøye, det gir for meg max restitusjon og opplever ikke å ta med "kne problemer" fra dagen før. Avsluttet påsken med 3 dager av 23km, sekken var ca 13 kg ved start, mat og drikke utgjorde 4,4 kg men hadde med rett over en kilo mat hjem, så i bestefall avsluttet jeg med 10 kg sekk. Går da med lave sko som veier rett over halvkiloen stykke og jeg går med staver.

      Du må gjerne lese om etappene på grensesømmen på https://www.facebook.com/grensevandring

      Nå i tiden etter påske så har jeg vært mye mindre plaget i knær enn jeg var før påske. Og siden neste 100km's etappe er i slutten av måneden så har jeg begynt å gå hjem fra jobben for å forberede kroppen. Går da fra Tønsberg til Horten. 16 km om jeg går korteste vei, da asfalt hele veien. Siden jeg ikke liker vei så har jeg nå klart å finne litt sti og litt trakorvei så jeg slipper unna med noen få km på asfalt, men da blir det 20-22 km istede, så jeg varierer litt om jeg går hele veien eller om jeg tar bussen siste biten og hvor mye vekt jeg har i sekken. Stort sett fra 5 til 15 kg. 

      Opplever da også at knær ikke har gått "tilbake" til hverdags modus i forhold til smerter men holder seg mer i turmodus. Så foreløpig teori er å dra mer på tur, og da hverdagstur.

      Deler gjerne erfaringer med deg videre, jeg prøver stadig på nye detaljendringer i håp om en mer smertefri hverdag så jeg vil gjerne høre om det som ser ut til å fungere for deg også. 

      Ser i profilen din at du holder til i Oslo, jeg skal på stevne på Søndre Aas gård på Holmlia i helgen, om det er i nærheten av deg og du har annledning så kunne vi jo treffes der og slått av en prat. Si i såfall i fra så kan vi utveksle noe kontaktinfo. Er stevne på lørdag og søndag.

  4. Hei, De som har fått korsbånd operasjon, kan dere dele erfaring om hvordan gikk det etter operasjon, og hvor langt tid tok det før dere gikk igjen på dagstur/hyttetur/telttur og 1 dag langrennskitur/skitur fra hytte til hytte? Tusen takk! (Gjerne de som fikk operasjon i de siste 5-10 årene - jeg tenker at det har blitt sikkert store fremskritt i kne kirurgi).
  5. Er du kjent med Frankrike? De fleste som reiser i Frankrike er kjent med Paris, Nice eller Côte d'Azur. Hva med å ta en tur i Normandie? Vi sier på fransk "un dessin vaut mieux qu'un long discours" som betyr omtrent "en liten tegn sier mer enn en lang tekst". Her kommer det da bilder av Normandie! Er det ikke nydelig å se fargerike bilder mens alt er hvitt og grått eller svart utendørs på mange av stedene i Norge? Dette var min innlegg til Fjellforum Julekalender!!
