Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellrypa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    489
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av fjellrypa

  1. Østmarka nasjonalpark er snøfri. Går du en runde der, og særlig på tvers, er terrenget temmelig kupert. Veldig mange innfallsporter, men f.eks. Bysetermosen er ok. Begynn gjerne med Kjerringhøgda, så mot Vangen (servering) og så praktfulle Tonekollen. Overnatting hvor som helst, ved et av vannene i nærheten? Jeg lå ved Midtre Kytetjern i forgårs, et par fine teltplasser på østsiden. Så kan dere jo gå ned til Nordre Krokvann og tråkle dere langs vannet på umerket sti til Søndre Krokvann, og f.eks. mot DNT Øvresaga. Dere kan se etter en teltplass ved vannet Forfoten, uten at jeg helt vet hvor de beste er. Fra (vest for) Forfoten går det blåmerket sti sørover, og etter et par km treffer dere blåmerket sti mot Kjerringhøgda/Bysetermosen igjen. Fint med et turkart 1:50.000, ellers er appene UT og Imarka brukbare. God planlegging og tur!
  2. Tar opp tråden. Ble det hyttevakttur på deg? Spør mest fordi jeg vil høre hva du synes. Jeg har vært vandrende vakt i Breheimen og Skarvheimen, har trivdes med det fordi jeg har kunnet gå fra hytte til hytte. I år skal jeg være to uker på én hytte og frykter at jeg kommer til å kjede vettet av meg etter to dager 🥳
  3. Det er mulig å gå utenfor preparerte skiløyper i Oslomarka. Det er f.eks. en del åstopper som er verdt å besøke (bl.a. god utsikt). Da kan brede ski være morsommere, men de er som nevnt over ikke så morsomme å gå på i preppede spor, som gjerne blir "anmarsjløypa" til toppen. Jeg bruker både smale og brede ski, avhengig av hva jeg har lyst til den dagen. Gå langt og litt raskt: smale ski. Loffe og gå på oppdagelsesferd, eller kanskje ligge ute: kanskje brede skil. Har besøkt mange utenfor-spor-steder også med smale ski, så det går, det også. Uansett, velkommen til Markas fantastiske verden!
  4. fjellrypa

    Tåkeheimen

    Hvordan får en inn en turrapport på kartet?
  5. Der leden går inn i skogen i Bærum er det en gapahuk, den kommer opp på kartet på pilegrimsleden.no. Etter at du har krysset Lommedalen kommer du inn i Krokskogen og der bør det være greit å finne teltplasser i nærheten av leden. Ofte er det teltplasser ved vannene i Marka, men leden går dessverre ikke forbi så mange vann akkurat der.
  6. Ikke stor forskjell på Versa og Dura vektmessig. Jeg sammenlignet LW-størrelsen. Versa 5R LW veier 1090 gram (R-verdi oppgis til 5,2) og Dura 5R LW veier 1045 gram (oppgitt R-verdi 4,8. Så hva er egentlig forskjellen? 190 kroner i prisforskjell pr. nå.
  7. Du har ikke dato for den omtalen? Fant ikke noe da jeg kikket gjennom en del innlegg.
  8. Jeg har opplevd at dunen fordeler seg noe ulikt i Downmaten. Jeg er ekstremt forsiktig med utstyret mitt og har heller aldri blåst opp med annet enn den medfølgende pumpeposen, men jeg har heller ikke hørt at det er oppblåsing med munnen som forårsaker skjevfordelingen. De jeg har snakket med har sagt at sånt bare skjer. Da jeg oppdaget dette kontaktet jeg forhandleren, men fikk til svar at dette ikke var noen reklamasjons- eller garantisak (rimelig nykjøpt underlag da) og fikk en slags oppskrift med beskjed om å fikse det selv. Vurderer jevnlig om jeg heller skal gå for en Synmat for å slippe dette tullet.
