Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. jan. 2025 i alle områder

  1. Jeg må bare fortelle om da jeg møtte Lars Monsen , da han besøkte byen min. Det var for en del tiår siden. Han turnerte landet med en foredragsturne etter Alaska turen, da han krysset Alaska til fots sammen med den damen. Han fortalte og viste lysbilder ( det er en stund siden. Noen som vet hva lysbilder er ??😎). Tror det var en del av finansieringen av Canada på tvers turen, som han sa han planla. Lenge før han ble rikskjendis. Jeg hadde lest "90 dager på loffen i Børgefjell" og akkurat kjøpt "Villmarksboka" som nettop var utgitt. Etter at han var ferdig med det han hadde å si og takket for seg, fortalte han at han tenkte å sitte der framme en stund, hvis noen ville slå av en prat. Jeg tenkte da at å stå i kø for kanskje å få si ett hei, det gidder jeg ikke. Så jeg var på vei ut døren da jeg kikket meg over skulderen og oppdaget at ingen gikk fram. Ingen. Så jeg snudde på helen og gikk fram. Han satt ved siden av ett bord der han hadde rigget en liten utstilling. En småsvidd sovepose, en 111 primus og litt annet. Han var ikke akkurat skravlete. Jeg spurte og han svarte. Jeg husker at jeg spurte om han ikke vurderte noe lettere enn 111 primusen for Canada turen, siden det nå var kommet noen lette slange bensin brennere. Og han hadde vurdert, men ikke bestemt seg. Vi pratet litt om Norge på langs turen, og jeg hadde "Villmarksboka" under armen og lurte på om jeg kunne få en signatur i den. Det fikk jeg. Ett hyggelig minne.
    6 poeng
  2. Ble en liten tur i Østmarka, Oslo, for å teste pakking av pulk og sånt før vinterferiens planlagte Hardangervidde-tur. Som dere ser av det ene bildet så var det ikke langt til sivilisasjonen. Whisperliten pulserte litt så den må nok få en rens. (Oppdatering: Etter en rens så brenner den som den skal igjen)
    5 poeng
  3. Monsens univers - podcast i NRK Radio https://radio.nrk.no/podkast/monsens_univers "Lars Monsen møter mennesker som deler hans sterke kjærlighet til naturen og villmarka til en prat om opp-, ned- og toppturer, dyremøter og hjertesaker." Første episode sluppet 11.01.2025: Med fiskestang i synkesand (11.01.2025 • 52 min) "Bård Tufte Johansen er ikke først og fremst morsom. Han er fluefisker. Men hva skjedde da han sank i sanda, midt ute i elva?" https://radio.nrk.no/podkast/monsens_univers/sesong/2025/l_5f6a319f-2645-4c5c-aa31-9f26457c5cd1 Og for de som ikke alt har fått det med seg, så startet NRK Monsen sin nye TV serie, Monsen og nasjonalparkene, nå i helgen: https://tv.nrk.no/serie/monsen-og-nasjonalparkene
    3 poeng
  4. Jeg var på tur med familien opp under Hallingskarvet nå i helga. Jeg lå på downmat 9 (R8), fruen så sammen med 4-åringen på synmat duo(R5) og 12-åringen lå på dobbel bamse(total R ca 3,8) . Et lag bamse underlag under de oppblåsbare. Vi hadde rundt 18-19 minus om natten Jeg lå og småfrøs, mens fruen var varm. Jeg kjente tydelig kulden fra underlagt. Ene natten måtte vi bytte plass fordi 4-åringen ville ligge ved siden av pappa etter litt nattlig trass. Synmat var mye varmere og det kjentes nesten ut som at det varmet fra undersiden når jeg flytte med over. Fruen kunne rapportere tilbake at Downmat skulle kasseres så for vi kom hjem. 12-åringen opplevde ingen kulde mot bakken. Alle hadde likestilte, gode soveposer.