  6. Kan bekrefte det . Jeg melder meg igjen iår og vi får se om jeg blir like heldig enn sist!
  7. Tross flere meldte seg ble det bare @Blaser som egentlig var klar til å gå på tur på fredag kveld. Treff begynte egentlig da på lørdag kl 11:30 på Kongsberg stasjon hvor jeg møtet @Blaser, og @Xperiment med andre venner. Vi splittet i 2: Jeg og @Blaser ville på tur hele ettermiddagen mens @Xperiment og vennene sine hadde andre plan og hadde tenkt å gå på Eriksbu på kveld. Så ble vi enige i å treffe i Eriksbu område på kveld. Etter en liten bil-tur-"sightseeing" var vi klare å gå...(for de som lurer på hvorfor ble det bil-sightseiing: parkeringsplassen for å gå til Eriksbu er veldig langt fra parkeringsplass til å gå til Sigridsbu). Men til slutt var vi klare å gå på den riktige stien! Opprinnelig tema for treffet var "letttreff". Blaser var egentlig veldig lettpakket mens jeg derimot...var "raskpakket" (brukte 30 min til å pakke sekken!). Plommer, hjemmelaget "pie", ekte ost og salat var med meg 😄. Om ikke "lett-pakket", var jeg tross alt, "lettere-pakket" enn vanlig siden: jeg hadde ikke solkrem og hadde ikke ellers min favoritt fleecejakke og ikke ellers min regnkåpe. Det var rørsopp, multebær og blåbær å plukke på veien opp. Været holdet seg fint mest av veien, og det ble bare små regndråpe. Vi gikk forbi Eriksbu og fant et fint sted i ly til å slå opp telt/bivi. Så spiste vi middag med innsjøutsikt. Blaser hadde med seg en mini-holder med 4 typer krydder. Jeg brukte en smøresopp til å gi smakk til potetmos (egentlig smakte soppen ikke så mye etter at jeg koket det i vannet...hadde ikke noe smør til å stekke sopp ordentlig). Senere på kveld møtet vi @Xperiment og vennene sine på hytte. De var "god-mat pakket" med gode pølser, grønnsaker-salat. Hyggelig prat med en blanding av språk. Overnatting utendørs gikk fint. Blaser var veldig fornøyd med sin bivisekk som fungerte bra tross litt småregn. Tidlig badet jeg på innsjøen (det var deilig kaldt men ikke alt for kaldt, og deilig å krympe igjen i dynesovepose etterpå). Vi spiste frokost (ikke noe egg og baccon!). Så pakket vi utstyr. Da vi kom på hytte var hytten tom og @Xperiment hadde allerede dratt. Vi gikk en tur på stien i retningen til Sigrigsbu, spiste en del multebær på veien, og gikk utenfor stien for å nytte bedre utsikten. Det var veldig fint! Så ble det tid til å komme tilbake til bilen. Det var en fint treff og jeg synes at Blefjell passer veldig bra for flere treff! Takk for turen!
  8. Søndag 11. Juni: Her vært på en liten tur rundt Semsvannet (Asker)...og mistet kameraet mitt på et sted mellom Nationaltheatret/Lysaker/Asker (på tog??? på stasjon??? på parkeringsplass???) og Semsvannet. Hvis noen finner det (se bildet under), vær så snill og si ifra! Takk!!!
  9. Sålen til skoene mine er helt like som de som er vist fra Geb her (også Crispi Skarven):
  10. hesthov

    Utslitte fjellsko

    Crispi Skarven skoene mine ser ut like dine...Hva har du gjort til slutt? Brukte du dem igjen/fikk du en ny såle?
  11. Interessant! Jeg tror derimot at det er for lenge siden at jeg kjøpte skoene for at garanti fungerer :-/
  12. Jeg brukte mine Crispi Skarven skoer i 3 sesonger bare og de har nå også veldig utslitte såler. Sålene har blitt nesten flate!! Jeg brukte dem jo ikke så intensive (totalsett 5-6 uker/år??). Vet dere om Crispi har en slags garanti/service? Jeg synes også at det er skuffende. Resten av skoen er fortsatt veldig fint, og jeg fikk ikke noe problem med tuppen til skoene. Har noen prøvet ellers å få en ny såle? Jeg ser også at det finnes nå en "skarven 2" versjon. Har noen erfaring med dem? (burde jeg kanskje skrive en ny post siden den er litt gammel?) Og gratulerer med dagen for de som skal lese dette idag!!!
  13. Så lite snø...finnes det mer nå?
  14. Håper det går bedre med deg! Jeg var egentlig i tvil om du var med, pga jeg kunne ikke kjenne igjen ansiktet ditt...men med hette+lue på hodet og med bare lys til bål er det egentlig vanskelig å se bra ;-). Det betyr da at jeg tar feil med et navn...Hvem var det, da?? (Beklager, jeg må også innrømme at jeg er litt dårlig for å huske navnene...). Men hvordan kan jeg modifisere rapporten? Jeg ser ingen "edit" for gamle poster!
