Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. mars 2025 i alle områder

  1. Kaffepause på sjøørret-tur med Optimus 111T og sjølspikka kopp 😊
    5 poeng
  2. Lørdag, 22.03.25 (Bjordalsbu til Breistølen/DNT Skarvheim). Noen rare skapninger sett i Bjordalsbu: På nedkjøringen til Breistølen: Ser tilbake opp mot Bjordalsbu: Første syn på Breistølen. Man må zoome inn for å se hotellet. Jeg kjenner ikke fyren som ser opp på meg fra snøen: Start av sluken: Herfra blir det trangt! I 2014 kom jeg ned hit i nesten null sikt. Jeg kunne ikke se om skiene mine beveget seg eller om jeg sto stille. Jeg mistet tellingen på antall ganger jeg falt: Skilt ved veien overfor hotellet (Breistølen Fjellstue). Herfra til Sulebu vil skiruta normalt gå opp til venstre, men merk at ruta nå er en helt annen. Fra DNT Skarvheim må man gå 2,4 km langs veien østover i retning Hemsedal. Ved veibrua sørøst for Øynanosi går kvistene av til venstre og fører rundt på sørsiden av Ulvehaugnosi, deretter nordover. Den nye skiruta unngår Suleskaret ved å gå rundt sørsiden av Sulefjellet: Det var her turen min sluttet i går (mandag 24.). Jeg la skiene og sekken i Oslo slik at jeg kunne ta flyet kun med håndbagasje, da jeg kommer tilbake 5. april. Den opprinnelige planen var å fortsette til Sulebu, Slettningsbu, Fondsbu og videre nordover til Sota Sæter. En oppstigning til Sulebu på søndag hadde ikke vært noe problem, men da hadde jeg blitt sittende fast der i går og i dag på grunn av ugunstig vær, og været for resten av denne uken ser ikke spesielt bra ut. Hvis jeg ikke kan fortsette turen som planlagt i april, så drar jeg bare til Fondsbu og tar korte turer derfra. Det er faktisk billigere å ta fly kun med håndbagasje enn å vente i kabinene på optimalt vær. Hvis jeg ville gå rundt på ski i dårlig vær og ikke se mye, kunne jeg bli her i Sveits og gjøre det!
    5 poeng
  3. Fredag 21.03.25. (Iungsdalshytta til Bjordalsbu). Sett ved resepsjonen i Iungsdalshytta: Ha det, Iungsdalshytta. Etter en varm velkomen og et veldig hyggelig opphold med god mat og selskap, er det på tide å gå videre: Noe utsikt over Djupsvatnet, vannet ved Iungsdalshytta. Siden 2014 har jeg krysset denne vannet totalt 6 ganger om vinteren og jeg har aldri sett så lite snø på vannet. Legg merke til de store vannisflekkene på begge sider av skisporet. Kvistene står i hvert fall fortsatt! Utsikt tilbake mot Iungsdalshytta, som nå virker veldig liten under Iungsdalsnuten 1479moh: Utsikt tilbake fra Toviki, ca. 1090m: På oppstigningen til Bjordalsbu, ser tilbake: Første syn på Bjordalsbu, 1575moh. Korriger meg hvis jeg tar feil, men jeg tror at etter Fannaråkhytta er Bjordalsbu den nest høyeste DNT-hytta. Det er absolutt den høyeste hytta på MASSIV-turen mellom Sota Sæter og Haukeliseter:
    3 poeng
  4. Holmeslet Taiga på Finn. Artig sak! Tror kanskje dette blir det nye basecamp-teltet. Dermed erstatter det Varanger Dome, som jeg syns er litt for flott til å bruke såpass sporadisk.
    2 poeng
  5. Jeg er relativt ny med M77. Men jeg var lei goretex støvler som lekker etter kort tid, og bruker så lang tid på å tørke at de er råtten lenge før de er tørr. Støvlene må kasseres på grunn av lukt om du har fått sur myr i støvlene. Skallstøvler må være tingen, tenkte jeg. Testet derfor noen modeller fra Lundhags, men de var ekstremt lav over vristen og hadde tykt og stivt skinn. Skinnet i pløsen var også hardt og vondt. Testet så M77. De var veldig enkle å ta på, lette og har mykt og behagelig skinn (jeg liker myke støvler uten for mye ankelstivhet). Ingen fór som er krevende å tørke, og utrolig mykt skinn i pløsen Har testet de litt, sist på en 2 timer tur i sammenhengende regnvær og kontinuerlig myr og vading i alle bekkene jeg kom over. Hadde på forhånd smurt med Sno-Seal som jeg varmet inn med hårføner, og de var dønn vanntett! Alt av skitt, gjørme og vann preller rett av. Så jeg hadde helt rene og tørre støvler i det jeg satt meg i bilen. Sålen er passe stiv. Dvs. myk, men tar nok av for spisse steiner i terrenget, og hadde godt grep på skogsbunn. Ingen vann suges oppover støvleskaftet. Og dersom de skulle ta inn vann på en tur er det bare å smøre på nytt, og ikke et membran som er defekt. Fantastisk! Må si jeg er litt frelst, foreløbig. Men har brukt de for lite til å konkludere enda
    1 poeng
  6. Gjerne si ifra hvordan du opplevde padje light i forhold til bergans helium. Jeg har sistnevnte og er i grunn ganske fornøyd.
