Ursus
Aktiv medlem-
Innlegg
74 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av Ursus
-
Jeg bruker skalljakke (klattermusen brede) og bomull/polyester bukse (fjellreven keb). Velger heller å forsterke med en lett regnbukse i packlite goretex etter behov. Jeg syntes det er lettere å lufte jakke i forhold til buksa. Har testa skallbukse vår/sommer/høst, det fungerer ikke for meg.
- 4 svar
-
- 1
-
Piko har vel vært en klassiker i mange år. Litt forskjellige utgaver. Jeg har to stk. En litt eldre x4, og en ny rx4. På disse følger det med batteripakke som egner deg til å feste i stroppen på hodet. Personlig synes jeg den er behagelig å gå med i mange timer. Når det gjelder bruksområdet topptur, så kan jeg nok ikke hjelpe deg. Jeg bruker mine til generell friluftsliv og hundekjøring. Tenker at du evt. trenger en kraftigere batteripakke til å ha på kropp. Av de kraftigere modellene har du wilma og betty. Her har du flombelysning dersom du trenger det. De har en litt annen prisklasse. I tillegg blir strømforbruk også i stil med lysstyrke. Jeg har også skaffet meg en betty, men har ikke fått testet den så mye.
-
Bunnyboots i riktig størrelse - lettere når de kan prøves der borte. Zebra billycan. Kansje en kniv eller fire. Mange fristende merker. Bark River, Benchmade, Spiderco, osv. Alt etter smak. Sikla lenge på flere western mountaineering soveposer. Det har blitt litt lettere å få tak i her i Norge de siste åra.
- 26 svar
-
- 1
-
Fjellreven keb. Har 3 stk og er storfornøyd.
-
https://www.inatur.no/fiske/50f464dae4b0a76bd875d290/orretfiske-i-jotunheimen Det står endel gode tips på lenken til Inatur over. Jotunheimen er stort. Det kommer litt av på hvor du ønsker å reise. Det er også viktig å tenke på at isen går seint. Spesielt litt opp i høyden. Ikke uvanlig at det ligger is selv i midten av juli.
- 1 svar
-
- 1
-
Har du testa med vanlig vindjakke? Mye fint å få tak i både i klassisk bomull og diverse syntetstoff. Edit: Ser at ArveS har skrevet det jeg skulle frem til. Bare mye bedre formulert.
- 10 svar
-
- 1
-
Det kommer litt an på bruk. Jeg har med meg litt forskjellig utstyr på vår/sommer/høst vs vinter/sein høst. I barmarksesongen finner jeg stort sett ved på bakken som kan knekkes eller sages med en liten foldesag. Da har jeg med min eagle/ars gr-17 og en øks. På vinteren har jeg med stor buesag og stor øks. Nå skal det sies at jeg liker å lage solide bål som skal brenne lenge. Ellers har jeg jo lest og sett videoer av diverse silky sager. Virker som folk er meget fornøyde. De er kostbare. Tuppen på bladene har en tendens til å knekke, dette kommer selvfølgelig an på brukeren.
-
Skallbukse - bib + ikke lange ben , hva er alternativene egentlig?
Ursus svarte på lommelun sitt emne i Bekledning
Klattermusen freke er ei knallbukse. Har den i herremodell selv. Strålende fornøyd. Ser de har den i dame og short på tilbud på Fjellsport nå. Uansett et solid innhugg i lommeboka. -
Som soveposetrekk blir det mye kondens inni en fjellduk. Nesten et must med foret utgave. Jeg ville ikke satset på det ved en lengre tur. Derimot så er det gull som en backup løsning dersom du sover under åpen himmel (også den uforede).
-
Til mitt bruk så ville jeg valgt uforet Helsport (eller Jerven) dersom jeg bare skulle hatt 1. Med isolasjonsjakke under så fungerer det bra på høsten. På vinteren så blir det et dårlig kompromiss...
-
Har Helsport pro fjellduk, Jerven king size thermo og Jerven Hunter. Dukene blir stort sett brukt på fjellet under jakt, eller som underlag under tarp. Ønsker ikke hull i de, så benyttes ikke ved siden av bål. Anbefaler rett og slett mer klær om du fryser på høst/vinter. Bukse som har plass til 2 lag under. Fotposer/vinterstøvler til føttene. Selv har jeg alltid med canadastøvlene på vintertur. Og gjerne en ekstra foret ytterjakke (billig og gjerne med bomull ytterstoff som er litt mer bålvennlig) i tillegg til skalljakke og ullgenser.
-
Det hender at mine hunder får en rask dusj for så skylle av sand og møkk. Da er de kun på de plassene de er møkkete. Altså poter, bein og mage. Såpe bruker vi ikke. Og så får de en runde med kam i ny og ne.
-
Jeg gjør slik som så mange andre har nevnt her. Det meste av vegetasjon som du finner kan brukes som svamp. Røsslyng, mose, granskudd, gress osv. Noe som kan skrubbe vekk matrester. I tillegg har jeg med en miniflaske med zalo som brukes som tidligere nevnt når fettlaget blir for tykt. Det er også den eneste såpen jeg har med på tur og fungerer derfor også som håndvask.