  15. Her kommer rapporten på Lillomarka treff! Vi ankom fra forskjellige steder og på forskjellige tidspunker. For meg begynte dagen med å løpe i byen med min stor sekk for å prøve å rekke toget som ankommer kl 10 på Snippen. Jeg ble svettende, men rakk dessverre ikke toget. @Xperiment sammen med @MagneJ og @Blaser (riktig?) gikk da uten meg fra Snippen kl 10. De gikk til Kroktjern via Sinober. @Mossy og jeg begynte fra Sippen kl12. Vi ble overrasket å se at snømengden var trippel så mye som i Oslo. Etter en kort diskusjon bestemte vi å følge først skogsveien, så en umerket sti til et hytteområde, så en blå sti østover, og til slutt den sørover umerkete sti til Kroktjern. Det ble lett å følge den umerkete stien siden noen hadde tråkket stien før oss. Vi sjekket likevel noen ganger orienteringskart+kompass for å sjekke retningen til sporene. Sporene stoppet ved siden av hyttene. Så følgte vi den blåe stien: der var vi først å tråkke og det ble gøy . Puddersnøen var lett å tråkke, og på hver steig ble vi overrasket om det var ei myk myra/et tynt islag som knekker/en iset stein/normal terreng som var under føttene våre! Ekte eventyr følelse. På veien fikk vi høre at teltleir var etablert på vestsiden av Kroktjern. Vi fikk også høre at @tronn sammen med @Sig Man (håper igjen jeg tar ikke feil med forumnavnene!?) hadde overnattet på fredagskveld på en annen lite innsjø. Da vi ankom på Kroktjern var nettopp @Gittiamo sammen med @Denali ferdige med å sette opp teltet. De hadde vært fra Nittedal, sammen med den snille hunden Imsé (riktig?) som var akkurat da tydeligvis ikke trøtt i det helt tatt av turen . Senere ble Imsé derimot helt sovende ved siden av oss! @tronn sammen med @Sig Man ankom litt etterpå. Så ankom @Johan2000 som klarte å sette opp teltet rask før det ble veldig mørkt. Teltene og hengekøyene ble satt opp på de blåbærbuskene dekket med snøen. Det var fortsatt egentlig smakelig blåbær @Xperiment var bålsjefen; han hadde kappet/saget vedkuber fra døde trær sånn at et fint bål begynte snart å varme oss. Så ble det måltid rundt bålet, snakking, godteri...Flere hadde "luksus mat", middagpalmen er til @Mossy som hadde kokt en lammestek hele natten i ovnen på lav-temperaturen med grønnsaker. Smaken var helt topp! Det ble også fisk på bål, curry med ferske brokkoli...(ah, jeg skal ikke nevne hva som jeg spiste selv, det var ikke presis luksusmat !). Det ble også bursdagssang på norsk og på fransk, og hjemmelaget marmor (marbled??) kake. Vi hadde også noen troll rundt oss: snøballer falte regelmessig nesten på hodene av de som satt under trærne, og trollene også sendte oss bålrøyk og bålgnister (sannsynligvis ikke på fastretning!). Jeg fikk høre om fjellgris (cf se posten fra @Gittiamo), rafting, utstyr, tur, språk. Jeg lærte nye order: grishus (elsker at det norske språket er så logisk at stedet hvor bor grisene heter bare grishus) og gjess (tja, er norsk så logisk med en så uregelmessig flertall??), men sannsynligvis burde det være lettere å lære meg svensk (begge Franskmenn og Svensker spiser [glass/glace]!). Natten ble kjølig og @Xperiment fortalte oss at det hadde vært -9°C på natten (på termometer? eller i følge værstatistikkene?). Lyden til vinden gjennom grantrærne var imponerende, heldigvis hadde vi ikke teltene på toppen av grantrærne men ned på bakken hvor det var roligere! Noen gikk tidlig før jeg selv var helt våken. Det ble frokost/lunsj rundt kl 11 med svinekoteletter, egg+bakon nister, potetmos, grøt med fersk melk (fersk? eller isete ble kanskje mer riktig!)... Det var fortsatt ganske kaldt og små putter hadde fryst i løpet av natten. Så kom alle tilbake hjem og vi la Kroktjern etter en sist sjekk fra @tronn for å la stedet ryddig (han klarte å se hvite lommetørker på den hvite snøen!). Takk til alle dere som ikke la dere skrem av snøen og kuldegrader ;)! Andre bilder finnes Her Og linken til flere av bildene mine kommer også snart!
