Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. jan. 2025 i alle områder

  1. Hvis du først skal lage selv og likevel skal på isfiske så bruker vi disse en del om vinteren (Kan variere en del i lengde)
    5 poeng
  2. Så flotte bilder fra fjellet der @sneakyowl bra noen får luftet turutstyret Gikk meg en tur rundt Torghatten i dag. I går gikk jeg på toppen- mye snø og ganske tungt å gå opp der nå. Fra gårsdagens tur bilder under. Oppdaget i går at det var igjen satt bolter langs kanten av hullet ved det voldsomme stupet - etter opprenskingen de gjorde for et par år siden. Sendte på en melding til Stiansen i 71*nord og tipset han om det og han skulle ta det videre de kunne sikkert funnet på mye sprøtt langs kanten der.
    4 poeng
  3. Nå skal jeg kanskje gå imot strømmen her. Jeg synes det er hensiktsmessig å skille mellom hva som er "kostbart" og hva som er "dyrt". De dyreste snøpluggene jeg har hatt var fra Aliexpress. De kostet lite men tok ikke lange stunden før de var bøyd alle som en. Kanskje jeg er vel slem mot de men jeg gidder ikke dalle med snøplugger. Når de er tilstrekkelig gravd opp til at de kan røskes løs gjør jeg det, og kan jeg få de nedi med litt tramping gjør jeg også det. Jeg har også hatt Helsport sine og noen jeg ikke husker merket på. Nå har jeg gått over til Hilleberg sine, etter noen tilbud på Fjellsport. De er de mest kostbare jeg har hatt, men ikke de dyreste, for der har jeg foreløpig ikke ødelagt én eneste en.
    2 poeng
  4. Det er aldri feil med 2 Omnilite etter min erfaring. Det forenkler også logistikken med reservedeler osv om man ønsker ha med 2 brennere som sikkerhet eller "komfyr" til mer avansert kokkelering på tur
    1 poeng
  5. Slike erfaringer er gull verdt og noteres på denne kanten også. Takk
    1 poeng
  6. Nå har jeg sertifikater på omtrent alt som finnes av kran og kjøretøy så.... Takk for inspillet.
    1 poeng
  7. Det har jo vært fokus på "grønne" utdanninger, og jobber, i denne tråden. Noe som sikkert er ganske naturlig, på et friluftslivsforum. Hvis vi holder oss innenfor den "sfæren", så kan det jo nevnes at en bachelor, eller master, i naturforvaltning/miljø/arealplanlegging/-forvaltning/skogbruk, osv. er ganske allsidige utdanninger, og en kan brukes til mye rart. Kanskje kan en slik type utdanning, sammen med den kompetanse du allerede har, kvalifisere for jobber du ikke har reflektert over, i det hele tatt. Det er mye rare kombinasjoner som kan være anvendelige. Jeg er utdannet skogbruker, og jobber med vegadministrasjon, nærmere bestemt, vegforvaltning. Den ideelle utdanningen for en slik jobb, har jeg kommet fram til, at ville vært, fagbrev som anleggsmaskinfører, gjerne med litt praksis, kombinert med en bachelor i rettslære. De tror jeg ikke det finnes mange av😅
    1 poeng
  8. Valgte å ikke inkludere noe om dette ettersom det jeg søker er inspirasjon ikke nødvendigvis realistiske alternativer. Dette er noe jeg har tenkt mye på over lang tid selv og jeg har noen tanker om hvor jeg vil hen, men det kan finnes veldig mange stillinger jeg ikke har tenkt på i det hele tatt som kanskje kan se veldig intressant ut.
    1 poeng
  9. Hva er det du omskoleres fra, og hvilken kompetanse besitter du fra før? Har du noe, allerede, som det er aktuelt og/eller interessant å bygger videre på?
    1 poeng
  10. Jeg slutta jo, så det skal du ikke være redd for. Biter dessuten ikke såå hardt! 😁 Jeg runda akkurat ti år som nasjonalparkforvalter, før jeg gikk over til reindrift. Som @Heriks sier er NP-forvalterne ansatt av Statsforvalteren, mens det er NP-styret som disponerer arbeidstida (oppdragsgiver). Det er overraskende stor turnover på stillingene. Jobben er spennende og oppgavene er varierte, men tror nettopp det at man må flytte på seg, gjør at det ofte blir et mellomstopp før man vil nærmere "hjem". Derfor hadde vi stor utskifting i høst. En annen grunn er nok at mange med denne utdannelsen har oppsynsjobber i enden av kikkerten. I dag jobber tre ex-nasjonalparkforvaltere i Nordland enten for SNO eller fjelloppsyn. Hos oss har Statsforvalteren fått øya litt bort fra mastersyken, nettopp for å ansette personer som man tror vil sørge for kontinuitet. Jeg synes det er fornuftig. Ser at også @Veidemannsblod sin samboer også har bachelor (ble veldig nysgjerrig på hvem i det gamle forvalterkollegiumet dette er! 😅). Årshjulet varierer fra år til år, men jevnt over kan man si at den mest travle tida er fra påske til sommer, og september-oktober. Veldig mange befaringer og samlinger (feltkurs, hvis relevant) legges til barmarkssesongen. Likevel har det ikke vært noe problem å jobbe inn, og ta avspasering hvis man ønsker lengre sommerferie. Jeg har hatt fem uker sommerferie tre år på rad. Og da har jeg også hatt avspasering til elgjakta, jul og påske. Har aldri jobbet i stille uke eller romjul, men har et par ganger valgt å gjøre årsrapportering i romjula (ikke nødvendig, men et eget valg). Jeg innførte også "egenbefaringsdager" hos oss. Disse var tenkt brukt for å gjøre seg kjent i de delene av nasjonalparkene som man aldri fikk anledning til å besøke gjennom ordinær saksbehandling. Dette kan kombineres med helg, og da kan man virkelig komme seg inn i indrefiletene av norsk natur, i arbeidstida. Uansett er det mange andre kule muligheter med en naturforvalter-utdannelse. I mitt kull har de fleste havnet i konsulentbransjen, offentlig forvaltning (både kommune, stat, fylkeskommuner, statlige foretak) eller i naturoppsyn.
    1 poeng
  11. Det ble en ganske bra tur på Hardangervidda ovenfor Haukeliseter første helg i 2025. Startpunkt 3 km vest for fjellstua for en mye mer ålreit stigning i starten. Artig nok var det to andre pulkdragere ute på tur opp den seige bakken til Mannevatn lørdagen. De var kanskje en time før meg, så jeg klarte ikke å ta de igjen, men jeg satt pris på å jukse litt med å bruke sporene deres i den løseste tunge snøen. Etter hvert skjærte jeg av ruta som vanligvis kvistes til Hellevassbu og lagde min egen variant av en runde oppom Storhellerflotttjønnan. Ambisjonen for turen ble som alltid kuttet litt kort. Med ca. 3 mil planlagt ble turen litt over 2. Jeg er fornøyd med det valget, for i dag (søndag) var det snøvær, tung løssnø og lite sikt. Det meste av tidligere spor var også snødd igjen. Den mila+ tilbake til bilen ble slitsom nok! Spesielt nedkjøringene var ganske seige når man ikke ser noen konturer i snøen og må ta seg veldig forsiktig frem og ned.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.