Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. des. 2024 i alle områder

  1. Fin TV-titting fra Antarctic Heritage Trust med en miks av folk fra Norge og New Zealand på vei til Sydpolen for noen (2?) år siden https://nzaht.org/share/films/193956-2/ Jeg hadde nok foretrukket litt mer "unsupported" stil, men inspirerende å se på likevel. Jeg skjønner godt at flere ønsker å gå til sydpolen, meg inkludert.
    3 poeng
  2. Noen som har tips til linerhansker som tåler litt? Tok nettopp i bruk et par splitter nye Hestra liner-hansker på en 5-dagers tur, og måtte konstatere første hull på dag 3. Jeg synes ikke jeg bruker de særlig røft. Når det er kaldt er jeg avhengig av å ha noe på fingrene for å styre med primus, tre på hundeseler og justere inn kløv, ta bilder, etc. Det er tydeligvis langt mer enn hva slike hansker tåler. Synes linerhansker er greit for da har man de bare på innenfor vottene. Alternativet er litt mer solide hansker, og så bytte imellom når man skal gjøre praktiske ting. Noen som har prøvd andre merker? Eller har andre anbefalinger?
    1 poeng
  3. Og Når det gjelder ull vs syntet, så har jeg både ullfór og syntetfór til mine hestra Heli Ski hansker. Har gått med forskjellig variant av foret på høyre/venste hånd i flere sesonger, og byttet hånd for å se om det er forskjell. Akkurat like varmt. Eneste forskjellen er at syntet virker litt mykere mot huden, og tørker litt fortere. Så om det finnes syntetiske linere som varer betydelig lengre enn ull, så velger jeg det neste gang Linere kan man ofte sy en del ganger før de må kastes. Jeg pleier faktisk å gå med linerne på innerlommen halve dagen, til hendene begynner å bli svett og kald, så tar jeg på linerne og har varm tørr hanske mot huden resten av dagen
    1 poeng
  4. Et lite tips, alle slike filter som du har mellom vannet og munnen (du må suge) er noe forbanna tull! Du ender opp med å føle du suger en tennisball gjennom hageslangen. Skaff et filter som du presser vannet gjennom. Det gjør samme nytten men er ekstremt mye bedre å bruke over lengre tid.
    1 poeng
  5. Hei, da er vi på planlegging av tur i august 23., datter på 15 og mora Jeg lurer på om noen har gått strekningen fra Ritsem til Røysvatn og hvordan denne er? På kart ser det spennende ut, spesielt mtp variasjon vi vil møte når vi kommer over grensen til Norge. Jeg har vært i område rundt Hellemobotn som selvsagt er fantastisk spennende det også. Litt utfordring er nok logistikken her, da vi enten må ta fly til Bodø, buss og båt til Hellemobotn= 2 dager. Eller vi tar fly til Stockholm, så nattog og buss deretter til Ritsem. Variant 2 vil trolig være noe kjappere og vi kan starte å gå tidligere, samt at det ser en del lettere ut på kart, grovt sett, noe som kan være en fordel med en tung startsekk. Ønsker litt meninger/anbefalinger/ erfaringer rundt rutevalg her.
    1 poeng
  6. Jo mer ull det er i lineren gjør de mer delikat og mindre holdbare. Jeg har flere linere av både ull blanding og syntetisk. De syntetiske linerene holder mye bedre og fortsatt veldige varme. Jeg har med meg begge deler på tur, bruker veldig ofte syntetisk liner under aktivitet å behandling av utstyr hund. Mens ulllinerene brukes som oftest i campen.
    1 poeng
  7. Det stemmer nok veldig bra! Fordelen er at jeg ikke blir låst til en kapasitet, kan bytte ut et batterier som feiler og ha rotasjon på flere batterier. Ulempen blir såklart at de har litt lavere spenning og kanskje koster litt mer i innkjøp. Men jeg trenger ikke kaste en hel powerbank fordi kapasiteten har blitt dårligere med tiden men bytte ut et par batterier. Om det er mer miljøvennlig på sikt eller ikke får jeg se. Men jeg håper å kunne få noe lengre levetid ut av selve ladeenheten. Blir i allfall spennede å teste ut, har en følelse på at dette kan være et godt oppsett for min del.
