Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. feb. 2025 i alle områder

  1. Ikke like god utsikt som en tarp med åpen teltdør vil gi, men potensielt ekstremt "UL": Fjällräven har noen snedige løsninger i dørene på omtrent samtlige (?) av teltene sine. Ganske enkelt så er det en liten løkke i hjørnet av døra som du kan feste lenger oppe i en "toggle". Dette gjør at du kan lukke døren halvveis, og dermed fremdeles være beskyttet mot regn (så lenge det ikke regner sidelengs), og fremdeles ha en viss utsikt ut. Her er et eksempel på denne halv-åpningen fra et Abisko Dome 2 telt: Fjällräven har som sagt dette på de fleste teltene sine (også tunell), men spesielt på Dome-teltene skinner funksjonen litt ekstra synes jeg, pga. de dype forteltene og retningen man ligger i forhold til døren. Jeg har ikke noe close-up bilde av loop/toggle løsningen, men jeg er sikker på å ha sett funksjonen vist på en eller flere YouTube-videoer tidligere. EDIT: Eg fant. Dome 2: https://youtu.be/UnRvdZYTFss?t=794 Lite 1 (ikke altfor ulikt Enan): https://youtu.be/DL-96HxcyYc?t=1189 Burde være fullt mulig å sy inn noe lignende på andre telt.
    3 poeng
  2. Det var en irsk bonde – som stiller opp for sine danske kolleger. Jeg tror kunstig intelligens kan spille en rolle her. Glem å mate kyrne med Bovaer, og utstyr hver ku i stedet for en enhet som oppdager når kua er i ferd med å fise. Enheten ville da tenne en liten lighter - som en sigarettenner - som ville føre til at gassene brenner av. Folk ville snart bli vant til flammekastende kyr og raskt lære å ikke gå bak dem. Miljøet vil være tjent med en massiv reduksjon i metan, og antallet kufjøs som settes i brann vil være en liten pris å betale for det.
    3 poeng
  3. Siden vi sporer av så kan jeg nevne at vi traff den samme oppsynsmannen Per Lorentzen på vårt fjellforumtreff der inne for 12 år siden. Jeg har truffet han flere ganger der inne - spesielt i Simskardet, og han langer bra avgårde selv om han nå er oppi årene. La merke til at han sa "takk for sist" og kom på at han nevnte noe om dette i "90 dager på loffen boka", men har den ikke tilgjengelig her...Uansett ikke så veldig viktig, men en kjent figur for mange av oss. Jeg ser det blir klaget på at ikke den samiske påvirkningen på området blir nevnt, fra både de som mener i positiv forstand (samisk kulturlandskap) og i negativ (MC spor, søppel, 4 hjulinger, scootere helikopter osv). Jeg er selv veldig usikker på om den påvirkningen er positiv eller negativ, så det var kanskje lurt av Monsen å ikke nevne det. Det er nok et ømt punkt for mange av oss, men det uberørt villmark er det nok heller ikke.
    3 poeng
  4. Same her. Ingen kalde soner. Og aktar dermed ikkje lyse gjennom. If it ain't broken osv.
    2 poeng
  5. Ikke uening i den påstanden Må få lov til optimalisere så mye man kan. Grevling er optimalisering det og . Til trådstarter. Fuktighet og kondens er ofte kjempe problem i desember og januar. Lite sollys og ofte vindstille. Tiden som kommer nå, er det du finner av kule bilder på instragram med tørre teltduk og lite fuktighet i teltet. Grunnen til detter er: Sola kommer fram og ved godværsperiode vil det ofte være mer vind på kvelden og natta selv om det er tilnærmet vindstille på dagen. Dette gjelder iallefall sør-på, ikke så godt kjent med forholdene nord-på. Dette gjelder fra slutten av februar og starten på mars. Dette gir gode forhold for at telt duken blir skikkelig tørr, kondens og fuktighet inne i telt tørker helt opp. Er du heldig og satt opp teltet riktig, kan det blir behagelig varmt inne, selv med mange minus utenfor om sola steiker på duken, som gir gode forhold for å tørke opp soveposen inne også. Jeg har ofte våkna før sola har stått opp og teltet er fuktig, da tar jeg heller 1-2 timer til på øye og venter til sola har stått opp skikkelig og tørka teltet før jeg står opp. Problem solved!!. Det er nå tur sesongen begynner, ingen vits å bruke opp all krutet i desember/januar.
