Gå til innhold
  • Bli medlem

resfjellet

Passivt medlem
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

resfjellet sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post

Nylige merker

54

Nettsamfunnsomdømme

  1. Beklager at jeg tar opp et tema som er diskutert opp og ned i mente.. Men skal kjøpe meg ski ila helga, og sliter med å velge mellom Amundsen og Nansen. Bruksområde: jakt, topptur, vårsnø, utenfor oppkjørte spor, pulk, sekk. Hva skal jeg velge, og hvorfor?
  2. Heisann! Gikk opp Ruten selv etter jobb på tirsdag for første gang. Ca en times kjøring fra Trondheim til parkeringsplassen du nevner. Det er veldig godt merket hele veien. Helt tørt å gå nå, gikk selv med joggesko. Kan sikkert være litt gjørme den første biten om det kommer regn av betydning. Jevn, ganske bratt stigning hele veien, men ingen klatring eller luftige partier. Brukte selv ca 3 timer tur-retur om jeg husker rett, så telt bør være unødvendig selv om tidsbruken så klart varierer etter form. Dårlig med teltplasser er det vel også, men finner nok muligheter for det om du går et stykke unna stien. Fiskevann er det nok også dårlig med.
  3. Har stort sett brukt stenger fra Shimano og Daiwa fram til for et par år siden. Det ble det slutt med etter at jeg fikk prøve denne: https://www.skittfiske.no/milo/153372/milo-green-spirit-11-5-22g
  4. Multiplikatorsnelle blir anbefalingen herifra også. Selv bruker jeg en Ambassadeur 6000 på ei relativt kort (9 fot), myk stang fra Abu Garcia, ukjent modell kjøpt på Obs sport for en tusenlapp tilsammen for ca 15 år siden. Dette er en nett og lett kombo som brukes myye hver sommer. Har adri hatt problemer å håndtere større laks (opp mot 15 kg) på dette utstyret. Når det er sagt har jeg også brukt haspelutstyr i elv, og da helst lettere utstyr i sjøørret-klassen. Har aldri opplevd at utstyret har sviktet i kamp med laks (bortsett fra kroker som retter seg ut eller snøre som slites av mot steiner), det handler vel mest om hvor hardt en skrur til bremsen. Har vel ingen konkrete anbefalinger, bortsett fra at det meste, ihvertfall fra anerkjente merker, holder mål. Det er vel hva fiskeren føler en må ha, og vil betale, som avgjør.
  5. Jeg har fisket en del sjøørret, både i sjø og elv. Har prøvd mye slags redskap. Flue, sluk, spinner, mark, wobbler osv. I sjøen har jeg fisket mest fra land, men også prøvd dorging. Har hatt god erfaring med sluk fra land, fisket hurtig over grunner med "leopardbunn". Dersom det er stille på overflata ser man ofte at det dukker opp en plog bak sluken, Stoppes innsveivinga da, tar den nesten hver gang. Morsomt fiske, mest effektivt på våren (medio mars - medio mai) i skumringa eller fra det begynner å lysne og et par timer utover. Favorittsluk til slikt fiske er Tobis, blank med blå refleks. Men når hovedpoenget er å få sjøørret, og ikke selve fisket, er valget noe helt annet. Da kommer duppen fram, egnet med en bit av makrellfilèt....
  6. Har ikke vært i området de siste dagene, men ruta mellom Resvatnet-Jøldalshytta er nok bar. Er veldig vått i marka for tiden, myrene er fulle av vann. Vet at det først de siste dagene har vært folk som har gått på føttene til Trollhetta. Usikker på Snota, men godt farbart rundt Ura, selv om det er vått der også. Folk som har gått Svartådalen mellom Trollheimshytta og Jøldalshytta forteller om veldig gjørmete stier og at det er tungt å gå.
  7. No problem. Bestilte likegodt Haglöfsbuksa også, så da får jeg sammeligne selv og returnere den jeg liker minst.
  8. Hei! Har akkurat bestilt og mottatt Norrøna Bitihorn-buksa, men er ikke sikker på at jeg liker passformen (for vid i beina). Heller ikke helt fornøyd med løsningen med trykknapp i livet. Vurderer å sende den inn og heller gå for Haglöfsbuksa, men har ikke mulighet for å prøve den før kjøp da ingen butikker i nærheten fører denne. Er det noen har kjennskap til disse buksene og kan opplyse litt om forskjeller? Tenker spesielt på passform og størrelse. Norrønabuksa hadde fin lengde og passer bra i livet.