  9. Ut av Norge og til topps på Isle of Man. Til Snaefell kan du ta toget. Vi entret den elektrisk drevne vognen i Laxey (som kommer av Laksaa eller lakseelv) og hoppet av underveis, på Bungalow stasjon, for så å gå de siste par hundre høydemeterne til toppen. Snaefell betyr Snøfjell og toppen ligger på svimlende 621 moh. Der oppe ventet utsikt i alle retninger, dvs. til Irland, Nord-Irland, Skottland, Wales og England. Hadde det vært litt mindre disig ville vi ha sett Scafell Pike og Snowdon. Etter obligatorisk fotografering og geocaching var det tid for forfriskninger: Det nedlagte, gamle hotellet nær toppen er blitt kafé, så der sørget vi for å innta scones, te og annet snadder. Ned igjen satset vi på toget. Isle of Man må være skinneentusiastenes våte drøm, for øya har flere jernbanestrekninger der gamle tog puster og går, noen elektriske og andre kullfyrte damptog, noen er smalsporet og andre normalsporet, noen med venstre- og andre med høyrekjøring. På vei mot toppen på gresskledd grunn: Utsikten, denne er østover: Gammel og god; Snaefell Mountain Railway: Toget og hotellet som er kafé: Geocachere i aksjon: Og noen lokale næringsmidler:
  10. Kan du ikke bare droppe Fanaråken når hytta uansett er stengt (den har ikke selvbetjent-del) og gå Sognefjellshytta – Skogadalsbøen? September er en fin tid i fjellet.
  11. DNT legger også ut føremeldinger for fjellet (de kaller det føre også om sommeren): https://www.dntoslo.no/forerapport/
  12. En fin rapport fra et fint område! Har gått ulike varianter til fots og på ski, nå fikk jeg lyst på et gjensyn. Helberghytta er da selvbetjent?
  13. Det går fint an. Har fremdeles en del utstyr jeg kjøpte da, som jeg bruker nå Ryggsekk, jakke, et telt, avhenger av type tur.
  14. Og jeg tenker på nærgående hette etter regnvær. Nyttig å høre, akkurat hva jeg er ute etter. Har sett på Bergans Rondane 65, den er vel ganske lik Trollhetta i utførelse, men en str. mindre?
  15. Er det noen som opplever at dere dunker bakhodet inn i øverste del av ryggsekken? Jeg ser at på en del nye, større sekker (type 55 liter+) er toppstrammerne festet et stykke ned på ryggdelen. På de sekkene jeg har brukt til nå (gamle og ikke veldig gamle) er toppstrammerne festet øverst på ryggdelen. Frykter stor irritasjonsfare Hva er erfaringene blant dere som har en slik sekk? Eksempelbilde fra nettet + en av mine sekker (festet er ganske likt på alle mine).
  16. Jeg har en Downmat, der dunen har flyttet litt på seg. Dette var ikke reklamasjonsgrunn, så jeg må slite med det. Er det noen som vet om det er forbedret i de nye (fortrinnsvis Ultra)?
  17. Hei, har du fått brukt det litt nå? Er nysgjerrig på det inkl. hva du synes om "romstørrelsen".
  18. Jeg rydder. Har solgt to Fjällräven-bukser og en fra Houdini på finn.no. De var brukt, men jeg har aldri vært helt fornøyd. I vinter røyk et par ski og et par skistøvler, dessuten noen skibriller som jeg aldri kom i gang med å bruke. En gammel primus fikk ny eier og mitt nesten ubrukte, lille Helsport-telt er også ute av huset. Men ingen fare, det er nok igjen 😂 Inn i det siste: en Bergans Utne 3/4 bukse (halv pris), en MoveOn Bolkesjø shorts, svært lett og kostet nesten ingenting, og dessuten en ny turbukse, Norrøna Falketind flex1. Sto mellom velkjente Fjällräven Vidda Pro og denne. Hittil brukt én dag, for da kom varmen☀️
  19. Oppdatering for ev. interesserte. Kjøpte en Lawson og solgte den etter et par turer. Synes den var stor, tung og ustabil. Har en Amok fra før og trives bedre i den. Men bakken er å foretrekke, krever mindre utstyr.
  20. Jo, det må da gå fint an. Fikk akkurat lyst til det etter å ha lest litt om det høyeste fjellet. Sykkeltur er sikkert heller ikke noe «man drar til Irland for», men jeg syklet rundet der sommeren 1984 og hadde en fantastisk opplevelse. Hvis noen har noen nyere turberetninger inkl, reise-/overnattingslogistikk, tar jeg det gjerne. Det frister ikke å kjøre bil ...