    2 poeng
  6. Nei, og kanskje det beste er å ikke gjennomlyse, og i verste fall leve lykkelig uvitende. 😉
    2 poeng
  7. Ikke opplevd at bunnen av soveposen har blitt fuktig. Jeg tenker heller motsatte, men tanke på hvor vanskelig det er å holde fuktighet i telt bunnen borte. Telt bunnen samler både på kondens fra teltet og snø og is som du drar med deg inn. Som de fleste gjør, bretter jeg ut fjellduken, og så med ligge underlag som isolere godt og er forholdsvis tørr, men sove posen vil ofte komme i kontakt med våte deler av fjellduken eller direkte i en "vannpytt" i teltduken, som det ofte blir i dritt vær eller når man ligger i telt på samme plass i flere dager med mye fyring. Fuktighet som transporteres fra oversiden som nevnt av trådstarter vil jeg heller si blir mikroskopiske og håndterbare enn den fuktigheten du har i teltbunnen. Tanken med grevlingen er at du kan også bruke den utendørs. Sover du alt for godt og vrir deg i søvne, kan det hende at du våkner opp noen meter fra ligge underlaget og i en snøfonn Da er fint med litt beskyttelse. Uansett hvor nøpen man er, får man det ikke 100% tørt i ett telt. Har man sett noen av filmene til BAB 2000 dager og de dagene med dritt vær, kunne dette ha skremt vannet av 99,1 % av brukerne på fjellforum til å sove ute i telt en vinterstid, tillegg drar han med 5 pelsdotter som er fuktige eller full av snø. Tenker at grevling er en fin fin sikring mot fuktighet, om ikke så, så er det fin sikring mot det mentale (bedre en ingen ting eller bli klin kokos av det er fuktighet i teltet).
    2 poeng
  8. Litt rart at de produserer den og komprimerer den maks frem til den er hos brukeren. I motsetning til dunsoveposer, som kommer i en svær sekk.
    2 poeng
  9. Bruker grevlingen fra mammut. Denne tar jeg på hjemme og er på til jeg kommer hjem. Gir maks noen få grader mer komfor temp, men stopper en del av fuktigheten på yttersiden. Synes den puster godt også. Om du går får alternativ 1. kan funke dette når det er veldig kaldt, men om temp blir fra -5 til +2, så vil du svette godt og da har du fuktigheten på innsiden av posen. Siste turen jeg hadde lå tempen på -2 til 0 grader. Posen min har glidelås på midten, mens grevlingen har glidelås på siden. Dette funker fint med å regulere varmen ved å åpne glidelåsen på soveposen. Digger grevling. Er fint med ekstra beskyttelse mot fuktighet, skit og annet søl. Da slipper jeg å vaske hele posen. Kjører synt sovepose og har en tynn sommer i dun som jeg får lagt innvendig på de skikkelig kalde dagene fra -15 og kaldere.
    2 poeng
  10. Det er ganske uvitende å bruke miljøbevegelsens to store seiere som bevis på at miljøvern bare er tull. Problemene med Ozonlaget, og sur nedbør forsvant ikke fordi de var oppdiktet. De forsvant fordi man endret adferd. Hullet i Ozonlaget førte til en verdensomfattende dugnad, og freon-gass ble forbudt i hele verden i løpet av få år. Sur nedbør ødela skog i store deler av Europa, og gjorde fiskevann døde. Mijøkampen førte også her til endringer i hva som var tillatt av utslipp. Skogen har delvis tatt seg opp, og behovet for kalking av fiskevann har avtatt. Når det gjelder pol-isen har det vært forskjellige estimater på når det blir isfritt, men at isen minker er det vel ingen som tviler på. Det at de mest pessimistiske estimatene ikke har slått til er et syltynt argument for at alt bare er bløff.
    2 poeng
  11. Det ENESTE som er bra med å spise mindre kjøtt. om det er okse, fugl eller fisk er dyrevelferd. Alt annet er bare tull. Kveg er noe av det mest bærekraftige vi har når det kommer til næringskilder. De spiser og gjødsler sin egen mat, alle husdyr i verden, står for 0.2% av metan utslippet i verden. Nei, at Bill Gates har vært i UK er faktisk ikke noe å le av, det er kanskje noe av det mest skremmende som kan skje EU. At han tullingen der, med sitt syn på hvordan alt jordbruk i verden skal driftes (helst med monopol for hans del) er om mulig noe av det mest inngripende og farlige for matsikkerhet på mange tiår. Men igjen, hva vet jeg... jeg er jo bare en konspirasjonsteoretiker 😂
    2 poeng
  12. Ganske sikker på at dette er emballasjen til kaffeosten fra Sæterstad gård. Synes det likner på emballasjen, og så er det et naturlig valg når man skal inn i Børgefjell, siden Sæterstad gård ligger rett utenfor nasjonalparken.
