Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. mars 2025 i alle områder

  1. Mer dompap og ekorn. Det er liksom litt sesong for det nuh
    5 poeng
  2. Utsikt tilbake mot Finse. Er ikke det nydelig?
    4 poeng
  3. Bra jeg handlet før skattemelding kom, ellers hadde det ikke blitt noe sovepose på datteren dette året 🤪
    3 poeng
  4. Hyppigheit er ikkje avgjerande. Det som er avgjerande er at teltet tåler den den eine natta med dei verste forholda. Dersom teltet mitt bles i filler 1 av 100 netter, er det liten trøyst at det fungerte fint dei forrige 99 nettene. Når det er sagt, betyr det enormt mykje å plassere teltet på mest gunstig plass og bardunere riktig. Dette vert gjerne gløymt av dei som stoler på at teltet skal tåle alt.
    3 poeng
  5. Men det er også lov å ha to tanker i hodet samtidig For eksempel å både være mot massenedbygging av natur, og samtidig la de få hundrevis av år gamle furugaddene i Femundsmarka stå. Jeg tror det er helt umulig å gjøre noe med både det som penger og hver enkelt persons egoisme rår over. Der har vi litt begge skalaene dekket. Selv om folkeopplysning kan virke håpløst NÅ tror jeg på en langvarig effekt når tiden går, generasjoner dør ut og man stadig er i snitt blitt litt flinkere. Spørs bare om det er noe natur igjen på det tidspunktet
    2 poeng
  6. Jeg skal ikke uttale meg om Vern 1, men jeg har hatt Soulo og har nå Unna, og begge fungerer godt til det du beskriver. Jeg synes Unna er et litt bedre generalist-telt året rundt. Bedre plass/romfølelse, litt raskere å slå opp uten klipsesystenet til stengene. Ca. 200 g lettere. Tåler mye vær og er okei å leve i. Litt mer klønete å slå opp i vind men man lærer seg fort gode teknikker. Soulo er et mer spisset telt. Kan slå det opp kontrollert i ekstremt med vind, og tåler masse vind med svært lite bevegsel og ulyd i teltduken. Men det er trangere innvendig. Jeg solgte det da jeg fikk hund, ellers hadde jeg fortsatt hatt det. Unna bruker jeg på vinterturer i skogen og litt over tregrensa hvor jeg vil pakke i sekk og ikke pulk. Og såklart masse ellers i året. Begge er meget gode telt med god materialkvalitet og gode løsninger.
    2 poeng
  7. Onsdag 19.03.25, 13:40 veikrysse mellom Finse og Geiterygghytta.Snødybde, målt med søkestang: 80cm.
    2 poeng
  8. Det där är en fin sträckning. Bra packlista. Då jag går rejäla långturer som till exempel npl har jag även med några ytterligare saker (med fokus på hygien): * Tvättsvamp -- en liten för bekväm och enkel köksdisk. * Liten trasa (kjøkkenhåndkle) -- mycket praktiskt för att torka till exempel kök eller fötterna när man tvingats gå ut på natten ;-). Själv badar jag varje dag och för det har jag även med en lite större handduk. * Tvättlina (med några små klädnypor) -- för att enkelt kunna torka strumpor och annat som behöver sköljas ur efter en lång dag. * Ulltvättmedel -- en liten flaska räcker för att få bort dålig lukt i kläder och handduk. * Oparfymerad deoderant -- se förra punkten.
    1 poeng
  9. Her er jeg egentlig veldig enig, men det kommer litt an på typen terreng. Hvis jeg skal gå lange etapper med mye spiss stein, så blir jeg veldig sliten under foten når jeg har typiske joggesko med myk yttersåle. En stivere og tykkere yttersåle fordeler trykket bedre og gjør at jeg blir mindre sliten og får mindre vondt under foten på slike etapper. Dette gjelder ett fåtall av turene jeg går, men når det er aktuelt, så ofrer jeg gladelig følelse med underlaget for å føle de steinene litt mindre Når jeg blir sliten har jeg også en tendens til å ikke alltid løfte beina nok, og dermed sparke tærne i stein/berg som stikker opp. Dette er sikkert vondt for alle, men med en heller stusselig ansamling av gamle og skrøpelige tær, så er hver slik hendelse som å stikke en kniv i foten og vri den rundt. Så en litt mer solid tåkappe enn man normalt finner på joggesko/terrengsko er gull verdt og noe jeg aktivt ser etter når jeg vurderer nye sko for bruk i fjellet. At mellomsålen i Olympus kunne vært tynnere, vil nok flere være enig i, men der og da var det noe jeg satte pris på siden det fungerte veldig bra ifht. slitasjeskaden jeg har. Nå som jeg har gått mer i sko med tynnere, nøytral såle føler jeg at foten er bedre trent og at demping nok ikke er like viktig som før. Det kan nok virke som egenskapene Olympus byr på er mindre viktig for unge(?), friske og altetende føtter Ville bare forsikre meg om at du visste om modellen og har gjort deg opp en mening om, og evt. hvor/når, du kan ha nytte av den
    1 poeng
  10. Takker. jeg har trua på den altså, var vell din post jeg så det i først😊 genialt oppsett. Fikk mail på at adapteren skulle komme i morra, så da rekker jeg en fin tur til uka. Ja, jeg sitter bare å håper at den ikke kommer i grønn 😅 jeg er en sånn som må ha alt i grønt hvis det er mulig
    1 poeng
  11. Det avhenger jo litt av hvordan du foretrekker å pakke teltet, men ja, de hindrer deg i å stappe. I mitt tilfellet så blir også pakkposen for lang til å lagres på tvers i sekken, jeg vet ikke om stengene i Enan er like lange. Hvis man først skal ha stenger i endene så foretrekker jeg helt klart løsningen til Fjällräven på Abisko Light 1 med stenger som settes i og tas ut fra utsiden, men det er jo også et betydelig tyngre telt.