    1 poeng
  7. Med mål om dra med ungene (2+5) til fjells i sommer slo jeg til på en Baltoro 100 Pro L på finn, som er på veg i posten nu. Nåværende på 75L i medium er for kort i ryggen 😅, og sannsynligvis for liten til alt dilldall med unger på tur. Då får vi håpe den fungerer bra.
    1 poeng
  8. Det går helt greit med 18 kg sekk og lette sko. Om det er kalde dager kan du ta på en tjukkere ullsokk. Det er stort sett når det er regn og og ned mot 0 grader jeg har vært kald på føttene, ikke når det er godvær og -5 grader
    1 poeng
  9. Jeg hadde aldri godtatt dette. En så dyr vare skal ikke kreve reparasjoner så fort, og som @sneakyowl sa: ingen folder drager under pulken.
    1 poeng
  10. Svar fra Fjellpulken (hvis noen finner det interessant): Skal tydeligvis folde draget under, og ikke over pulken.
    1 poeng
  11. Jeg har lest at en del skryter av den, men lek deg litt hvis Monsenoppsettet inspirerer. Steiner med rist, og en blikkboks eller halv brusboks med rødsprit ca 4-5 cm under rista gir overraskende god varme.
    1 poeng
  12. Det er derfor det er så fett å være på forumet her, lærer stadig vekk nye ting!
    1 poeng
  13. Vet mange foretrekker Aspen, Biltema eller annet merke 4-takts alkylatbensin. Det er vesentlig rimeligere og fåes også gjerne i 4-litersdunker også på bensinstasjonen. Etter å ha brent igjennom en dunk+ med Aspen er jeg glad for å være på Coleman igjen som ikke lukter pumpebensin
    1 poeng
  14. Har nå fått slått opp begge teltene ved siden av hverandre i hagen, dvs både Elixir og Hubba hubba nx2, og fått skaffet meg et inntrykk av ulikhetene mellom dem. Hubba Hubba er lettere, større og fremstår generelt som mer luksuriøst enn Elixir. To vestibyler vs én, og selve teltet er estetisk vakrere enn Elixir. Vektmessig så merkes forskjellen mellom de to primært på teltstengene, pluggene og ikke minst ytterduken. Elixir kan sikkert tåle litt tøff bruk og at man tilfeldigvis får tråkket på en teltstang. Det er neppe tilfellet med Hubba hubba- teltet. Her er inntrykket at teltet blir strammere ved frittstående oppsett, dvs uten bardunering, men prisen er at man på ingen måte bør skrape borti duken. Tynn som bare det! Nå bruker jeg alltid footprint til mitt Elixir og har også gått til anskaffelse av dette til Hubba hubba, men innerteltene fremstår svært like de to teltene imellom. Greia med vektbesparelsen ligger åpenbart i de tre elementene jeg har nevnt. Skriver dette innlegget slik at de som eventuelt vurderer disse teltene opp mot hverandre vet mer før de treffer sitt valg. Skal jeg ta med telt i tett skog hvor jeg forventer liten plass til teltet og mye kvist og kvast her og der så vil jeg definitivt velge Elixir utelukkende pga slitestyrken i duken og plassen teltet krever for oppsett. Skal jeg gå langt, foretrekker komfort eller telter over tregrensen så vil jeg velge Hubba da teltet fremstår langt strammere frittstående enn hva Elixir gjør. Summa summarum er dette to kule og komplementære telt som jeg gleder meg til å bruke i årevis fremover.
    1 poeng
  15. Ja, det går bra. Bær skiene i hendene fra hotellet til du kommer til det store gjerdet/porten, ellers er det for mange flekker med vegetasjon eller grus. Gjerdet/porten er der på grunn av reinsdyrsyke (CWD). Etter gjerdet er det lett å unngå de bare flekkene og kvistene tar deg helt opp til Bjordalsbu (og videre til Iungsdalshytta). Hvis du aldri har kjørt denne ruten før, vær oppmerksom på at etter å ha krysset den flate delen av dalen må du opp gjennom en smal, bratt slukt. Heldigvis er det ikke lenge til og etter det er det lett stigning opp til Bjordalsbu. Forresten, hvis du kommer med bil tror jeg det er forbudt å parkere ved den store liggeplassen ved bom. Lovbrytere får sannsynligvis hjulene låst (hvis jeg har forstått oppslaget ved DNT Skarvheim riktig).