-
Jeg har en para ranger som jeg har hatt i over 15 år. Jeg er 187 og er veldig fornøyd med sekken. Den er veldig slitesterk (som det meste av militært utstyr) og behagelig å bære både med lett og tung last. Den har nå blitt byttet ut med en arcteryx bora 80. Para rangern ble rett og slett for stor. Det endte med at jeg tok av sidelommene på turene. Uten sidelommer kan den komprimeres og bli behagelig å bære, selv med halvfull sekk. Dog er det litt plagsomt å bare ha et stort rom i sekken (og topplokk). Hva med en arcteryx bora 95?
- 20 svar
-
- 1
-
Det er mange som har sagt det før, men jeg sier det igjen. Turene (og bildene) dine inspirerer virkelig til å reise ut på tur.
- 135 svar
-
- 2
-
Stort sett så blir det et "bare hiv på litt ved" type bål. Som flere nevner over her så varierer jeg også type bål etter hva det skal brukes til. Noen ganger er det små kaffebål, andre ganger er det et stort bål for å varme flere personer. Oftest blir det et type nying eller et pyramide bål. Blandingen kommer da av terrenget. Det er viktig å fyre bålet slik at alle får behagelige sitteplasser rundt bålet. Det betyr ofte at bålet blir ganske stort.
-
Selv er jeg ca 95 kg, 187cm høy og ikke spesielt godt trent. Derimot har jeg vært på tur fra jeg var liten og relativt godt vant med å gå med sekk. Det avhenger selvfølgelig av type tur, lengden på dagsmasjene og terrenget. Jeg kan fint bære 20-25kg over lengre tid uten store plager. 30-40 kg går ut over komforten av turen. Jeg prøver stort sett å holde meg til maks 15-20 kg. I det siste som jeg har fått en hund som bærer kløv er stort sett ikke sekken mer enn 10kg på en helgetur. Når det kommer til skader kan jeg egentlig ikke bidra med så mye mer enn at jeg har bært idiotisk mye flere ganger, og kommet fra det uten noen varige meen.
-
Ser frem til snørekjøring og voffsen. Detta blir stas!
- 11 svar
-
- 1
-
En kamerat hadde akkurat samme problemet på sin Four Seasons kjele. Jeg har selv Eagle products kjelen. Etter ca 10 år løsnet håndtaket på lokket. Egentlig ikke noe stort problem. Byttet den i en Trangia kaffekjele nylig.
-
Pakklisten min, ukestur. Noen som vil se på?
Ursus svarte på Imp sitt emne i Generelt om friluftsliv
Noe og spise med og av og en kopp. Personlig så syntes jeg det holder med en longs. Den blir stort sett brukt i camp. Ellers begynner det å bli mørkt om kveldene så en lykt er nok ikke dumt. Når det kommer til mat så handler det mye om hva man selv liker, og hvor langt man skal gå (hvor mye du er villig til å bære). Til pålegg pleier jeg å ha med diverse tubeost, makrell, spekeskinke, leverpostei med masse smør. Siden det er snakk om en hel uke så kan du spare det med lengst holdbarhet til slutten av turen. I de temperaturene vi har nå så holder jo nesten alle matvarer seg i en par dager minst. Til middag kan du ha ris, pasta eller potetmos med spekeskinke, fisk eller annet kjøtt. Selv liker jeg å ha med en liten flaske med sursøt saus. Lofoten fiskesuppe med fisk og brød. Betasuppe med pølse. Meksikansk gryte (kjøttdeien kan du tørke på forhånd). For å nevne noe. -
Har selv en 442. Syntes det er en genial brenner. Selvfølgelig har bruktsområde mye å si, men den funker utmerket i barmarkssesongen. Uansett hva du gjør så er det jo en fordel å reparere 442en. Hør med Vidar på www.uniflamesupply.no/
-
Jeg har nylig gått inn et par med syncro high. Første Lundhags paret mitt. Selv syntes jeg at de krever litt mer for å gå inn en andre støvler. Greit å ta seg litt ekstra tid for å gå inn.
-
Jeg har en Siberian Husky hann på 2 år som heter Zevs. Har alltid hatt en forkjærlighet for polarhunder. Det var nok mer tilfeldig at det ble en siberian. Møtte en oppdretter som jeg likte. Flott turkamerat, bærer tingene sine selv, og en god del av mine. På sommeren kløver han, på vinteren trekker han pulk og vi snørekjører. Har også planer om å anskaffe en Kickbike for å trene trekk også utenfor sesongen. I oktober skal jeg hente en valp til. Greit med selskap for hundene hjemme når jeg er på jobb. Det blir nok også litt mere sving over snørekjøringa med to trekkhunder foran.
- 554 svar
-
- 2
-
Fest bardunene i taket eller veggen og strekk teltet ut.
- 85 svar
-
- 1