-
Innlegg
42 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av hansjo
-
vindmøller Ca 100 vindmøller synlig fra en topp, noen bedre?
hansjo publiserte et emne i Samfunnsdebatt
Det er ca 90 - 100 vindmøller som er synlig fra Synesvarden 359 m.o.h, Time kommune, Rogaland. Er det andre steder i Norge som er like heldige? Kanskje det nå er Rogaland sin tur til å vinne trekningen i NIMBY(not in my backyard) lotteriet. Og for å gjøre det hele fullkomment: Synesvarden er et sentralt sted i Synesvarden Landskapsvernområde. Markedsført som "Den siste del av det brune Jæren" -
- 3 svar
-
- 3
-
-
Jeg har merket meg at innlegget inneholder "når f.eks DNT, med storkapitalen i ryggen, vil ha massene ut i terrenget". Hvem som i stor grad finansierer DNT sin virksomhet, medlemmer (mye) det offentlig tilskudd (bra) andre inklusiv storkapital (en mindre del) er gjennomgått i andre tråder. Det å ønske "massene" ut i naturen ligger i kjerneområdet for DNT. Se f,eks Stavanger Turistforening sine vedtekter §1 "Foreningens formål er å utvikle friluftslivet, særlig å lette og fremme fotvandring og skiløping, utbre kjennskap til land og folk og sikre friluftslivets natur- og kulturgrunnlag." Å være medlem er den eneste muligheten for å kunne påvirke dette i en annen retning. § 9 i de samme vedtekter :"Endringer i foreningens lover besluttes av årsmøtet med 2/3 flertall og må også godkjennes i det neste ordinære årsmøtet"
-
Tex jakke og kniv i beltet samt mobil er normalt alltid med. I sekken, som er med på alle turer som ikke starter hjemme, nøkler til hjem og bil i ekstrasett, drikkeflaske med saft, vindtett flecce og ull hansker. For lengre turer også hms utstyr.
-
Det er det stor tvil om. Anbefaler wiki oppslag på konspirasjonsteorier.
-
Et enkelt søk på Proff viser ar Olav Thon DNT Stiftelse har en formue på under 20 mill men tjener bra med penger. Det er ikke småpenger men langt i fra nok til å kjøpe DNT
-
Denne typen gaver framkommer i tilgjengeligge årsregnskap, kanskje en mer korrekt gjennomgang hadde vært på sin plass. Når det eventuelt foretas en gjennomgang, så vil det snart bli klart at Olav Thon sine bidrag på langt nær er de største, og at de utgjør en meget liten del av det totale inntektene.
-
Stavanger Turistforeningen har i 2013 mottatt kr 23.625 og i 2014 mottatt kr 26.250,- fra Olav Thon. Begge beløp er gitt til innkjøp av nye madrasser. Dette framgår av årsregnskap for de aktuelle år. At dette kan påvirke SFTS sin holdning til nedbygging av natur er vanskelig å se.
-
Den har vært mulig å få tak i, men da i en nyere utgave. Butikker som selger jakt utstyr kan ha en nesten lik lue . Den har da mulighet for å "vrenge" fram en rød topp. Den originale lua er kjøpt som militært overskudd. Denne eller nesten tilsvarende lue brukes jevnlig i vinter halvåret. Det er den eneste plagget som jeg fortsatt bruker, som også ble brukt under militær tjeneste i 1971 - 1972
-
Jeg tar vanligvis en sigar sammen med cognac (værforbehold, se tidligere i tråden) når det blir kveld på Blåfjellenden. Wiskey merket veksler, men Spreyside Single malt har vært foretrukket. Etter en tur tidligere i år opp på Munroetoppen Lochnagar er det fortsatt mye igjen i wiskeyflasken med samme navn. Brenneriet Royal Lochnagar ligger i Ballater og toppen er omtrent synlig fra plenen framfor brenneriet
-
- 6 svar
-
- 2
-
-
Oppfatter jeg det rett at du mener DNT engasjerer seg politisk for å få til mer motorisert ferdsel i utmark vinterstid men begrenset til merkede løyper?
-
Jeg var på Blåfjellenden fredag til lørdag. Det er nok dopapir på hytta.Jeg fant fram tre pakker med 6 ruller. Det burde holde til tilsynet kommer seg innover. Etter en uke ved stranden bør det være i dag eller senest mandag/tirsdag. For en pensjonist bør det være mulig.
-
Nå er hovedpersonen godt anbragt i varmen så jeg kan prøve å gi et svar som stand in. Jeg la ikke spesielt merke til forholdene i Tveitabrekka. Det bør ikke være stor forskjell fra Oleskaret til opp mot toppen av Tveitabrekka. Noen fenner i kantene men stort sett bart. Hvis forholdene er like etter at Oleskaret er passert, så er det mer sammenhengende snødekke på flatene. Det var fritt for snø på topper og rygg. Lenger innover ble det nærmest sammenhengende snøflater. Leitevatnet var snødekket og uten synlig vann i kantene.