    1 poeng
  12. Nå er det vel nesten (?) bare jeg som har Vern 1 og har postet erfaringer med det på forumet, så jeg vet ikke hvor de andre dårlige erfaringene står. Jeg skrev om stengene i detalj i "Vern tråden". Det er både dyrt og litt litt strevsomt å lage nye stenger, så hvis de nye standardstengene er bedre enn de første hadde jeg ikke gjort noe med det. Det er bare å komme seg ut og prøve før man eventuelt gjør seg opp en mening. Jeg hadde ikke hatt noe problem med å satt på orginalstengene mine og brukt teltet til sikkert 95% av tiltenkt bruk helt fint. Selv da vil jeg si det er sterkere enn veldig mange telt der ute. Teltet har nok lidd litt av å være massivt sponset og hypet opp av britiske wannabe-stormjegere. Før eller siden er det noen telt som ryker når man kun jakter det værste været og kanskje ikke har så mye erfaring med å telte i det heller. Edit: Glemte å svare på spørsmålet om lufting: Teltet som alle andre telt kan samle en del kondens på innsiden om forholdene ikke er de rette med vind som trekker inn en av luftelukene og ut den andre. Akkurat luftelukene er noe jeg ville dimensjonert større/bedre i en eventuell oppgradert versjon senere. Da skulle lukene også hatt mulighet til å åpnes helt (og ikke bare til myggnetting), i tillegg til at lukene i innerteltet skulle vært plassert høyere så pusten går "rett ut luka" når man ligger på ryggen. I godt nok vær kan og de to dørene i forteltet brukes for ekstra god lufting. På hoveddøra har jeg alltid en liten glippe åpen i toppen, siden den delen er beskyttet av "regnhetta" der. Selv om luftingen er noe som trekker litt ned, synes jeg det på papiret virker som mye bedre luftemuligheter enn med f.eks. Hilleberg Soulo som kun har lufting i toppen og dør. Siden teltet er såppass romslig har jeg dog ikke blitt brydd av kondens i teltet noe særlig. Selv med stor vintersovepose kommer jeg sjeldent borti veggene i innerteltet. En fordel med små kuppeltelt er at det er veldig fort gjort å tørke ut det meste av innerteltet med noen få minutters fyring på innsiden.
    1 poeng
  13. Ikke mye siden sist, men jeg har vel skrelt av ~200-300g siden forrige gang jeg postet med små grep som litt færre teltplugger, klipt kjøkkelhåndklet i to (😅) og diverse. Med 9174g nå uten mat og drikke er jeg rimelig fornøyd. I dette er også skall- og vindjakka medregnet. Sjansen vil være der for å bytte sekk eller telt om det angres på de valgene, og da skyter vekten opp litt. Da er det greit å ha skrelt litt av på småtingene fra før.
    1 poeng
  14. Jeg kan anbefale aluminiumstape til primusplatebruk Det har fungert ypperlig de siste turene her etter at jeg ble lei den alu-platen (tilhørende en Soto brenner) jeg hadde tapet på tidligere stadig løsnet i gorillatapen. https://www.slojd-detaljer.com/no/fikse-oppbevare/tape-limprodukter/aluminiumstape-rull-pa-10-m?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw7dm-BhCoARIsALFk4v_b-0FQ0p34Y2oWqmKInyLxmw-lIFAcrOkYPN-Qp-7ny3XAyq1NznQaAjIuEALw_wcB Både "tidligere" løsning og alutape-løsningen (borterst) in action:
    1 poeng
  15. Men det er jeg jo med i, men den er nok mer rettet mot at man heller skal kjøpe så mange som mulig 🥰 "Hilleberg Owners Group" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/123072294711155
    1 poeng
  16. Så det dummeste du har hørt på lenge er at folk burde bruke 10 minutter på å en gjennomgang av reglene før de går inn i en nasjonalpark? Samt å ha med seg ID + en liten SMS kode. Og for det slenger du ut en sammenligning med Trump? Uten at du en gang gidder å si et eneste ord om hva du faktisk ikke liker med forslaget.