    3 poeng
  5. Første oppfyring av min nye og andre Omnilite Ti i hus! Effekten, uten å ha målt med den jeg allerede har side om side enda virket spinnvilt mye høyere! 🤔 Med bare en liten vridning av ventilen var stikkflammene og lyden mye hissigere enn hva jeg er vant med. Er det den nye eller gamle det er noe "feil" med? Edit: Jeg tror jeg fant svaret. Side om side med ingenting på fuelflaska er det vesentlig mer lufttrøkk ut av dysa med den nye pumpa på samme brenner, flaske osv. Jeg trodde jeg hadde kurert gamle pumpa forrige gang jeg fant noe rusk i den og merket av pumpeeffekten ble mye kraftigere. Det var visst ikke alt! Kun for orientering så er i dette tilfellet den "gamle" pumpa en ErgoPump som medfulgte Trangia X2. Jeg har en tredje pumpe som er den som faktisk medfulgte den første Omniliten min som jeg ikke har testet opp mot disse enda. Det er også den eneste av de med rød tupp i pumpebunnen Edit 2: Jeg tar dette med effektforskjell i en egen tråd... IMG_5136.mov
    2 poeng
  6. Litt off-topic, men relevant for Exped Downmats. Den første uken i mars for to år siden i Skarvheimen måtte jeg lage en nødbivuakk. Det var allerede mørkt da jeg begynte å grave, så jeg måtte jobbe raskt og siden jeg var alene og ikke hadde noen partner til å måke ut løssnøen, laget jeg et veldig enkelt "ormehull" på ca. 3m dybde inn i skavl. Som de fleste fjellturister hadde jeg en Z-matt, men også en Downmat (den samme nederst på side 1 i denne tråden, men på den tiden uten boblene). Det var ikke plass i hullet for å blåse opp matten, og hvis jeg hadde forsøkt å blåse den opp utenfor, ville pumpeposen ha fylt seg med løs snø blåst av den stive vinden. I stedet la jeg den flate (uoppblåst) Downmat oppå matten Z-matte, tok på meg varme klær (jeg har ikke sovepose på vinterturene), og krøp ned i hullet. Jeg hadde hengt termometeret på skiene utenfor og måtte ut av hullet noen ganger for å tisse. Utetemperaturen var minus 19°C. På en av disse “utfluktene” fanget et trekk vindsekken min, trakk den opp av hullet og bar den bort i retning Sverige. I hullet holdt jeg meg våken og fortsatte å bevege bena og føttene for å unngå frostskader. Klokken var 07:30 da jeg endelig forlot bivuakk og gikk videre, etter ca. 12 timer. Poenget med denne historien er at selv om jeg måtte fortsette å bevege bena og føttene, holdt overkroppen seg behagelig varm uten fordelen med Downmat-isolasjon og jeg la ikke merke til noen grop under der jeg lå når jeg trakk mattene ut om morgenen. Er det noen andre som har opplevd en kald natt i snøen med kun en Z-matte som underlag?
    2 poeng
  7. Pi har fått selskap av Tinta. Tinta fikk vi 1,5 år siden, da hun var 1,5 år som omplasseringshund. Tinta er kul, har ADHD, men hun finner fugl! I år er det felt fugl for både Pi og Tinta, til tross for lite jakt pga tobent valp
    2 poeng
  8. Endeleg ein nærtur med bål. Seint avgårde og trøtte etter veka, vart det hverken den mest instavennlege staden eller fotogent oppsett. Og det er nett slik eg likar det! Desse enkle nærturane "bak huset", akkurat så langt som du gidd Fredags kveld etter jobb. Kast på Parisbrettet det du kjem på, og kom deg avgarde. Det har blitt for få av desse korte nærturane siste 2-3 åra, og eg har sakna det. 20250111_104957.mp4
    2 poeng
  9. I utgangspunktet skal fjæra gjøre at du ikke trekker pumpa for hardt ut, og skader noe. Plastskiva med den rare biten nedenfor skal selvsakt være hel, og har i hovedsak til hensikt å la pumpestanga gli litt lettere. Jeg vil absolutt sjekke pumpelæret og evt tilbakeslagsventilen også. Hvis du bytter over pumpestanga (med alle delene) merker du da en vesentlig endring? Vi kan i hvertfall fastslå at den gamle pumpa ikke gir nok til å få full fres på brenneren. Du må gjerne teste begge brennerne med pumpene også. Det er alt for mange ting som kan spille inn til å bare skylde på den plastbiten.