- 5 svar
-
- 1
-
-
Ut fra litt erfaring fra kommunepolitikk i mindre kommuner: Det er sannsynlig at et formannskap kan gi tillatelse til å sette opp måleutstyr. Dette må vel godkjennes av grunneier, men en tilsvarende godkjenning fra eventuelle parter med bruksrettigheter er nok ikke nødvendig. At brukere bør være informert er ryddig saksbehandling. Det framgår av omtale at det har vært gitt noe informasjon. At en representant som fremmer forslag i et politisk møte kan være inhabil er også sikkert. I denne saken blir det nærmest forutsatt at representanten var inhabil når han stilte forslaget. Min magefølelse er at han er uhildet når forslaget stilles. At han er leder i et kraftselskap som senere får oppdraget med å sette opp måleutstyret gjør at den som stiller forslaget og kraftselskapet nærmest beskyldes for korrupsjon. I mindre kommuner er det ikke uvanlig at tilsvarende saker oppstår uten at dette blir problematisert
-
Det blir bestemt ut fra værmeldingen. Er det fare for regn så tar jeg med whisky, som godt tåler litt regn i koppen. Hvis det er forventet fint vær så er det cognac som gjelder. Drikker den helst uten ekstra vann.
-
Det samme spørsmålet har vært aktuelt for meg, noe tilbake i tid. I tillegg til dine "krav" skulle mitt kamera tåle fjellturer. Fjelltur og speilreflekskamera viste seg å være en dårlig kombinasjon, resultatet ble et løst speil. Mitt nye valg ble da et nytt Panasonic DCM FT5. Det tar fortsatt billeder. De vanlige kompakt kamera på den tid fant jeg litt "enkle" Valget den gang ble vel nærmest en hybrid. Panasonic DMC FZ28, erfaringen ble at dette ikke passer til turbruk.(løst speil) Så det ble tilbake til kompakt kamera , Panasonic DMC FT5. Andre kamera tar sikkert bedre billeder, men dette har tålt flere år med ukentlige fjellturer.
-
Langtidstest av Dovre bukse. Jeg kjøpte den første typen Dovre bukse fra Norrøna før årtusenskiftet. Den hadde GoreTex, men også nettingfor i tillegg. Etter dette har det blitt 8 stk i tillegg. Disse omfatter de fleste endringer som er gjort av Norrøna i denne tiden. Erfaringen tilsier at levetiden har vært omtrent lik for de forskjellige generasjoner av Dovre buksa.Ca 2 år. Den tiden jeg bruker Dovrebukse i snitt pr år har ikke endret seg i løpet av de ca 16 17 år med Dovre bukse. Jeg har også 2 stk ubrukte liggene på lager, Dovrebuksen skal utgå sier ryktene. Jeg ønsker å kunne bruke Dovre også i noen år til. Den buksen jeg bruker nå er av siste modell og har vært i bruk ca 18 mnd og den er ikke klar for en tur til Norrøna for reperason.
- 45 svar
-
- 1
-
-
Hmmm, litt usikker der. Han var aktiv skytter omtrent på den tiden.
-
Det siste billedet viser en kjempefin dyregrav. Jeg har sett en del slike i heia, f eks ved Kannekleiva nær Nilsebu Har alltid vært usikker på om slike er dyregrav eller "bogestell" altså et sted for å skjule bueskytter?
-
Det er ingen som til nå har påpekt den største mangelen med disse støvlene. De mangler "tex" innerlag f ex Goretex. Dette er en tilnærmet nødvendighet for fjellsko i dag. I det minste for oss i det mer regnfulle vest.
-
REs førstehjelpskrin inneholder nesten det samme som det jeg bruker. Mitt inneholder i tillegg en liten pakke med sterile strips. De siste jeg kjøpte var ca 7 cm lange. Tidligere har jeg kun funnet strips på 3 til 4 cm. De lange må være bedre.
-
Tur til Steinkjerringa med solfylt hei, snødekte fjell og blankt hav
hansjo svarte på hansjo sitt emne i Fjellvandring
Billedet er tatt med ryggen til Steinkjerringa i retning mot Holmavatn. Det var for de lokalkjente. Steinkjerringa er en statue som er fraktet inn i Aniksdalsheia. Navnet som brukes nå er vel Synesvarden området. Det ligge nordvest tror jeg, altså oppfor stasjonbyen Varhaug på Jæren . -
Tur til Steinkjerringa med solfylt hei, snødekte fjell og blankt hav
hansjo publiserte et emne i Fjellvandring
Vårtur fra Tovfdal til Steinkjerringa i landskap med høy himmel. Denne gangen var det sol, noe som ikke har vært vanlig de siste månedene. I tillegg var det kun lett bris og kanskje 10 - 11 gradere. På stien opp fra Tovfdal var det en bestefar sammen med barnebarn som hadde dugnad på gjerdeklyverene og å merke påler. Det er lett å gi anerkjennende ord til folk som tar på seg slike oppgaver. Det var få folk ute å gikk, jeg så bare noen på lang avstand. Derimot så var det lyd fra Vipe og Heilo. Hvorfor Heiloen har slik sørgmodig lyd i det finne været, er vanskelig å forstå. Det ble en litt hurtig, varm og kjekk tur før avgang til Tenerif senere i helgen.. Der er det håp om turer langs kysten fra Callao Salvaje til Costa Adeje/Los Cristianos. Jeg har også sett litt på en tur fra Vento (nær Arona) til toppen Roque del Conde Kryssingen av kløften rett etter start ser litt luftig ut på Google Earth. Hvis noen kjenner til denne turen så hadde det vært hyggelig med en tilbakemelding.- 3 svar
-
- 2
-
-
Hvis været er vanskelig så er førstevalget i Sandnes Dale- Lifjell området. Det er nok av bekker, pytter, vann og sorpe, men vinden er vanligvis ikke et problem.
- 6 svar
-
- 1
-