    1 poeng
  8. Merk at disse batteriene har en spenning på 3,6v vanlig powerbank, som Nitecore har en høyere spenning, med 3,85v. Med 10000 mAh ved 3,6v som disse batteriene har gir 36Wh og det gir en teoretisk kapasitet ved 5v på 7200mAh. Har du feks en Nitecore 10000mAh, med intern spenning på 3,85v og har 38,5Wh og teoretisk 7700mAh. Disse taper da ca 10% sammenlignet med powerbanker. Men du kan jo ta med ekstra batterier for å kompensere.
    1 poeng
  9. Hos meg ligger det en Leatherman wave i gangen, som er i lomma når jeg styrer med praktiske ting hjemme, en sveitserkniv i kjøkkenskuffa og en billigere leatherman i bilen. Og så har jeg billige arveidskniver i alt av arbeidsbukser, i bilen, i boden, etc.
    1 poeng
  10. Jeg har brukt en Benchmade i alt for mange år, mest fordi den er enkel å åpne med en hånd. Men den er et mareritt å holde skarp, og siden den blir brukt til å åpne alt fra pakker med seig tape til kuttin av hard plast å fikse ble den mindre og mindre brukt. For et par år siden gikk jeg til innkjøp av Helle - Bleja, som har erstattet Benchmade helt. Den er faktisk overraskende god til å spikke med også. Men den blir stort sett brukt her på kontoret/studio til alt av hverdagsoppgaver jeg har med kniv. (innendørs) Men så kom det en liten røver i posten forrige dagen, en velkomstpakke jeg fikk fra Helle etter å ha takket ja til å jobbe med de. Å det er Helle - Nipa!! En kniv jeg har sett på som alt for liten tidligere. Men den har virkelig overrasket meg positivt i både størrelse og hvor bra den ligger i lommen. Er også fan av klipse på håndtaket.
    1 poeng
  11. Jo, selvsagt. Men rambler var ett lite ultralett/ultralite alternativ. Skeletool er jo mye kraftigere, har masse forskjellige bits, større kniv, og en veldig god tang. Tangen er ett svært nyttig verktøy, brukes like mye som kniven. Men når jeg av en eller annen grunn ikke kan ha med Skeletool, som eks. på flyreiser eller når man går med dress, så er heller rambler med i lommen. Rambler er jo også håndbagasjevennling pga. størrelsen.
    1 poeng
  12. Jeg har Skeletool CX, og etui til den. Etuiet brukes aldri. Skeletool er lett, slank, har belteklips, og ligger godt i en lomme eller klipses på lommekanten. Jeg bærer dette sammen med ett brett med bits, en bitsforlenger, og 1 meter målebånd i ett sankt neoprenetui som jeg har sydd, og en Olight Baton 3 lykt i den mørke årstiden. På tur er kun skeletool plus en bits til skibindingene med. Skeletool er med hele dagen. På jobb, hjemme og tur. På jobb er dog ofte Leatherman Rebar i lommen. Den har ett veldig bra PH skrujern og «alt i ett» uten løst tilbehør. Når jeg driver med brannetterforskning og graver ut branntomter henger alltid Leatherman Supertool på beltet, og kun denne har etui (delvis fordi jeg ikke kan ha lommer på en branntomt). Denne er kraftig, og kan brukes til bryting og kapping av litt tykkere kabler. Har også hatt to Gerber Center drive. Drittdårlig kvalitet! Bare søppel. Til hjemmet, på tur, på ski, til EDC er skeletool klart best. Kraftig og solid for størrelsen og vekten! Alltid klar til å kutte, åpne, dra ut, klemme sammen, klippe av, justere sykkelsetet til ungene, feste gir-wiren på snøfresen, vri løs fastfrosne teleskopstaver med tangen etc.