  16. Denne turen tok vi også sammen med @Xperiment og andre venner. Ja, veldig kult tur og fin utsikte fra Mørkgonga. Da vi gikk var det helt iset på steinene på den bratte stien inni sprekken på Mørkgonga. Så gikk vi på den andre stien som er mindre bratt og går rundt.
  17. På lørdag var jeg på tur på "Bøneplassen" i Oslo området. Fint sted! Her er noen bilder: https://fonolitt.wordpress.com/2016/10/09/bonneplassen
  18. Fant akkurat en veldig bra nettside til deg! - "Refuges" (hytter) http://www.savoie-mont-blanc.com/en/offre/recherche/mountain-huts-and-gites/8/~~~mountain-hut~~~/%28page%29/1 Om du klikke på "carte" får du se hvor er alle hyttene i området! Mange hytter tillater telt rund hytten, men kanskje best å spørre dem på forhånd (da kan su spørre på fransk: "Est-ce que nous pouvons camper autour du refuge?", og om de skriver "oui" så er det helt fint til å telte)! - og her under kan du se hvor er campingene. Vi har jo en del campinger på fjellet i Frankrike! Best å velge "aire naturelles" eller "camping à la ferme" som har krav til å ikke tilrettelegge for mye naturen, de har ofte litt mer "enkle infrastrukturer" men du har da mer følelsen til å være i naturen. Om du er heldig får du også kanskje melk rett fra kuene, og god ost som de lager selv...nam nam nam!: http://www.savoie-mont-blanc.com/offre/recherche/campings/3/~~~camping~~~~/%28page%29/1 - om du har lyst til å bestemme dag på dag, så anbefaler jeg deg dette: kjøp en IGN kart på 1/25 000: da har du indikasjonene om hvor er campingene og hyttene. Så spør til " office de tourisme" en liste til alle de hyttene/campingene med telefonnummer. Så ring du den dagen i dag og spør om de har plass til dere. Campingen kan være helt full på de stedene som er veldig kjente (jeg husker at det ble noen camping hvor de hadde ikke noe plass selv for en liten 2 mannstelt så måtte jeg gå til den neste camping -- en gang måtte je også telte rett foran døren til en tom karavane siden det var så dårlig plass!!). Du skal spise veldig god røket skinke i området; "Aoste skinke" er veldig kjent! Og selvfølgelig også veldig god ost...(jeg er sulten bare med å tenke på ostene fra fjellene...)
  19. Burde vi åpen en ny tråd? Jeg er ikke kjent med kajakk i Frankrike. Hvor har du lyst til å padle? Middelhavesjøen? Atlantique? Bretagne? Kanskje litt inspirasjon her: http://www.blogkayakmer.fr/ Jeg kan godt tenke at det må være fint til å padle langs "Cote de granite rose" i Bretagne... Her er en forum diskusjon om å padle og leie kajakk i Middelhavesjøen: http://www.expemag.com/voyage/viewtopic.php?id=967 Kort oppsummering: de sier at man må passe på Mistral (veldig sterk vind typisk fra Middelhavesjøen). De gir disse adresser for å leie kajakk: http://www.location-bateau-kayak-marseille.fr/kayaks.php http://www.destination-calanques.fr/ http://www.yakaramer.fr/
  20. Du kan også spørre/kikke på denne nettsiden som brukes av Franskmenn som går på fjellet: http://www.camptocamp.org/forums/search.php?search_id=2004265060&title=search (linken gir søknaden med orden "bivouac"). Men jeg er litt usikker om du får mange svar på engelsk. Franskmenn har ikke noe mot å snakke engelsk, men de fleste som bor i Frankrike bruker aldri (virkelig aldri!) engelsk i hverdagen (alt er dobbelt-tekstet/oversatt og engelskundervisning inneholder mange svake punkter...), så har de glemt engelsk ellet er de skamme til å snakke/skrive så dårlig engelsk. Men vær så snille og ikke vær redde av dette, de fleste Franskmenn har lyst til å hjelpe fjellfolk og turistene, selv med dårlig engelsk -- og engelsk undervisning i Frankrike forbedres seg!
