Gå til innhold
  • Bli medlem

THU

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om THU

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

THU sine prestasjoner

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

12

Nettsamfunnsomdømme

  1. Helt enig med @Flyalf, men det avhenger litt av hvor inngangen er. Selv har jeg et Helsport Ringstind SL 2, forrige type med en inngang på siden. Har hatt en tur med 2 personer i teltet - aldri mer. Veldig greit telt for en person.
  2. Håper dere får en flott tur! Vær nøye med å 'notere' hva dere ikke benyttet, eller strengt tatt ikke trengte å bruke. For meg har det vært en effektiv måte å få ned pakkevekta på. Slitte og plagsomme knær gjør at maksvekta nå er ca 15-16kg for meg, men det holder til en uke på sommerfjellet - med telt.
  3. Vi gikk stort sett samme tur i 2022. Besso første natta (alle netter på hytter), og så gikk vi langs Grøno fra Litlos til Hadlaskard. I sum en veldig flott tur i stort sett lettgått terreng. Turen langs Grøno er litt mer småkupert, men den var nok turens høydepunkt sammen med Sørfjordingsrindane.
  4. Hei, et lite tips vedrørende snømengde er å sjekke med de betjente hyttene i området når turen nærmer seg. De svarer stort sett på epost. Nøyaktigheten til værmeldingene er avhengig av om det er et stabilt værsystem i område - et stabilt høytrykk gir stort sett bra vær. Men det er også typisk med lokale regnskurer, spesielt på ettermiddagen. Av erfaring drar jeg aldri på vidda (eller generelt på fjellet) uten regntøy. Gikk Finse - Haukeli i 2019. En veldig fin tur hvor en opplever stor variasjon i topografien. God tur.
  5. Er på jakt etter en fjellski (type 54mm sånn ca) med nok spenn til å kunne smøres slik at smurninga holder noen km. De siste åra har jeg benyttet Fischer (E89 og E99) - de har definitivt gått i retning av flatere spenn. Har også et par Åsnes Ingstad (forrige modell) som er tilnærmet helt flate - men de ble primært kjøpt for ´toppturer´der fell et tingen. Var i butikken i dag og sjekket noen Åsnes ski, deriblant Ousland. De har god lengdestivhet slik at de bærer nok bra, men i forhold til ´smørelomme´så var de alt for myke (testa 200cm - veier 93kg).Det var heller ingen andre fjellski i butikken som kunne oppvise ´smørelomme´. Joda - smørelomme har størst betydning i spor, men etter min erfaring så er det nokså ofte forhold der en god gammeldags smørelomme er bra også utenfor løype. For en del år siden så hadde Åsnes en modell som het MT54 - denne hadde bra spenn og gode svingegenskaper. Det er Åsnes Gamme som er den nye versjonen av MT54 leser jeg, men den hadde de ikke i butikken. Skal bli spennende å sjekke den ut. Forhåpentligvis en god del stivere enn Ousland skia.
  6. Hei, dersom bua er dekket med snø kan du anse den som en snøhule med fare for isdannelse, spesielt ved fyring. Da risikerer du CO forgiftning - som kan gi fatalt resultat. Du må sikre god lufting.
  7. THU

    Hvilken ski??

    Har stort sett benyttet BC bindinger de senere år. De fungerer bra, også med 'bredere' ski. Har brukt Fischer E109 i smørefri versjon i flere år. Etter at Fischer sluttet å produsere E109 i smørefri har jeg benyttet Fischer Excursion 88 som er litt bredere enn E109 (levetiden på mine ski er relativ kort). Bruker E99 / E89 i smøreversjon. Effekten av crownmønsteret er selvsagt veldig avhengig av føret så i praksis blir det bruk av langfell når det er behov for det. Min erfaring med Åsnes er begrenset til Ingstad - de har etter min mening for lite spenn. Smøringen forsvinner raskt og kortfell (selv i klippet versjon) gir for dårlig glid (i forhold til crownmønsteret). Når det gjelder BC sko så er Crispi Stetind definitivt stivere enn Alfa Skarvet. Alfa har oppdatert Skarvet til en ny versjon i 2019, som skal være stivere, men de har jeg ikke prøvd. Dog - min erfaring er at 75mm (med 'nyerere' bindinger) er mer kjørevennlig en BC uansett.
  8. Hei, Samme erfaring på min Gregory sekk. Limte glidelåser løsner etter en tid. Jeg leverte sekken inn til en lokal skomaker som sydde de fast. Har generelt dårlig erfaring med å lime ´stoff´.
  9. Enig med @josteink. Smørelommen er av akademisk interesse. Det skal understrekes at jeg ikke har siste modell av Ingstad skien. For meg har denne skien etter hvert utviklet seg til å bli en tilnærmet ren 'felleski' som benyttes til toppturer da den er god å ta utforbakkene med. Til lengre turer benytter jeg Fischer E99.
  10. Det er nok slik at den norske importøren ikke har valgt å ta inn 6:1 (HG) snella til Norge. http://fish.shimano-eu.com/content/fish/eu/eu/en/homepage/Product-detail.P-STRADIC_CI4PLUS_FB.html
  11. THU

    Helårs Gamasj

    Har benyttet disse https://www.outdoorresearch.com/gb/en/gear-and-accessories/gaiters/expedition-and-alpine-gaiters/mens-expedition-crocodile-gaiters/p/2431140001008 en del år. Veldig greie å ta av og på siden de har borrelås. God passform og jeg har aldri hatt problemer med kondens som jeg hadde med tidlige ´vanntette´gamasjer (Norrøna). De koster noen kroner med er av typen bombesikre. Jeg bruker dem høst, vinter og vår. Om sommeren bruker jeg sjelden gamasjer.
  12. Fra ´spøk til revolver´. Kjøpte meg en slik: https://www.ortovox.com/us/shop/men/swisswool-light-tec/swisswool-piz-boe-shorts-m-night-blue/ for et par år siden. Et meget bra plagg som bidrar til et lunt ´senterparti´.
  13. Som @TheSleepwalker sier så er det været som bestemmer. Uansett bør (i min verden må) en ha en regnbukse/skallbukse dersom du kommer ut for et skikkelig vestlandsvær. Min favorittbukse til vinterbruk er ellers Fjellreven Vidda Pro. Den har en fin kombinasjon av pusteevne og vindtetthet med i møte med fuktighet / sludd/ regn kommer den, som alle andre bukser av denne type stoff, til kort.
  14. Har ikke hatt nevneverdige problemer med å få på glider - eller som @PTG sier parafinvoks (feks Swic CH7 lilla (-2 til -8). Jeg har ikke prøvd med 'veldig kalde' vokser (sjelden nødvendig på Vestlandet). En kan jo alltid diskutere hvor stor effekt voksing har på gliden - bra blir det jo aldri , men det kan redusere frustrasjon.
  15. Har ikke gått siste del av ruta di (Taumevatn - Langeid). Som @REJOHN indikerer så har normalt hyttene i SFT sitt område godt med proviant. Har aldri opplevd problemer med for lite mat. Når det gjelder Bleskestadmoen - Krossvatn så ser jeg av kvistkartet at SFT kvister løypa fra slutten av mars. En tar av ved Krokvasstølen og går via Brudled. Uten kvist vil jeg bare anbefale den delen av turen i bra vær. Fra Storsteinen kan en gå Ytre Storvatnet til Hyttevatn (dersom isfoholdene er ok) og så mot Vardebrotet til Storevatn og så til Taumevatn. Dette er et flott område med mye terreng av varierende karakter. God tur! https://www.ut.no/tur/2.9959/ https://www.stf.no/vinterruter/
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.