    1 poeng
  13. Det har blitt mindre av i det siste, men før arbeidet jeg en del på serverrom og tekniske rom i bygg - Da hadde jeg alltid en Leatherman OHT tilgjengelig i sekken. Navnet OHT betyr One Hand Tool (?) - Og selvforklarende nok er det ganske genialt og enkelt å få frem alle verktøy (også tang) med én hånd. Beltekutteren er også genial for å kutte strips uten å skade kabler. Metallet er ikke det beste, og jeg har klart å knekke tanga på den første jeg hadde (høy belastning!) - Men såppass fornøyd med den ellers at jeg hadde en ekstra liggende hjemme lett tilgjengelig for alt mulig. To ganske gode knivblad på den. Fjærlastet tang gjør den temmelig overlegen mange andre Leathermans imo. https://www.leatherman.com/oht-831540.html?srsltid=AfmBOooPIf_t3LVRsWtZfigT4zFewtQTqaRBucNL0pkAs_xb4ud4gY1Y Hadde OHT hatt tennstål hadde jeg lett skiftet ut Leatherman Signal-verktøyet mitt på turer der jeg foretrekker multi-verktøy ovenfor vanlig kniv (f.eks vintertur). Edit: Enhåndsdemo 🤓: IMG_1522.mov
    1 poeng
  14. Det er en pen måte å si det på. Vi kan i hvert fall si at det ikke er akkurat den kniven, og at det som regel bare er EN i gangen, så nært nok Som nevnt i tråden til Grendel Raptor, velger jeg gjerne kniv ut fra tiltenkt bruk, og "skog og mark" kan jo være så mangt. Men selv om jeg ikke er like opptatt som deg av å finne en kniv som kan brukes til alt (eller nesten alt), så er det absolutt noen gjengangere som passer godt til det jeg gjør mest og dermed tar hoveddelen av arbeidsbyrden, så det er ikke fult så ille som det kan høres ut.
    1 poeng
  15. En slik skulle jeg gjerne hatt i samlingen min. Like spesielt godt den blå der.... sukk! https://www.dlttrading.com/helle-nordlys-14c28n-blue-curly-birch
    1 poeng
  16. Jeg har fått min Nordlys FG nå og fått brukt den en del. Jeg vil si at den er ikke like egnet som en allround kniv som den originale varianten. Det som er spennende er om jeg liker den ekstra godt i kombinasjon med Nord kniven. Å den er en drøm når det kommer til matlaging, kutte fenalår og den type oppgaver. Jeg skal prøve denne ut i flere kombinasjoner framover og se om jeg kanskje lager noe video innhold av det. Personlig har jeg aldri likt Micarta, men jeg ser at et eller annet selskap (husker ikke navnet i farten) har laget farget treskaft til Nordlys kniven. I blått og grønt, litt mer som nordlys kan være. Det syntes jeg var veldig kult. Men den selger de ikke gjennom Helle. Fikk også meg en Helle - Nipa som jeg likte overraskende godt. Liten lommekniv som passer overraskende godt til mye. Jeg vil fortsatt påstå at for meg er Helle Nordlys den mest komplette allround kniven jeg har kommet over. Balansen, tykkelsen og egenskapene til denne kniven gjør at den er med meg hver dag.
    1 poeng
  17. Vindjakke er definitivt noe jeg vil anbefale. Hvis du husker å re-impregnere vindjakka nå og da, så skal det faktisk litt nedbør til før mann føler seg bløtere med vindjakke enn med en klam og tett regnjakke. Går du mye med tung sekk så kan det hende at en tynn softshell-jakke vil tåle slitasjen litt bedre enn en syltynn vindjakke. Jeg har ikke noe data for å underbygge dette, for jeg går ikke så ofte med tung sekk lenger, men jeg vil si at f.eks min Outdoor Research Ferrosi softshell føles mer solid enn f.eks ArcTeryx Squamish. Nå er det ikke veldig uvanlig å komme over ulike vindjakker på tilbud til en OK pris, så slitasjen er nok til å leve med økonomisk, men vi vil jo helst ha utstyr som varer en stund. Noen dilemma med solide skalljakker, iaf. slik jeg opplever det er at de som markedsføres som slitesterke er ofte latterlig dyre. Er det virkelig jakka til 10 000,- du vil ta på deg når du trenger noe slitesterkt? Og det tykke, solide ytterstoffet er ikke noen garanti for ytelse over tid. Membranet vil uansett slites mer hvis du går mye med tung sekk. Og all den tid membranet fortsatt er helt og fint vil du uansett oppleve såkalt "wet-out" der skulderstroppene presser mot jakken, og du blir våt i disse områdene til tross for at jakken er teknisk sett er i orden. Det andre er, som @foroll var inne på, at solide skalljaker veier mye og pakker