    1 poeng
  13. Kan noe sånn være en løsning? https://nordisk.eu/products/voss-2-lw-tentwing-2-m2-forest-green?_pos=2&_fid=4f4ca133f&_ss=c
    1 poeng
  14. Jeg har også den gamle typen med innebygd pumpeventil. Kjøpte pumpesekk i tillegg etter én tur. Tar jo hele dagen å pumpe opp med den innebygde manikken.
    1 poeng
  15. 1 poeng
  16. Hva med Helsport Adventure Lofoten Superlight 2? Følg linken og klikk deg til høyre i bildene. Kan rulle opp endeveggen. Link
    1 poeng
  17. Gjør som Monsen - og mange andre - sett opp en tarp over inngangen.
    1 poeng
  18. @Dompappen Mente mest på sidene av Grevling - Ikke bunn så mye! Enig som du sier i bunn om at man vil aldri bli kvitt fuktighet i telt uansett, og man klarer seg med ganske vått utstyr også - Men det er jo gøy å optimalisere litt
    1 poeng
  19. Vurderer å kjøpe mesh undertøy og har kikket på brynje sine men synes de blir hakket dyre. finnes det noe som er av samme kvalitet og som er like varmt, men som ikke koster fullt så mye? Noen som har noen erfaringer med dette?
    1 poeng
  20. Kanskje det er da er mer gunstig å bruke ett litt tykt og kraftig bommuls dynetrekk som en pose man har utpå soveposen. Om man syr det til å passe fint utpå soveposen, så kan man åpne glidelåsen i soveposen for å få god lufting, og det uten at soveposen åpner seg helt opp og detter utfor liggeunderlaget.
    1 poeng
  21. Jeg merker også at posen/ytterposen blir mye mer kondens-rammet om jeg sover litt for høyt oppe i tiltenkt temperaturområde for soveposen. Det blir for varmt og jeg svetter mer. Syntet ytterpose blir da egentlig både en onde og hjelp. Onde siden det gjør posen varmere, men den kommer også til å bli våtere - Men heller ytterposen enn dunposen. Dette er et sterkt argument for at min neste vintersovepose skal ha 3 glidelåsdragere og midtstilt glidelås. Det er myyyye bedre for å kunne regulere temperatur ved at man kan lage seg en liten luftelomme f.eks. midt på posen når temperaturene tilsier det. Husk også å sove med åpne ventilasjonsluker om du kan. Du vil helst ha bevegelse i luften og ikke stillestående klima i innerteltet.
    1 poeng
  22. Ja, i settet følger det med også 0.26
    1 poeng
  23. Jeg har rigget Parispulken min ala Fjellfedre: https://www.fjellfedre.no/2018/02/guide-diy-paris-expedition-pulk-fjellfedre-edition/ ..men synes strikkene har vært litt i overkant stretchy, som gjør at lasten flytter seg litt for lett sideveis f.eks ved en velt. Etter litt tid ved symaskinen er nå endelig mk2 på plass. Bytter ut strikken med en mix av 6mm(?) statisk tau og webbing, og bruker g-kroker istedenfor de franske karabinerne: Har foreløpig satt på elastikk bare på første og siste bånd, slik at båndet står litt i spenn når det er festet og strammet. Har lagt inn en failsafe slik at ikke strikken kan ryke, tilsvarende som på taudrag: G-krokene er den åpenbare akilleshælen i opplegget. De er litt bøyd for å forhindre at båndet glir opp, men det blir spennende å se hvordan dette funker i praksis: Har festet det statiske tauet med små løkker i hullene langs kanten, så det er ganske enkelt å justere på ting ved behov: Håper det kommer en anledning til å teste ut i praksis snart!!
    1 poeng
  24. Kort tau funkar heilt fint.
    1 poeng
  25. Kan skrive en liten rapport hvis jeg ender der. Noe erfaring med området du?
    1 poeng
  26. Det er grunn til at jeg byttet barnepulken i en skikkelig pulk så fort ungene var vokst ut av den. Trangt, dårlig plass og upraktisk. Da er det vesentlig billigere med en parispulk og presenning eller fjellduk å pakke i...