    1 poeng
  10. Hei - synd du skal legge ned nettsiden din. Mye godt innhold gjennom mange år! Slike sider spiser ikke mye havre etter at de er laget og om jeg var deg ville jeg vurdert å beholde siden for nostalgiens og sidens egenverdi. Det er kulturhistorie - et innblikk i hvordan nettet var "den gangen". Det er ikke sikkert at du selv vil like å se ditt eget innhold eller kanskje gamle domene på en side fullpakket av reklame for gambling eller andre ting. Det er ofte resultatet av slike salg. Man skal ikke være så redd for at slike sider blir utdaterte eller kjenne på et press for å lage nytt innhold hele tiden, syns jeg da. Om du ønsker å ta vare på innholdet har jeg mulighet for å importere alt innholdet fra slike wordpress-sider direkte inn i dette forumet - på et passende sted. Det er selvsagt også mulig å sette deg som forfatter - eller lage det som artikler eller hva som helst. Det er bedre enn way-back machine og innholdet er berget og du kan selv ha kontroll med innholdet. Om du tenker ren kroneverdi på nettstedet er nok webforumet rette stedet å spørre.
    1 poeng
  11. Ikke Åsnes, men langrennstaver fra OneWay med hurtigutløser. Her sitter utløseren oppe og i front av staven. Har brukt de 3 sesonger og fortsatt virker "systemet" ikke slitt. Har hatt 3, eller 4 tror jeg, utilsiktede frikoplinger. 1 gang under staking og de andre under fiskebein. Kan ikke si at jeg bevist har "trykket på knappen", men siden låseknappen hadde "sprettet opp" er det nok det som har skjedd. Har prøvd å fremprovosere dette med mye og mange rare bevegelser, men de har da aldri løst ut. Så jeg mener systemet fungerer, forutsatt at en ikke utilsiktet kommer borti utløserknappen.
    1 poeng
  12. @gabbs helsevesenet skriker etter ansatte over hele fjøla. Utdanner du deg til f.eks. Sykepleier vil du ha mulighet til å jobbe hvor du vil, og du kan gjøre veldig mye forskjellig med «bare» en bachelor. Bytter du fagfelt får du en ny arbeidshverdag. Et yrke der det ofte vil telle positivt å ha noen år på baken, da man har mye livserfaring. Du har mulighet til å både jobbe tredelt, todelt og ren dagstilling alt ettersom. Flere steder kan man og velge mellom langvakter og har ønsketurnus og. Ofte vanskelig å få fri i høytider, og på sommeren får du ofte maks tre uker ferie i strekk. Til gjengjeld har du mulighet til å jobbe både i byrå og fast arbeidsgiver i det private og offentlige. Liker du jobbe natt og er fleksibel på å jobbe helg/kveld, kan du fort bytte til deg langfri. Tidvis høy emosjonell slitasje, brudd på hviletid er standard og lett å bli rammet av «empatitt» når man har stått i den noen år.
    1 poeng
  13. Bare litt lette tanker som falt meg inn: Du som driver med brann og redning fra før, og har kompetansen der i bunn, hvordan er mulighetene til å bli instruktør for å lære opp andre? Det kan jo kanskje være noe man kan ha som en deltidsjobb, og evt drive med youtube på siden. Evt brannetterforsker eller nå hva det kalles. Der er det kanskje muligheter flere steder, både statlig og privat(forsikringsbransjen)?