  21. Hadde lyst på en topptur uten å måtte reise i mange timer, så jeg droppet 2K-lysten og så meg ut noe nærmere feriepalasset i Oslomarka. Har tidligere lest meg opp på Hestgjuvnatten (Hestejuvnatten), øst for Norefjell. Så, etter en fantastisk natt ved Pershusfjellets fot, på testtur med packraft, bar det avgårde etter at fartøyet var returnert til BUA Jevnaker (fantastisk ordning!). Det er en liten p-plass ved en sidevei til «motorveien» opp mot Høgevarde hyttefelt. Ingen trengsel denne julitirsdagen (12. juli, for å være nøyaktig). Deretter trasking på grusvei bortover og oppover. Jeg hadde lest noen turrapporter på Peakbook og div. sosiale medier og falt ned på den enkleste løsningen, nemlig å gå til den blåmerkede stien. Det fristet ikke å gå opp ura denne gang. Det ble et godt stykke på vei, cirka fem kilometer. Blir det noen neste gang tar jeg med sykkel, selv om den pr. i dag ikke ville kunne bli brukt helt frem til Fiskebekkhytta pga noen gedigne vindfall over veien. Også på stien ble det en del klyving i mikadoskog. Skiltet som peker opp blåstien er lett å se og her begynner moroa. Det er etter hvert flott utsikt og fin skog, jeg skjønner hvorfor dette er et naturreservat. Stien er tydelig og lettgått (avhengig av hvor glad du er i oppoverbakker, selvfølgelig, jeg elsker dem). Lite vind og høy temperatur gjorde det mulig å ha en laaang stund på toppen for å nyte utsikten og ta bilder. Med kikkertadapter klarte jeg å ta et bilde av Tryvannstårnet i hjemlige trakter bak de sju blåner. Betydelig nærmere er hyttefeltene som bygges spiser natur både på Høgevarde og Turufjell – og i det fjerne kunne jeg skimte Jotunheimens snøkledte topper. Tidsbruk drøyt fire timer.
  22. Nå er det kjempelenge siden jeg gikk til/fra Nordre Kalveholotind, men jeg fulgte bare det som så naturlig ut i terrenget. Mulig det er varder/en sti noe av veien, jeg husker ikke. Men jeg gikk alene og hadde ingen problemer med å finne veien opp og ned med Torfinnsbu som utgangspunkt (selv ikke med opptil en halvmeter nysnø på toppen den julidagen) (og uten gps).
  23. Var akkurat en testtur med packraft Tverrsjøen-Pershusvanna. Bare gjørme det vanlig utgangsstedet ved Tverrsjøstallen. Fant et ok sted litt bortenfor HC-fiskerampen. Gikk i land rett øst for dammen (demningen) i Tverrsjøen. Stien mot Skarvvann, den som går i skiløypa, var som vanlig et gjørmeplumpehav. Før returen hadde jeg fått et tips om en ok sti som tar av der førstnevnte starter (fra veien), men som går litt tilbake og lenger vest enn gjørmestien. Skarvvann/Buvann har mer steinete bredder og er ok. Pershusvann gikk jeg ikke i land fra. Vannene lenger sør har jeg ikke padlet i år. God planlegging!
  24. Lang og dessverre kronglete kollektivreise for to netter på tur i Langsua/Gausdal vestfjell. Kanskje bedre fra andre siden, Valdresekspressen til Heggenes og drosje så langt det går. Bo på Storeskag. Nye Storeskag har kanskje åpnet, bør sjekkes. Dagstur på Skaget eller Langsuene, men jeg vet ikke noe om snøforholdene.
  25. Hei, dere som har brukt Lawson Blue Ridge Camping Hammock en stund: Har noen av dere modifisert den slik disse her har gjort? Altså skiftet stenger og tråder til lettvekt? (Prøvde meg med en innlegg i en hengekøyegruppe på Face, men tror nerdefaktoren er høyere på FF.) https://www.hammockforums.net/.../162998-Modding-my-Lawson og https://mrmarc.com/lawson-hammock-carbon-fibre-upgrade/
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.