    1 poeng
  27. Jeg hentet meg en eldre (ca 1980) barnepulk (gratis) i nærområdet for å bruke på vintertur. Reiv ut sete, og vindskjerm og brukte den med trekket som var på, det var dårlig plass, og hullet i trekket der hvor barnet skal være, ble ikke tett for meg.... så jeg har revet av det trekket, og setter bag'er eller sekker rett nedi. Funker ca helt okey, men snøen samler seg rundt. Plan om å sy egnet trekk 🤩 men tid og energi er ikke på plass enda. Også gir de to hundene som drar pulken beng i om den blir litt tyngre av snø..... Alt i alt, fornøyd med gratis pulk!
    1 poeng
  28. Jeg er "vokst" opp med kaffeost. Den nærmeste osten i dagligvarebutikkene, som minnet om kaffeost, var den gode gamle Balsfjordosten, men den er tatt ut av produksjon. Jeg kjøpte opp 10 oster som jeg delte i fire, da jeg hørte at Tine skulle slutte å produsere den. Jeg brukte å gi den noen timer i røykeriet. Røkt kaffeost synes jeg er best
    1 poeng
  29. Jeg har gjort meg samme erfaring. Går med 68l sekk og den minste pulken jeg kan oppdrive (118 cm). Veldig mange fokuserer på lang pulk, beddig og teltpose. Men det er jo ikke etablering av camp som sliter på kreftene. Det er de åtte timene på marsj. Da vil jeg ha det som gir meg minst motstand, lavest tyngdepunkt og lite vindfang. Det er en enorm fordel å få litt mer vekt over skiene når man skal inn i kupert terreng. Og det er mange som har vært misunnelig på den lille pulken min i bjørkeskogen eller skråhellinger. På dagsturer tror jeg nesten det er det samme hva du velger. Men en liten pulk + sekk, så har du en kombinasjon som også passer hvis du skal ut på litt lengere turer etter hvert.
    1 poeng
  30. Herlig episode med Monsen i Børgefjell, beste til nå i den nye serien. Artig og interessant med all mimringen tilbake til gamle turer og trist med det at det er blitt mindre liv i fjellet. Synd bror Jan måtte returnere, hadde blitt mye moro ut av det. Dette var en Monsen-klassiker!
    1 poeng
  31. I dag ble det skitur til Sætervatnet i Valnesfjord, Fauske. Fint vær, 2 minus og vindstille. Løypene er de beste her i distriktet. Takk til Valnesfjord Helsesportsenter som kjører opp løypene.
    1 poeng
  32. Fallsbekken i Ringsaker. En kort biltur unna. Perfekt for litt isklatring før middag.
    1 poeng
  33. Det ligger jo noe klassisk Monsen på NRK TV. Spesielt "På tur med Lars Monsen" (2005), som inneholder seks episoder fordelt på tre turer på Saltfjellet/Svartisen, Femunden og Finnmark. Og "Et år på tur med Lars Monsen" (2007) som har åtte episoder. Husker det var noe som het "Nordkalotten 365", men det er vel et annet navn på denne serien? "Canada på tvers" var jo debutserien til Monsen og er selvfølgelig også verdt å få med seg. Første episode av seks hadde premiere i januar 2005.
    1 poeng
  34. Jeg greier ikke å finne det igjen, men det var en tråd her for noen få år siden hvor det ble postet om å bruke en Sea to Summit hydraulic vanntett sekk, og feste taudrag i den. Den ble bært eller trukket alt etter som hva som passet best ut fra terrenget (90 eller 120l). Bæresystemet er avtagbart (brukes til drasele?) Ellers så finnes pullpack i to størrelser Edit: denne
    1 poeng
  35. Var akkurat på en helgetur på fjellet med sekk. Litt uvanlig da jeg har gått med pulk på alle vinterturer de siste årene. Uansett, på denne turen, som gikk i kupert fjellterreng, måtte jeg ofte vente på turkameraten som hadde pulk. Det gikk rett og slett mye raskere uten pulken. En forutsetning er at sekken ikke er for tung. Min veide 19 kilo(vi delte ikke noe utstyr og hadde hvert vårt telt, kokeapparat osv). På lengre turer er pulk å foretrekke for min del for jeg klarer ikke 30 kilos sekk lengre. Prøver allikevel å holde vekta på pulken lav for at den ikke skal bli en plog. Etter mange turer (2 x NPL) har jeg kommet fram til at det jeg liker best er pulk og passe stor sekk (65L/75L). Da kan jeg fordele vekten mellom sekk og pulk etter behov/føre. Er det flatt og hardt føre legger jeg mesteparten i pulken og omvendt. Dette blir nok veldig inviduelt. Sønnen min gikk NPL på vinteren og kombinerte endel. Noen etapper var med pulk og sekk, andre etapper gikk han bare med sekk. Hans erfaring etter turen var at han ville gått for enda større sekk 90/100L og klart seg uten pulk hele veien. Så lenge man får med seg alt man trenger i sekken så går det raskere enn med pulk var hans erfaring. God tur.
