Gå til innhold
  • Bli medlem

Skaukraft

Passivt medlem
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Skaukraft vant dagen sist 21. mai 2014

Skaukraft hadde mest likt innhold!

Om Skaukraft

  • Bursdag 20. mai 1975

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Natur og villmarksliv. Gamle kjøretøy. Håndverk.
  • Sted
    Eidsvoll

Nylige profilbesøk

1 355 profilvisninger

Skaukraft sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

94

Nettsamfunnsomdømme

  1. Sterilt kull lager du slik: Finn noen kvister frisk bjørk eller selje. De bør være ca 5mm tykke etter at barken er fjernet og kutt dem opp i 4-5 cm lange stykker. Legg så mye som du tror du trenger i bunnen av en kjele. Sett på et så tett lokk som du har og sett kjelen enten på primusen eller bålet. Etter en stund er trebitene forkullet og du har helt rent kull som funker like bra som såkalt medisinsk kull.
  2. Det går nok helt sikkert bra. Trekoppen jeg bruker på tur ble skåret ut av ei bjørkerot i 1952 (ikke av meg naturlig nok), og den er like hel. Har aldri gjort noe spesiellt med den, annet enn å drikke kaffe eller vann av den.
  3. Voltaren og Diklofenac er vel strengt tatt det samme.
  4. Tror ikke de koppene sprekker om du ikke mishandler dem. Har kikket på dem i butikken, og jeg synes det virker som om de er lakkerte på utsiden. Unngå å bruke såpe og smør den inn med en nøytral matolje en gang i blant. Treet lever og er i kostant bevegelse, har det lyst til å sprekker så sprekker det uansett hva slags lurium du smører den inn med.
  5. Stort sett bart bortsett fra de på de mest skyggefulle stedene. Vannstanden er på vei ned. Et annet tips er å sjekke Kärringsjön sine sider på Facebook. Der leges det ut vær og førerapporter med ujevne mellomrom. De svarer også på spørsmål.
  6. Ang. humler. Les eller spør her, så får du sikekrt svar: http://www.lahumlasuse.no/
  7. Koppang-Rena er en fin tur. Her er det også muligheter for å ta toget tilbake. Campe på Koppangsøyene er alltid spennnede. Eller på øya sør for brua ved Stai. Men sjekk vannstand først.
  8. Å beise emnene med en 50/50 blanding av vannløslig trelim og vann er ofte lurt. Limet hindrer ikke treet å sprekke i seg selv, men det hindrer endeveden å tørke for fort.
  9. Tørt tre og tørt tre er ikke alltid det samme. Det kommer helt an på hvor og hvordan det har tørket. Poenget er ikke nødvendigvis å få så lavt fuktinnhold som mulig, men at det skal stabilisere seg. Fuktinnoldet kan bli for lavt om det tørkes for hardt. Skal man være veldig pirkete kan man lage seg et tørkekammer med temperarur og fuktighetsregulering, men til hobbybruk er det litt overkill. 2-3 år er finfint. Da er det større sjangse for at det som skal sprekke har sprukket allerede, og at treet er stabilt. Det må ikke tørke for fort for treet trenger tid til å sette seg. På engelsk sier man ofte "seasoned wood" som kanskje kan oversettes til modent tre, som jeg kanskje synes er et bedre ord. Jeg har bjørkeplank liggende som ble skåret og lagt til tørk for mer enn 20 år siden. Har planer om å bruke noe av det til vinteren.
  10. Dette er det helt sikkert delte meninger om. Men jeg mener det er grunnleggende feil å begynne å spikke i et emne som ikke er ordentlig tørt. Jeg bruker sjelden emner som er tørket i mindre enn to år. Å fryse ned og tine et rått emne på den måten er å be om problemer. Vann utvider seg når det fryser, du har med andre ord utvidet og krympet treverket flere ganger, og stresset treet maksimalt.
  11. Erfaringsmessig noe tidlig for myggen der oppe ennå. Men det varme været tidlig på våren kan gjøre at de er tidligere ute enn vanlig.
  12. Ikke umulig. Har i tilfelle grønn ludvigsekk og brun hatt. Men det er fort mulig jeg finner en alternativ rute om vannstanden skulle bli for høy.
  13. Hei. Båten begynner å gå 16 juni. Har såvidt vært i kontakt med folka på Kärringsjøen, og det er nok stort sett bart til da. Kanskje vi møtes et sted. Jeg kommer til å gå fra Røoset og inn til Roasten mandag. 16. Camper nok et eller annet sted langs Roasten eller Litljesjøen. Mulig jeg kvelder i Roastbua om den er ledig. Vannstanden tør jeg ikke spå noe om.
  14. Kjøp den største sekken du har råd til/som passer deg. Det er langt bedre å gå med en halvfull 110liter sekk enn en 60 liter som er stappet til randen og som ligger helt oppunder grensa av hva den tåler av vekt, både med tanke på spenner og reimer, men også komfort. Det er nå i alllefall min erfaring.
  15. Du blir nok garantert fornøyd Johan.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.