  9. Er det noen forskjell på jubileumsmodellen og vanlig modell, bortsett fra fargen selvfølgelig? Har selv brukt Skarven siden 2011 og er storfornøyd med dem, men syns prisen på jubileumsmodellen er vel stiv (finner som oftest originale Skarven 1200 kroner billigere). Kjøpte selv et nytt par da xxl kjørte vennerabattkampanje selv om mitt gamle par hadde klart en sesong til. Betalte da ca 1400, en pris som var for god til å si nei til for et par sko jeg vet innfrir mine krav til en stabil fjellsko som takler all slags terreng med tung bør.
  10. Vet ikke om det er nødvendig med fareskilt, men har merket meg at antall observasjoner av hoggorm og bjørn stiger voldsomt på mine trakter når multesesongen er i gang...
  11. Har brukt ulike modeller fra Salomon tidligere, passer meg forsåvidt godt men begynte å lekke etter kun få turer. Inov8-skoene har jeg bare prøvd i butikk, men passet ikke foten min spesielt bra, og fikk inntrykk av at de ikke var spesielt solide. Dynafit var et merke jeg hadde siktet meg inn på, men i mangel på forhandlere i området fikk jeg aldri sett/tatt på dem. Conspiracy-skoene er velig lette til å være vanntette, har en laminert membran som virker solid og et overraskende godt grep på variert underlag. Passer helt perfekt for meg, og glimrende for mitt bruk. Ikke ment som vandresko, men som treningssko i skog/myr/fjellterreng.
  12. Ble handlet sko! Etter mye om og men landet jeg på Columbia Conspiracy III Outdry. Fått testet dem på 7-8 turer i variert terreng (skog myr, fjell), og må si at jeg er storfornøyd så langt. Spent på hvor lenge de holder, men så langt ser det bra ut. Hvor mange mil syns dere slike sko bør holde?
  13. Har prøvd å la være å engasjere meg for mye her, men klarer ikke å å la være. Jeg tror jeg skjønner poenget til trådstarter. Jaget etter det nyeste, letteste utstyret har blitt viktigere enn selve turen. Det er viktigere å pakke lettest mulig, med det siste innen teknologiske nyvinninger, enn å nyte turen. Ustyr er mote og status (fritt oversatt). Argumentene for å tyne ut hvert minst gram av oppakningen er gode, det samme er argumentene mot. Jeg vil ikke karakterisere meg som lettpakker, men innrømmer at jeg tenker nøye igjennom hva jeg pakker i sekken før jeg drar på langtur. Ingen ønsker vel å pakke tyngst mulig... Samtidig blir det litt for lettvint når "lettpakkerne" (hater å sette folk i bås) avfeier argumentene for at lett utstyr er dyrt, Man må ta i beregningen at de aller fleste har utstyr fpr å dra på tur allerede, Skal man oppfylle kriteriene for lettpakking betyr det for de aller fleste (iallfall for meg) at alt utstyr må erstattes. Da snakker vi fort mange tusen. Jeg har alt for tung sekk, tungt telt og sovepose. I tillegg kan jeg nevne at sekken har blitt 0,5 kg tyngre etter at jeg som resultat av å følge Fjellforum har oppdaget at overnatting i fjellheimen blir betraktelig mer behagelig mer behagelig med et tykt, oppblåsbart liggeunderlag... Forøvrig er jeg enig i at det viktigste er at man kommer seg ut på tur, koser seg, og har lyst til å dra på tur igjen!
  14. Takk for tips! Likte både Inov8-skoene og Haglöfs sine. Skal se om jeg finner dem i butkk så jeg får prøvd dem. Salomon wings veier vel ca 1kg per par? I såfall litt mer enn jeg hadde tenkt meg.
  15. I takt med at vinteren stadig trekker seg tilbake har jeg begynt å se meg om etter nye sko til lette, kjappe fjellturer uten oppakning. Er først og fremst på jakt etter lette, vanntette joggesko. Syns det er vanskelig å navigere i jungelen av ulike merker og modeller, og ønsker konkrete tips på sko. Skal benyttes både i myr og på snaufjell. Har så langt sett på følgende alternativer: Salewa Firetail (Wildfire)EVO GTX Dynafit Feline GTX
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.