Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 11. feb. 2025 i alle områder

  1. Veldig tragisk. Vanskelig å komme utenom tankene om forgiftning sånn umiddelbart, men nå er vel dødsårsak fortsatt ikke bekreftet, så da tenker jeg det er greit å holde tilbake spekulasjoner enn så lenge. Det har vært og er fortsatt et skikkelig uvær de siste dagene der oppe.
    3 poeng
  2. En annen fordel med dametøy er at man sparer gylf Det var faktisk en større reportasje for mange år siden der Børge Ousland anbefalte å kutte ut bukse på sommerfjellet, og heller kun gå med shorts med lommer. På kalde dager brukte han longs underst med shortsen over og ved regn helt lett regntett bukse. Det trenger ikke være så dumt, og jeg gikk ofte turer selv slik før i tiden. Jeg blir ellers inspirert av vektfokuset dere har før turen og spent på gjennomføringen. Regner med dere følger med - det lysner utrolig fort fremover nå.
    2 poeng
  3. Har ikke svaret, men se i avd for damer. Var selv på jakt etter sovetøy, primært for å beskytte ny sovepose mot møkkete kropp. Siden dette skulle brukes på bikepacking, var vekt og pakket volum pri 1. Det var først når kona dro meg over til dameavd at det ble handel og riktignok måtte jeg opp fra M til str L, men det var greit. Nå har jeg longsen på hytta, men trøya veier jeg til 167g på kjøkkenvekta nå. Merket er Neomondo og inni trøya står det wool long sleeve og str er L. Pleier ikke bukse veie litt mindre enn trøye? Nå er riktignok denne litt for varm enkelte sommernetter i posen, men da åpnes jo glidelås inntil det blir passelig. Og siden fortsatt er på leit etter ennå lettere sovesett følger jeg tråden.
    2 poeng
  4. Litt erfaring har jeg da Selv om jeg ikke har gått så mye der selv. Hvis du skal gå over til Padjelanta bør du være obs på en del "regelendringer" ved grensen. Mange blir tatt på sengen med at det ikke er lov å gå med hund i Padjelanta etter 1. april, og det er heller ikke lov å fiske. Så hund og fiskestang må du eventuelt sette igjen i Norge 😛 Fra Ragohytta har du et flott landskap videre nordover mot Ragovatnan, Snøtoppvatnan og Trolldalen er ganske mektig.
    2 poeng
  5. Ja tenker det nok stemmer @ingen87 https://www.miljømentor.no/produkt/kaffeost-av-geitmelk-ca250g-saeterstad/ @zimwalker det å blande smør i drikke som te og kaffe er finner man igjen i mange kulturer, hehe. Men lover ikke si noe 😂https://www.o-cha.net/english/teacha/varieties/mongolia.html
    1 poeng
  6. Jeg begynte å gå med to pulker i tog i fjor. En gammel pulk på ca. 140 cm og en Paris pulk etter. Disse er koblet sammen med et kort tau og det fungerte helt greit. Brukte denne løsningen på en helgetur og en ukes tur. Dette er noe jeg vil fortsette med frem til jeg eventuelt kjøper meg en lengre og større pulk. I den fremste pulken har jeg brenner, bag med klær, utstyr, etc., matposer, foret fjellduk og bedding på topp. I Paris pulken har jeg hundemat, annet hundeutstyr, isbor og pilkeutstyr samt fuel, og teltpose på topp. Frem til jeg får kjøpt større og lengre pulk så fungerte det helt greit synes jeg. Ikke av pulkene ble spesielt topptunge og det var lite velt
    1 poeng
  7. Noen som har fått testa/sett nærmere på LY teltene, spesielt LY 1? Ser på Nortent at disse er kommer for salg 15.03.2025. En kar som har testa Sitter å ser på forskjellige telt til neste sesong for vinterbruk. Det at Nortent kommer med LY serien med muligheter med doble stangsett pirrer meg veldig. Digger doble stenger selv om det strengt tatt ikke er must. Ser veldig romslig ut om man skipper innerteltet, noe man heller har med om behov? Om dette teltet er lett å sette opp og du bruker maks 5 minutter, så ser jeg kjempe potensiale å bruke dette teltet som dagstur telt. Dette er genialt når enn trenger en rast på 1 time eller 2 i dritt vær. Skal uansett kjøpe meg nytt telt til neste vinteren, men lurer på moro skyld å kjøpe dette ekstra som dagstur telt eller for korte turer. Kan feks fint om man setter opp en basecamp for 1-2 uker å bruke dette videre for en natt eller 2. Blir spennende å se om dette duger for vær og vind. Men når det er sagt som er ikke LY ett UL telt, nesten 2,5 kg, ikke så viktig for meg, da jeg har dette i sleden/pulken.