dårlig. Det betyr gjerne at du må belage deg på å gå med den tette, klamme regnjakka hele tiden, eller sette av uforholdsmessig mye plass i sekken til dette ene plagget som du egentlig helst håper du slipper få bruk for. Jeg har en Klättermusen Brede 2.0, som etter sigende er lettere enn 1.0. Den er fortsatt ett beist. Tanken var å bruke den til vintertur i uforutsigbart vær, men den tar for stor plass. Iaf. for meg som går uten pulk. Én såpass dyr jakke burde være nok, men jeg så meg nødt til å supplere med noe litt lettere og kjøpte en Rab Latok mountain, som heller ikke er noen lettvekter, men denne gidder jeg iaf. å ha med. En vanntett jakke er noe du ønsker å bruke så lite som mulig, dvs. at den helst skal ligge i sekken så mye som mulig, så min anbefaling er at den bør veie så lite som mulig og koste så lite som mulig. Det er ofte litt motstridende egenskaper, så du må gjøre litt prioritering. Hvor du går på tur og hva slags turer du går på vil også ha noe å si for hvor lett jakke du kan ha, og hvor mange funksjoner du kan velge bort før det går på bekostning av komfort og sikkerhet. Mine mest brukte (mest bærte) regnjakker er de tynne, enkle ala Gore-tex paclite. Ettersom de tilbringer mesteparten av tiden i sekken, og sekken har blitt gradvis lettere de siste årene, synes jeg de holder ganske lenge. Finner jeg en til god pris, så kjøper jeg i god tid så den neste henger klar i skapet når den gamle er klar til å pensjoneres. Betalte vel 700,- for min siste Haglöfs LIM Paclite. Det synes jeg er helt innafor, og mye mer valuta for pengene enn de tunge, kostbare jakkene som stort sett henger i skapet.
    1 poeng
  18. En dagstur i Lisleheradmarka ved Notodden. Parkerte ved Dårstul og gikk en runde rundt Fiskeløysvann og deretter bort til Dårstulhytta. 10-15 cm med puddersnø, blåhimmel og vindstille. Helt magisk! Ble godt fornøyd med bilde jeg tok av den enslige isfiskeren som tuslet mellom sine hull.
    1 poeng
  19. Skal du ha vind- og vanntett må det nesten være en form for en 3-lags skalljakke med Gore-Tex, Dermizax, eVent eller annen "pustende membran". 3-lags vil si at jakken har en konstruksjon med et innerlag av nylon, membranlaget og et ytterlag av nylon. Slitestyrken henger først og fremst sammen med tykkelsen og kvaliteten på nylonet, så unngå de letteste og tynneste modellene. Jeg hadde kikket på noe som veide rundt 6-700 g som okei kompromiss. Skalljakker for vinterbruk kan veie 1000 g og man får superlette sommermodeller til 200 g. Populære merker er Arcteryx, Norrøna, Bergans, Klättermusen, RAB, Haglöfs, og flere jeg ikke kommer på i farta. Passform, antall og plassering av lommer, utforming av hette og slik er jo også viktig. På langturer sommeren foretrekker jeg å gå med en tynn, lett og mye rimeligere vindjakke og tar på meg en lett skalljakke kun når det regner. Jeg har en Arcteryx Squamish Hoody og en Haglöfs LIM skalljakke. Veier ca. 400 g totalt, og koster ihvertfall ikke mer enn en tyngre skalljakke. Høsten velger jeg en slitesterk bomullsjakke (Klättermusen Einride) eller en litt tyngre skalljakke (Klättermusen Allgrön) utfra forventet nedbør
    1 poeng
  20. Det stemmer ganske godt, eg har sjekka no og har str 8. Er som sagt m/l i gummihanskar.
    1 poeng
  21. Fikk teltet mitt sammen med bunnduk i går. Materiale og søm virker meget solid. Det er endel knitrelyd av stoffet, så er litt spent på om det blir endel lyd når en er ute. Er for tiden skadet, så det blir dessverre en stund til en skikkelig tur, men jeg tenker først og fremst å bruke dette vår/sommer/høst. Første inntrykket av teltet er at det vil gå bra.
    1 poeng
  22. Jag har gått den vägen, inte så dum alls. Inte mycket folk och ledmarkeringarna såg inte ut att vara gjorda för att hålla - men jag minns det som mestadels bra stig. Kändes längre än det såg ut på kartan, men blev mer lättgånget i slutet utom det allra sista steniga. Lite patetiska rastskydd på svenska sidan, verkar vara till för skoterfolk som ska ut och grilla, räkna inte med att det är där det är bäst att tälta ( man kan alltså inte sova i rastskydden ).
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.