    1 poeng
  16. Jeg ville ikke tatt det for god fisk uten et "in-person" bilde i hvert fall Hvis bildet de har brukt er "den" pulktypen de selger, så finnes det flere detaljerte bilder av akkurat den her: https://fernonordenmilitary.com/products/casevac-medevac-systems/pulks-and-sleds/fjellpulken-army-edition-sled. Riktignok 200cm utgave, men jeg tipper bildene er av enten 145/165/168. Hvis dette er "Traverse"-utgaven i militærutgave så er det maange forskjelljer fra Traverse som selges kommersielt. Noen kjappe ting jeg ser: Annerledes utformelse på trekk, ikke glidelåsåpning bak, 3 istedenfor 4 festereimer (som også ser litt annerledes ut i seg selv), ikke bærehåndtak på sidene. Det er vanskelig å dømme, men til og med skrogformen ser annerledes ut om du sammenligner bilder av undersiden- Så jeg tipper dette er mer likt som tidligere Xcountry og Xplorer enn nyere Touring og Traverse. Hvis man ser på dragfeste-plassering er det også tydelig forskjell i skroget. Fjellpulken "army edition": Fjellpulken Traverse 165: Det er sikkert en fin pulk uansett, men om du ønsker en del av fordelene med nye Touring/Traverse hadde jeg ikke gått for kjøp uten å fått bekreftet hvordan den ser ut it virkeligheten først.
    1 poeng
  17. Jeg opplever det motsatte. Fryser mindre nå enn da jeg var 20. Har bikka 40 år. Jeg er sjelden kaldt på føttene og fingrer. Tenker det handler om erfaring og ikke nødvendigvis om bedre blodsirkulasjon etc. Erfaring gjør at du tar mer hensyn til kroppen enn da du var 20. Det er annerledes når du er 20 år vs. når du er 70 år fysisk sett og jeg tipper du fryser mest da kontra da enn når du var 20. Jeg har vært heldig ang frostskader. Så dette kan selvfølgelig spille en rolle. Min erfaring er også som Sneakyowl skriver. flere isolasjonslag funker kjempe bra. Jeg bruker sovepose som har comf temp på - 10, denne brukte jeg fint ned mot -27 for et par uker siden uten å fryse. Sommer dun pose innvending, nettingundertøy underst med ull ytterst og ull sokker. Tillegg 1,5 liter varmt vann i nalgeneflaske. Våte sokker i bunn av sovepose til tørk. Jeg hadde i tillegg grevling, en parkasjakke over føttene og en dunjakke over mage (uten på soveposen). 8 timer søvn uten å stå opp for å fyre og fylle på varmt vann (2-3 ganger ut for å pisse selvfølgelig) Hadde tre netter mellom -20 og opp mot -27. Det var bikkjekaldt, våkna flere ganger av at jeg frøys på nasetippen Jeg bruker også en tynn dun pose med comf temp 5 grader for resten av året. Fint sovet i den både par minusgrader og i liten storm med snø/sludd uten å fryse. Gode forberedelser før du legger deg i posen er også viktig. Gå på do, ha spist og ha på tørt undertøy osv. Grave grop og eller gå deg en tur for å bli varm etc. Slike små ting har man tendens til å drit i når man er 20.
    1 poeng
  18. De sorte med oransje lukkemekanisme. De har i hvert fall tålt å sprette litt i pulk i ned til -30 her hos oss. Synes stort sett alt annet knuser bare vi passerer -10
    1 poeng
  19. Dersom du velger å skrape ned, kan du se etter "Kuzmin Sikling", disse er skarpe og laget for å skrape av på langrennski. Men du er avheng av å feste glidebelegget skikkelig når du sikler. Ut fra bildet så ser det ut som også poppnaglene er oppskrapet, og da stikker de vel for langt ut og må fjernes. Skal du sikle, så er det kanskje lurt å la de fremste naglene sitte i mens du sikler glidebelegget, så har du stødig hold også.
    1 poeng
  20. Hei Det er kanskje også mulig å renovere litt - særlig såfremt poppnaglene er noe undersenket? Skrape med siklig (zieklinge) som på ski, evt gi litt struktur og glider!? Gjør det samme på hundesledemeier! Elgen
    1 poeng
  21. Hei Hamish, Smart å reparere 😊 man kan få kjøpt plastskinnene nye, feks hos fjellpulken: https://www.fjellpulken.com/eu/nb/glidebelegg-til-xplorer-mod-154-168 kanskje billigere og riktig lengde et annet sted (de kappes lett til). Du borrer ut de gamle popnaglene med et tynt borr. Det følger som regel med nye nagler, så alt du trenger er en tang: https://www.biltema.no/verktoy/handverktoy/nagleverktoy/nagletang/ Reparerte selv en gammel pulk på denne måten 😊
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.