    1 poeng
  8. Jeg hadde selv netting og skulle hatt det igjen. Har ellers en veldig lett Aclima Lightwool som skulle fungere som sovetöy, men siden den har blitt slitt fort skulle jeg ikke vilja ha den når jeg går. Sommern 2019 var til tider veldig varm. Jeg begynnte turen med löpeshorts for å spare vekt men det ble for dumt å gå runt i sånne bland folk. Köpte ett par standard Norröna turshorts i Otta. Hadde virkelig ikke overlevd uten dem når det var 32 grader i dype trönderske skoger.
    1 poeng
  9. Nå står det ingenting om dødsårsak, men det er fort gjort å tenke kullos ja.
    1 poeng
  10. Det ligger en del tråder om omnifuel/omnilite/nova i Trangia på forumet om du søker. Det ligger mye målinger utført av meg og flere her i denne tråden Da det fremkommer at avstanden mellom brenner og kjele er veldig viktig og at noen mm ekstra hjelper, har jeg målt på noen primuser jeg har, for å finne ut hvem som er tryggest. I den store kloke boken til Randulf Valle «Hvorfor er det så kaldt å være våt» står det målinger på kullos. Sammenligner du avstand mellom brenner og kjele, og de målingene som er gjennomført- betyr faktisk noen mm i avstand mye. Det primære målet er jo alltid å minske risikoen, og ikke løse det sekundært, hvis dette er mulig. Så om du stabler om rekkefølgen på de delene du alt har og legger mellomlagsmuttene på undersiden av braketten , og bruker det medfølgende lokket kan du flytte brenneren nedover ca 7 mm. Paden legges i lokket. Huset til Omnilite trenger du ikke. Jeg har samme oppsettet selv, dog er ikke den originale stillebrennerencapen til Omnilite særlig god. Men huset på den er bra, jeg har satt inn en Berniedawg cap. En god diskusjon fører som oftest til en best mulig løsning. Vi prøver bare å hjelpe slik at du skal få en best mulig løsning, som gir minst mulig kullos, og som gir deg en praktisk løsning, basert på de erfaringene vi har gjort oppigjennom. @Omnilite, @dsk, @sneakyowl Så lykke til med prosjektet, og del gjerne dine målinger og hvordan du har laget oppsettet, det finnes pt ikke noe standard for dette. Bare PPM vs ml/min - er nok for å gjøre det vanskeligere å tolke CO produksjon. PS: @elgen om du ser på løsningen som @Tom42 laget, kan du utforme koppen/braketten på ulike måter.
    1 poeng
  11. Med litt siste finjusteringer er jeg ute etter innspill på en lettere ull-longs. Den jeg har planlagt å ta med veier 188g, så mellom 100-150g er nok fornuftig å forvente/ønske seg. Denne blir i hovedsak brukt som leir- og sovetøy. Kriterier: Størrelse Medium, behøver ikke være veldig varm, ikke netting, helst ull eller en ull-mix. Er det noen som har noen gode forslag?
    1 poeng
  12. Forløperen til bulletproof coffe da kanskje? https://www.bbcgoodfood.com/health/healthy-food-guides/what-bulletproof-coffee https://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Asprey Intet nytt under solen altså, men ikke si det til amerikanerne.
    1 poeng
  13. @fredriklangberg nei desverre kun «på papiret» erfaring her fra det området.
