Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjell Iver

Administrators
  • Innlegg

    10 243
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    238

Innlegg skrevet av Kjell Iver

  1. 3 måneder er gått siden denne hendelsen. Tenk det! Jeg syns det virker som en evighet siden. Har rodd mye på romaskin og packraft. Klarte å ro 21000 m med bare venstre fot i en økt, noe jeg var fornøyd med. Merker jo nå at høyre fot er ekstrem svak.

    Jeg har klart å holde formen sånn noenlunde selv om kondisen er så som så. For 3 dager siden fikk jeg frislipp fra ortoped slik at jeg nå kan gå hvor jeg vil. 
    Har hatt noen få turer - problemet mitt er jo at for å bygge muskler må man hvile - og det er en tålmodighetsprøve.

    Jeg sitter nå på samme sted som jeg brakk foten - 200 hm opp i det samme tunge terrenget (med brukket fot)

    To bolter i foten som blir værende - den ene er knekt noe den andre også vil gjøre. Jeg er godt fornøyd med helsevesen og behandling og har fulgt anvisningene til punkt og prikke. 

    IMG_1106.jpeg

     

    IMG_1128.jpeg

    IMG_1125.jpeg

    • Liker 3
  2. Har noen gått i dybden på andre leverandører? F.eks. Protegear -  https://www.protegear.de/en-gb/inreach-dataplans

     

    Sitat

    You want to change from your existing GARMIN data plans ?

    - I have a Garmin InReach Subscription plan at the moment. Do I need to terminate it before subscribong to your plan or do you take car of it ?
    Yes.

    - I rely on Garmin MapShare service to share my position to third Party Apps. Will this still work with your plan ?
    Yes! You just need to make a new setup with the new explore account we set up for you.

    - I rely on Garmin MapShare service to allow people to request my position. Will this still work with your plan ?
    Yes! And you will get additional features!

    - I rely on Garmin Messenger App to configure and send message using my phone. Will this app still allow me this ?
    Yes, however we recommend using the EXPLORE App with all InReach devices (except the Inreach Messenger)

    - How to put "on hold" a ProteGear subscription works ? who to put it back online ? How long does it take ?
    You will get access to our admin portal that allows you to set and reset your activation ad-hoc or in advance.
    It works within a few minutes normally, unless Garmin Servers are overloaded ;)

     

    • Liker 1
  3. Folkens: kan dere ikke heller starte et eget emne for hvert tema? Det blir bare surr når man diskuterer alt mulig i samme emnet. Det er jo mange kjempespennende innlegg her son hver for seg burde vært diskutert.

    Jeg kan om nødvendig skille ut hvert enkelt innlegg her i et nytt emne i rette kategori.

    Om man i stedet merker hvert emne med Lettvekt - så er det enkelt å skille dette ut.

    Siden dette innlegget også er OT vil jeg skille det ut som et eget emne senere, men tar gjerne tilbakemelding :)

  4. ketilring skrev (22 timer siden):

    Begge disse modellene ble forresten erstattet av Fenix 8 for noen dager siden, men prisen ligger på rundt 15000,- så de er foreløpig ikke noe reelt alternativ…

    Det er nok mange som nå vil bytte sin gamle Garmin med siste modell selv om den er dyr, så det kommer nok veldig gode kjøp på Finn om en stund.

    Kristin40 skrev (9 timer siden):

    Takk for innspill 🙏God nok for oss som har bikket 40, og strever litt med synet også? 😅

    Jeg sliter litt med å bruke kartfunksjonene på min Fenix 7. Det kan jo godt hende jeg er kandidat for å begynne med briller, men syns ikke jeg trenger det ellers. Samtidig har jeg med mobil så kartfunksjonen på kartet er ikke så mye i bruk for min del. Men lyset på klokka bruker jeg veldig mye sånn i det daglige.

  5. Gabs88 skrev (2 minutter siden):

    God bedring, det er kanskje på tide å investere i nødknapp nå vel?

    Første gangen snakket jeg med 116117, og de spurte om jeg kunne gå ned, og det kunne jeg. Om det var lurt å gjøre det vet jeg ikke. Med alderen tror jeg kanskje smerteterskelen har gått litt opp.

    Men Ja, jeg har In-reach men ikke hatt bruk for den, men den blir garantert med videre også! Men jeg må si jeg er noe usikker på om jeg ville brukt den knappen ved magesmerter. Legen på sykehuset sa at de hadde hatt folk inne med luft i magen som ga karakter 10 av 10 på smerteskala, og så var det bare luft! Hadde vært ille å trykke på knappen og så fikk de bomtur? Usikker - man får finne ut av slikt selv.. 

    • Liker 2
  6. Jeg holder på med opptrening etter ankelbrudd, og det går rette veien. Foten er svak enda. omtalt her https://www.fjellforum.no/topic/62600-ankelbrudd-opptrening/#comment-543123

    Eplekjekk la jeg ut følgende innlegg på et annet sosialt medie for 2 dager siden:

     

    image.png

    Lite kunne jeg vite at bare noen timer senere skulle jeg få akutt magesmerte, feber og straks jeg kom til lege ble jeg sendt til sykehus med ambulanse ambulansebåt osv for operasjon! Min blindtarm var akuatt og "nekrose" men ikke sprukket. Jeg hadde jo hatt mistanke om at det kunne være tarmslyng, og har forsøkt å presse alt mulig inn mot maven.

    Så to dager etter at jeg tok det bildet over der sitter jeg her og skriver og er i godt slag, men den kunne sprukket og da hadde det vært game over. Jeg tenker det er en sjans mindre for at slikt noe skal skje igjen håper jeg. Har hatt min andel uhell i år.