    1 poeng
  17. Årest rigg. Ble veldig fornøyd med den. Gikk fra en 15L kasse til 32L kasse. Kjøpt en fansy skjærefjøl fra ikea, som ble sagd til i riktig lengde. Satt på skruer i stedet for strips, tar 5 sek lengre tid å montere, men da har plass til 2 stk 1L fuel, nedpakka nova med vektøy sett, 2 stk gravlys og skjærefjøl. Har også for 2025 skaffe meg kjele fra solo stove, samt en ny fansy stålpanne til 800 spenn. Masse plass til bacon :-). Tung kjele og panne, men verdt og har fått sin faste plass i slenden.
    1 poeng
  18. Noen betraktninger etter å ha brukt Traverse 145 på noen turer nå: - Pulken er supergod i løs snø. Der vi med en mye smalere Xcountry 118 med stag slet med kontinuerlig pulkvelt i den løse snøen brøytet Traverse med taudrag igjennom lett som bare det. Det brede skroget gjør nok sin nytte her. - Pulken glir som forventet godt når den er oppå snøen. Fra den godt slitte Transporter 155-pulken min er det som å dra en mye lettere pulk, siden den ikke suger seg fast i snøen på samme måte ved stans. Dette kan dog være tveegget når man står i brattere heng og gjerne ikke ønsker at pulken SÅ aktivt skal prøve å dra deg ned 😅 - Bakre tilgjengelige glidelås brukes flittig. Her får jeg fint plass til dunjakka, jervenduk og dagens lunsj. Mye bedre type åpning enn på Xcountry. - Som nevnt tidligere: De laaaange festereimene på pulken settes godt pris på. Hvis du MÅ så kan du få veldig mye greier oppå pulken. - De centimeterene den tar er godt brukt, og det betyr at passasjersetet i bilen kan stå liitt lenger bak enn det kunne med feks Transporter 155 som bygger unødvendig mye ut i alle retninger - Taudrag-spesifikt: Jeg kommer til å forkorte hanefot-tauet i fronten (sidene) av pulken til å være akkurat ikke langt nok til å kunne falle ned og under pulken. Det skaper unødvendig mye styr når dette skjer. I de værste tilfellene går pulken forbi meg og så langt at større deler av tauet går under så den må dyttes bakover for å få tak i tauet igjen. I de mildere tilfellene må jeg likevel rykke til for å fiske ut tau og karabiner fra under pulken. EDIT: Istedenfor å korte ned hanefoten dro jeg bare tauet igjennom senter-ringen i fronten av pulken. Alle problem løst Det blir litt krefter på punktet, men det regner jeg med det tåler!
    1 poeng
  19. Du får kjøpt Permetrin til klær på apoteket. Cactuz clothing treatment 100 ml. Ville gått for det produktet som er ment for klær. Permetrin er rimelig harmløst for mennekser, men skal ikke helst ikke komme i direkte kontakt med huden. Så tipper tingen med permitrin behandlete klær, enten ferdig kjøpt som Exoofficio eller med spray, binder seg bedre til klærne enn typen som er ment til direkte bruk på insekter/uteområder. Permetrin er ikke bra for innsektet (Såklart), så greit at behandlingen faktisk holder seg i klærne. Har brukt Cactuz clothing treatment 100 ml selv. Funker greit tror jeg. Føler at mygg som setter seg, letter ganske fort igjen. Lukter litt sitron, og er litt "oljete", uten at det er noe nevneverdig problem. Klærne føles litt glatte etter behandling. Personlig behandler jeg sko rundt ankelåpningen, sokker og en bukse + en jakke. Er litt begrenset hvor mange vask/uker egenbehandlingen varer. Om det er et stort problem med stikkende insekter, tror jeg at ferdigbehandletet klær f.eks Exoofficio eller mekaniske tette klær f.eks Fjellreven G-1000 singi trekking shirt ect er mer solidt.
    1 poeng
  20. Ser poenget ditt, men Helsport, Hilleberg og Fjellreven er designet for den skandinaviske fjell heimen. Teltene som jeg kaller "amerikansk design" med myggnetting i store deler av innertelt og hvor du setter opp dette først ,passer dårlig hos oss. Det er kalde telt og skikkelig villa gjennomtrekk sammenlignet med telt hvor duken går helt ned til bakke. Som en skrev her for en tid siden. Det blåste nesten like mye inne i teltet som utenfor.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.