    1 poeng
  14. Takk innspill både @Ole Kristian Krane og @Espen Ørud. Hehe, godt å høre det er mulig (om enn ikke optimalt). Pariserpulk har jeg kikket litt på og, men ikke så mange brukte ute på Finn for tiden. Det er kanskje en grunn til det og da, en ting man man ha bruk for hele livet.
    1 poeng
  15. Kan noe sånn være en løsning? https://nordisk.eu/products/voss-2-lw-tentwing-2-m2-forest-green?_pos=2&_fid=4f4ca133f&_ss=c
    1 poeng
  16. Hej. Jeg gik fra Sarek til Padjelanta til Rago NP, Her er min rute: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/sarek-to-rago-national-par-sweden-to-norway-sarek-nationalpark-padjelanta-nationalpark-and-rago-nat-144523943 Terrænet lige i grænselandet er meget krævende da der er mange små kløfter
    1 poeng
  17. Ja, selvfølgelig! Optimus Trangia Adapter (kun brakett) Materiale: Stål, 1,0 mm Lengde (flat, ikke bøyd): 160mm Bredde: 23mm Brakett: Bredde (øverst, under ørene): 60 mm Dybde: 40 mm Ører: 12 mm Hull: Ø10mm Lykke til!
    1 poeng
  18. Som Elgen skriver, finnes noen ihuga fans av munkepepper på fjasebok. Har vurdert det og det finnes 10 talls med produkter du kan få kjøpt. Men jeg tror du skal jobbe ganske hardt for å lure hannbikkja til å tro at det ikke er løptid. Tispa jeg har slikker seg veldig under løpetiden og jeg tror at hun slikker seg så pass mye at munkepepper ikke vil funke, om jeg ikke står på siden av henne og sprayer hvert 5 min. Hun har klart å lure meg flere ganger, spesielt på sommeren og bar mark, da det ikke lett å se blodspor. Min er erfaring er at alle hannhunder stresser de siste 5-3 dagene av løpetiden. Mens unge og uerfarne kan begynne litt tidligere og kanskje være litt for mye stressa den første gangen. Men at de roer seg når de har fått opplevd dette flere ganger. Min erfaring med tispe og 2-3 hannbikkjer er at løptiden til tipsa og variere og at hun egentlig kun har skikkelig løpetid 1 gang i året (selv om hun har 2-3 ganger i året). Noen ganger er det mindre intenst og varighet, nesten som hannbikkjene ikke reagerer og at den siste fasen er over på 2-3 dager. Vurderte å dra til veterinær med ene hannbikkja, da han knapt reagerte eller var interessert i tispa i fjor. La deg ikke lure av 1-2 år gammel valp som reagere nokså rolig på sin "første" løptid, fordi de kan reagere skikkelig og være mer stressa neste gang. Mine hannbikkjer har ikke hatt sikkelig "løpetid" før de var rundt 3 år. Når det gjelder stress, kan mange andre lure ting også funke. Jeg kan har alle samla i samme hundgård, men de står adskilt. Funker dårlig når tispa står og gnikker og gjør seg til, da blir det bare mer stress. Da har jeg de heller inne og adskilt. Da roer alle hannhunden seg og inntil jeg skal lufte de Men da får iallfall ro i noen timer og jeg får sove på natta. Har hatt tispe i 3 år. fikk hun når var rundt 4. Tanken var å erstatte hun med ei ny tispe den dagen hun går bort. Men funnet ut at jeg heller skal satse på hannhunder. Funker bra det og jeg slipper løpetiden. Det som jeg føler er værst med løpetid er å beregne når den kommer. Hatt litt for mange løpetider når jeg har hatt ferie eller at jeg ikke har kommet på tur når forholden vært perfekte. Har ikke planer å anskaffe egne valper eller spesielt glad i tisper, så det er egentlig meningsløst å ha tisper for min del.
    1 poeng
  19. Hei Mens jeg bodde i Oslo var dette en helt topp løsning for å frakte pulken med kollektivt. Men det er viktig å kunne låse tralla i utslått stilling. Vi opplevde at den enkleste av de to modellene klappet sammen hvis vi måtte over noe litt ulendt. Også var det litt styr å få festet dette alene. Det bør være noe som hindrer pulken å skli mot tralla når du skal feste dette. Men alt i alt en løsning vi brukte hver gang vi skulle ha med mer enn en pulk på kollektivt.