  21. Om bålbrenning: det er mange steder med bålforbud i Frankrike. Men en gang til er dette forskjellig fra sted til sted. Om du vet hvor skal du kan du spørre på "rådhusene" (mairie). I Sør Frankrike har vi hvert år helt skikkelig ille skogbranner (det er veldig varmt, furuene er ekstremt tørre og brenner veldig fort, skogbrann begynner av og til bare med en sigarett...), så tror jeg at en må forvente at bål er forbudt i sør Frankrike (Maritim Alpene).
  22. Hei, Nei det er ikke okay til å sette telt hvor som helst i Frankrike. Reglene er i tillegg forskjellige fra plass til plass. I de fleste steder er det faktisk ikke lov til å telte. Men...! I noen steder (fjellområder) er de "tolerert" til å ha en "bivouac". "Bivouac" er vanligvis definert som å sette telt etter solnedgang og å ta av teltet før soloppgang. Heldigvis har vi lengre netter i Frankrike enn i Norge!!! Om du kan lese fransk anbefaler jeg deg til å kikke på dette: http://www.randonner-malin.com/bivouacs-et-camping-sauvage-en-france/ http://www.parcsnationaux.fr/Decouvrir-Visiter-Partager/Les-dix-parcs-nationaux-francais/Missions/La-reglementation Dessverre ser jeg ingenting på engelsk... Om du kan ikke lese Fransk bare si meg litt mer presis hvor tenker du å gå, så skal jeg forsøke å hjelpe deg så godt jeg kan :-).
  23. GR betyr "Grande randonnées" (stier som går i tvers på lange distanser og som er "lette" nok med å gå med stor sekk), og de er vanligvis bra merket. Men hvis du tar "PR" stier (Petites randonnées = lokale turer), da kan du få hva som helst, kan vare veldig bra merket eller ikke. Hvis du går på tur kan jeg anbefaler deg til å kjøpe en "topo guide" fra denne serien: Topo-guide de Grande Randonnée; Contributor :Fédération française de la randonnée pédestre, Publisher :FFRandonnée, Collections :e-topo®, som du ser der https://www.7switch.com/en/ebook/9782751405402 Denne boken er på fransk, men jeg tror den er nyttig selv om man kan ikke mye fransk. I bokene skal du finne informasjon om hvor kan du sove (man kan ikke telte hvor som helst i Frankrike) med forslag av gjestehus, camping, hytte, ...og hva kan du besøke, utsiktpunkter, litt av historien og kartene langs stien. Det er jo anbefalt til å kjøpe vanlig Topo kart fra IGN (geografi institutt). IGN kartene er kjempe bra med mange detaljer (1/25 000) og når en bestille kartet på nett kan man definere området en vil slik at en slippe til å bære flere karter: http://espaceloisirs.ign.fr/boutique/carte-a-la-carte-randonnee-decouverte.html Den nettsiden fra IGN er også nyttig: http://www.geoportail.gouv.fr/donnee/51/cartes-ign Håper det hjelper litt
  24. For resten kan jeg anbefale de som vil oppdage Pyrénées + Alpene (+ også litt om Jura, Vercors og andre steder) til å se på dette: https://yepyepyep64.wordpress.com/ Vennen som skrev på denne bloggen, har dessverre ikke lenger tid til å skrive mer. Han er opprinnelig fra Pyrénées og kjenner Pyrénées nesten som lommen sin!!!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.