    1 poeng
  14. Du kan jo også høre med Åsnes om erstatning. Det er nå også ganske mye rimeligere å fikse stavene med ny tupp: https://www.fjellsport.no/merker/asnes/asnes-ski-pole-flex-tip-black Og trinse: https://www.fjellsport.no/merker/asnes/asnes-reserve-trinse Jeg er ganske sikker på at Black Diamond er kompatibelt med Åsnes hvis du finner tupp og trinse derfra også. Ellers så syns jeg Åsnes Rabb og Free ser fine ut, men jeg så noen hadde problemer med strammingen av de, så jeg håper (og regner med) at det er fikset til i år: https://www.fjellforum.no/topic/62118-åsnes-explore-2-section-siger-nedover-og-holder-ikke-lengden/
    1 poeng
  15. Jeg har vært på flere vinterturer med to Bamse-undelag. Den ene la jeg dobbelt, dermed fikk jeg tre lag under rompe og rygg. Kjente at det var varmt og godt fra underlaget.
    1 poeng
  16. Og min skulle bli trekkhund men ting blir ikke som man hadde tenkt 😂 8A44481F-0979-4A7D-B375-A11709C7B298.mp4
    1 poeng
  17. Jeg har brukt 3,5mm bor fra ett biltema-sett, og PU-trelim på skruene. Fungerte fint det også Den spesialboren var veldig dyr+frakt. Særlig når man har en 3,5mm liggende i garasjen Bare vær forsiktig å ikke bor for langt med en vanlig bor. Den går plutselig veldig raskt ned i skien. Jeg målte hvor langt skruene stakk ned gjennom bindingen, og brukte teip og stødig hånd. Borret først med en litt mindre trebor med spiss. NB! Det står ofte påstemplet på skien hvilke bor som skal brukes.
    1 poeng
  18. Luna er en AH på 1 år som skulle bo ute og bli skikkelig vinterhund, men som endte opp inne foran peisen og må ha dekken når minusgradene kommer
    1 poeng
  19. Oppdaget at det har kommet en ny håndholdt nødpeilesender PLB. Veier kun 160 gram. https://seatronic.no/gme-mt610g-plb-personlig-nodpeilesender-med-gps https://backend.seatronic.no//media/productattach/6/f/6f24ac1d57b9ba6.pdf
    1 poeng
  20. I den senere tiden har jeg fundert litt på å skaffe meg en form for nødkommunikasjon. Jeg er en del på tur alene, både sommer og vinter, ofte i områder der det er dårlig med mobildekning. Jeg padler også en del kajakk, der det kan gå lang tid imellom hver gang man møter på andre. Etter å ha sett på forskjellige alternativer, vurderer jeg nå å anskaffe en håndholdt nødpeilesender (PLB). En enhet jeg har sett litt på er Ocean Signal Rescue Me PLB1 ( heretter PLB1 ). Et annet medlem av Fjellforum gjorde meg oppmerksom på at det nylig har kommet en annen type PLB på markedet. Jeg dro derfor innom Seatronic i Moss, som har begge enhetene i butikk, for å vurdere disse opp mot hverandre. På oppfordring fra nevnte medlem av Fjellforum legger jeg her ut litt utvalgt informasjon om disset to modellene (med forbehold om at informasjonen jeg per nå har er riktig). Den andre enheten det er snakk om er en Jotron Tron SA20 ( heretter SA20 ). Jeg ble fortalt at dette er en enhet som tidligere har vært forbeholdt et profesjonelt marked, men som nylig ble gjort tilgjengelig for private brukere. Dette forklarer muligens hvorfor jeg fant lite informasjon om denne enheten når jeg gjorde et raskt søk på nettet. Begge enhetene er rene nødpeilesendere med mange av de samme egenskapene. En forskjell er at SA20 også har «return link system RLS», der man får signal med lys på enheten om at nødsignalet er mottatt. SA20 har i tillegg til LED-strobe, en IR-LED, som gjør enheten synlig både i lys og mørket. Batterilevetid: 7 år for PLB1 og 11 år for SA20. Med PLB1 kan man bytte batteri en