    1 poeng
  20. Jeg har gjort meg samme erfaring. Går med 68l sekk og den minste pulken jeg kan oppdrive (118 cm). Veldig mange fokuserer på lang pulk, beddig og teltpose. Men det er jo ikke etablering av camp som sliter på kreftene. Det er de åtte timene på marsj. Da vil jeg ha det som gir meg minst motstand, lavest tyngdepunkt og lite vindfang. Det er en enorm fordel å få litt mer vekt over skiene når man skal inn i kupert terreng. Og det er mange som har vært misunnelig på den lille pulken min i bjørkeskogen eller skråhellinger. På dagsturer tror jeg nesten det er det samme hva du velger. Men en liten pulk + sekk, så har du en kombinasjon som også passer hvis du skal ut på litt lengere turer etter hvert.
    1 poeng
  21. I utgangspunktet ser jeg for meg at det blir minimalt med vekt i hennes pulk, og jeg vil få plass i min egen pulk om vi skal pakke om. Jeg ønsker fortsatt å ha muligheten til å la henne få slippe å dra pulken, om hun ønsker. Er litt tilhenger av å la turer med nye erfaringer foregå på ungenes premisser, så langt det lar seg gjøre. Så får jeg heller stille høyere krav til podens prestasjoner gradvis 😅 Samtidig har jeg også lyst å gjøre meg noen erfaringer med å trekke pulk i tog.
    1 poeng
  22. Mye bra inspirasjon her. Likte spesielt løsningen din, @Lars Erik Moen. Jeg vurderer å lage noe ikke helt tilsvarende, men i samme gate kun tiltenkt for å rulle pulken fra bod/leilighet/gang/garasjeanlegg til bilen Jeg tror en ganske ok løsning kan være noe som kun bygges under/rundt bakenden av pulken, slik at om man løfter den opp i front tar hjulene over bæringen og den kan leies til bilen omtrent som en sekketralle. Om man kun planlegger å gå med pulken over korte distanser som dette ute i felt også tror jeg det er mye vekt å spare på en slik løsning enn en hel kanotralle. F.eks. montering av noe slikt i bakende på pulken i en forsterket list e.l. kunne vært en idé: https://www.dahm.no/produkt/hjulsett/
    1 poeng
  23. På teltbunn har jeg brukt litt tykkere blanding (på undersiden). 1:1 eller 1:2 (white spirit er da 2 deler). 1:3-4 på klær. Sånn ca. Tørker på ett døgn. Blir svært bra!
    1 poeng
  24. Det jeg stussa litt på var at han hadde med en 8mnd gammel hund med 5-6kg i kløven? Det høres veldig mye ut, eller? Min er 2,5 år og jeg er redd for at 5-6kg kan bli mye, men jeg er livredd for å ødelegge bikkja å da.
    1 poeng
  25. Eg brukte Hilleberg Nammatj som einmanns vintertelt i mange år. Forteltet var stort nok for meg og mine gjeremål. Men liggelengda var alt for kort for meg, i alle fall i vind og snøfokk, derfor vart det erstatta av eit tunelltelt med fortelt i begge endar. Dersom eg hadde vore under 175cm, hadde eg nok brukt det fortsatt. Så lenge det er inngang bare i eine enden, er det ikkje symetrisk. Eg vil ikkje ha vinterstormen rett inn i forteltet når eg åpnar glidelåsen, så inngangen vert alltid satt i le.
