Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellrypa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    494
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

fjellrypa vant dagen sist 24. august 2023

fjellrypa hadde mest likt innhold!

Om fjellrypa

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    tur ...
  • Sted
    Oslomarka & fjellet

Nylige profilbesøk

5 028 profilvisninger

fjellrypa sine prestasjoner

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • Reacting Well Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator

Nylige merker

279

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk, @Walle! Alt skal være kvistet ferdig ila neste uke, hvis Ut.no stemmer - bortsett fra Hellevassbu-Haukeliseter. Jeg skjønner at de er tilbakeholdne med den for å begrense ferdselen, men samtidig er det litt rart at de kvister «så langt, men ikke lenger», dvs. dropper siste etappe av det som for mange er en naturlig rute (Finse-Haukeliseter). Vel, vel - tusen takk for rapport, supert med noen ferske inntrykk. Det er noen år siden sist jeg gikk der, da var det superføre, så vi brukte bare fire dager. Blir nok mer nå, har uansett satt av uka.
  2. Finse - Haukeliseter? Tar gjerne en rapport, siden jeg straks skal avgårde. Trasé? Noe overvann? Annet?
  3. Tog til Finse. DNT-hytte der og videre, hvis du vil gå hytte til hytte. Uendelig med teltplasser. F.eks. gå nordover og hjem fra Hemsedal (Breistølen) eller Tyinkrysset. Eller gå sørover til Haukeliseter. Buss derfra.
  4. Sier det samme, og jeg er født på nøyaktig samme dag som ham. Muligens på samme sykehus også, det har jeg ikke klart å finne ut Det fløy nok en friluftslivsengel over jorden den dagen, for dette har alltid vært min store interesse. Og der var vi på en helt annen vidde enn tv-serien - som jeg foreløpig bare har sett et par episoder av. Tror dessverre det kommer et folkerush til Gutulia i sommer.
  5. Har du en lenke til den, borgern? Skal til Nord-Norge til sommeren Noen som vet hvilket skjortemerke LM har på seg i episoden fra Varangerhelvøya? Det ser ut som om Alta-skjorten er gått ut av sortimentet, og jeg finner ikke noe relevant hos Exofficio.
  6. Østmarka nasjonalpark er snøfri. Går du en runde der, og særlig på tvers, er terrenget temmelig kupert. Veldig mange innfallsporter, men f.eks. Bysetermosen er ok. Begynn gjerne med Kjerringhøgda, så mot Vangen (servering) og så praktfulle Tonekollen. Overnatting hvor som helst, ved et av vannene i nærheten? Jeg lå ved Midtre Kytetjern i forgårs, et par fine teltplasser på østsiden. Så kan dere jo gå ned til Nordre Krokvann og tråkle dere langs vannet på umerket sti til Søndre Krokvann, og f.eks. mot DNT Øvresaga. Dere kan se etter en teltplass ved vannet Forfoten, uten at jeg helt vet hvor de beste er. Fra (vest for) Forfoten går det blåmerket sti sørover, og etter et par km treffer dere blåmerket sti mot Kjerringhøgda/Bysetermosen igjen. Fint med et turkart 1:50.000, ellers er appene UT og Imarka brukbare. God planlegging og tur!
  7. Tar opp tråden. Ble det hyttevakttur på deg? Spør mest fordi jeg vil høre hva du synes. Jeg har vært vandrende vakt i Breheimen og Skarvheimen, har trivdes med det fordi jeg har kunnet gå fra hytte til hytte. I år skal jeg være to uker på én hytte og frykter at jeg kommer til å kjede vettet av meg etter to dager 🥳
  8. Det er mulig å gå utenfor preparerte skiløyper i Oslomarka. Det er f.eks. en del åstopper som er verdt å besøke (bl.a. god utsikt). Da kan brede ski være morsommere, men de er som nevnt over ikke så morsomme å gå på i preppede spor, som gjerne blir "anmarsjløypa" til toppen. Jeg bruker både smale og brede ski, avhengig av hva jeg har lyst til den dagen. Gå langt og litt raskt: smale ski. Loffe og gå på oppdagelsesferd, eller kanskje ligge ute: kanskje brede skil. Har besøkt mange utenfor-spor-steder også med smale ski, så det går, det også. Uansett, velkommen til Markas fantastiske verden!
  9. fjellrypa

    Tåkeheimen

    Hvordan får en inn en turrapport på kartet?
  10. Der leden går inn i skogen i Bærum er det en gapahuk, den kommer opp på kartet på pilegrimsleden.no. Etter at du har krysset Lommedalen kommer du inn i Krokskogen og der bør det være greit å finne teltplasser i nærheten av leden. Ofte er det teltplasser ved vannene i Marka, men leden går dessverre ikke forbi så mange vann akkurat der.
  11. Ikke stor forskjell på Versa og Dura vektmessig. Jeg sammenlignet LW-størrelsen. Versa 5R LW veier 1090 gram (R-verdi oppgis til 5,2) og Dura 5R LW veier 1045 gram (oppgitt R-verdi 4,8. Så hva er egentlig forskjellen? 190 kroner i prisforskjell pr. nå.
  12. Du har ikke dato for den omtalen? Fant ikke noe da jeg kikket gjennom en del innlegg.
  13. Jeg har opplevd at dunen fordeler seg noe ulikt i Downmaten. Jeg er ekstremt forsiktig med utstyret mitt og har heller aldri blåst opp med annet enn den medfølgende pumpeposen, men jeg har heller ikke hørt at det er oppblåsing med munnen som forårsaker skjevfordelingen. De jeg har snakket med har sagt at sånt bare skjer. Da jeg oppdaget dette kontaktet jeg forhandleren, men fikk til svar at dette ikke var noen reklamasjons- eller garantisak (rimelig nykjøpt underlag da) og fikk en slags oppskrift med beskjed om å fikse det selv. Vurderer jevnlig om jeg heller skal gå for en Synmat for å slippe dette tullet.
  14. Ut av Norge og til topps på Isle of Man. Til Snaefell kan du ta toget. Vi entret den elektrisk drevne vognen i Laxey (som kommer av Laksaa eller lakseelv) og hoppet av underveis, på Bungalow stasjon, for så å gå de siste par hundre høydemeterne til toppen. Snaefell betyr Snøfjell og toppen ligger på svimlende 621 moh. Der oppe ventet utsikt i alle retninger, dvs. til Irland, Nord-Irland, Skottland, Wales og England. Hadde det vært litt mindre disig ville vi ha sett Scafell Pike og Snowdon. Etter obligatorisk fotografering og geocaching var det tid for forfriskninger: Det nedlagte, gamle hotellet nær toppen er blitt kafé, så der sørget vi for å innta scones, te og annet snadder. Ned igjen satset vi på toget. Isle of Man må være skinneentusiastenes våte drøm, for øya har flere jernbanestrekninger der gamle tog puster og går, noen elektriske og andre kullfyrte damptog, noen er smalsporet og andre normalsporet, noen med venstre- og andre med høyrekjøring. På vei mot toppen på gresskledd grunn: Utsikten, denne er østover: Gammel og god; Snaefell Mountain Railway: Toget og hotellet som er kafé: Geocachere i aksjon: Og noen lokale næringsmidler:
  15. Kan du ikke bare droppe Fanaråken når hytta uansett er stengt (den har ikke selvbetjent-del) og gå Sognefjellshytta – Skogadalsbøen? September er en fin tid i fjellet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.