gang og oppnå ytterligere 7 års levetid. Dette koster ca. 3500 kr. Man kan ikke bytte batteri på SA20, så etter 11 år må man vurdere en ny enhet. Begge enhetene er vanntette, men oppgir litt forskjellige data rundt dette. PLB 1 vanntett ned til 15 meter. SA20 viser til standar IPX7, skal fungere minimum 24 timer i vann, og den skal kunne fungere etter å ha vært 1 meter under vann i 30 minutter. Det er et generelt krav for alle nødpeilesendere at de skal kunne fungere i vann i 24 timer. Temperatur: Begge enhetene skal fungere i temperaturområde -22 til +55 grader C. Vekt: PLB1 veier 116 gram. SA20 veier 150 gram. Begge enhetene sender ut peilesignal og de sender nødsignal i minimum 24 timer. Satellittsystem: Begge enhetene fungerer opp mot flere forskjellige satellittsystemer. På bruksanvisningen til PLB1 står det at den fungerer opp mot COSPAS / SARSAT. Dette systemet er igjen linket opp mot flere av de eksisterende satellitt-systemene vi har i dag. SA20 støttes av GPS, Galileo og GLONASS. Slik jeg forstår det fungerer begge systemene godt på våre breddegrader. Når det gjelder nøyaktigheten på posisjonen, avhenger det mer av omgivelsene man er i ( åpent lende / hav vs. trang dal eller kløft ). Tilbehør: Med PLB1 får du med en festebrakett og bæreveske. SA20 leveres med bæreveske, halsbånd med fløyte og signalspeil. Slik jeg forstår det må begge enhetene være i en bæreveske for å kunne flyte. Pris hos Seatronic: PLB1 koster 4499 kr. SA20 koster 4799 kr. Begge enhetene krever programmering som koster 699 kr. I tillegg kommer det et årlig abonnement hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på 500 kr. For å kvalitetssikre noe av det jeg her skriver, tok jeg kontakt med en person som jobber i redningstjenesten. Vedkommende fortalte ut over det jeg lurte på, om at de årlig får en del unødige nødmeldinger. Da er det enten snakk om dårlig forståelse av hva som defineres som en nødssituasjon, eller nødmeldinger som blir aktivert pga. av at sekken pakkes / snøres for stramt og at andre gjenstander aktiverer SOS knappen. At man mister soveposen, eller at teltet blir ødelagt er i utgangspunktet IKKE en nødssituasjon. Tenk over hvordan man oppbevarer / pakker en enhet med SOS-funksjon. En unødig redningsaksjon er i beste fall sløsing med fellesskapets ressurser, og i verste fall vil det gå betydelig lengre tid før personer i reel nød, får assistanse. Avslutningsvis, jeg har ingen bånd til Seatronic i Moss, og begge enhetene er å få kjøpt andre steder. https://seatronic.no/ocean-signal-plb-rescueme-personlig-nodpeilesender https://seatronic.no/jotron-tron-sa20-plb-personlig-nodpeilesender-med-gps-og-rls-jo104500
    1 poeng
  21. Begynner å dra på åra han nå. Tilogmed bikkjene fikk halmseng i leiren 😂😍
    1 poeng
  22. I dag er jeg pensjonist, men vil nevne 2 av de mest givende av mine totalt 5 helt forskjellige valg gjennom mitt yrkesliv. Gravferdskonsulent og Ortopediteknikk. Jeg har aldri byttet jobb innenfor samme bransje, men heller valgt å gjøre noe helt annet enn det jeg "kan" fra før, de gangene det har vært naturlig med en forandring. Oppskriften gir nok ikke mest igjen økonomisk, men det har gitt meg variert kompetanse og et interresant yrkesliv. De fleste vil nok jobbe innenfor sin utdannelse og fortsette å bygge i det sporet, noe som virker fornuftig både økonomisk og på det yrkesmessige og kanskje personlige plan. Jeg har valgt litt annerledes gjennom "karrieren" og det var det som passet for meg.