    1 poeng
  36. Skivebom. Du kan ikke trekke parallell mellom det ene spesifikke tv-programmet vi her diskuterer og NRK generelt. Realiteten er at den nye Monsen serien er et stor seer suksess med kjemptall: Hva i all verden har hva unge menn stemmer på, Sylvi Listhaug og FRP med "Monsen og nasjonalparkene" å gjøre?
    1 poeng
  37. Bill Gates er ingen autoritet på hverken helse eller miljø, og ingen hadde brydd seg om hans meninger på disse områdene om han ikke var en av verdens rikeste. Han har også betydelige investeringer innen disse områdene som han prøver å utøve sin inflytelse på. Kjøtt er ikke en synder i seg selv. Det er måten det i stor grad produseres på. Kjøttproduserende dyr på naturlig beite kan nyttegjøre areal som ellers ikke er egnet til matproduksjon - og vi kan produsere mat uten å konvertere store områder til monokulturer. Metangass har også ett mye kortere kretsløp enn CO2, så dette er ikke noe som vil akkumulere i enorme mengder i atmosfæren. Men vi må i størst mulig grad få CO2 ut av kjøttproduksjonen. Dette tilføres fra eksterne faktorer som dyrking av råvarer til kraftfor (igjen store jordbruksareal med monokulturer) og transport. Kjøtt er jo i utgangspunktet også veldig sunt, men man blir hva man spiser. Moderne kjøttproduksjon med medisiner, hormoner og kraftfor er definitivt ikke like sunt som elgkjøttet fra elgen du skjøt sist jakt. Det farlige er når noen få oppnevner seg til eksperter eller profeter og forkynner en one-size-fits-all løsning for en hel verden med ulike forutsetninger. I Norge har vi utrolig lite areal som egner seg til produksjon av korn og grønnsaker til menneskeføde. Hvis vi (og andre land) kan produsere den maten vi (de) har de beste forutsetningene for å produsere lokalt, uten import av kunstgjødsel, soya til kraftfor o.l. , og skape insentiver for naturlig, bærekraftig, regenerativt landbruk så vil dette ha den beste miljø og helseeffekten på lang sikt. Men dette er tiltak som git null avkastning for investorer som Bil Gates, og derfor hører vi sjelden snakk om denne type løsninger.
    1 poeng
  38. Vel klima idiotene stopper jo aldri å vinne fram med tåkepratet sitt. på 60 tallet var det fare for å gå tom for olje, så det ble innført strenge restriksjoner på dette. Er det ikke jævlig pussig at folk kaller det fossilt brensel? Hvorfor tror du? på 70 tallet var det spådd ny istid, innen de neste ti årene. på 80 tallet var det Acid Rain som de skulle ha folket til å tro på, alt av avlinger kom til å bli ødelagt og vi måtte bygge opp store reserver. på 90 tallet var det hull i ozon laget som var den store skremme taktikken for innføring av enda mer skatter og midler til miljø så kom 2000, Pol isen om skulle smelte og verdenshavene kom til å sette store deler av kloden under vann med Al Gore i spissen. Ja, også har jo vi i 2010 hvor mer ekstremt og dødelig vær var den største fanesaken Også har vi nå? Hver eneste gang, så brukes det sinnsykt med milder på å spy ut falsk informasjon, det investeres milliarder av kroner og vi fortsetter å betale prisen med både skatter, helse og enda mer ubegrunnet frykt. Så hva blir det neste? Hva blir den store skremmende nyheten for 2030? Aliens som er på vei mot kloden vår? Kyr som fiser for mye å ødelegger miljøet? Merkelig nok gjentar galskapen seg gang på gang. Og alle som stiller kritiske spørsmål til "ekspertene" er idioter, konspirasjonsteoretikere eller helt fjern.