    1 poeng
  26. Hei! Jeg har brukt Allak 3 i alle årstider, og er stort sett veldig fornøyd. Selv om du spør etter erfaringer med Allak 2, vil jeg tro disse erfaringene likevel er relevante. En av turene gikk jeg alene over Hardangervidda, fra Finse til Haukeliseter påsken 2022. Det var både stiv kuling, storm og mildvær, og i dette været frustrerte jeg meg over enkelte ting ved teltet. Før jeg ramser dem opp vil jeg si at teltet sto stødig og selv i storm følte jeg meg trygg, men etter å ha kjøpt Helsport Spitsbergen foretrekker jeg uten tvil sistnevnte i dårlig vær. Her er noen av mine erfaringer med Allak: Det kan være vanskelig å sette opp alene i kraftig vind fordi det tar tid å klipse på stengene. Klipsene glir nedover og kan hoppe av stengene. Det er vanskelig å nå de øverste klipsene med ski på, hvilket gjør at man lett tråkker på duken. Jeg laget et hull i duken på denne måten. Teltet kan ikke pakkes i teltpose på toppen av pulken siden det ikke har stangkanaler. Det gjør oppsettet litt mer omstendelig. Stengene er eksponert for snø og regn og kan fryse fast. Ha en termos med varmtvann tilgjengelig så du kan løsne eventuelle fastfrosne stangledd. Stangkanalene/-hylsene er eksponert for vær og det kan ise nedi dem slik at stangen sitter fast. De store flatene er utsatt for vind og. Ytterduken presses derfor mot innerduken og reduserer liggelengden. Ikke et problem om du er alene og kan ligge skrått. Glidelåsene iser lettere enn YKK Vislon-glidelåsen på Spitsbergen. Alle glidelåsene går opp i taket slik at alt av rim må faller ned i innerteltet når glidelåsen åpnes. Glidelåsene gjør det også vanskelig å skrape vekk rim når man fyrer opp brenneren om morgenen. Ytterteltene er små og lite funksjonelle til skifting av klær fulle av snø, samt til fyring av primus. Det er lite plass til å sette fra seg kjele siden av primus når man smelter snø. Når du forvarmer en bensin -eller parafinbrenner må du passe på at flammen ikke trekker ytterduken.
    1 poeng
  27. Interessant tanke det der. Jeg har mitt eget ønske og kunne tenkt meg et Ly1, med en ekstra stang på tvers som gjorde teltet frittstående i de tilfellene det kunne vært nyttig. Dvs at det kan settes opp på begge måter. Men det har visst uansett bare 209 cm lengde i liggeretningen og da er jeg litt skeptisk.
    1 poeng
  28. Etter å ha sett litt mer av LY 1 på YouTube innser jeg hva som hadde vært kult med disse teltene. Et Ly 2, men med innerteltet til Ly 1 eller 1,5, slik at man hadde hatt mye større forteltplass i ene enden for litt mer anvendelighet på vinteren. Jeg fyrte av en melding til Nortent nå for å sjekke om det er mulig. Det hadde jo vært et artig eksperiment.
    1 poeng
  29. Jeg kjøpte en jakke på Finn til skibruk og ønsket meg en pelskant til denne da det er noe som gir god lunhet når det blåser som verst. Man får kjøpt pelskant men samboeren har en gammel kåpe nedarvet fra oldemor som har en avtagbar pelskrage av ulv(?) Av motepolitiske hensyn har hun ikke gått med pelskragen på mange år og hun sa jeg kunne få den til å feste på hetta mi. Jeg kjøpte inn trykknapper, fant frem nål og tråd og skred til verket. Pelsen er litt for lang, men jeg antar at samboeren ville satt foten ned om jeg begynte å klippe i det 100 år gamle arvegodset. Resultatet er at jeg må være litt påpasselig når jeg drar igjen glidelåsen på jakka så ikke pelsen setter seg fast. Det er som å kikke gjennom et rør, men det er jo også noe av poenget - røret altså.
    1 poeng
  30. Jeg er veldig for øyd med XGK EX, jeg liker den så godt at jeg ofte kan finne på å ta den med om sommeren også. Det er tilfeldigheter som avgjør fuel på Whisperlite om sommeren, men jeg liker best bensin. Det er ingenting i veien for at jeg tar med Whisperlite på vintertur. Men siden jeg har begge velger jeg XGK EX for at den er snillere mtp CO. Hadde jeg ikke hatt litt for stor intresse for brennere (og turutstyr generelt), skulle jeg ha klart meg utmerket med XGK EX til min bruk hele året🙈 Ørretpanne på XGK EX: Kaffekok på XGK EX: Whisperlite Universal i forteltet: 😊
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.