    1 poeng
  23. Så flotte bilder fra fjellet der @sneakyowl bra noen får luftet turutstyret Gikk meg en tur rundt Torghatten i dag. I går gikk jeg på toppen- mye snø og ganske tungt å gå opp der nå. Fra gårsdagens tur bilder under. Oppdaget i går at det var igjen satt bolter langs kanten av hullet ved det voldsomme stupet - etter opprenskingen de gjorde for et par år siden. Sendte på en melding til Stiansen i 71*nord og tipset han om det og han skulle ta det videre de kunne sikkert funnet på mye sprøtt langs kanten der.
    1 poeng
  24. Jeg slutta jo, så det skal du ikke være redd for. Biter dessuten ikke såå hardt! 😁 Jeg runda akkurat ti år som nasjonalparkforvalter, før jeg gikk over til reindrift. Som @Heriks sier er NP-forvalterne ansatt av Statsforvalteren, mens det er NP-styret som disponerer arbeidstida (oppdragsgiver). Det er overraskende stor turnover på stillingene. Jobben er spennende og oppgavene er varierte, men tror nettopp det at man må flytte på seg, gjør at det ofte blir et mellomstopp før man vil nærmere "hjem". Derfor hadde vi stor utskifting i høst. En annen grunn er nok at mange med denne utdannelsen har oppsynsjobber i enden av kikkerten. I dag jobber tre ex-nasjonalparkforvaltere i Nordland enten for SNO eller fjelloppsyn. Hos oss har Statsforvalteren fått øya litt bort fra mastersyken, nettopp for å ansette personer som man tror vil sørge for kontinuitet. Jeg synes det er fornuftig. Ser at også @Veidemannsblod sin samboer også har bachelor (ble veldig nysgjerrig på hvem i det gamle forvalterkollegiumet dette er! 😅). Årshjulet varierer fra år til år, men jevnt over kan man si at den mest travle tida er fra påske til sommer, og september-oktober. Veldig mange befaringer og samlinger (feltkurs, hvis relevant) legges til barmarkssesongen. Likevel har det ikke vært noe problem å jobbe inn, og ta avspasering hvis man ønsker lengre sommerferie. Jeg har hatt fem uker sommerferie tre år på rad. Og da har jeg også hatt avspasering til elgjakta, jul og påske. Har aldri jobbet i stille uke eller romjul, men har et par ganger valgt å gjøre årsrapportering i romjula (ikke nødvendig, men et eget valg). Jeg innførte også "egenbefaringsdager" hos oss. Disse var tenkt brukt for å gjøre seg kjent i de delene av nasjonalparkene som man aldri fikk anledning til å besøke gjennom ordinær saksbehandling. Dette kan kombineres med helg, og da kan man virkelig komme seg inn i indrefiletene av norsk natur, i arbeidstida. Uansett er det mange andre kule muligheter med en naturforvalter-utdannelse. I mitt kull har de fleste havnet i konsulentbransjen, offentlig forvaltning (både kommune, stat, fylkeskommuner, statlige foretak) eller i naturoppsyn.
    1 poeng
  25. Hadde det ikke vært for Krossobanen hadde jeg ikke hatt denne utsikten over dalen til Vemork: …..eller denne utsikten over til Gausta: Disse to bildene er tatt på ettermiddagen 27.02.2023 – dagen før 80-årsjubileet for Vemorksabotasjen, som var grunnen til at jeg var på Rjukan:
    1 poeng
  26. Overnattet ved Lutvann i -8 og bittelitt vind. Lå på et long wide liggeunderlag og hadde en 65 l ryggsekk inne i teltet også. Veldig fornøyd. Det er visst en feil på noen av teltstengene som er produsert av Easton. De sender nye til alle slik at ingen behøver å lure på om de har stenger med feil. Veldig ryddig av Durston og ikke så overraskende etter min erfaring.