    1 poeng
  39. Legger ekstra trykk på spekulasjoner her! "Faren" for at golfstrømmen snur, endrer seg eller hva de enn ønsker å formilde har vært oppe jevnt å trutt så lenge jeg har levd. Fortsatt har vi ikke sett noe til det. Merkelig nok er det BBC som skriver dette, samme uken som Bill Gates har vært på besøk i Downing Street i forsøk på å overbevise styresmaktene i UK at kyr må begrenses for det er så farlig for klima. 🤣
    1 poeng
  40. Jeg bruker fjellpulken sin pro-sele og har den utenpå ullundertøyet. Dvs jakka går utenpå selen. Dette er for å lettere kunne regulere antall lag jeg har på overkroppen. Blir det for varmt kan jeg ta av jakka uten å måtte ta av selen. Blir det for kaldt kan jeg ta på en fleecejakke utenpå seletøyet. Det gir også mindre slitasje på evt. membranjakke som gjerne er et dyrbart plagg. Nå bruker jeg taudrag og ikke stivt drag. Mulig stivt drag vil løfte opp jakka og gi vinden fritt leide.
    1 poeng
  41. Har mottatt selen og prøvd den på. Med kun t-shorte på så strammer jeg magebeltet helt inn til det ikke er mer å stramme. Men nå skal jeg jo ikke løpe rundt i t-shorte heller, og med noen ekstra plagg utenpå tror jeg det her skal gå greit 😀 Ble en parispulk, drag og dragfester også. Nei, nå gleder jeg meg til vinteren.
    1 poeng
  42. "Speilrefleks" er jo mer enn noe annet en betegnelse på et konsept for å fokusere og komponere når du ikke kan gjøre det ved å se bildet på flaten som faktisk skal fange bildet. Speilet ble brukt for å dirigere lyset vekk fra filmen (som bare skulle eksponeres for lyset i nøye tilmålte perioder), og til kalibrert omvei som skulle vise det samme som filmen ville motta når speilet ble fjernet fra lysets naturlige passasje. Når analog film svinner (svant?) hen, er det bare et tidsspørsmål før omveien og speilet dør. Men gammel optikk er uansett morsomt, her er noe av optikksamlingen min pr 2010, da foto var mer en selvstendig interesse for meg enn det er nå: µ4/3-fatning: A) Oly 14-42mm, f/3.5-5.6 B)' Oly 17mm f/2.8 C) Pana 20mm f/1.7 LTM-fatning: D) Voigtländer Ultron 35mm f/1.7 E) Voigtländer Nokton 50mm f/1.5 F) Voigtländer Color Heliar 75mm f/2.5 G) Voigtländer APO Lanthar 90mm f/3.5 M39-fatning (i praksis LTM-fatning): H) Jupiter-12 35mm f/2.8 (59-mod, kun reversert eller makroring) I) Jupiter-3 50mm f/1.5 (58-mod) J) Jupiter-8 50mm f/2.0 (4 stk: 56-, 57-, 58- og 77-mod) K) Industar-26m 50mm f/2.8 (60-tallet) L) Industar-50 fast 50mm f/3.5 (60-tallet) M) Industar-50 foldbar 50mm f/3.5 (60-tallet) N) Industar-61 52mm f/2,8 (60-tallet) O) Jupiter-11 135mm f/4.0 (63-mod) Modifisert M39-fatning: P) Industar-69 28mm f/2.8 (70-tallet, halvformat) Contax RF fatning (= Kiev RF fatning): Q) Jupiter-3 50mm f/1.5 (57-mod) R) Jupiter-8 50mm f/2.0 (57-mod) S) Helios-103 53mm f/1.8 (82-mod) T) Jupiter-9 85mm f/2.0 (55-mod) U) Jupiter-11 135mm f/4.0 (57-mod) T-fatning: V) Albinar 500mm f/8.0 (80-tallet, ikke på bildet - så forbasket stor at det ikke hadde vært plass til den på diagonalen engang.) Bruker fortsatt Oly E-P1, men mer og mer mobilkamera. Skal den gamle optikkken ut på tur, må nok Oly-en oppdateres, tror jeg
    1 poeng
  43. Du har nok rett der, mange nye mobiler har like bra (eller bedre)kamera som vanlige kompaktkameraer. Men en av de store fordelene med et kompaktkamera er jo at du ikke bruker opp batteriet til mobilen, det er hovedgrunnen til at jeg ikke tar så mye bilder når jeg er på tur.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.