    Min første tanke var at jeg kunne like gjerne vært i fjellet, uten dekning, uten mulighet for å komme meg til legehjelp, og jeg deler denne her for å på en måte tipse om at ting kan skje. Blindtarmbetennelse i min alder er sjelden, men tydeligvis kan all ting skje.

    • Liker 7
  7. Siden jeg brakk foten har alternativet Packraft blitt mye brukt. Vi var en gjeng som kjøpte packraft her på forumet - i 2014 (se her)

    og vi fikk med Rodrig på kjøpet - jeg har ikke brukt denne løsningen før nå (skam), men den fungerer utrolig godt.

    Beklageligvis er stillingen mellom fisker - fisk 0-2. Jeg mistet en feit halvkilos i går, og satte i stedet  kroken i fingeren! Burde vel sluppet fisken inn under trekket

    Måtte padle meg til nærmeste knipetang og røske ut kroken. I dag hadde jeg med en pose og jeg hadde en skikkelig rugg på kroken uten å få den opp.IMG_1003.JPEG

    Det irriterer meg selvsagt noe grenseløst. Nå har jeg ikke fiskekadaveret som bevis men fisken var stor, og det er en helt særegen følelse å fiske når man kjenner at fisken drar packraften motstrøms.

     IMG_1004.JPEG

    I dag hadde jeg med en pose å evt fisk i, men hvordan gjør dere det ved fisking fra packraften? 

    Noen som har gode tips å komme med når det gjelder fiskeutstyr fra packraft? Wobler som ikke synker helt til bunns er kanskje bra? Hvordan sikrer man stenger best? Erfaringer med Rodrig?

     

     

  8. Flotte bilder og bra fiske også ! Slutt på den tiden at det bare er stor fisk i Børgefjell. Mye smått også stedvis.

    For et par år siden så jeg noen gubber dra 50 rugger på isen der på en helg - og de som var på dem røde hytta hadde fått 200. Pulkene var tunge for å si det sånn.

    Usedvanlig mye folk i fjellet  der for tiden. Man må mer inn i mot store Børgefjell for å være alene, eller sette kursen mot Vaja vatnet eller Jengelskardvatnet som ofte blir en blindvei og derfor mindre folksomme.

     

    • Liker 3
  9. Nikke skrev (1 time siden):

    To artikler tar nylig opp utfordringene, DNT og Lofoten er i fokus. Er vi bekymret?

    Ja, det blir for mye. Et par unødvendige ting som har gjort dette enda verre i det siste er gratis ferje og billige flybilletter samt denne torskekvoten som gjør at det smugles fisk over grensen i store mengder. Det er helt uforståelig at man ikke tar tak i dette på en god måte. Når kronekursen er lav i tillegg blir det uoverkommelig.

    Man burde kanskje vurdere å legge ned turistinformasjonene - eller redusere aktiviteten og redusere reklameaktiviteten mot utlandet..

    • Liker 4
  10. Jeg er usikker på om dette er et røverkjøp men slik ble min handlekurv seende ut når jeg bestilte på xxl nå. de har 40% på liggeunderlag om man bestiller over 500,- - tror det er et gunstig kjøp.

    Det er litt idiotisk at det ikke vises i ettertid at jeg har benyttet en bonussjekk på 30 kroner og noe annet småtteri, men uansett gikk prisen mye ned når jeg la til slukboksen.

    image.png

     

    • Forvirret 1
  11. Imponerende liste med turer der og Packraften er helt gull ja. Har hatt min i 10 år men ikke fått brukt den så mye som ønsket, men nå i det siste har den blitt mer brukt.

    Har du en "offentlig" oversikt over hvor du har padlet? Vil tro et slikt kart vil kunne være nyttig for flere...?

  12. Takk for gode innspill - jeg skal ta en seriøs ettersøkning i utstyrboden før jeg bestiller - jeg kan ikke for mitt bare liv komme på at det var med sete i båten i sin tid, men uansett bør et rimelig alternativ duge om kvaliteten er innafor om jeg ikke finner det.

  13. Jeg har en alpackaraft lama og er litt usikker på om jeg har rotet bort setet (oppblåsbart?)eller om dette var ekstra utstyr tidligere. Jeg benytter i dag bare et skumunderlag på langs og syns det fungerer utmerket men vil tro at et dedikert sete er enda bedre. Det er festeleppe til setet samt reimer og det er oppblåsbar ryggpute så jeg syns den er komfortabel men på lange dager vil jeg tro det vil være bedre å komme enda høyere opp fra bunnen. Ideelt leste jeg et sted at man bør opp minst 10 cm fra bunnen.

    Hva benytter dere?

  14. Wisur skrev (På 31.7.2024 den 12.05):

    men har ikke 3D bygninger slik den jeg linker til har, også synes jeg den siden jeg linker til er relativt lettvint å navigere seg rundt i :)

    Det var en kul tjeneste. Jeg ser at det ikke bare er bygninger men også andre konstruksjoner. Jeg hadde en gammel telefonstolpe foran stuen min før og den kommer frem i 3D versjon på min adresse enda.
     

     Kommer ikke på når den ble fjernet men er noen år siden. Ufattelig stor datamengde som er lagret! 

  15. Hvilken Amundsen modell har lær på lommer og bak? Ser i vaskeanvisningen at de kan vaskes på 30 grader de vanlige shortsene, men det er canvas. Brukbart til turbruk? Ser ikke så praktisk ut. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.