Gå til innhold
  • Bli medlem

Magne S

Aktiv medlem
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Magne S vant dagen sist 1. november 2023

Magne S hadde mest likt innhold!

Om Magne S

Profil

  • Min blogg 📰: https://www.ivillmark.no/

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Fjellski, langturer og løping i fjellet
  • Sted
    Kristiansand

Nylige profilbesøk

3 761 profilvisninger

Magne S sine prestasjoner

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • Reacting Well Sjeldent
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nylige merker

104

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg løp hele Austheia på langs for noen år siden. Ca. 160 km fra Bjåen til Dølemo. Tror det var rundt 10 DNT-hytter på veien. Så her er det mer enn nok husrom. Hvis du ikke vil løpe hele turen er det flere plasser man kan ta en avstikker til Rv9 og ta bussen tilbake til Haukeli/kristiansand (Hovden, Berdalen, Bjørnevasshytta, Bykle eller Valle. Jeg delte turen opp i åtte etapper. Ca. 20 km før lunsj og 20 km etter. Da ble det grovt regnet fire marathon på fire dager. Men det ble noen justeringer for å nå fram til ei hytte til middag. Mye bra fjell i starten. Mye hard tung mot slutten:) Her fra Tjørndalsristene, utsikt mot nord.
  2. En lett vindjakke anbefales virkelig. Jeg går stort sett med netting og tar på den lette vindjakke hvis det blir kaldt, vind eller mygg. Jeg bruker ofte Arcteryx Squamish som veier ca 140g og har svært lite pakkvolum. Tørker lett gjør de også. Så svette og litt regn gjør ikke noe. Det er kanskje 5-10 % av tiden det er behov for membranjakke/regnjakke (men den er alltid med) Gikk fra Finse til Haukeliseter nå i sommer. Hadde på membranjakke i 4 timer på turen. Dere kan for øvrig lese mer om turen vår fra Finse til Haukeliseter på Bloggen vår.
  3. Hei, beklager sent svar. Vi gikk helt til Eiken ja. Merkingen går kanskje ned til Ljosland i påska. Det er noen muligheter for å ta seg ut til Rv9 og buss tilbake til E134 og Haukeliseter. Brokke er er ganske trygt alternativ.
  4. Samme her. Kom akkurat hjem fra Finse til Haukeliseter via Hårteigen. Nesten ingen insekter.
  5. Jeg skal gå fra Finse til Haukeliseter på vestsiden av vidden om et par dager. Bor i telt og bruker gass. Jeg synes det er enklest. En boks med 450g gass holder til mat og kaffe for to personer i ca. en uke. Da spiser vi hjemmelaget frokostblanding hvor vi bare heller vannet oppi skåla og real turmat til middag.
  6. Møter ofte på kyr når vi er ute på tur. Synes ikke det er noe gøy. De er sikkert snille, men jeg synes de ser skumle ut
  7. Du kan kanskje gå fra Finse og sørover. Ta en liten runde på Hardangervidda før du ender opp på togstasjonen Haugastøl. Alternativt gå nordover og ende opp på Haugastøl. Skal selv fra Finse og sørover om to uker til.
  8. Man kjenner normalt sekken ekstra godt de 2-3 første dagene på tur. Etter hvert så går spertene i toppen av ryggen bak skuldrene normalt over. Jeg har gått veldig mye på tur, men har alltid litt vondt fra sekken i starten av turen. Så lenge du ikke har alt for tung sekk, så tror jeg dette går veldig bra. Osprey er kjent for å lage gode sekker som passer godt.
  9. Jeg har vært på en del topper med profesjonelle guider. Både norske og utenlandske. De er ganske opptatt å komme seg ned av fjellet hvis det er meldt lyn. De var mer bekymret enn det jeg var, men de skyldes kanskje min manglende erfaring med den slags vær. Sikkert lurt å høre på erfarne fjellfolk.
  10. Jeg planlegger å gå fra FInse til Haukeliseter i sommer. Ruta vi skal gå er litt over 120 km og vi planlegger å bruke ca. 7-8 dager inkludert transport. Men vi skal ikke fiske. Ser at mange skriver at ender opp på Finse, Haukeliseter eller Rjukan. Jeg vet ikke hvordan fiske er nord for riksvei 7. Men et alternativ kan jo være å gå fra Haugastøl eller Dyranut. Da får du kanskje mer tid til fisking?
  11. Jeg gikk med Crispi Svalbard på sist langtur. 230 kilometer selvforsynt i telt. Bytta, som mange andre, fra Alfa Outback. Brukte ikke dampsperre på turen, så fukten i skoene begynte å bli en utfordring etter 4-5 dager. Skoene stivner litt, men ikke noe større problem enn at de er kalde de første 10 minuttene neste dag. Svetter du veldig mye, kan det bli et problem å få de på om morgenen. De dagen det var ned mot -20 sov jeg med skoene i en pose under knehasene for å unngå at de var bunnfrosne på morgenen. Når det kommer til å håndtere fuktighet, gjelder det å finne en rutine som passer for deg. Veldig mange gode tips her. Spesielt det å gå med klær som binder lite fukt. Med bakgrunn i den 9 dager lange selvforsynte vinterturen, har jeg skrevet to innlegg på bloggen min om hvordan man håndterer fukt når man bor i telt og kler seg lagvis. Det kan være du finner noe nyttig der, men jeg synes det aller viktigste er å dra ut å teste selv. Ikke sluk andres løsninger rått. Det må fungere over tid.
  12. Jeg har laget en ordning der jeg bruker en karabin. Jeg trekker pulken med en sekk fra Osprey, men tror løsningen kan passe alle sekker. Hadde ingen problemer med denne løsningen sist langtur vinterstid. Karabinen er festet i hoftebeltet og nedre del av skulderstroppen. Det gir veldig bra fordeling av draget fra pulken.
  13. Jeg elsker de skoene! Har gått ut et par nå. Eller sålen er slitt såpass ned at det er for lite friksjon på fjell og stein. De lever videre som arbeidssko på hytta.
  14. Bilder tatt med telefon kan se bra ut de. Men her er det vel programvaren som justerer i etterkant. Jeg opplever at et "ekte" kamera fanger lyset og stemningen bedre. Det er rett og slett et mye bedre verktøy å jobbe med. Enig med @Blindgjenger at det også er enklere å betjene. Det er mer stødig i hånden og lettere å fange motivet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.