    1 poeng
  27. Inn på dette med Haukeliseter og nordover igjen: På grunn av gode snøforhold tenkte jeg å ta neste tur i dette området. Da jeg så litt nærmere i kartet skulle det ikke mye til for å se at om man starter fra parkeringslomma bare 3 km lenger vest på veien fra Haukeliseter så har man en vesentlig enklere og slakere tur opp på berget. Hadde det ikke vært for selve Haukeliseter-hytta/hotellet (og buss-stopp!) hadde dette vært den mer logiske start/sluttpunktet på "Hardangervidda-kryssing", i hvert fall med pulk. Det er også en etablert barmarkssti. Du har fremdeles neste høyde opp mot Mannevatn, men du er i hvert fall spart for den første og bratteste stigningen. Ikke akkurat en statshemmelighet, men jeg syntes det var litt interessant hvordan "Finse - Haukeliseter" er så godt innprentet at man kanskje ikke tenker over å se på alternativene.
    1 poeng
  28. Det er fordelen av å gå med tung sekk: Den prosentvise økningen blir minimal og derfor ikke noe man tenker på. Den hadde antakelig tatt livet av minst halvparten av lettpakkerne dog... 😉
    1 poeng
  29. Det er moro når bildene innimellom finner veien helt hjem til stueveggen... EDIT: Etter litt flytting og vurderinger har det funnet sin plass i gangen nede der det kommer enda bedre til sin rett:
    1 poeng
  30. Jeg bruker veldig mye Nido. 400 gramsboksen du lenker til gir 3 liter H-melk. Du får også bokser på 900 g og 1800 g. Jeg kjøper dem i det som ofte kalles innvandrerbutikker. Sist jeg handlet Nido kostet en 400 g boks 100 kr. Det er riktignok en stund siden (i fjor sommer) da jeg pleier å kjøpe noen bokser om gangen og oppbevarer dem hjemme i fryseren til de åpnes. Jeg bruker Nido på tur, på hytta og hjemme (hvis jeg ikke har tilgang på vanlig melk). Brukt i matlaging merker jeg overhodet ingen forskjell fra vanlig melk. Som drikke kjenner jeg noe forskjell, men jeg synes den er god. Best blir den om den får stå i noen timer før den drikkes (minst 2 timer). På tur blander jeg den ut om kvelden og lar den ligge over natten på et kjølig sted for så å drikke den til frokost. Jeg har til nå ikke kjent noen usmak fra lagring, selv ikke på hytta der den har stått i boksen uten kjølemuligheter i minst ett halvt år uten problem. Uten at jeg skal si at jeg vet det, så tipper jeg at pulver av skummet melk er mer bestandig ved oppbevaring over tid enn helmelk på grunn av mindre fettinnhold. Det kan jo harskne over tid. Ikke det at jeg har merket noe til det da. Lufttett oppbevaring pleier å motvirke harskning. Kulde også. Jeg vil tippe at den som @sofasliter lenker til fra Mayah (H-melk) er like bra som Nido. Prisen er jo heller ikke noe å si på. My two cents
    1 poeng
  31. Her sov jeg fredag til lørdag i mitt splitter nye telt. Ikke noe vanskelig bilde å ta, men kanskje et som frister til tur?
    1 poeng
  32. Så veldig mye nærmere enn dette har jeg ikke tro på at jeg kommer i vår:
    1 poeng
  33. Og der! fikk jeg endelig ålet meg nærme nok en rype i snøen til å få et kurant bilde. Det har stått på ønskelista en stund!
    1 poeng
  34. Var innom søppelfyllinga i fjor høst og der sto det hundrevis av par ski. Flere med 75mm binding. Jeg kastet mine siste med 75 mm for en måned siden da gikk skiene rett i restavfall. Ikke noe gjenbruk eller oppsamling på vår søppelfylling denne våren. Burde kanskje skrudd bindingen av og gitt bort her på forumet. Kanskje ikke død men trist å se at det går som søppel. Litt off topic. Er fornøyd med bc og har gått med Explore siste to sesonger. Var også fornøyd med 75mm den gang. Asolo Morgedal var gode sko etter noen måneder med inngåing. Tore
    1 poeng
  35. Folk har vel opplevd sålebrudd med 75mm sko også. Ingenting er helt skuddsikker.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.